Πεταμένα κουτάβια ημερών: Ευθανασία ή προσπέρασμα;

Τι κάνεις όταν βρίσκεις πεταμένα κουτάβια ημερών και δεν μπορείς να τα αναλάβεις?

• Τους κάνω ευθανασία

Votes: 1 8,3%
  • Τα αφήνω εκεί που τα βρήκα, προσπερνάω

Votes: 11 91,7%

• Total voters
    12

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Πριν δύο χρόνια ένα βράδυ καλοκαίρι καθόμουν στο μπαλκόνι μου στο πατρικό μου στον Βύρωνα και κάπνιζα και είχα εντοπίσει στο απέναντι παρκάκι από το απόγευμα το συνεχές κλάμα μιας γάτας
Άσχετος καθώς είμαι από γάτες δεν έδινα σημασία αλλά το κλάμα έβλεπα ελαττωνόταν με το πέρασμα της ώρας φαινόταν σαν να έσβησε ντύθηκα και κατέβηκα κάτω και βρήκα μέσα στα χορταράκια ένα μωρό κυριολεκτικά γατάκι(σαν ποντικάκι ήταν)
Το πήρα σπίτι και προσπαθούσα επί μια βδομάδα να το ταΐσω με σύριγγα αλλά δυστυχώς η Νεφέλη(έτσι την είχα πει)δεν άντεξε και με πόνεσε πολύ
Πραγματικά δεν ξέρω αν είμαι τόσο ψυχικά δυνατός για να μπορώ να ξέρω την αντίδραση μου σε μια περίπτωση εκ των προτέρων
Είναι πολύ ισχυρό ηθικό δίλημμα

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Πριν μερικά χρόνια είχαμε πάει στο Καραμανδάνειο στην Πάτρα για να εξετάσει την κόρη μου κάποιος ΩΡΛ. Φεύγοντας για να πάμε στο αυτοκίνητο βρήκαμε παρατημένα σ΄ ένα κουτι 5-6 κουταβάκια δε θυμάμαι ακριβώς πόσα ήταν. Κοντοσταθήκαμε είπαμε να τα πάρουμε αλλά τελικά επειδή δεν ξέραμε τι να κάνουμε τα αφήσαμε...
Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα σε παρόμοια περίσταση τώρα, πάντως θα μου ήταν δύσκολο να τα αναλάβω, πιο συνειδητοποιημένα όμως μάλλον θα ειδοποιούσα κάποια φιλοζωική...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
πριν 2 μήνες έτυχε και βρήκαμε με τα ξαδέλφια μου δίπλα από ένα κάδο (όχι μέσα) 4 κουταβάκια πολύ πολύ μικρά. Τους δώσαμε λίγο γιαουρτάκι και για καλή μας τύχη μας είδε ένας έυπορος κάτοικος εκείνης της γειτονιάς, ο οποίος έχει φτιάξει μια ιδιωτική παιδική χαρά με λιμνούλα και γκαζόν και τα πήρε. Από όσο είδα την άλλη μέρα το πρωί τα φρόντιζε ένας γέρος που καθαρίζει την παιδική χαρά και το βράδυ ένας ινδός φύλακας.

Δυστυχώς από τότε δεν έχω περάσει από εκείνη την περιοχή και δεν ξέρω τι έχει γίνει. Το σίγουρο είναι ότι αν ξαναπερνούσα και δεν μπορούσα να τα φροντίσω δεν θα τα πήγαινα για ευθανασία. Για φανταστείτε να τα πήγαινε πιο πριν για ευθανασία καποιος άλλος τη μέρα που πέρασα από εκείνο το σημείο. Θέλω να πω ότι υπάρχει μια πιθανότητα στις 100 να σωθούν...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν μπορώ να ψηφίσω γιατί κ να μην μπορούσα να τα αναλάβω εγώ θα έπαιρνα 8.000 τηλ. πρώτα για να βρεθεί λύση, δεν θα μπορούσα να προσπεράσω, αλλά ούτε να αφαιρέσω τις ζωές τους.

Δεν μου'χει τύχει ποτέ με τόσο μικρά κουτάβια (εννοώ να βρω στο δρόμο), η Λίζα το 2001 είχε γεννήσει 8 κ τα μεγαλώσαμε έως να γίνουν 3ών μηνών κ τα δώσαμε κ ναι, είναι τρομερά χρονοβόρο κ δύσκολο, πόσω μάλλον όταν απουσιάζει κ η μητέρα τους...

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Μονο και μονο για το γεγονος οτι υστερα απο εμενα μπορει να περασει καποιος που μπορει να τα αναλαβει... δεν εχω τη δυναμη να τους στερησω αυτη την πιθανοτητα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν μπορώ να ψηφίσω γιατί κ να μην μπορούσα να τα αναλάβω εγώ θα έπαιρνα 8.000 τηλ. πρώτα για να βρεθεί λύση, δεν θα μπορούσα να προσπεράσω, αλλά ούτε να αφαιρέσω τις ζωές τους.
Ούτε εγώ..γιατι δεν υπάρχει αυτή η επιλογή στην δημοσκόπηση.

Last edited:

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
παιδια εγω πηρα ενα αδεσποτο πριν 3 μηνες. το καλο ειναι οτι ειμαι μελος σε μερικα σωματεια (μεσω facebook) και με πολυ μεγαλη μου χαρα βλεπω οτι σιγα σιγα υιοθετουντε σχεδον ολα τα αδεσποτα. θελει βεβαια τον κοπο , αν ειναι νεογεννητα, να τα φροντισει καποιος και αυτο ειναι το δυσκολο! οποτε μηπως αρχιζει να αλλαζει το κλιμα και ειναι αισιοδοξο να προσπερασουμε την ευθανασια και να τους δωσουμε την ευκαιρια στη ζωη? σε αυτο βεβαια πρεπει να βοηθησει και το κρατος λιγακι!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
έσύ ( αμαλια)... έχω αρχισει και σκεφτομαι ότι επιζητας να βρισκεις κουταβια και να τα μεγαλωνεις...
και μετα τα ριχνεις στον ντιεγκο...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
έσύ ( αμαλια)... έχω αρχισει και σκεφτομαι ότι επιζητας να βρισκεις κουταβια και να τα μεγαλωνεις...
και μετα τα ριχνεις στον ντιεγκο...
Χμμμ... δε το κανω για μενα ..για την κοινωνικοποιηση του Ντιεγκο καλε:):p
Χωρις πλακα παντως... εχω προσπερασει πολλες φορες.... δεν εχει τελειωμο αυτη η κατασταση:(

ΥΓ. Ειδα οτι τα σκυλια σου θα πηγαιναν στον Προμ και τον κρισαι ε???Καλααααα :rolleyes::p

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Και εγώ παιδια δεν μπορώ να απαντήσω..
Ευτυχώς δεν έχω δει κάτι τέτοιο ακόμα (μη με ρωτήσετε που ζω!! )
Ευθανασία δεν θα έκανα, δεν λέω και δεν ξέρω κατά πόσο ωφελεί, αλλά δεν μπορώ και δεν θα το έκανα ποτέ.
Εξάλλου έχω δει σκουπιδοκούταβα που έγιναν μια χαρά σκυλάκια υγιέστατα.

Τώρα όμως λέει αν δεν μπορείς να τα αναλάβεις. Δηλαδή αν εχω 2 cents στη τσέπη μου,είμαι άστεγη, είναι νύχτα και με κυνηγάνε 86 κανίβαλοι να με φάνε, θα προσπεράσω. Αλλά θεωρώ πως κάτι μπορούμε να προσφέρουμε σε αρκετές περιπτώσεις, όχι σε όλες αλλά είναι πολύ υποθετικό για να απαντήσω.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
εγω δεν μπορω να δεχτω αυτη τη δημοσκοπηση ,δεν υπαρχει δεν μπορω ,υπαρχει δεν θελω
Στα πρώτα πεταμένα κουτάβια που θα συναντήσεις ισχύει αυτό που έγραψες.
Στα δεύτερα ?
Στα τρίτα??

Αν σκεφτείς ότι δύσκολα θα καταφέρεις να τα προωθήσεις για υιοθεσία,θα αναγκαστείς να κάνεις το σπίτι σου καταφύγιο.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Στα δεύτερα ?
Στα τρίτα??

Αν σκεφτείς ότι δύσκολα θα καταφέρεις να τα προωθήσεις για υιοθεσία,θα αναγκαστείς να κάνεις το σπίτι σου καταφύγιο.
Aν και δεν αναφέρεσαι σε μένα, θα πω, πως καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε νομίζω να κάνουμε, ακόμα και αν δεν μπορούμε να τα πάρουμε σπίτι μας. Να κάνουμε κάποια τηλέφωνα, να τα μεταφέρουμε κάπου που έχουν πιο πολλές πιθανότητες να ζήσουν να τα ταίσουμε κλπ κλπ. Εγώ προσωπικά, δεν θα μπορούσα απλά να προσπεράσω.
Και αν η ευθανασία είναι μια λύση σωστή, που δεν λέω ότι είναι, υποθετικά μιλάω, είναι μια πολύ μεγάαααααλη συζήτηση (και καθόλου υποθετική) εγώ δεν έχω το σθένος να το κάνω.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Γιατί υπάρχουν μόνο δύο επιλογές στην δημοσκόπηση?
Γιατί δεν υπάρχει π.χ. και η επιλογή "τα μεταφέρω κάπου που θα είναι ασφαλή"?
Δηλαδή ή τα παρατάω ή τα σκοτώνω? Προσωπικά δεν μου ταιριάζει κανένα από αυτά. Γιατί και το να τα παρατήσεις εκεί σχεδόν βέβαιος θάνατος είναι. Άρα μονόδρομος...
Πως να ψηφίσω?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γιατί υπάρχουν μόνο δύο επιλογές στην δημοσκόπηση?
Γιατί δεν υπάρχει π.χ. και η επιλογή "τα μεταφέρω κάπου που θα είναι ασφαλή"?
Δηλαδή ή τα παρατάω ή τα σκοτώνω? Προσωπικά δεν μου ταιριάζει κανένα από αυτά. Πως να ψηφίσω?
Απλά δεν ψηφίζεις ;)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Απλά δεν ψηφίζεις ;)
Μα νομίζω ότι δεν είμαι μόνο εγώ εδώ μέσα που έχω αυτόν τον προβληματισμό....
Εν τοιαύτη περιπτώσει, αν είναι να μην ψηφίσουμε, σε ποιον απευθύνεται η δημοσκόπηση?

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Aν και δεν αναφέρεσαι σε μένα, θα πω, πως καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορούμε νομίζω να κάνουμε, ακόμα και αν δεν μπορούμε να τα πάρουμε σπίτι μας. Να κάνουμε κάποια τηλέφωνα, να τα μεταφέρουμε κάπου που έχουν πιο πολλές πιθανότητες να ζήσουν να τα ταίσουμε κλπ κλπ. Εγώ προσωπικά, δεν θα μπορούσα απλά να προσπεράσω.
Και αν η ευθανασία είναι μια λύση σωστή, που δεν λέω ότι είναι, υποθετικά μιλάω, είναι μια πολύ μεγάαααααλη συζήτηση (και καθόλου υποθετική) εγώ δεν έχω το σθένος να το κάνω.
τηλέφωνα?ελπίζω να μην εννοείς στην φιλοζωική της πόλης σου,γιατί εκεί όλη την έχουν ακούσει αλλά κανείς δεν την έχει δει,κάτι σαν φάντασμα.

κατά τα άλλα συμφωνώ.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
DOG.CRIME
Αρχικό μήνυμα απο Krina
εγω δεν μπορω να δεχτω αυτη τη δημοσκοπηση ,δεν υπαρχει δεν μπορω ,υπαρχει δεν θελω

Στα δεύτερα ?
Στα τρίτα??

καταλαβαινω πως το λες και σιγουρα ειναι μια δυσκολη κατασταση ,ομως δεν μπορω να δωσω τη συναινεση μου σε κανενος ειδους εγκλημα ,το σιγουρο ειναι οτι θα πολεμησω με οτι οπλα εχω

Φιλαρακος

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
221
0
Athens,N.Kosmos
πολυ δυσκολη ερωτηση
λιγοι μπορουν νααπαντησουν με αμεσοτητα κ σιγουρια
προσωπικα δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση να αφαιρεσω την ζωη απο καποιο ζωο.
αλλα ουτε κ το βλεμμα θα μπορουσα να γυρισωαλλου...

εγω εχω μια απορια σε οτι αφορα τα αδεσποτα..
ειδικα οταν ειναι κουταβια δεν θα μπορουσαν να φιλοξενηθουν κ να εκπαιδευτουν ειτε για οδηγοι τυφλων,ειτε για θεραπευτικους σκοπους,σε οικοτροφεια,ορφανοτροφεια οπου υπαρχουν παιδακια κλπ ειτε για σεισμους κλπ και να τα χαρισουν σε τετοιες περιπτωσεις?

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ειδικα οταν ειναι κουταβια δεν θα μπορουσαν να φιλοξενηθουν κ να εκπαιδευτουν ειτε για οδηγοι τυφλων,ειτε για θεραπευτικους σκοπους,σε οικοτροφεια,ορφανοτροφεια οπου υπαρχουν παιδακια κλπ ειτε για σεισμους κλπ και να τα χαρισουν σε τετοιες περιπτωσεις?
σε μια τοκετοομαδα υπαρχει ο κινδυνος απωλειας ,ο οποιος αυξανει σημαντικα οταν δεν υπαρχει η μανα-σκυλα ,μπορει ακομα και κανενα κουταβι να μην καταφερει να ζησει εχοντας μονο την φροντιδα ανθρωπου μπορει καποιο ή καποια να τα καταφερουν ,μπορει και κανενα
υστερα το κοστος ειναι μεγαλο ,η αποροφηση κουταβιων σε αναδοχους γονεις μικρη ,οσο για την "χρεισιμοτητα" τους οπως αναφερες σε ανθρωπους ή καταστασεις ειδικων αναγκων το θεμα ειναι εντελως στον αερα ,φαντασου οτι σε εργασιακες φυλες δεν ειναι ολα τα κουταβια που εχουν το drive της εργασιας οποια και να ειναι αυτη ,πρεπει να μεγαλωσει ενα κουταβι σωστα και να μας δωσει ενδειξεις ,πρεπει να προχωρησουμε αργα και σταθερα και να καλλιεργησουμε αυτες τις ενδειξεις ,αυτο χρειαζετε γνωση ,χρονο και χρημα ,σαφως και υπαρχουν αδεσποτα που θα μπορουσαν ,ομως ποιος φορεας ειναι αυτος που θα μπορουσε να διαθεσει ολα αυτα που απαιτουνται ? ετσι λοιπον καταφευγουν στην ευκολη λυση ,μωρα νεογεννητα πανε για ευθανασια ,δυστυχως !!!!!!!!!

εσυ μιλας για παιδεια ,για οργανωση,για οικονομικη στηριξη προγραμματων ,ισως σε καποια αλλη χωρα

ας κοιταξουμε κατι πιο ευφικτο τη προληψη και απο κρατικης πλευρας και φορεων αλλα και απο προσωπικη ευθυνη του καθενος απο εμας

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.309
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης