Πληροφορίες για κάνε κόρσο;;;


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Αγαπητή @Christina01 απολύτως αντικειμενικά και χωρίς να επιδέχεται καμία αμφισβήτηση :)ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:), είναι αποδεκτό από όλους :)ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:) οτι τα πιτ είναι τα πιο τέλεια σκυλιά στο γαλαξία όλο. Στη δεύτερη θέση, αλλά χιλιάδες έτη φωτός πίσω, έρχεται κάποιο άλλο μαστιφοειδές, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Οπότε τόσο η λογική, όσο και το συναίσθημα, σου επιβάλλουν να ξεπεράσεις σύντομα αυτή την πρόσκαιρη αδυναμία, αυτή την προσωρινή τύφλωση, αυτή τη στιγμιαία έλλειψη κατανόησης της πραγματικότητας και να επιστρέψεις στην αγαπημένη μας και ανυπέρβλητη ράτσα.
Καταλαβαίνω οτι το τραύμα που έχεις υποστεί από την απώλεια των αγαπημένων σου πιτ σε στιγμάτισε, η απώθησή του σε ώθησε σε κάτι που να μοιάζει σε πιτ αλλά να μην είναι, η θεραπεία όμως έγκειται στην απόλυτη παραδοχή του έρωτά σου για τα πιτ και η άφεσή σου στην αγκαλιά του πρώτου γνήσιου πιτακίου που θα συναντήσεις. Τα υποκατάστατα απλά θα σε γεμίσουν ενοχές και περισσότερα τραύματα. Μην το κάνεις στον εαυτό σου.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Σοου τρου:cool:
 
  • Like
Reactions: AGRIAN


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Σε πρότεινα γιατί ξέρω το ήθος και την ακεραιότητά σου, το πάθος σου για τη φυλή και συμφωνώ αποιλύτως με τα προσωπικά σου κριτήρια γι' αυτήν. Το ίδιο το ανωτέρω μήνυμά σου και οι προτροπές σου, με δικαιώνουν.

Αν ήθελα εγώ να πάρω κάνε κόρσο, θα έπαιρνα μόνο αν μου το διάλεγες εσύ :cool:.
Κοιτα... Ουτε Γεροντας ειμαι, ουτε γκουρου, ουτε τιποτα τετοιο. Δυστυχως η ευτυχως εγω τα εγραψα τα χιλιομετρα μου χωρις να με παρει κανεις απο το χερακι.... Ναι εχω ασχοληθει με την φυλη αρκετα, αλλα κ παλι, ως εκει.

Εαν ηξερα οτι οι αποψεις μου ταυτιζονται με του υποψηφιου κ γνωριζομασταν (φυσικα οχι ιντερνετικα) ισως τον εστελνα προς μια κατευθυνση (στην προκειμενη δεν εχω πειστει) αλλα και παλι ως εκει.
Για να διαλεξει καποιος συντροφο ζωης τα τελευταια..... μετρα, πρεπει να τα διανυσει μονος του!

Οπως κ να εχει σ'ευχαριστω ξανα για τα καλα σου λογια, με τιμουν ιδιαιτερα.
 


Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@AGRIAN απόλαυσα και γέλασα ιδιαίτερα μ'αυτό το "ντελίριο" ελεύθερου συνειρμού, αλήθεια! Αν δεν είσαι ήδη επαγγελματίας ψυχοθεραπευτής σκέψου το σοβαρά, το 'χεις :D . Πέρα απ'την πλάκα όμως είναι πολύ συνειδητή επιλογή. Θέματα με τη γνησιότητα δεν έχω καθόλου, και όσο κι αν ακουστεί παράξενο πριν απ'όλα τα πιτ (και στο ενδιάμεσο) η επιλογή μου ήταν το κόρσο (δεν το λέω προφανώς υποτιμώντας τα πιτ, δεν μετάνοιωσα δευτερόλεπτο). Απλά γιατί τελικά δεν "επέλεξα" ποτέ ουσιαστικά, γιατί για κάποιον τρελό λόγο βρισκόταν άλλο ένα πιτ συμπτωματικά στο "δρόμο μου" που απλά δε γινόταν να το αφήσω και εν τέλει αποφάσιζε πάντα η τύχη. Τα λέω αυτά για να εξηγήσω πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται περί "υποκατάστατου". Εμένα δε μου φαίνεται και τόσο αδιανόητη η επιλογή του κόρσο μετα από 4 πιτ, θες να μου πεις γιατί το λες αυτό; Εξάλλου έχω "επιλέξει" κι άλλα 2 εντελώς αναντίστοιχα σκυλιά -το ένα υπάρχει ακόμα.
Όσο για τον @east49 , έχω δηλώσει εξ'αρχής μετά απ'όσα διάβασα και είδα (που με καλύπτουν απόλυτα) πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον για τη γνώμη του και -γιατί όχι- και την καθοδήγησή του για επιλογή του κουταβιού. Χαίρομαι πολύ τους ανθρώπους με τόσο πηγαίο ενδιαφέρον. Και φυσικά είναι κι ένας καλός λόγος να τους εμπιστεύομαι.
 
  • Like
Reactions: Hiraeth and AGRIAN


Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@east49 γιατι να μην προτείνεις γέννες, εκτροφεία κ.λπ; αν όχι κάποιος με τόση πείρα, ποιος; νομίζω πως αντιλαμβανόμαστε όλοι το σκοπό που θα είχε κάτι τέτοιο από κάποιον τόσο γνώστη, δε θα ήταν σε καμμία περίπτωση παρεξηγήσιμο.
Υ.Γ. για να σε προλάβω σε κάτι που είπες νωρίτερα, σίγουρα δεν είναι όλων τα κριτήρια ίδια, αλλά προσωπικά τα δικά μας συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό, οπότε θα μ'ενδιέφερε πολύ να ακούσω.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Κοιτα, @Christina01 αν σε στειλω σε φαρμα στην Ιταλια, να βρεις εναν τυπακο που οι λεξεις "εξεταση δυσπλασιας" "εκθεσεις" και "τιτλοι εργασιας" πχ ειναι αγνωστες στο λεξιλιγιο του, σου δειξει μανα που δεν θα σε αφησει να πλησιασεις κ κουταβια που γεννηθηκαν σε εναν λακκο κ ΑΝ (μεγαλο αυτο το ΑΝ) καταφερεις να τον πεισεις να σου δωσει ενα το οποιο δεν υπαρχει περιπτωση να το διαλεξεις, αλλα θα το χρυσοπληρωνες κ θα το παραλαμβανες αυτοπροσωπος με.... χωμα κ σκ@τ@, απλα θα με βριζεις.
(κι εγω θα με εβριζα αν μου το ελεγα 6-7 χρονια πριν)
Αν ποτε θα εφτανες εκει ομως, θα ΗΞΕΡΕΣ γιατι εισαι εκει, κ αυτα θα ηταν αναμενομενα κ επιθυμητα, οχι γιατι καποιος σου ειπε "πηγαινε κ παρε".

Εσυ, στην παρουσα φαση οφειλεις να ακολουθησεις την λογικη διαδικασια επιλογης απο εκτροφειο μπλα μπλα μπλα εντος κ μετα εκτος Ελλαδας..... Οταν την εξαντλησεις κ ΑΝ δεν εχεις βρει αυτο που θες, μετα εδω ειμαστε να κανουμε κουβεντα.
Αλλα για αρχη παρε μια βολτα τα εκτροφεια, να συνηθισει το ματι σου, να καταλαβεις αρχικα "τι θες" και "γιατι αυτο κ οχι το αλλο" κ τα ξαναλεμε.....

Αληθεια εχεις ξεκινησει απο καπου;
 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Κοιτα, @Christina01 αν σε στειλω σε φαρμα στην Ιταλια, να βρεις εναν τυπακο που οι λεξεις "εξεταση δυσπλασιας" "εκθεσεις" και "τιτλοι εργασιας" πχ ειναι αγνωστες στο λεξιλιγιο του, σου δειξει μανα που δεν θα σε αφησει να πλησιασεις κ κουταβια που γεννηθηκαν σε εναν λακκο κ ΑΝ (μεγαλο αυτο το ΑΝ) καταφερεις να τον πεισεις να σου δωσει ενα το οποιο δεν υπαρχει περιπτωση να το διαλεξεις, αλλα θα το χρυσοπληρωνες κ θα το παραλαμβανες αυτοπροσωπος με.... χωμα κ σκ@τ@, απλα θα με βριζεις.
(κι εγω θα με εβριζα αν μου το ελεγα 6-7 χρονια πριν)
Αν ποτε θα εφτανες εκει ομως, θα ΗΞΕΡΕΣ γιατι εισαι εκει, κ αυτα θα ηταν αναμενομενα κ επιθυμητα, οχι γιατι καποιος σου ειπε "πηγαινε κ παρε".
Ετσι ειναι, τα διαμαντια τα βγαζεις απο τα χωματα και τις λασπες.
Στα εργαστηρια φτιαχνουν τις μουφες...
 




Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
Καλησπέρα σε όλους! @east49 εξαρτάται. Το περιβάλλον που μου περιγράφεις με παρεπέμπει σε κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων (αν δεν εχω καταλάβει σωστα διορθωσε με)..Οπότε σε αυτή την περίπτωση, όχι. Δε θα το υποστήριζα με κανέναν τρόπο, και όχι γιατί θα αμφισβητούσα τη γνώμη σου. Έχω μιλήσει με 4 εκτροφείς, 2 εκτος και 2 εντός Αττικής και έχω επισκεφθεί έναν. Οπότε δε θεωρώ πως "έχω ξεκινήσει" ουσιαστικά. Και ομολογώ πως λιγάκι έχω απογοητευτεί, γιατί μου φαίνεται λίγο "εμπορευματοποιημένη" η κατάσταση, πράγμα που δε μ'αρέσει.. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική γιατί δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη με τη διαδικασία, η αν όντως δεν έχω ξεκινήσει σωστα. Γι'αυτό ρωτάω και για συγκεκριμένους εκτροφείς κ.λπ..
 
  • Like
Reactions: Eroe


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλησπέρα σε όλους! @east49 εξαρτάται. Το περιβάλλον που μου περιγράφεις με παρεπέμπει σε κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων (αν δεν εχω καταλάβει σωστα διορθωσε με)..Οπότε σε αυτή την περίπτωση, όχι. Δε θα το υποστήριζα με κανέναν τρόπο, και όχι γιατί θα αμφισβητούσα τη γνώμη σου.
Όχι για να αμφισβητησω τη δικια σου γνωμη αλλα για να τη συμπληρωσω...
Αντικειμενικα οταν προκειται για μια γηγενη φυλη που αρχικα, πριν περασει στα χερια επισημων εκτροφεων, δημιουργηθηκε απο απλο λαο, τα πιο γερα σκυλια με αριστο χαρακτηρα, ελαχιστα επηρεασμενα απο την εμπορικη εκτροφη, τα βρισκεις ακριβως σε "αθλιες συνθηκες", στους αγροτες, κυνηγους, κτηνοτροφους. Αυτο συζηταμε συχνα με την εκτροφεα μας, πως να βελτιωθει η ζωη τους χωρις να εξαθλιωθουν οι φυλες.
Η ιδια αγορασε μερικα σκυλια που ζουσαν μεσα στις λασπες και μεσα στα σκατα και αποδειχθηκαν εξαιρετικα απο τη μορφολογικη αποψη αλλα και απιστευτοι χαρακτηρες.
Υποστηριξε αυτη κατι ανηθικο; πιστευω πως οχι.
Βεβαια ειναι δικοπο μαχαιρι το θεμα αυτο. Αφ'ενος η βαρβαροτητα αυτου του "απλου ανθρωπου" πολλες φορες γινεται εμετικη. Αφ'ετερου, την ιδια βαρβαροτητα συναντας στα επωνυμα πεντακαθαρα εκτροφεια...
Και ποτε δεν μπορεις να πεις 100%, υποστηριξα το σωστο. Ο καλος ο εκτροφεας μπορει να βγαζει τερμα αρρωστα σκυλια η σκυλια που ο χαρακτηρας τους θα ειναι τελειως ασχετος με τη φυλη του. Ενας αγροτης μπορει να βγαζει σκυλαρους... αλλα να μην δισταζει π.χ. να πυροβολησει η να εγκαταλειψει εναν γερικο σκυλο.
Ολο το θεμα "εκτροφη" ειναι αστα χεστα και δεν υπαρχει εκει καμια ηθικη. :(

Οποτε σκεφτεσαι λογικα. Εγω π.χ. μετα απο αρκετη ερευνα απλα ειπα στον εαυτο μου, η υγεια πανω απ ολα. Θα θεωρησω καταλληλο εκεινο τον εκτροφεα που θα δινει προτεραιοτητα σε αυτο το κομματι και θα τηρει ολα οσα μπορουν να τηρηθούν.

Εν τω μεταξυ δεν απαγορευεται να γραψεις για τα εκτροφεια που επισκεφτηκες και για τις εντυπωσεις σου
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Τα σκυλια αυτα επι δεκαδες χρονια ζουν κ υπαρχουν σε φαρμες της Ιταλιας για να εκτελουν την δουλεια για την οποια προοριζονταν εξ αρχης και γι αυτο "εκτρεφονται" μεχρι και σημερα.

Ενα σκυλι λοιπον που καλειται να προστατευσει το αγροκτημα τα ζωα κ το αφεντικο του πως περιμενεις να το βρεις; Φρεσκογκρουμαρισμενο στον καναπε του σαλονιου να τρωει ακανα;;

Ειναι ζωα που ζουν κ επιβιωνουν σε σκληρες συνθηκες (οπως κ οι ανθρωποι τους εξ αλλου) κ δεν διαιωνιζονται ουτε γιατι ειναι multichampion ουτε γιατι "ειναι ομορφα κ καλα σκυλακια με τα παιδια", αλλα γιατι κανουν καλα την δουλεια τους κ μονο.

Τι ειναι λοιπον οι κακες συνθηκες;
Απο ποτε εγινε κατακριτεο να εργαζεται ενας σκυλος εργασιας;

Για μενα κακοποιηση ειναι το ζωο αυτο να εμπορικοποιειται, να χανει τον χαρακτηρα κ την χρηστικοτητα του, να γινεται υπερβαρο, νωχελικο κ να ζει για να βλεπει τηλεωραση παρεα με το αφεντικο του μιας κ αυτο ειναι το μονο που ξερει να κανει.......
Περι ορεξεως βεβαια......

Οπως η @Eroe ποιο πανω εδωσε το νο. 1 κριτηριο της, ετσι το δικο μου νο. 1 κριτηριο ειναι να παρω σκυλο με ακεραιο χαρακτηρα κ κατασκευη που να μπορει να κανει την δουλεια για την οποια προοριζεται. Ολα τα αλλα ειναι minor για μενα μπρος σε αυτο.

Σε καμια περιπτωση σε οσα μερη πηγα κ ειδα, δεν ειδα ποτε αρρωστα η παραμελημενα ζωα. Αντιθετως ειδα αθλητικους σκυλαρους, με ταμπεραμεντο κ χαρακτηρα, υγειεστατους, ζωντανους, με λατρεια για το σπιτι κ το αφεντικο τους. Αλλα οι συνθηκες ηταν δυσκολες, υπηρξαν φορες που κι εγω ζοριστηκα κ οι ευαισθησιες μου εχουν εξαφανιστει προ πολλου....

Δεν μπορει ο ομως σε καμια περιπτωση κ σε κανενα επιπεδο να συγκρηθει ο ανθρωπος στο χωριο που ζευγαρωνει δυο αποδεδειγμενα καλα σκυλια για να εχει κ αυριο ζωα να του φυλανε το σπιτι, με τον εκτροφεα που το κανει για τον αυριανο πρωταθλητη κ την... βελτιωση της φυλης, χωρις ουσιαστικα να "χρησιμοποιει" ποτε τα ζωα.......
Εσυ διαλεγεις απο κει κ περα τι πραγματικα θες.
 




Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@east49 γι'αυτό διατήρησα και την επιφύλαξη ως προς το αν κατάλαβα σωστά, έχοντας (και ελπίζοντας) σε αυτές τις διευκρινίσεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Με αυτή την έννοια όχι, δε θα με ενοχλούσε καθόλου. Δεν έχω απαίτηση και δε με ενδιαφέρει ούτε λίγο τα σκυλιά να είναι φροντισμένα "αισθητικά" ή γκρουμαρισμένα. Με ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ ο χώρος απο τον οποίο θα αγοράσω ένα ζώο να μην έχει σκυλιά δυστυχισμένα και να εκτρέφεται από ανθρώπους με αγάπη για το ζώο και όχι για το χρήμα. Και φυσικά δε θεωρώ κακό να εργάζεται ένας σκύλος εργασίας, αντιθέτως με χαροποιεί γιατί ξέρω πως χαροποιεί και ικανοποιεί και το ίδιο το ζώο. Σε αυτή την περίπτωση που μου περιγράφεις, ναι. Ανεπιφύλακτα θα το προτιμούσα από την κλασσική εμπορευματοποιημένη εικόνα του εκτροφείου.
 


AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Χριστίνα, μιας και είναι η ώρα του παιδιού (|happy hour τη λένε στο χωριό μου), δεν παίρνεις καλύτερα ένα μπόστον τερριέ κι εσύ να τελειώνουμε ;
 


Christina01

Active Member
10 Ιουλίου 2018
30
37
@AGRIAN πριν σου απαντήσω, θες να μου εξηγήσεις το ύφος της απαντησης σου; Γιατί καμιά φορά ο γραπτός λόγος δημιουργεί παρανοήσεις. Τι εννοείς "η ώρα του παιδιού", γιατί να πάρω "κι εγώ ένα μπόστον τεριέ" και ποιοι και με τι "να τελειώνουμε";
 




AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
@AGRIAN πριν σου απαντήσω, θες να μου εξηγήσεις το ύφος της απαντησης σου; Γιατί καμιά φορά ο γραπτός λόγος δημιουργεί παρανοήσεις. Τι εννοείς "η ώρα του παιδιού", γιατί να πάρω "κι εγώ ένα μπόστον τεριέ" και ποιοι και με τι "να τελειώνουμε";
Δες τα αμέσως αποκάτω θέματα για τη σπερματέγχυση και τα μποστον τερριέ και θα καταλάβεις. Νόμιζα ότι τα είχες δει και θα αντιλαμβανόσουν το αστείο.

Προφανώς με επηρέασε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μετέφερα το ανάλαφρο κλίμα των εκεί θεμάτων εδώ, μιας και είναι και περασμένη η ώρα, για να γελάσουμε λίγο. .