Ρε παιδιά βάλτε λίγο "πλάτη" γιατί δεν σκοπεύω να την ξαναπατήσω για δεύτερη φορά...Έχω έναν ελληνικό ποιμενικό με αρκετές πρωτιές σε εκθέσεις,αλλά είναι πρόβατο.Μου έχουν ανοίξει 2 φορές το σπίτι με τον σκύλο παρόντα να κοιμάται!!!(μου αρέσει που μου έλεγαν ότι θέλει και κοινονικοποιηση μην φάει κανέναν...)τέλος πάντων,πάμε παρακάτω...έχω δώσει περισσότερα από 3.000 € σε εκπεδευτες, μήπως και γίνει κάτι.Τελικά μετά από άπειρες ώρες ασχολίας μαζί του,διαπίστωσα πως δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα.Στο τέλος παράτησα την προσπάθεια του δίνω άφθονη αγάπη και τον έχω μόνο για παρέα.Αυτή την στιγμή ψάχνω για ένα θηλυκό κεντρικής Ασίας.(όχι για ζευγάρωμα φυσικά)απλά για να έχει παρέα και για να αποκτήσω επιτέλους και έναν συντοφο-φύλακα εκτός από σύντροφο-σύντροφο που είδη έχω.Και εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:Να το πάρω από Ελλάδα?Δεν υπάρχουν καλά δείγματα...Να το πάρω από εξωτερικό?Δεν γνωρίζω καν την γλώσσα,άντε να συνενοιθεις....Και άντε και συνενοήθικες,θα σου στείλουν αυτό για το οποίο πλήρωσες? ή κανένα ιμιαιμο..άσε που μπορεί να μην σου στείλουν και τίποτα! Να πας σε Pet shop?Καλύτερα να πάω να πνιγώ.Και άντε και σου το στέλνουν από έξω αυτό που ήθελες...θα φυλάει ή θα είναι σαν το καμάρι μου...Οι γονείς του δουλεύουν όπως πρέπει?Στην Ελλάδα όσα έχω δει στις εκθέσεις,μου φαίνονται κάπως...είναι δυνατόν να είναι στην σείρά 3 ή 4 αρσενικά ίδιας ράτσας σε απόσταση 1 μέτρου,και να είναι σαν να μην τρέχει τίποτα???ξέρω γω ρε παιδί μου...δηλαδή οι απόγωνοι τους γιατί να είναι διαφορετικοι...οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.