Λια, καταναγκασμός ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ σημαίνει «Αναγκάζω δια της βίας». Καταναγκασμός χωρίς βία, δεν μπορεί να υπάρξει.Δεν είναι αναγκαίο ο καταναγκασμός να γίνει με βία.![]()
Λια, καταναγκασμός ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ σημαίνει «Αναγκάζω δια της βίας». Καταναγκασμός χωρίς βία, δεν μπορεί να υπάρξει.Δεν είναι αναγκαίο ο καταναγκασμός να γίνει με βία.![]()
Εγω απο οτι καταλβαινω οι αλλοι τροποι θελουν περισσοτερο χρονο και απαιτουν περισσοτερο κοπο απο τον ιδιοκτητη.Κανω λαθος?Βασικά, απλά θέλω να πω, οτι υπάρχουν και άλλοι τρόποι.![]()
Θέλουν περισσότερο χρόνο, ναι. Και απαιτούν περισσότερο κόπο και από τον εκπαιδευτή. Βιάζεσαι;Εγω απο οτι καταλβαινω οι αλλοι τροποι θελουν περισσοτερο χρονο και απαιτουν περισσοτερο κοπο απο τον ιδιοκτητη.
Οχι δεν βιαζομαι , απλα ηθελα να επιβαιβεωσω οτι το συμπερασμα μου ειναι σωστο και αποδεκτο ακομα και απο οπαδους της θετικης εκπαιδευσης.Θέλουν περισσότερο χρόνο, ναι. Και απαιτούν περισσότερο κόπο και από τον εκπαιδευτή. Βιάζεσαι;
Την ίδια συζήτηση ναιΠάλι κάνουμε την ίδια συζήτηση ...
Οποιος λέει ότι ο πνίχτης είναι εργαλείο ΜΟΝΟ διόρθωσης απλά δεν ξέρει να χρησιμοποιεί τον πνίχτη ...
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ΟΛΑ τα σκυλιά μου με το που ακούν τον ήχο του πνίχτη κάνουν σαν τρελλά από την χαρά τους ? Απλή ερώτηση ... με ακόμα πιο απλή απάντηση ... είναι το κολλάρο τους ...![]()
"What about Liverpooool?!...Totenham?!"A perfectly well balanced answer djdoctor.
The point remains that when we have
We can not say,
- violence (noun), we have an act of aggression/physical resulting in injuries
- abuse (noun&verb), we mainly have a verbal focus as well as all the others you kindly pointed out
"I use violence to train my dog", and mean that we shout at it.![]()
...πως μπορεί να συνεχίζουμε την κουβέντα?...Συμφωνώ απόλυτα με το "ποιός" και "πώς" παρά στο "τι"![]()
Μιας κι εγώ το είπα, με έχει διδάξει "έμπειρος εκπαιδευτής"Πάλι κάνουμε την ίδια συζήτηση ...
Οποιος λέει ότι ο πνίχτης είναι εργαλείο ΜΟΝΟ διόρθωσης απλά δεν ξέρει να χρησιμοποιεί τον πνίχτη ...
Και; Τα δικά μου σκυλιά κάνουν σαν τρελά από χαρά άμα βλέπουν τα ηλεκτρικά τους κολάρα. Προφανώς το έχουν συνδέσει με ελεύθερη βόλτα.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ΟΛΑ τα σκυλιά μου με το που ακούν τον ήχο του πνίχτη κάνουν σαν τρελλά από την χαρά τους ? Απλή ερώτηση ... με ακόμα πιο απλή απάντηση ... είναι το κολλάρο τους ...![]()
Με βαση ολα τα ανωτερω, η βια στο σκυλο μας ξεκινα απο κουταβι. Μεσα απο τη διορθωση της μητερας μαθαινει τα ναι και τα οχι, μεσα απο το βιαιο παιχνιδι σαν κουταβι μαθαινει την συναναστροφη και την θεση στην αγελη,μεσα απο την διορθωση μαθαινει τη θεση του στη ζωη. Που εχετε δει σε αγελες να καθονται πολιτισμενα και να συζητουν τις διαφορες τους με τσαι και μπισκοτα;
Η βία/τιμωρία δεν είναι ποτέ ένα έγκυρο εργαλείο και δεδομένουΕπισης τα παιδια στα σχολεια δεν κανουν μαθηματα που δεν θελουν και ομως καποιος τους το επιβαλλει; Επαναλαμβανω οτι η αλυσιδα ελεγχου οπως και το λουρι καθως και οτι αλλο χρησημοποιουμε για την εκπαιδευση και καθημερινη συναναστροφη μας με τους σκυλους, ειναι εργαλεια. Οταν καποιος εχει προβλημα συννενοησης με τον σκυλο του τοτε πρεπει να βρεθει μια διοδος επικοινωνιας. Ο εξαναγκασμος (βια) ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι μια μεθοδος εκπαιδευσης. Το ποσο ασκειται ειναι καθαρα θεμα εμπειριας και δυναμικου του σκυλου.
Τώρα που γράφω είναι μπροστά μου 2 αρσενικοί γύρω στα 50 κιλά ο καθένας - ο ένας 3 χρόνων και ο άλλος 14 μηνών.
Και ΕΝΑ κόκκαλο.
Το κόκκαλο το μασάει ο μεγάλος. (εννοείται)
Ο μικρός περιφέρεται γύρω του και κουνάει την ουρά παίζοντας. Κάνει λάθος ?
Οχι.
Ανά 10 λεπτά βάζει την μουσούδα του δίπλα στην μουσούδα του μεγάλου και προσπαθεί να πιάσει το κόκκαλο. Θέλεις να ηχογραφήσω το γρύλισμα ?![]()
Κάνει λάθος ?
Ναι.
Το συσχετίζει ή νομίζει ότι ο μεγάλος θυμώνει επειδή ανθίζει η αμυγδαλιά από πάνω ?
Εσύ θα μου απαντήσεις.![]()
Ναι, έκανα 2 ερωτήσεις, δεν έδωσα απαντήσειςΚαλημέρα Λία![]()
Λές στην αρχή
Και μετά
Εχουμε ήδη πάει στο ... "γλυκό" ΜΗκαι αναμένουμε την συνέχεια ...
Λία αν σε ενοχλεί η λέξη ΒΙΑ καλώς μην την χρησιμοποιείς ... αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα και η αδιαφορία ή η μή αντίδραση είναι άσκηση ψυχολογικής βίας ...
Προτιμώ να παίζω με τα σκυλιά και όχι με τις λέξεις![]()
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να περάσω τόση ώρα!Την απάντηση την έχει δώσει στην υπογραφή του ο djdoctor
Στη φύση δεν υπάρχουν ανταμοιβές , ούτε τιμωρίες - υπάρχουν μόνο συνέπειες
Αυτό που εσύ λες βία... εγώ το λέω ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Όταν έχω δείξει στον σκύλο τι περιμένω από αυτόν αλλά αυτός επιλέγει να κάνει το δικό του θα υποστεί τις συνέπειες τόσο απλά... Έτσι λειτουργούν όλα στην φύση!!!