Ο σκύλος σας από πού "πήρε" το όνομά του;


Buffalo

Well-Known Member
22 Σεπτεμβρίου 2012
73
0
Εμείς το λέμε Puba και επειδή πολλοί μπορεί να σκεφτούν το γουρούνι του Lιon Kιng όχι δεν βγαίνει από εκεί αλλά με αρκετή φαντασία από το Polar Bear=Πολική Αρκούδα:p
 




Ntina 1978

Active Member
19 Οκτωβρίου 2012
44
0
Γουστόζικο θέμα !
Καζούγια , έμπνευση του γιου μου από ένα βιντεοπαιχνίδι και Σίρο που στα Ιαπωνικά σημαίνει λευκή…
 


eleutheriaria

Well-Known Member
27 Ιουλίου 2012
300
1
Την Ήρα την πήρα "έτοιμη" με το όνομα που είχε συνηθίσει για 4 χρόνια, δεν της το άλλαξα!'

Την Ζήνα, Μπιγκλίτσα, Μπίγλω, την ονόμασε η κορούλα μου, συνηθισμένη από τη σκυλίτσα του νονού της και επειδή τη βολεύει το καρατήσαμε! Δεν μου αρέσει η αλήθεια είναι, αλλά το έχει συνηθίσει και η ίδια πλέον!
 


KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Όταν πήρα τον Σπόρο σπίτι ήταν 2,5 μηνών και ονομαζόταν Σαλτ, πήγαινε σετ με τον αδελφό του τον Πέππερ, τα είχε βρεί φιλόζωη κτηνίατρος πεταμένα και τα περιέθαλψε. Ευτυχώς δεν είχε μάθει το πρώτο του όνομα, γιατί εμένα δεν μου άρεσε πολύ και έψαχνα κάτι δισύλλαβο με σίγμα για να το ακούει και με ρο ή λάμδα που είναι πιο εύηχα... Έτσι μεταξύ του Λάρυ, Άρτσυ, Σπάρου και Σπόρου διάλεξα το τελευταίο,που έχει και λίγη πλάκα! Υπήρχε και η πρόβλεψη ότι θα γίνει μικρόσωμος (άλλο που τελικά κοντεύει τα 20 κιλά!) οπότε κόλλησε το γλυκό και το έμαθε και πανεύκολα!
Τώρα βέβαια που θέριεψε όλοι γελάνε όταν με ακούνε να τον φωνάζω στο δρόμο, αλλά είναι μάλλον αργά για αλλαγές:gafas2:
 


ρια

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2011
64
0
Θεσσαλονικη
εγώ μετά από πολύ ψάξιμο, τον ονόμασα Charro, από μια παλιά western ταινία του Elvis.. :p στα ισπανικά σημαίνει cowboy και νομίζω του ταιριάζει πολύ ;)
 


bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
του άρη το αρχικό όνομα που του είχαν δώσει ήταν Πλίνιος
(τη μαμά του την λένε Πατούνα και τον μπαμπά του Μπουλένη).

νομίζω ο πλίνιος ήταν ρωμαίος στρατηγός; αυτοκράτορας; δε θυμάμαι. (το είχα ψάξει και βαριέμαι τώρα να ξανακοιτάω)
Ολο το ονομα ειναι Γάιος Πλίνιος Σεκούνδος, ηταν Ρωμαιος φυσικος, φιλοσοφος και ιστοριογραφος αλλα υπηρετησε και ως στρατιωτικος
 


bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
Λοιπόν έμενα γενικά μου αρέσει να βγάζω ονόματα από σκυλιά Εσκιμώων και άλλων τέτοιων φυλών σε βόρειο και νότιο πόλο. Το χάσκι μου το λέγανε kennai και τα υπόλοιπα 5 kodiak (που το κόψαμε και έγινε kodi), sitka, aleu(αλου δηλαδη), Attu, και Dusty.
 
Last edited:


τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Να σας πω και εγώ από που εμπνεύστηκαν τα ονόματα των φίλων μας!

ο ten ten ..... που δεν ήξερα όταν έκανα την εγγραφή ότι γράφετε tin tin και το έκανα ten ten


Rin Tin Tin - Wikipedia, the free encyclopedia
13884910_ori.jpg


o brain είναι ο brain saini.jpg του dcb5d8b178e2cf507d1f3361df133cb7_XL.jpg


τέλος εγώ δεν "βάφτισα" κανένα από τα δύο.
 




Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Λοιπόν.... εμάς βασικά είναι επώνυμο. Serge (Σέρζ) από το Victor Serge. Πολύ αγαπημένη μας προσωπικότητα και λατρεμένος συγγραφέας.... Βασικά είχαμε αποφασίσει το όνομα από πριν τον υιοθετήσουμε - μαζέψουμε. Το άκουσε από την πρώτη στιγμή σχεδόν το μαναράκι μου.

Επίσης ακούει και σε όλα τα σαχλά παρατσούκλια όπως μπιμπής, μουσούδης, μπιζού (από το bisous = φιλιά), κουνέλι (γιατί ξαπλώνει συνέχεια ανάποδα για χάδια) και "χοντρός"!!!

Το χοντρός - χοντρούλης συνοδεύεται από γελοία τραγουδιστή φωνή που λέει "χοντρουουλι μου, χοντρουουλι μου, είσαι το μανούουλι μου". Ξεκίνησε κατ' ευφημισμό γιατί όταν τον βρήκαμε ήταν πάρα πολύ κοκαλιάρης και αδύνατος (σε σημείο που νομίζαμε ότι κάτι κακό έχει η ραχοκοκαλιά του) και του υποσχεθήκαμε ότι σύντομα θα είναι χοντρούλης....
 


vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
σκεφτομουν να δωσω το ονομα που ειχα παλια στο πιτμπουλ και τον ελεγα Κερβερ..το ειχα βγαλει απο τον Κερβερο..αλλα σκεφτηκα οτι δεν πολυ ταιριαζει σε λυκοσκυλο το ονομα αυτο και ηθελα κατι με 3 γραμματα και για να πω την αληθεια ειδα το ονομα Ρας απο ενα αλλο λυκοσκυλο και μου αρεσε και ετσι το εκλεψα το ονομα και του το εδωσα..χεχεχε..απο ανεπισημο ονομα κυριαρχει το αληταρας..και απο χαιδευτικα Ρασακος-Ρασουλης-Ρασαρας..
 


Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Εμας η κοπελα που τον ειχε πριν μας τον χαρισει τον φωναζε αγκα....αλλα δε μου αρεσε....κι εψαχνα κατι δισυλλαβο,που να θυμιζει κατι ακριβο,μοναδικο και τα σχετικα...Κι ετσι για πλακα μια μερα τον φωναξα ''gucci''!Και γυρισε!Ε,αυτο ηταν!Βεβαια κατα καιρους τον φωναζω με πολλα παρατσουκλια(στα οποια επισης ανταποκρινεται)με πιο συνηθισμενο το ''κεφτε''(απο την κομμενη ουρα του!)και το ''γιουκα''(απο ενα λουλουδι-φυτο!)
 


jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Μου ήρθε απο την Κύπρο ακούγοντας είδη στο Κέλλυ, και δεν θέλησα να το αλλάξω αν και δεν μου άρεσε.....ακούει θαυμάσια όμως και στο Κούνελι!!
 


elemaraki

Well-Known Member
3 Αυγούστου 2012
634
1
Εμένα ήρθε με το όνομα της! Όταν άκουσα οτι την λένε Jackie τρελάθηκα! Μου άρεσε παρά πολύ κ ήθελα να έχει κάτι ιδιαίτερο! Επίσης τη φωνάζω ζακλιν και το ακούει.. Όταν θέλουμε να την αποκαλέσουμε μπροστά της χωρίς να το καταλάβει τη λέμε ξανθιά!
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αφηστε στο τι ακουει το κάθε σκυλι, γιατι εμένα δεν με ξεπερνάτε... οπότε μείνετε στο τυπικό όνομα! :p
 




christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εμείς τον πήραμε από Ιταλία οπότε θέλαμε το όνομα να είναι Ιταλικό.
Fabio λοιπόν από :
Τον Canavaro γιατί είναι αθληταράς
Τον Capelo γιατί είναι πανέξυπνος και λαμόγιο μεγάλο
το γνωστό μοντέλο γιατί είναι κούκλος

Ακούει όμως και στο ταλιμπάν πλέον ειδικά όταν με εκνευρίζει!
 


Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Robin ο δικός μου. Γεννήθηκε με μαύρο γύρω από τα μάτια του που θύμιζε την μάσκα από τον ήρωα των Κόμικ. Ακόμα μικρός για να το μάθει αλλά αν και έφυγε η μάσκα του το όνομα θα μείνει :D
 


Ntina 1978

Active Member
19 Οκτωβρίου 2012
44
0
Aπο το Tekken?
Σιρο? (απο suikoden?)
εχει δυο ονοματα ή ειναι δυο σκυλοι?
Αννούκο καλημέρα και συγγνώμη που άργησα να απαντήσω , μπαίνω κάθε μέρα στο φόρουμ αλλά τώρα είδα το ποστ !!! Ναι το Καζούγια είναι από το ΤΕΚΚΕΝ το Shiro δεν ξέρω αν το είδε κάπου αλλά σημαίνει ΛΕΥΚΗ στα Ιαπωνικά , είναι δύο σκυλάκια !
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3