Περί τρόπου απόκτησης σκύλου

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
συγγνώμη αλλά με έμπλεξες. Αν ξέρουν να ψάχνουν όπως λες, πως γίνεται να παρουσιάζουν σκύλο γέννας γείτονα αφου ανήκουν στη γενιά που είπες;
Διάβασε την 2η πορτοκαλί πρόταση στην υπογραφή μου και θα καταλάβεις γιατί...;)

• Like
Reactions: ioanna a

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.582
10.951
Athens
συγγνώμη αλλά με έμπλεξες. Αν ξέρουν να ψάχνουν όπως λες, πως γίνεται να παρουσιάζουν σκύλο γέννας γείτονα αφου ανήκουν στη γενιά που είπες;
Ξέρουν να ψάχνουν και έψαξαν. Αλλά ο σκύλος του γείτονα είναι η "έξυπνη αγορά/best offer", αυτή που βολεύει την τσέπη τους. Και συνήθως η τσέπη είναι πιο βαριά από τη συνείδηση.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
για μόστρα! Γιατί ΚΑΙ 100 ευρώ τιμή ευκαιρίας ΚΑΙ ράτσα. Απλά τα πράγματα. Δεν πάει το μυαλό παρακάτω απο αυτό. Ξέρουν να ψάξουν λοιπόν. Άρα το επιχείρημα "δεν ήξερα" είναι άτοπο. Αυτό σου λέει.

HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
56
Αυτό το θέμα το άνοιξα γιατί νομίζω ότι για όλα υπάρχει ο σωστός τρόπος. Η ευγένια ρε παιδί μου. Πως θα ενημερωθεί ο οποιοσδήποτε όταν τον πιάνετε από τη μούρη απο την αρχή;Δεν είναι φυσιολογικό να αμυνθεί/επιτεθεί;
Τελος πάντων σας κούρασα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Άλλο το ξέρω να ψάχνω άλλο το εφαρμόζω αυτά που βρήκα. Μπήκαν, έψαξαν, είδαν πόσα πρέπει να δώσουν στον εκτροφεα και δεν τους βόλεψε το ποσό. Μετά από λίγες μέρες τους ενημερώνει φίλος φίλου για μια γέννα που έκανε ο γνωστός του με ένα σκύλο γνωστού του, δυο τέλεια σου λέει σκυλιά, ωραία κουτάβια, και καλά ε στην προνομιακή τιμή των 200 ευρώ με ένα πακέτο πάνες δώρο. Ε σου λέει σιγά μην τα σκάσω στον άλλο με τα 1000. Και κάπως έτσι ο κύκλος διαιωνίζεται. Μιας και ο καινούριος ιδιοκτήτης πολλές φορές θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με το δικό του σκύλο κλπ κλπ
Όσο για τον απότομο τρόπο, εγώ μπορώ να δεχτώ ότι Οκ στην αρχή θα αμυνθει/επιτεθεί το καινούριο μέλος. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; ότι πολλοί από αυτούς δεν κάθονται καθόλου να σκεφτούν μετά μήπως εκείνοι έχουν άδικο, μήπως οι άλλοι οι παλιότεροι έχουν δίκιο, δεν τα φιλτράρει γιατί δεν άκουσε αυτά που ήθελε να ακούσει. Δεν άκουσε ένα μπράβο για την αγορά πχ. Και έτσι ή επιτίθενται στον καθένα μετά ενώ είναι λάθος οι ίδιοι ή αποχωρούν νομίζοντας ότι εκείνοι είναι οι σωστοί και δεν υπάρχει θέμα και άσε τους άλλους του φόρουμ στην τρέλα τους. Υπάρχουν ευτυχώς και εκείνοι που βλέπουν ότι έκαναν λάθος και μένουν δυο φόρουμ και συμμετέχουν και αποθαρρύνουν άλλους από τέτοιες αγορές

Last edited:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Μα τι σκοπό έχει τώρα αυτό το θέμα ακριβώς; Εσυ στο αρχικό σου ποστ μίλησες για αρνητισμό και αναρωτήθηκες "γιατί δε χαιρόμαστε απλώς που άλλο ένα σκυλάκι βρήκε σπίτι". Τώρα μιλάς και τονίζεις τα περί ευγένειας. Ο κάθε άνθρωπος, όπως και το κάθε μέλος, έχει την άποψη και τον χαρακτήρα του μεμονωμένα. Δεν είναι ωραίο να γενικεύεις. Και έχει ο καθένας έχει δικαίωμα να απαντάει σε δημόσιο φόρουμ. Απο κει και πέρα δέχομαι ναι πως κάποιες φορές ο τόνος είναι πιο έντονος (ας μη ξεχνάμε πόσο εύκολα παρεξηγήσιμος μπορεί να γίνει και ο γραπτός λόγος όμως). Εξήγησα -κατά τη δική μου άποψη πάντα- τους πιθανούς λόγους και είπα πως εγω ας πούμε οδηγούμαι πολλές φορές στο να αντιδρώ έντονα στην καθημερινότητά μου και όχι συγκεκριμένα ή αποκλειστικά σε κάποιο φόρουμ και παράλληλα προσπάθησα να εξηγήσω που πιθανότατα οφείλεται αυτή η έλλειψη υπομονής και ανοχής μου. Οι περισσότεροι πάντως, μπήκαν στη διαδικασία να σου απαντήσουν με βάση το αρχικό σου ποστ, το οποίο, αν διαβάσεις προσεκτικά, μας παραπέμπει στο να σου απαντήσουμε στο "τι πειράζει να αγοράζει κανείς απο μπιμπ/φίλο/γνωστό".

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Αυτό το θέμα το άνοιξα γιατί νομίζω ότι για όλα υπάρχει ο σωστός τρόπος. Η ευγένια ρε παιδί μου. Πως θα ενημερωθεί ο οποιοσδήποτε όταν τον πιάνετε από τη μούρη απο την αρχή;Δεν είναι φυσιολογικό να αμυνθεί/επιτεθεί;
Κατ' εμέ το θέμα δεν ήταν αυτό. Δεν ξέρω αν αυτό εννοούσες κι αν ήταν θέμα διατύπωσης αλλά κι εγώ αυτό που κατάλαβα ήταν "τί πειράζει αν κάποιος πάρει κουτάβι από γέννα ιδιώτη, στην τελική δεν είναι σαν να το σώζει από την πιθανότητα να γίνει κι αυτό αδέσποτο;"

Κι επίσης, οι περισσότεροι καβγάδες γίνονται με αυτούς που υποστηρίζουν ακράδαντα αυτό που έκαναν αρνούμενοι ακόμα και την απειροελάχιστη πιθανότητα να έκαναν μαλακία...

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Για μένα όσοι ασχολούνται και έχουν σκύλο χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:
1. Έχουν σκύλο για κάποια εργασία. ΟΠου εργασία οτιδήποτε. Από κυνήγι, φύλαξη, κτηνοτροφία, ως και να τον βγάζω βόλτα στην πλατεία μπας και βγάλω κανα γκομενάκι. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι και είναι λογικό αφού είναι στην φύση του ανθρώπου μιας και χιλιάδες χρόνια είναι στην κορυφή της πυραμίδας να κυριαρχεί η αντίληψη ότι τα πάντα πάνω στην γη υπάρχουν για να τον υπηρετούν. Ακόμα και οι ζωντανοί οργανισμοί.
Αποτέλεσμα είναι όταν το εργαλείο (στην περίπτωση μας σκύλος) που συνήθως ψάχνουν για το πιο οικονομικό δεν κάνει καλά την εργασία να πηγαίνει προς απόσυρση. Συνήθως αδέσποτα.
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι περισσότεροι.

2. Άνθρωποι που θέλουν να αποκτήσουν σκύλο (ίσως γιατί έχει γίνει μόδα) έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά λόγο της αντίληψης που επικρατεί, δεν το ψάχνουν και πολύ και παρόλο που έχουν πρόσβαση στην πληροφορία (ιντερνέτ) και αποκτούν σκύλο από Πετσόπ η γέννα γνωστού τους.
Δυστυχώς αρκετά μεγάλο ποσοστό.

3. Συνιδότοποιημενοι σκύλοιδιοκτητές που ξέρουν από πού τον παίρνουν και γιατί τον παίρνουν και τι θα τον κάνουν.
Αν και είναι μεγάλο ποσοστό στο φόρουμ αλλά δυστυχώς έξω από αυτο ισχνή μειοψηφία.

Πως διορθώνονται αυτά;
Όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία μόνο με αλλαγή παιδείας. Κάτι που χρειάζεται χρόνο και ένα σχολείο που να προσφέρει ουσιαστική παιδεία και όχι αυτό που έχουμε σήμερα. Ένα σχολείο που εκτός από τα κλασικά μαθήματα θα έχει ως μάθημα την οικολογία, την ζωοφιλια, μάθημα οδήγησης και πολλά πολλά άλλα. Ένα σχολείο που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Αλλά τι λέω τώρα. Εδώ κοιτάμε να κλείσουμε την αξιολόγηση να πάρουμε τα λεφτά για να τα ξαναδώσουμε στους δανειστές ως δόση, την παιδεία θα κοιτάμε;

Την δεύτερη κατηγορία απλά να τους δείξουμε πράγματα που αγνοούν. Είναι στο χέρι μας λοιπόν όσοι από αυτούς γράφονται στο φόρουμ με τον τρόπο που απαντάμε είτε να μείνουν και να ξεστραβοθουν, είτε να τους διώξουμε. Και μιλάω για αυτούς που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία που στις περισσότερες περιπτώσεις από το 1ο μήνυμα μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν ανήκουν στην 1η κατηγορία ή δεν είναι τρολ.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μια ερώτηση παρακαλώ γιατί λίγο μπερδεύτηκα με την ομαδοποίηση που έκανες @manolo

Οι συνειδητοποιημένοι της κατηγορίας 3 "που ξέρουν από που τον παίρνουν και γιατί τον παίρνουν και τι θα τον κάνουν" όπως λες, αν όλα αυτά τα κάνουν για κάποια εργασία που θέλουν να εκτελέσει ο σκύλος, αυτομάτως εμπίπτουν στην κατηγορία 1 όπου βρίσκονται και οι πιο επικίνδυνοι ιδιοκτήτες; και άρα αν και συνειδητοποιημένοι, καθίστανται απαράδεκτοι και ανήθικοι;

Λίγο σαν φαύλος κύκλος είναι αυτό

HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
56
δεν ανέφερα πουθενά τη λέξη αγορά! είπα ότι πήρε έναν σκύλο και θεώρησε ότι το σώζει και μπαίνει για να διευρύνει τις γνώσεις του και αρχίζει το κήρυγμα.
σιγουρα παρεξηγείτε ο γραπτός λόγος.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
2. Άνθρωποι που θέλουν να αποκτήσουν σκύλο (ίσως γιατί έχει γίνει μόδα) έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά λόγο της αντίληψης που επικρατεί, δεν το ψάχνουν και πολύ και παρόλο που έχουν πρόσβαση στην πληροφορία (ιντερνέτ) και αποκτούν σκύλο από Πετσόπ η γέννα γνωστού τους.
Δυστυχώς αρκετά μεγάλο ποσοστό.
Μα και η πρόσβαση στην πληροφορία-ίντερνετ είναι μπερδεμένη υπόθεση. Αν ξεκινήσεις γκουγκλάροντας κάποια ράτσα ή απλά τη λέξη κουτάβι, πέφτεις σε διάφορες αγγελίες, προσφορές, site για κουτάβια προς πώληση κλπ. Πάλι δηλαδή χρειάζεσαι ένα μπούσουλα στον τρόπο σκέψης προκειμένου να φιλτράρεις σωστά τι πληροφορία θα πάρεις κ πως θα την αξιοποιήσεις

• Like
Reactions: manolo

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@takisft
Πολύ σωστή η παρατήρηση σου.
Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως δεν το έχω να γράφω μεγάλα κείμενα. Λόγο του ότι γράφω αργά στον υπολογιστή, ξεχνάω κάποια να γράψω, αλλά τα γράφω διαφορετικά από ότι τα σκέφτομαι με αποτέλεσμα πολλές φορές να βγαίνει εντελώς διαφορετικό νόημα.
Στην πρώτη κατηγορία συμπεριλαμβανω όσους βλέπουν τον σκύλο κατι σαν άψυχο εργαλείο. Σαν αντικείμενο που αν τελικά δεν τους κάνει δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να το πετάξουν η να το αντικαταστήσουν. Φυσικά και δεν συμπεριλαμβάνω όλους όσους απόκτησαν σκύλο για κάποια εργασία. Μα λίγο πολύ όλοι όσοι έχουμε σκύλο για κάποια εργασία τον αποκτησαμε έστω και αν αυτή η "εργασία" είναι να μας κρατάει συντροφιά.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ειχα πει οτι δεν θα γραψω. Ωστοσο επειδη μου αρεσε το θεμα το εκανα πειστ σε πολλους φιλους κ γνωστους απο την μικρη κοινωτητα που ζω να δω αποψεις.. ολοι εχουν σκυλους.. ολοι εχουν αποκτησει τους σκυλους τους απο γεννες γειτονα κ ενας δυο απο αγγελιες (ουγγαρια οπως εμαθα) δυστυχως μονο εγω κ αλλος ενας φιλος εχει σκυλο απο εκτροφεα κ απο φιλοζωικη κανεις. μη το παρετε σαν στατιστικο απλα ηθελα να ακουστουν οι παρακατω αποψεις. Διοτι σκεπτομενη το θεμα του θεματοθετη διχαστηκα.. πραγματικα δεν ξερω πως να φερθω..(οι περισσοτεροι εδω δινουν την εικονα που λεω). Λοιπον πολλοι το περασαν ντουκου.. πχ ασε μας ρε κοπελια εδω εχουμε δυο μωρα που κλαινε για τους σκυλους θα ενδιαφερθουμε; κ ηταν κ πολλοι αυτοι που προτινουν κιολας γεννα γειτονα.. τους παιρνω με το καλο λοιπον κ μου λενε τις αποψεις τους (τις οποιες εκανε μπαμ απ την αρχη οτι δεν θα τις αλλαζαν!!!!): οτι στο σπιτι θα πας κ θα δεις κ τους γονεις.. οτι φαινονται κ καλα οι καλοι ανθρωποι π αγαπανε τα σκυλια τους.. οτι δεν θα σε φλωμοσουν στα φουμαρα οπως κανουν οι εκτροφεις (τα μεταφερω ακριβως), οτι το κουταβακι μεγαλωνει σε ενα ησυχο και ηρεμο οικογενειακο περιβαλλον μεσα σε σπιτι ενω οι εκτροφεις συνηθως τα εχουν σε κενελς, κ οτι αν παθει κατι μεθαυριο οκ οργανισμοι ειναι... και εμεις παθαινουμε.. δλδ δεν φταιει κανενας γιαυτο.. αλλα οπου μπλεκεται το χρημα η εντυπωση κ η εμφανιση χανεις την μπαλα (για τους εκτροφεις), οτι εκτροφεας στην γερμανια ή στην βουλγαρια το ιδιο ειναι.. αλλα δεν συμφερει το συστημα κ τα κρατη το κουταβι του ιδιωτη, θελουν του εκτροφεα:eek: σε αυτο το τελευταιο παρασοκαριστηκα κ εγω.. αυτα λοιπον.. κ άλλα δλδ αλλά σας εγραψα το ζουμι.. οπως κ να τους τα ελεγα μετα εβλεπα παρωπιδες. Θα συμφωνοσω λοιπον οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απ την αμαθεια και οτι ειτε με το κακο ειτε με το καλο....... δεν ξερω ακομα μπερδεμενη ειμαι.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
ίσως γιατί έχει γίνει μόδα
Ειναι μοδα στην εποχη μας ο σκυλος;
Ο περισσοτερος κοσμος δυσκολευεται να τα βγαλει περα για τον εαυτο του και την οικογενεια του,χωραει στην "τσεπη" του και ενας σκυλος; Αντιθετως πιστευω οτι πλεον ο σκυλος θεωρειται ολιγον απο πολυτελεια (και καλως σε ενα επιπεδο, κατα την γνωμη μου). Βεβαια επειδη το νομισμα εχει παντα δυο οψεις, ο κολλημενος-φιγουρατζης, αυτος που θελει να παρει σκυλο για τη "μουρη", λογω κρισης δεν θα το σκεφτει καθολου πριν αγορασει το "καθαροαιμο"-ευκαιρια που του εκατσε απο την γεννα του γνωστου της γνωστης...

η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απ την αμαθεια
Αυτο ειναι θεωρημα στην ζωη και ισχυει παντου και παντα. Για αυτο και εχει γινει δικαιολογημενα ...viral ατακα και στο forum.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.582
10.951
Athens
Ο περισσοτερος κοσμος δυσκολευεται να τα βγαλει περα για τον εαυτο του και την οικογενεια του,χωραει στην "τσεπη" του και ενας σκυλος; Αντιθετως πιστευω οτι πλεον ο σκυλος θεωρειται ολιγον απο πολυτελεια (και καλως σε ενα επιπεδο, κατα την γνωμη μου).
Oι ιδιοκτήτες σκύλων στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί (θα προσπαθήσω να βρω την πηγή για να την παραθέσω).
Με την κρίση, ο σκύλος είναι κάτι σαν το φαινόμενο του γυμναστηρίου: Οι έξοδοι σε μπουζουκερί και κλαμπ μειώθηκαν δραματικά. Γενικά το lifestyle άλλαξε σε πιο "σπιτίσιο" και με λιγότερες δαπάνες. Έτσι στραφήκαμε στα γυμναστήρια (οικονομική "διασκέδαση" που υποστηρίζεται και από τα περί health) και στους σκύλους. Νέα, οικομικότερα χόμπυ.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ο περισσοτερος κοσμος δυσκολευεται να τα βγαλει περα για τον εαυτο του και την οικογενεια του,χωραει στην "τσεπη" του και ενας σκυλος;
Πλακα κανεις;
Και η Κούτση Μαρία έχει σκύλο την σήμερον ημέρα. Πώς δεν είναι μόδα;

Υ.Γ: δεν έχω κάτι με την Κούτση Μαρία. Σαν παράδειγμα το έφερα. Ρατσιστικα σχόλια μακριά από μενα. Επειδή έχουμε κάτι κρούσματα ρατσισμού στο φορουμ τελευταία.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Οκ, εγώ είχα στο μυαλό μου τον σοβαρό ιδιοκτήτη (μεσαίου-μεγάλου μεγέθους) σκύλου, που σίγουρα το μηνιαίο κόστος είναι αρκετά σεβαστό. Η πλειοψηφία ταΐζει άχυρα τον σκύλο στο μπαλκόνι, οπότε από αυτή την άποψη έχετε ένα point...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Θα ειχε ενδιαφερον αν μπορουσε καποιος να δει τι εχει αλλαξει, αν εχει κατι, στα ποσα χρονια(; )λειτουργιας του φορουμ. Ελπιζω να μη με επιανε μαυρη καταθλιψη με το αποτελεσμα.

@Haris Drazen
Η δικη μου εμπειρια λεει οτι εχει αυξηθει ο κοσμος που συμπεριλαμβανει το σκυλο στις καθημερινες, οικογενειακες δραστηριοτητες (βολτες, διακοπες κλπ). Η λαθος αποκτηση δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο σκυλος θα κακοπερασει. Δεν δικαιολογω κανενα. Απλως λεω οτι το ενα δεν συνεπαγεται απαραιτητα το αλλο.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Όχι, δεν συνεπάγεται αυτόματα, αλλά νομίζω ότι συνήθως πάει πακέτο...εννοείται πως κάθε περίπτωση διαφέρει

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όταν ανακάλυψα ότι δεν μπορώ να απαντήσω με το χρειαζούμενο τακτ, άρχισα να βάζω λινκ. Λινκ από χιλιοειπωμενα πράγματα. Από συζητήσεις με επιχειρήματα ήρεμα αλλά κι από άλλες πιο έντονες συζητήσεις, ώστε να βλέπει το κάθε νέο μέλος ότι δεν είναι προσωπική επίθεση στον νέο, αλλά στην πρακτική. Να μη νομίζει ο ταδάκος27 ότι κάνω επίθεση στον ταδάκο αλλά να καταλάβει ότι δεν έπρεπε να πάρει το σκύλο με τον τρόπο που τον πήρε. Όπως κι εγώ δεν έπρεπε να πάρω το σκύλο που έχω με τον τρόπο που τον πήρα.
Κάποια στιγμή μπήκε ένας τύπος που ακόμα δεν είχε πάρει σκύλο. Ήταν στην έρευνα. Οπότε εκεί έριξα παραπάνω λινκ, αν κι εξήγησα ότι μάλλον θα του πέσουν πολλά κι ότι δεν έχω ελπίδες αφού το έργο μάλλον το έχουμε ξαναδεί. Μου ρώτησε γιατί προκαταλαμβανω έτσι άσχημα κι ότι βέβαια και θα τα διαβάσει και θα δώσει σημασία κι ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και κάποιοι μπορούν να διαχειριστουν την πληροφορία. Αποτέλεσμα; Λίγες μέρες μετά έρχεται και ανακοινώνει ότι πήρε σκύλο απο την πιο άκυρη πηγή... Εμ, είτε ευγενικά είτε απότομα είτε με το καλό είτε με το κακό, όταν ο άλλος θέλει να την κάνει τη μαλακία, θα την κάνει. Κι όταν θα είναι έτοιμος να ακούσει θα ακούσει... Εγώ που έψαχνα τον μελλοντικό μου σκύλο κι έλεγα να τον έχω κουτάβι μετά από καμιά πενταετία, στα γεράματα του τώρα, επειδή ήθελα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έψαχνα να δω ποια φυλή τα συγκεντρώνει για να βρω μετά κι εκτροφέα. Έκανα μια φορά το λάθος να κάνω λάθος απόκτηση, λέω να μην το ξανακάνω. Τελικά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως προγραμματιζα (όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει). Δεν ξέρω αν θα αποκτήσω επόμενο σκύλο. Αλλά αν γίνει θα είναι είτε απευθείας από το δρόμο, δηλαδή θα με υιοθετήσει αυτός, είτε θα βάλω κάτω τις ανάγκες μου και τα θέλω μου και μετά θα κάνω υπομονή να μαζέψω το οποιοδήποτε πόσο θα μου ζητήσει αυτός που θα με πείσει ότι κάνει το καλύτερο για την φυλή που θα έχω διαλέξει αλλά και για τα δικά του σκυλιά και τέλος και για το κουτάβι "μου".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix