Παραλίγο να του ορμήσουν 20 τσομπανόσκυλα


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Αφού θέλετε να μιλήσουμε για νόμους, για να δούμε ποιοι εφαρμόζουν στους ιδιοκτήτες σκύλων φύλαξης ποιμνίων (με κόκκινο όσοι νόμοι καταπατώνται κατά κόρον από τα παρατημένα τσοπανόσκυλα στους δρόμους μπροστά από τα μαντριά, με πράσινο όσοι νόμοι δεν εφαρμόζουν):


Άρθρο 5

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς

1. Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
α) να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας πριν εγκαταλείψει το ζώο τον τόπο γέννησής του και οπωσδήποτε μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννηση αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή απόκτησή του, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται κάθε έτος από τους κτηνιάτρους κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό του,
β) να δηλώνει μέσα σε πέντε ημέρες την απώλεια του ζώου του σε κτηνίατρο, που έχει πιστοποιηθεί στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους,
γ) να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου, καθώς και να μεριμνά για την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου, που να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του όρθια στάση, χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις και η δυνατότητά του για την πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία του άσκησης,
δ) να εφοδιάζεται με το διαβατήριο του ζώου του, εάν πρόκειται να ταξιδέψει με αυτό στο εξωτερικό, το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνο με τα Παράρτηματα 2 και 3,
ε) να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου,
στ) να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου εκτός αν πρόκειται για σκύλο βοήθειας,
ζ) να μεριμνά για τη στείρωσή τους, εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες.

2. Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ.. Για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, εκτός από εκείνα της παραγράφου 5 του άρθρου 9, η αντίστοιχη ευθύνη βαρύνει τον οικείο Δήμο.

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

4. Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτόν έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου του. Οι υποχρεώσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους σκύλους βοηθείας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων, τους κυνηγετικούς σκύλους και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της εκπαίδευσης και της έρευνας και διάσωσης, αντίστοιχα.

5. Αφαιρείται η άδεια κυνηγιού από κυνηγό, του οποίου ο σκύλος, που χρησιμοποιείται στο κυνήγι, δεν έχει σημανθεί σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παραγράφου 1 και δεν έχει εγγραφεί χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίησης, ο αριθμός της σήμανσης στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου συντροφιάς, μέχρι να σημανθεί το συγκεκριμένο ζώο. Τα μέσα μεταφοράς, που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση αυτή, πρέπει να είναι κατάλληλα με επαρκή χώρο, φωτισμό και αερισμό και να ικανοποιούν τις φυσιολογικές ανάγκες του ζώου.

6. Πέραν των περιοχών που καθορίζονται με τη διαδικασία του άρθρου 57 του ν. 2637/1998 «Σύσταση Οργανισμού Πιστοποίησης Λογαριασμών, Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων, Γενικών Διευθυντών και θέσεων προσωπικού, στο Υπουργείο Γεωργίας και «Εταιρείας Αξιοποίησης Αγροτικής Γης» Α.Ε. και άλλες διατάξεις» (Α΄ 200) σε ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές επιτρέπεται να καθορίζονται περιορισμένοι χώροι εκγύμνασης σκύλων, καθώς και να διεξάγονται αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών με όρους και προϋποθέσεις, που καθορίζονται και στις δύο περιπτώσεις με κοινή απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

7. Μετά την παρέλευση 30 ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού απαγορεύεται η δημοσίευση αγγελιών για ζώα συντροφιάς προς πώληση, υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση σε έντυπα, φυλλάδια, τοιχοκολλήσεις ή σε ιστοσελίδες, αν δεν αναφέρεται ο αριθμός της ηλεκτρονικής σήμανσής τους.

8.α. Απαγορεύεται να εισάγονται στην Ελλάδα ζώα συντροφιάς, που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση. Τα στοιχεία σήμανσης των εισαγόμενων ζώων (κωδικός σήμανσης και όνομα εισαγωγέα), από χώρες εκτός Ε.Ε. καταγράφονται στα σημεία εισόδου στην Ελλάδα και ενημερώνεται απευθείας η ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
β. Απαγορεύεται η αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς (με σκοπό να αποτραπούν φαινόμενα εγκατάλειψης ζώου) ή από άλλο πρόσωπο ή από κτηνίατρο (με σκοπό την αποτροπή παράνομου σκοπού).

Άρθρο 1

Ορισμοί

Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί:
α) Ζώο είναι κάθε έμβιος οργανισμός, που συναισθάνεται και κινείται σε ξηρά, αέρα και θάλασσα ή οποιοδήποτε άλλο υδατικό οικοσύστημα ή υγροβιότοπο.
β) Ευζωία είναι το σύνολο των κανόνων, που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος στα ζώα, αναφορικά με την προστασία τους και την καλή μεταχείρισή τους, έτσι ώστε να μην πονούν και υποφέρουν, την παραμονή τους σε χώρο στεγνό, καθαρό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να είναι μόνιμα δεμένα και διαβιούντα εντός ακατάλληλων κατασκευών (π.χ. μεταλλικών), τη φροντίδα για ιατρική περίθαλψη και χορήγηση κατάλληλης τροφής και νερού, την καθημερινή άσκηση ή τον περίπατό τους και γενικά τη μέριμνα για σεβασμό της ύπαρξής τους.
γ) Ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο, που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς.
δ) Δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς είναι κάθε μη άγριο ζώο, που συντηρείται ή προορίζεται να συντηρηθεί από τον άνθρωπο, κυρίως μέσα στην κατοικία του, για λόγους ζωοφιλίας ή συντροφιάς και τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και φροντίδα του ιδιοκτήτη, κατόχου, συνοδού ή φύλακά του. Ως ζώα συντροφιάς θεωρούνται και οι σκύλοι, που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τη φύλαξη ποιμνίων, τη φύλαξη χώρων, την παροχή βοήθειας και προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
ε) Αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι κάθε ζώο συντροφιάς, το οποίο είτε δεν έχει κατοικία είτε βρίσκεται έξω από τα όρια της κατοικίας του ιδιοκτήτη, του κατόχου, του συνοδού ή του φύλακά του και δεν τελεί υπό την άμεση επίβλεψη και τον έλεγχό τους. Οι κυνηγετικοί και σκύλοι φύλαξης ποιμνίων, καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια του κυνηγιού, της εκπαίδευσής τους, της φύλαξης του ποίμνιου, της έρευνας και της διάσωσης, δεν θεωρούνται αδέσποτα ζώα.
στ) Επικίνδυνo ζώo συντροφιάς είναι τo ζώo συντροφιάς, που αποδεδειγμένα εκδηλώνει απρόκλητα έντονη επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.
 




DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Άρθρο 5

Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς
Ως ζώα συντροφιάς θεωρούνται και οι σκύλοι, που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τη φύλαξη ποιμνίων, τη φύλαξη χώρων, την παροχή βοήθειας και προστασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης και οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Θα πάω να πω στο μπάρμπα μου στην ορεινή Αρκαδία ότι ο τσοπάνος του πρέπει να κάνει ΒΥ... και να μιλάει στον πλυθυντικό με τις κατσίκες!

Τηρείται τίποτα από τα παραπάνω στη γειτονιά μας, στη διπλανή μας ταράτσα/αυλή/υπόγα μέσα στην πόλη και έχουμε την απαίτηση και για ποιμενικούς με σαβουάρ βιβρ;
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Doom, το κακό είναι ότι το κοιτάς πολύ αποσπασματικά...


Την παράθεση του νόμου, πιό πριν την έκανα για θέμα ακριβολογίας στο τί είναι νόμιμο και τί παράνομο. Σαφώς και είμαι υπερ της σωματικής ακεραιότητας του κάθε ανθρώπου, δεν το θέτω υπό αμφισβήτηση στις προτεραιότητές μου

edit: http://www.et.gr/idocs-nph/search/p...ijAS47VxXDDrd1BIzNbstkOy734ayZg--wvNUnbYrNKsJ
 
Last edited:


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Θα πάω να πω στο μπάρμπα μου στην ορεινή Αρκαδία ότι ο τσοπάνος του πρέπει να κάνει ΒΥ... και να μιλάει στον πλυθυντικό με τις κατσίκες!

Τηρείται τίποτα από τα παραπάνω στη γειτονιά μας, στη διπλανή μας ταράτσα/αυλή/υπόγα μέσα στην πόλη και έχουμε την απαίτηση και για ποιμενικούς με σαβουάρ βιβρ;
Δε μας ενδιαφέρει η ΒΥ και το savoir vivre. Μας ενδιαφέρει η δήλωσή τους, ο εμβολιασμός τους και ο περιορισμός τους εντός του χώρου που μας ενδιαφέρει να φυλάνε απουσία τσοπάνη.

Doom, το κακό είναι ότι το κοιτάς πολύ αποσπασματικά...


Την παράθεση του νόμου, πιό πριν την έκανα για θέμα ακριβολογίας στο τί είναι νόμιμο και τί παράνομο. Σαφώς και είμαι υπερ της σωματικής ακεραιότητας του κάθε ανθρώπου, δεν το θέτω υπό αμφισβήτηση στις προτεραιότητές μου
Τι κοιτάω αποσπασματικά; Τους νόμους ή τα τσοπανόσκυλα που μας επιτίθενται;
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Απο τον νόμο απαγορεύεται το ποδήλατο σε αυτοκινητόδρομο.
Παρόλο αυτά κάνουμε μανούβρες στην Βουλιαγμένη μη πατήσουμε κανέναν.
Οι νόμοι δυστηχώς στην Ελλάδα δεν... αν και φταίμε κι εμεις σε αυτό, όλοι μας.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τι κοιτάω αποσπασματικά; Τους νόμους ή τα τσοπανόσκυλα που μας επιτίθενται;
To νόμο... Έχεις βγάλει αγκάθια και νομίζεις ότι όλοι βάλλονται εναντίον σου. Και με τον τρόπο που υπερασπίζεσαι τη θέση σου, χάνεται το δίκιο της... Με λίγη ψυχραιμία και συγκροτημένη σκέψη μπορείς να βάλεις τα κατάλληλα επιχειρήματα...
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Απο τον νόμο απαγορεύεται το ποδήλατο σε αυτοκινητόδρομο.
Παρόλο αυτά κάνουμε μανούβρες στην Βουλιαγμένη μη πατήσουμε κανέναν.
Οι νόμοι δυστηχώς στην Ελλάδα δεν... αν και φταίμε κι εμεις σε αυτό, όλοι μας.
Τι είναι αυτό τώρα; Στρουθοκαμηλισμός; Σκοπός είναι να αποδεχτούμε ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και να βάλουμε το κεφάλι στο χώμα ή να παλέψουμε για να εφαρμοστούν οι νόμοι;

Εννοείται όποιον ποδηλάτη βλέπουμε να είναι παράνομος τον κράζουμε εμείς οι υπόλοιποι ποδηλάτες.
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
To νόμο... Έχεις βγάλει αγκάθια και νομίζεις ότι όλοι βάλλονται εναντίον σου. Και με τον τρόπο που υπερασπίζεσαι τη θέση σου, χάνεται το δίκιο της... Με λίγη ψυχραιμία και συγκροτημένη σκέψη μπορείς να βάλεις τα κατάλληλα επιχειρήματα...
Δε νομίζω να τον κοίταξα αποσπασματικά. Ολόκληρο το άρθρο που αφορά στους ιδιοκτήτες παρέθεσα. Μαζί μ'αυτό είναι και η παράγραφος που παρέθεσες επιλεκτικά για να μου δείξεις ότι τα τσοπανόσκυλα έχουν το δικαίωμα να περιπλανώνται ελεύθερα στους δημόσιους χώρους χωρίς κανέναν έλεγχο. Πράγμα που δεν ισχύει.
 
Last edited:


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
DOOM_NX

Δηλαδή από όλα τα κακώς κείμενα στην κυνολογική κατάσταση εσύ συγχύζεσαι πιο πολύ με τους ποιμενικούς... :-k Λες και τους βρίσκει μπροστά σου κάθε μέρα ένα πράμα...
Μήπως θα πρεπε να ξεκινήσεις να συγχύζεσαι πρώτα με το γείτονα και το σκύλο του;
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.809
58
ΑΘΗΝΑ
Κι όμως ισχύει. Η διατύπωση (σωστή ή λάθος δεν είναι του παρόντος)
"Οι υποχρεώσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους σκύλους βοηθείας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων, τους κυνηγετικούς σκύλους και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της εκπαίδευσης και της έρευνας και διάσωσης, αντίστοιχα." αναιρεί όλα τα υπόλοιπα πλην του
¨2. Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ.."
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κε Μόκα σας βλέπω ενημερωμένο για τα περί ποιμενικών!
Έχετε κάποια σχέση με τους κάτωθι;)
Πρώτα μου ξαδέλφια!!!:cool:
Δεν στους έχω συστήσει ήδη???:D

Υ.Γ. Σκύλαρος, έτσι?
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
DOOM_NX

Δηλαδή από όλα τα κακώς κείμενα στην κυνολογική κατάσταση εσύ συγχύζεσαι πιο πολύ με τους ποιμενικούς... :-k Λες και τους βρίσκει μπροστά σου κάθε μέρα ένα πράμα...
Μήπως θα πρεπε να ξεκινήσεις να συγχύζεσαι πρώτα με το γείτονα και το σκύλο του;
Κατά κάποιον τρόπο γείτονα τον έχω στο 1,5 χιλιόμετρο. Δε συγχύζομαι με τους σκύλους όμως. Συγχύζομαι με την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών. Και φυσικά δε χρωστάω σε τίποτα κάθε φορά να sprintάρω όποτε περνάω μπροστά από μαντρί.

Κι όμως ισχύει. Η διατύπωση (σωστή ή λάθος δεν είναι του παρόντος)
"Οι υποχρεώσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους σκύλους βοηθείας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων, τους κυνηγετικούς σκύλους και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της εκπαίδευσης και της έρευνας και διάσωσης, αντίστοιχα." αναιρεί όλα τα υπόλοιπα πλην του
¨2. Ο κάτοχος του ζώου συντροφιάς ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά, που προκαλείται από το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 924 Α.Κ.."
Η προηγούμενη παράγραφος από την 4 είναι η 3. Δεν ισχύουν τα α και β από την παράγραφο 3 για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων. Όλες οι υπόλοιπες παράγραφοι ισχύουν κανονικά.
 


BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εννοείται όποιον ποδηλάτη βλέπουμε να είναι παράνομος τον κράζουμε εμείς οι υπόλοιποι ποδηλάτες.
Δεν το είπα για κακό. Δεν γνωρίζω τα περι ποδηλασίας αλλά νομίζω οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων κάνουν τα στραβά μάτια στους ποδηλάτες. Θα ήταν υπερβολή στην χώρα μας να ζητάγαμε να μη κυκλοφορούν σε δρόμους ποδήλατα.

Οπως θα ήταν υπερβολή να ζήταγα απο έναν τσοπάνι να μη βγάζει το κοπάδι του στο βουνό (δημόσιο χώρο).
 


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Δεν το είπα για κακό. Δεν γνωρίζω τα περι ποδηλασίας αλλά νομίζω οι περισσότεροι οδηγοί αυτοκινήτων κάνουν τα στραβά μάτια στους ποδηλάτες. Θα ήταν υπερβολή στην χώρα μας να ζητάγαμε να μη κυκλοφορούν σε δρόμους ποδήλατα.

Οπως θα ήταν υπερβολή να ζήταγα απο έναν τσοπάνι να μη βγάζει το κοπάδι του στο βουνό (δημόσιο χώρο).
Μη μπερδεύεις τα πράγματα. Προηγουμένως, αναφέρθηκες σε αυτοκινητόδρομους. ΕΙΝΑΙ υπερβολή να ζητήσεις να μην κυκλοφορούν ποδήλατα στους δρόμους ΠΛΗΝ οδών ταχείας κυκλοφορίας και αυτοκινητοδρόμων.
Ποδήλατα στους αυτοκινητόδρομους είναι επικύνδυνα για όλους μας. Δεν είναι υπερβολή να ζητήσεις να εφαρμοστεί ο νόμος.

Έτσι και στους τσοπάνηδες, δεν είναι υπερβολή να ζητήσουμε να τηρήσουν τον νόμο.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κατά κάποιον τρόπο γείτονα τον έχω στο 1,5 χιλιόμετρο. Δε συγχύζομαι με τους σκύλους όμως. Συγχύζομαι με την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών...
Για μένα, λοιπόν, είσαι από τους τυχερούς της ζωής... προσωπικά, σε τέτοιες συνθήκες, δεν θα με σύγχιζαν και πάρα πολλά πράγματα...

Οσο για την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών, ισχύει παντού και πάντα... και, ειδικά στα σκυλιά συντροφιάς...
Τα έχουμε ξαναγράψει στο φόρουμ, αρκετές δεκάδες φορές!
Τα τσοπανόσκυλα αφορούν περίπου στο 5% (και νομίζω ότι υπερβάλλω κιόλας) των περιπτώσεων...

...Οπως θα ήταν υπερβολή να ζήταγα απο έναν τσοπάνι να μη βγάζει το κοπάδι του στο βουνό (δημόσιο χώρο).
...και, αρκετές φορές, ιδιωτικό χώρο!
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
ο περιορισμός τους εντός του χώρου που μας ενδιαφέρει να φυλάνε απουσία τσοπάνη.


Τι κοιτάω αποσπασματικά; Τους νόμους ή τα τσοπανόσκυλα που μας επιτίθενται;
Να ρε τι κοιτάς αποσπασματικά!!!
Το νόμο που πόσταρες!

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

4. Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτόν έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου του. Οι υποχρεώσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους σκύλους βοηθείας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων,
 
Last edited:


DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Να ρε τι κοιτάς αποσπασματικά!!!
Το νόμο που πόσταρες!

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

4. Ο ιδιοκτήτης κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιαδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του για το σκοπό αυτόν έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου του. Οι υποχρεώσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄ της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύουν για τους σκύλους βοηθείας, καθώς και για τους σκύλους φύλαξης ποιμνίων,
Δηλαδή τα τσοπανόσκυλα, φυλάνε 24/7 τα ποίμνια ακόμη και χωρίς επίβλεψη; Ασχέτως αν τα ποίμνια είναι ΜΕΣΑ στο μαντρί; Γιατί δεν παραθέτεις ολόκληρη την πρόταση; Μετά από αυτό γράφει: "κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της εκπαίδευσης και της έρευνας και διάσωσης, αντίστοιχα."

Νομίζω πως ο νόμος αναφέρεται μόνο κατά την ώρα εργασίας μαζί με τον τσοπάνη. Την ώρα εργασίας μαζί με τον κυνηγό. Την ώρα εργασίας μαζί με το διασώστη. Κλπ.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΝΟΜΙΖΩ"

ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΦΥΛΑΝΕ!!!

ΚΑΙ ΦΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΩ!!!

Άμα θες να συζητήσουμε για αλλαγή του νόμου!
Αλλά μέχρι τώρα το ΚΑΛΥΠΤΕΙ!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.122
Μηνύματα
895.913
Μέλη
19.937
Νεότερο μέλος
Spotlight