Πολύ άσχημες εξετάσεις, όμως τέλος καλό όλα καλά! :-)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μολις με πηρε και ο προσωπικός γιατρος της Ζηνας. Τον ειχα παρει νωριτερα και τωρα ειδε την κληση.

Τα κακα νεα:

Ο αιματοκριτης από 33 επεσε στο 23. Ποτέ δεν ειχε ανεβει πολύ με την θεραπεια αλλά το 33 ειχε θεωρηθει αρκετα καλο.

Η πρωτεϊνη των ουρων από 1,5 πηγε στο 3. Η φυσιολογικη τιμη είναι 0,5 μεγιστο.

Τα αιμοπετάλια είναι 78.000, περιπου στα ιδια με την περασμένη φορα. Φυσιολογικη τιμη 200.000.

Τα λευκά είναι λιγο ανεβασμενα.

Τα καλα νεα:

Τα βιοχημικα είναι πολύ καλα και οι δεικτες ηπατος και νεφρων είναι πολύ καλοι.
Αυτό είναι το ελπιδοφορο. Τα οργανα δεν εχουν πειραχτει καθολου. Τουλαχιστον όχι ακομα.

Δεν ξερει το σχεδιο του καθηγητη αλλά ή θα κανουνε νέο κυκλο Milteforan ή παμε για Glucantime.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κουράγιο! Προσπάθησε να είσαι αισιόδοξος, είναι αγωνίστρια η Ζηνούλα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σας ευχαριστω για την συμπαρασταση.

Αρχισα να το παιρνω απόφαση ότι ετσι θα πορευομαστε από δω και περα και μαλλον δεν εχει νοημα πλεον να το συζηταω.
Συνεχεια κανουμε εξετασεις, ολο και κατι διαφορετικο προκυπτει, καλο ή καλο, και το θεμα παρατράβηξε.
Όπως παει θα το ανανεωνω για πολλους μηνες ή και χρόνια οπότε καλυτερα να το σταματησω εδώ προτου γινει γραφικο.

Να στε καλα! Ευχαριστω για όλα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Δεν πιστεύω πως θα βρεθεί κάποιος εδώ μέσα να σε θεωρήσει γραφικό Άρη! Και εσύ να μην το ανανεώσεις το θέμα πιστεύω πως όλοι μας θα ρωτάμε, όταν έχεις ζήσει ασθένεια ή και χαμό του σκύλου σου δεν καταλαβαίνεις απλά! Νιώθεις όσα νιώθει αυτός που το περνάει. Θα σταθώ σε αυτό.... "Θα το ανανεώνεις για χρόνια"!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Εγώ??? Γλυκιά??? Μπααααα:p, απλά αυτό που σκέφτηκα ήταν πως εκτός του ότι όλοι μας θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση σου, κάποιοι από εμάς έχουν υπάρξει σε αυτή τη θέση. Εδώ βρισκόμαστε όχι μόνο για να μαθαίνουμε και να συζητάμε αλλά και για αυτές τις στιγμές που είναι οι πιο δύσκολες και από την εκπαίδευση, και τη φύλαξη και το αν έφαγε την ξηρά τροφή.... καταλαβαίνεις πως τα λέω! Και το βασικότερο είναι πως υπάρχει η κατανόηση έστω και μεταξύ¨"αγνώστων" για αυτά τα δύσκολα που ενδέχεται κάποιοι άλλοι πιο κοντινοί μας άνθρωποι να τα θεωρούν εξωπραγματικά και υπερβολικά!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
αρη περαστικα σας!!!
φυσικα και να ανανεωνεις και να μας λες τα νεα της ζηνας!!!τις μικρουλες σου πιστευω ολοι τις αγαπαμε ιδιαιτερα!!!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Εύχομαι όλα να σας πάνε καλά και φυσικά θα συνεχίσεις να ανανεώνεις το θέμα, αν και ελπίζω να σταματήσεις γιατί δε θα έχεις κάτι άλλο άσχημο να μας πεις και θα πηγαίνουν όλα καλά. Με τις καλύτερες ευχές όλων μας για τη Ζηνούλα.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τι λες μωρέ Άρη? Γιατί θα γίνεις γραφικός? Πρώτον τα λες κάπου και μάλιστα σε κυνόφιλους και ξεσκάς. Δεύτερον μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι περί της ασθένειας και της δυνατής πορείας της. Και τρίτον και κυριότερον, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί κανείς να σκεφτεί, ποια ιδέα να κατεβάσει. Μιλώντας με άλλους έρχονται οι ιδέες. Και επιπλέον νομίζω ότι όλοι μας αγαπάμε τη Ζηνούλα και θέλουμε να μάθουμε τι κάνει και να γίνει καλά. :) Εγώ τουλάχιστον θέλω να συνεχίσεις να γράφεις και τα διαβάζω.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Και εγώ κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα στρώσουν όλα, δεν μπορεί να είναι οι δείκτες έτσι για μια ζωή. Επίσης δεν είναι το πρώτο σκυλάκι που αρρωσταίνει και απο τη στιγμή που το φροντίζετε και ακολουθεί θεραπεία είμαι σίγουρος ότι μακροχρόνια θα πάνε όλα καλά.

ΥΓ. Σχετικά με τις ενημερώσεις που κάνεις πιστεύω ότι μας αφορά όλους, ειδικά εμένα που μένω σε μια περιοχή όπου 2 στα 3 σκυλιά νοσούν είτε από καλαζάρ είτε από ερλίχια :-(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σας ευχαριστω ολες και ολους. Είναι παρα πολύ σημαντικη η συμπαρασταση σας.

Μολις με πηρε ο καθηγητης. Ασχολειται λες και η Ζηνα είναι δικο του σκυλι. Είναι φανταστικοι ανθρωποι οι γιατροι στην πανεπιστημιακή κλινικη.

Μου ειπε ότι δεν είναι καλες οι εξελιξεις αλλά συχνα συμβαίνει υποτροπη με το milteforan. Δεν μπορουσαμε από την αρχη να κανουμε ενεσεις γιατι ηταν τσιμπημενα τα νεφρα. Τώρα που στρωσανε και προτου επιδεινωθουν παλι, θα παμε άμεσα σε ενεσεις.

Πρωτα όμως θα παρουμε δειγμα από λεμφογαγγλια και ελεγχο στο μικροσκοπιο, όπως ειχαμε κανει στην πολύ αρχη. Αν δεν τα καταφερουν οι γιατροι εδώ, θα την παω στην κλινικη στη Θεσσαλονικη. Παντως την πρωτη φορα τα καταφεραν ευκολα.
Ακομα και ελαχιστες λεϊσμάνιες να βρεθουν, θα κανουμε ενεσεις.

Μου ειπε το σχημα θεραπειας και διάφορες λεπτομερεις. Με λιγα λογια η Ζηνα θα χρειαστει δυο κουτια των 5 φυσιγγίων.
Χρειαζεται 100 μιλιγκραμ ανά κιλο βαρους του σκυλου, οπότε για την Ζηνα χρειαζονται περιπου 3 μιλιγκραμ. Ηταν 2,9 κιλα στο ζυγισμα της Πεμπτης. Ναι, την παχυνα κι άλλο.

Ένα φυσίγγιο μπορει να κρατησει για την Ζηνα 5 μερες αλλά ειπε ανά 3 μερες να βαζουμε καινουριο λογω κινδυνου μολυνσης.

Ποιος θα κανεις τις ενεσεις το ΣΚ είναι ένα θεμα και ο καθηγητης ειπε ότι συνηθως οι κτηνιατροι εκπαιδευουν τους ιδιοκτητες. Θα δω όμως, θα βρω μαλλον κτηνιατρο οπου και να ειμαστε και στην τελικη δεν φευγουμε καθολου το ΣΚ.

Σε λιγο φευγουμε για παρακέντηση στον κτηνιατρο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Μου ειπε ότι δεν είναι καλες οι εξελιξεις αλλά συχνα συμβαίνει υποτροπη με το milteforan. Δεν μπορουσαμε από την αρχη να κανουμε ενεσεις γιατι ηταν τσιμπημενα τα νεφρα. Τώρα που στρωσανε και προτου επιδεινωθουν παλι, θα παμε άμεσα σε ενεσεις.
χωρίς να έχω εμπειρία με καλαζάρ μου φαίνεται λογικό αυτό .
Καλή επιτυχία!!! και πάνω απ΄όλα να είστε αισιόδοξοι !:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.922
20.325
Εμένα αισιόδοξα μου ακούγονται όσα γράφεις. Απλώς θα χρειαστεί χρόνος να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Αντε με το καλό και να μας ενημερώνεις, εννοείται. Πάντως μήπως δεν είναι κακή ιδέα, να μάθεις να κάνεις ενέσεις;
Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να χρειαστούν.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.847
Περαστικα να ειναι για το Ζηνακι... Μη σταματησεις να μας ενημερωνεις.. Ολα θα πανε καλα ειμαι σιγουρη.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.916
5.302
patra
grdane.blogspot.com
συγχαρητηρια... όσο οι βιοχημικες ειναι καλες... σημαινει οτι το θεμα προχωραει στο καλυτερο.... \ζηνα... keep walking...!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Να, είδες που έχετε επιλογές? Άντε με το καλό και περαστικά... :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καναμε την παρακεντηση και πηρα πριν λιγο τα αποτελεσματα. Οι λεϊσμάνιες είναι πολύ λιγοτερες σε σχεση με την πρωτη εξεταση πριν απο μηνες. Σε βαθμο που ψαχνεις να τις βρεις, ενώ στην αρχη ηταν αφθονες.

Βρηκαμε glucantime και θα το εχουμε αυριο, οπότε και ξεκιναμε άμεσα. Για την Ζηνα λογω μεγεθους θα είναι μαρτυρικο το τσιμπημα και θα υπαρχει μεγαλη ταλαιπωρια. Ευτυχως γίνεται υποδόρια και πιθανον θα μπορεσω να μαθω να τις κανω κι εγω.
Θα αποφασισουν οι γιατροι αν θα γινει ενας κυκλος των 30 ημερων ή δυο κυκλοι των 22 όπως γινοταν παλια.

Δευτερος κυκλος milteforan δεν μπορει να γινει ετσι κι αλλιως τοσο συντομα. Κανονικα θελει έναν κυκλο τον χρονο.

Και ο καθηγητης και οι γιατροι εδώ ειπαν ότι δεν παμε καλα και ότι υποτροπιασε πολυ γρηγορα. Δεν είναι παραξενο που υποτροπίασε αλλά είναι κακό που εγινε τοσο γρηγορα.

Συγχωρεστε με αλλά σε σας μπορω να μιλαω όπως αισθανομαι. Εχω πεσει παρα πολύ ψυχολογικα. Η Ζηνα δεν είναι το δευτερο σκυλι μου. Είναι το δευτερο παιδί μου.
Δεν μπορω να την βλεπω να ταλαιπωρειται. Σημερα παλι την τρυπήσαμε δυο φορες. Την Πεμπτη που πηραμε αιμα από τον λαιμο, την ειχα μετα κολλημενη πανω μου για να ηρεμησει και καποια στιγμη ανοιξε αρκετα το τραυμα, ευτυχως πριν φυγουμε. Χερια, μπλουζα, όλα χάλια, τρεξαμε πισω στην κλινικη για να σταματησει το αιμα. Ετσι θα ζει από δω και περα? Και μακαρι να ζει δηλαδη εστω και ετσι.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Χαρη ειναι πολύ σημαντικο να γίνονται σωστά οι ενέσεις γιατί εαν γίνονται η μία πάνω στην άλλη το σκυλί θα υποφέρει πολύ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr