ΠΡΟΒΛΗΜΑ

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ρε παιδιά βάλτε λίγο "πλάτη" γιατί δεν σκοπεύω να την ξαναπατήσω για δεύτερη φορά...Έχω έναν ελληνικό ποιμενικό με αρκετές πρωτιές σε εκθέσεις,αλλά είναι πρόβατο.Μου έχουν ανοίξει 2 φορές το σπίτι με τον σκύλο παρόντα να κοιμάται!!!(μου αρέσει που μου έλεγαν ότι θέλει και κοινονικοποιηση μην φάει κανέναν...)τέλος πάντων,πάμε παρακάτω...έχω δώσει περισσότερα από 3.000 € σε εκπεδευτες, μήπως και γίνει κάτι.Τελικά μετά από άπειρες ώρες ασχολίας μαζί του,διαπίστωσα πως δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα.Στο τέλος παράτησα την προσπάθεια του δίνω άφθονη αγάπη και τον έχω μόνο για παρέα.Αυτή την στιγμή ψάχνω για ένα θηλυκό κεντρικής Ασίας.(όχι για ζευγάρωμα φυσικά)απλά για να έχει παρέα και για να αποκτήσω επιτέλους και έναν συντοφο-φύλακα εκτός από σύντροφο-σύντροφο που είδη έχω.Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:Να το πάρω από Ελλάδα?Δεν υπάρχουν καλά δείγματα...Να το πάρω από εξωτερικό?Δεν γνωρίζω καν την γλώσσα,άντε να συνενοιθεις....Και άντε και συνενοήθικες,θα σου στείλουν αυτό για το οποίο πλήρωσες? ή κανένα ιμιαιμο..άσε που μπορεί να μην σου στείλουν και τίποτα! Να πας σε Pet shop?Καλύτερα να πάω να πνιγώ.Και άντε και σου το στέλνουν από έξω αυτό που ήθελες...θα φυλάει ή θα είναι σαν το καμάρι μου...Οι γονείς του δουλεύουν όπως πρέπει?Στην Ελλάδα όσα έχω δει στις εκθέσεις,μου φαίνονται κάπως...είναι δυνατόν να είναι στην σείρά 3 ή 4 αρσενικά ίδιας ράτσας σε απόσταση 1 μέτρου,και να είναι σαν να μην τρέχει τίποτα???ξέρω γω ρε παιδί μου...δηλαδή οι απόγωνοι τους γιατί να είναι διαφορετικοι...οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=45&highlight=αστυφιλιας

βασικά να πω ότι μου κάνει τρομερή εντύπωση η περίπτωση του ποιμενικού σου.

οι εμπειρίες που εχω από αυτά τα σκυλιά είναι σε εκθέσεις που τα φέρνουν για αναγνώριση και τα κρατούν με βαπορίσια αλυσίδα και γάντια.

εαν δεν εκανες λάθη στην ανατροφή του δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε

επειδή εχω δει και εχω ζήσει με τέτοια σκυλιά στο εξωτερικό (καυκάσου και ποιμενικούς κεντρικής Ασίας) θα σου πρότεινα να έψαχνες σε χώρες όπου ακόμα δουλεύει

Ρωσία και όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

στο θέμα μετάφραση θα βρεις την ακρη

το αν θα πας

είναι ενα μεγάλο + αλλά και εαν δεν μπορέσεις είναι πολύ δυσκολο να σε κοροιδέψουν για πολλούς λόγους

ο κυριότερος ότι μπορεί να τους δυσφιμήσεις

πιστεύω πάντως ότι αν ψάξεις καλά θα βρείς αυτό που θέλεις

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ξέρω γω...Μήπως τα πολλά χάδια...Βλέπεις είμαστε πολύ φιλόζωη οικογένεια,σε σημείο που δεν είναι υπερβολή να πώ οτι κουμάντο κάνουν τα ζώα.όλη η καθημερινότητα μας περιστρέφεται γύρω από αυτά!Προχθές δεν είχα φιδάκια για τα κουνουπια,και ο τριχωτός μαντράχαλος απο κάτω είχε 3!(φοβόμαστε βλέπεις το Kala a zar).Είσαι λοιπόν υπέρ της λύσης του εξωτερικού...μήπως μπορείς να μου αναφέρεις 2-3 περιοχες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ,Ετσι ώστε να συγκεκριμενοποιήσω λίγο την νέρευνά μου?

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Πάντως όπου και να ψάξεις μη χρησιμοποιήσεις Έλληνα για να σε βοηθήσει.. Βρες κάποιον να μεταφράζει, και ας μη ξέρει από σκυλιά.. καλύτερα θα είσαι... (αν και οι πιό πολλοί πλέον που είναι στο διαδίκτυο, κουτσα-στραβά ξέρουν να σου πουν αυτά που σε ενδιαφέρουν)

Κλασσικές χώρες, όπως είπε και ο ΜΑΚΗS είναι η Ρωσία και οι πρώην του Συμφώνου (Γεωργία, Αρμενία (λιγότερο), Αζερμπαϊζάν, κλπ)... Μια μικρή έρευνα στο google θα σου δώσει αρκετά αποτελέσματα για να μελετήσεις στις διακοπές σου..

Σίγουρα η υψηλή συναναστροφή του σκύλου σου με εσένα και την οικογένεια σου τον μαλάκωσε. Βέβαια, πρέπει να υπάρχει και προδιάθεση. Να είναι πιό μαλακτικός (!!!) χαρακτήρας. Ανεξαρτήτου το αν δουλεύουν ή όχι οι γονείς ακόμα, υπάρχουν κουτάβια που είναι κυριαρχικά και κάνουν τη δουλειά του φύλακα πιό εύκολα, και υπάρχουν και ηπιότερα που δεν είναι πάντα τόσο καλά.. σε όλες τις γέννες υπάρχουν διακυμάνσεις, και ο χαρακτήρας είναι σίγουρα μια από τις μεταβλητές που παίζουν...

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ακριβώς...Αντε όμως να ξεχωρίσεις το κουτάβι που σε ενδιαφέρει...Πρεπει να έχεις αρκετή πείρα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Τέτοιος χαρακτήρας (Λαπραντόρ και ούτε, γιατί κι αυτό συχνά "μοιάζει" φύλακας) σε Ελληνικό Ποιμενικό είναι εξαιρετικά σπάνιο..... Προσωπικά έχω μείνει άφωνη.
Δεν γαυγίζει ΚΑΝ; πολύ περίεργο. Πάντως, η πολύ αγάπη από την οικογένεια το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει ένα σκύλο καλύτερο φύλακα. Μάλιστα, συχνά φτάνει στο άλλο άκρο (παραείναι φύλακας) επειδή δεν τον έχουν μαλώσει αρκετά και "παραπαίρνει" πρωτοβουλίες. Ξέρω έναν που έβαζε όλη την οικογένεια για ύπνο νωρίς (με αγριάδες) για να κάνουν ησυχία και να κάνει την δουλεία πιο εύκολα!!!

Σε ράτσες που δεν είναι φυσικοί φύλακες (όπως Γερμανικός Ποιμενικός) καλό είναι να μην αφήνεις ΞΕΝΟΥΣ να τον παραχαϊδεύουν όσο μεγαλώνουν (η οικογένεια ΠΡΕΠΕΙ να τους δείχνει αγάπη όσο περισσότερο μπορεί). Αλλά οι φυσικοί φύλακες (όπως οι μεγάλη ποιμενικοί) καλό είναι να έχουν πολλές θετικές εμπειρίες και από ξένους γιατί συνήθως το πρόβλημα είναι το αντίθετο από το δικό σου. Το παρακάνουν δηλαδή στη φύλαξη.

Για της εκθέσεις, οι σκύλοι με πολύ θάρρος δεν απειλούνται εύκολα από άλλους που είναι σε κάποια απόσταση (εκτός αν έχουν προϊγούμενες κακιές εμπειρίες). Στην πραγματικότητα, όσο πιο θαραλέος είναι ο σκύλος τόσο πιο μικρή απόσταση θέλει για να υπολογίσει κάτι σαν απειλή..... μιλάμε βέβαια για ισορροποίημένα ζώα με σωστή κοινωνικοποίηση. Προφανώς είδες κάτι τέτοιο, που ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει με το πόσο καλά φυλούν τον χώρο τους οι ίδιο σκύλοι. Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό ΠΟΤΕ αν δεν απειλήσεις τον χώρο τους, το αφεντικό τους ή το αυτοκίνητό του.
Πολύ σκύλοι για παράδειγμα έχουν τρομερό μένος για άλλους σκύλους (η/και ζώα)
και είναι ΑΘΛΙΟΙ φύλακες. Άσχετο το θάρρος με ανθρώπους (ξένους και κλέφτες) και άσχετη η επιθετικότητα σε ζώα.

Εγώ θα έπερνα σκύλο από εκτροφέα που χρησιμοποιεί τους σκύλους του για την δουλεία που χρειάζομαι (και φύλακες κοπαδιών πιάνονται στην προκειμένη). Θα τον διάλεγα εγώ, αφού φυσικά ενέκρινα πρώτα το χαρακτήρα των γονιών του.
Μα τι λέω; Το έκανα (τον περασμένο Δεκέμβριο).

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι και αν έχεις απορίες στείλε μου πμ να βοηθήσω.

Τον ποιμενικό από που τον πήρες; Ενημέρωσες το βιβλίο Guiness;:p
Πάντως, οφείλω να σου πω: ΠΡΟΣΕΞΕ τι εύχεσαι γιατί μπορεί να το έχεις.
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με τους μεγάλους φύλακες κοπαδιών είναι ή έλλειψη καλής υπακοής σε συνδιασμό με υπέρ του δέοντως φύλαξη....
Θέλουν ιδιαίτερο αφεντικό αυτοί οι σκύλοι, που τους καταλαβαίνει καλά και τους "δουλεύει" σε θέματα υπακοής εφ' όρου ζωής.

Προετιμάσου σωστά γιατί οι πιθανότητες να είναι ίδιος ο χαρακτήρας και του επόμενου (από όπου και να τον πάρεις) είναι μειδαμηνές (εως και ανύπαρκτες).

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Θα σε βοηθήσουν κι οι εκτροφείς να διαλέξεις καλό κουτάβι. Μέχρι να πας μελετάς φωτογραφίες κουταβιών από γέννες παγκοσμίως (ιντερνετ).

jimis

Active Member
8 Αυγούστου 2008
37
0
κ εγω απο ρωσια θα σου προτινα να κανεις μια ερευνα μεσω ιντερνετ πανω σε σκυλια που που δουλευουν απλα μην κανεις το λαθος κ το κουταβι μεγαλωσει μαζι με τον ποιμενικο.

jimis

Active Member
8 Αυγούστου 2008
37
0
αν το θελει για παρεα μονο κανενα προβλημα αλλα αμα τον θελει για φυλακα δεν θα ητανε κ οτι καλυτερα. μπορει να τα εχει χωριστα τις ωρες που λειπει κ ειναι τα σκυλια μονα τους.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Τι ηλικία έχει ο σκύλος σου; Τον έχεις εκπαιδεύσει για φύλαξη χώρου; :confused:
Κι εγώ έχω έναν ελληνικό ποιμενικό-πρόβατο (με τους ανθρώπους) κι ας είναι από γονείς .. εργαζόμενους. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουν κουμάντο τα ζώα σπίτι μας. Θέλω να πιστεύω ότι αν μπει κάποιος χωρίς την συγκατάθεσή μας δε θα μείνει αμέτοχος . :rolleyes:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
μου το εξηγειτε λιγο αυτο το γονεις εργαζομενους? [ως ακριβως κληρονομειται ο χαρακτηρας?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ο χαρακτήρας έχει να κάνει με ορμονικές συνιστώσες μάλλον
συν το γεγονός ότι η μάνα δίνει κάποια μαθήματα στα κουτάβια όσο τα έχει μαζί της

αυτό από γένικες γνώσεις και όχι απο κυνολογικές ή γεννετιστικές

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Οκ.. αλλα οσοι θελουν αγρια σκυλια -για να μην παρεξηγηθουμε ειναι κατι που με ξενιζει οταν τυο ζηταει ιδιωτης αλλα στην τελικη δε με αφορα και δεν ειναι αυτο το θεμα μου εδω- λενε να παρεις απο μανα που εργαζεται. Ε και λεω.. τι σημαινει αν η μανα και ο πατερας εργαζεται. Οκ ισως καποια μορφολογικα χαρακτηριστικα να κληρονομουνται αμεσα και καπως πιο straightforward.. αλλα ο χαρακτηρας? Πως? Ειναι τοσο πολυπαραγοντικο πραγμα η συμπεριφορα και ο χαρακτηρας -μην ξεχνατε πως οι σκυλοι ειναι ζωα με ιδιαιτερως πολυπλοκο εγκεφαλο δεν ειναι αραχνες η καβουρια.. ειναι θηλαστικα- πως στο καλο μπορεις να πεις οτι κληρονομειται με συγκεκριμενο τροπο. Ειναι σαν να μου λετε οτι απο δυο γονεις δολοφονους θα βγει δολοφονος ενω απο δυο γονεις της εκκλησιας θα βγει αγιο.. Δεν καταλαβαινω

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
μου το εξηγειτε λιγο αυτο το γονεις εργαζομενους? [ως ακριβως κληρονομειται ο χαρακτηρας?
Εργασιακές γραμμές έχουν πιό δυνατή την τάση εργασίας, γιατί επιλέγονται με βάση αυτό (την τάση για εργασία) και όχι τη μορφολογία του σκύλου. Αφού επιλέγουμε για ένα χαρακτηριστικό, φυσικό είναι αυτός ο πληθυσμός να μετατοπιστεί προς αυτό (να το έχει δυνατότερο, αφού το επιλέγουμε)....

Ο χαρακτήρας κληρονομείται εν μέρη (κάποια κομμάτια του ή κάποιες τάσεις αν θέλεις), αφού και αυτός είναι κομμάτι (παράγωγο) του νευρικού συστήματος (όπως και η μνήμη - η γενετική εννοείται, όχι η επίκτητη)...

Έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να ονειρεύονται τα κουτάβια μέχρι της ηλικίας των 14 ημερών (και παραπάνω) που ανοίγουν τα μάτια τους και ωριμάζει σιγά-σιγά το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου τους; Αφού δεν έχουν οπτικά ή ακουστικά ερεθίσματα από αυτόν τον κόσμο σε αυτή την ηλικία, σε τι κλαίνε, γαυγίζουν και τρέχουν να αποφύγουν/πιάσουν στα όνειρά τους...;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και βεβαια το σωστότερο είναι να μην διαχωρίζονται έτσι τα ¨αίματα¨
σε μορφολογικώς ή εργασιακώς προκρινόμενα αλλά να συνδιάζονται με τον ορθότερο τρόπο.

αλλά ένεκα καπιταλίσμ ,μάλλον άλλα κίνητρα ενεργοποιούν αρκετούς εκτροφείς και όχι η ορθότερη εκτροφή.

Τα κουτάβια ονειρεύονται ναι- μπορεί να ονειρεύονται ότι κάτι τα ζουλάει στο κεφάλι ή ένας κρότος ξαφνικός ακουστηκε αλλά μπορεί και να επικοινωνούν με το συλλογικό ασυνείδητο "κατα γιούνγκ" και να βλέπουν τον κέρβερο ας πούμε

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Αφού δεν έχουν οπτικά ή ακουστικά ερεθίσματα από αυτόν τον κόσμο σε αυτή την ηλικία, σε τι κλαίνε, γαυγίζουν και τρέχουν να αποφύγουν/πιάσουν στα όνειρά τους...;
στο χερι που τα πιανει? στην θηλη της μανας τους? στο γαλα που λογω υπερπαραγωγης μπορει να τα "πνιγει"? στο αδερφι τους? στο παραπαπαμ (τρεξιμο παιδιου) ?
τι εννοεις " δεν εχουν οπτικοακουστικα ερεθισματα , στην ηλικια των 2 εβδομαδων"?

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Oκ σαφως καποια χαρακτηριστικα η καποιες τασεις πιθανον να κληρονομηθουν. Αλλα π.χ. αν ενα σκυλι ειναι ανθεκτικο στον πονο η πιο δυνατο στα ποδια η εχει μεγαλυτερα δοντια.. θεωρητικα ειναι κατι το οποιο εχει σχετικα -και σε αυτο το σχετικα σηκωνει πολυ συζητηση- πιο απλη μορφη κληρονομικοτητας. Δηλαδη δυο γονεις που οι προγονοι τους εδω και καποιες γεννιες δινουν το χαρακτηριστικο δυνατα ποδια ναι ισως να μπορεις να πεις τα παιδια τους θα κληρονομησουν αυτο το χαρακτηριστικο -το παραδειγμα ειναι τυχαιο γιατι δεν μιλαω εχοντας γνωσεις εκτροφης αλλα κληρονομικοτητας-. Ωστοσο ο χαρακτηρας -επιθετικοτητα,κοινωνικοτητα,θαρρος,θρασσος- ειναι μια διαδικασια τοσο πολυπλοκη και πολυπαραγοντικη που ειναι απιθανο να την προβλεψει κανεις. Δηλαδη αδυνατω να πιστεψω οτι υπαρχει εκτροφεας που μπορει να πει οτι εχει βρει τον τροπο να παραγει για πολλες εκτροφες σκυλια με χ,ψ,ζ χαρακτηριστικα συμπεριφορας τα οποια αν μεγαλωσουν σε συγκεριμενο περιβαλλον θα δωσουν σκυλια με πανομοιοτυπο μοτιβο συμπεριφορας. Αν δε δηλωνει οτι μαζι με αυτα μπορει να δωσει και τα 5-6 μορφολογικα χαρακτηριστικα που φανταζομαι οτι απαιτουνται -δυνατα δοντια η ποδια η δεν ξερω τι- να μου δωσει λιγο αιμα να μελετησω τα γονιδια του σκυλου να παρουμε βραβειο νομπέλ. Δε γινονται αυτα τα πραγματα.. δεν υπαρχουν οι γνωσεις. Μιλαμε για ευγονικη των 100-500 χρονων μετα ατ λιστ.

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι χώρια...ισα ίσα εγώ νόμιζα πως αν φυλάει η θυλικιά,ίσως να ξυπνήσει λίγο και ο μαντράχαλος...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr