Πολύ άσχημες εξετάσεις, όμως τέλος καλό όλα καλά! :-)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πέτρο, τα νεωτερα τα εγραψα χθες εδω: #109

Η Ζηνα εξακολουθει να ειναι αρκετα πεσμενη σε διαθεση και ορεξη για φαγητο και δυσκολευομαι πολυ να της δινω τα φαρμακα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Πέτρο, τα νεωτερα τα εγραψα χθες εδω: #109

Η Ζηνα εξακολουθει να ειναι αρκετα πεσμενη σε διαθεση και ορεξη για φαγητο και δυσκολευομαι πολυ να της δινω τα φαρμακα.
Μιλας για τα χάπια η το σιρόπι? Για την όρεξη μην ανησυχεις, θα επανέλθει σιγα σιγα...και η διάθεση της, λογικο ειναι να είναι πεσμένη..
Αφου γλύτωσες τη νεφρικη ανεπαρκεια...να λες πάλι καλα...γιατι αυτο δύσκολα παλεύεται,ιδίως σε μεγαλες ηλικίες...
Ο Τσουφάκος μόλις τελείωσε το Milteforan...ήταν άλλος σκύλος...πριν, δεν μπορούσε να κουνηθει. Σερνόταν.... ο άμοιρος...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
η ομοιοπαθητικη δουλευει , αλλα δεν ειναι ολοι οι ομοιοπαθητικοι καλοι , για αυτο ψαξε αρκετα
Έχεις επιστημονικές μελέτες σωστής μεθοδολογικής προσέγγισης (Evidence Based Medicine) πάνω σε αυτό το θέμα?

Ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής από τους υποστηρικτές της ομοιοπαθητικής βασίζεται σε ανεκδοτικά πειστήρια η σε μη επιστημονικές μελέτες.

Άσε που με πιάνουν τα γέλια όταν ακούω ότι οι νόμοι της χημείας δεν ισχύουν. Πως είναι δυνατόν ουσίες αραιωμένες σε τέτοιο βαθμό να έχουν οποιαδήποτε δράση :confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Παιδια, χρειάζομαι σας παρακαλω την συμβουλη σας.

Από προχθες ξεκινησε μαζι με την ανορεξια και διάρροια. Από την αρχη που διαπιστωθηκε η λεϊσμανιωση, η Ζηνα δεν εκανε διαρροια ουτε μια φορα.

Χθες τα ιδια, τρεις διαρροιες ωσπου εβγαλε ο,τι ειχε απομεινει, οπότε πηγα να μιλησω με τους γιατρους μας στην Ξανθη. Με την κλινικη δεν μπορουσα να μιλησω γιατι εχουν ωραρια δημοσιου και καθυστερησα.

Ειπαν αν συνεχιστει η ανορεξια να της δωσω με το ζορι την τροφη με χοντρη συριγγα αλεσμενη στο μουλτι. Σιγα να μην φαει ετσι η Ζηνα. Η κατάληξη θα είναι ειπαν να μπει στον ορό.

Σαν εναλλακτικη ειπαν να δωσω κοτοπουλο με λιγο ρυζι και ότι είναι το μονο που δεν θα επηρεασει την διαιτα που ξεκινησαμε με την τροφη τυπου d.

Το θετικο είναι ότι εφαγε με ορεξη σαν τον παλιο καλο καιρο και ετσι εκρυψα μεσα και εδωσα ευκολα και τα φαρμακα.

Ο φοβος μου είναι πιθανή ζημια στην θεραπεια και διαιτα λογω σταματήματος της d και φυσικα παλι θα καλομαθει και δυσκολα θα ξαναφαει τροφη διαιτης.

Ο γιατρος ειπε και για νηστεια ωστε να πεινασει και να φαει αλλά με μια μερα αφαγία δεν λυγισε η Ζηνα και ετσι όπως είναι αδυνατη και ταλαιπωρημενη δεν ηθελα να κανει νηστεια και δευτερη μερα.

Παντως σημερα ακομα δεν εκανε διαρροια. Κατι είναι κι αυτό. Και είναι καπως ευδιαθετη.

Στις 9 Φεβρουαριου ληγει ο κυκλος με το milteforan και μετα πρεπει να γινει γενικη επανεξεταση στην κλινικη.
Θα με φαει η αγωνια μεχρι τοτε.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Προφανως η διάροια έχει να κάνει με το φάρμακο...
Ο Τσούφι κάποια στιγμη στη μεση της θεραπειας σταμάτησε να τρωει τη D...δεν την ήθελε με τίποτα. Ειναι και άγευστο πράγμα ρε παιδι μου.
Η κτηνίατρος μου έιπε ότι το σημαντικο ήταν να τελειώσει τη θεραπεία και ότι θα μπρούσα να αναμίξω τη κονσερβα D με ρύζι και κοτόπουλο, μισο , μισό. Το έκανα και συνέχισε να τρωει...
Διαροιες είχαμε όχι σε φοβερο βαθμό...αλλά είχαμε.
Κάνε κουραγιο και υπομονη να τελειωσει το φάρμακο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω και παλι Κατερινα μου.
Κι εμάς λιγο μετα τη μεση της θεραπειας ηρθε η διαρροια.

Δοκιμασα την αναμειξη της κονσερβας d με μικροσκοπικά κομματακια καλου φαγητου, αλλά η Ζηνα με ιδιαίτερη υπομονη και τεχνη τα ξεδιάλεγε και ετρωγε μονο αυτά.

Μετα δοκιμασα πληρη μιξη με αλεσμενη την καλη τροφη ώστε να μην μπορει να τα ξεχωρισει, και δεν το ακουμπουσε καθολου.

Το περιεργο είναι ότι στην αρχη την χλαπακιαζε την d, ισως επειδη ηταν κατι καινουριο. Δεν μπορω να καταλαβω αν την παρατησε επειδη την βαρεθηκε ή επειδη της επεσε γενικα η ορεξη.

Εννοειται ότι δοκιμασα και d σε κροκετα για εναλλαγη αλλά φυσικα ουτε την πλησιασε.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ευχαριστω και παλι Κατερινα μου.
Κι εμάς λιγο μετα τη μεση της θεραπειας ηρθε η διαρροια.

Δοκιμασα την αναμειξη της κονσερβας d με μικροσκοπικά κομματακια καλου φαγητου, αλλά η Ζηνα με ιδιαίτερη υπομονη και τεχνη τα ξεδιάλεγε και ετρωγε μονο αυτά.

Μετα δοκιμασα πληρη μιξη με αλεσμενη την καλη τροφη ώστε να μην μπορει να τα ξεχωρισει, και δεν το ακουμπουσε καθολου.

Το περιεργο είναι ότι στην αρχη την χλαπακιαζε την d, ισως επειδη ηταν κατι καινουριο. Δεν μπορω να καταλαβω αν την παρατησε επειδη την βαρεθηκε ή επειδη της επεσε γενικα η ορεξη.

Εννοειται ότι δοκιμασα και d σε κροκετα για εναλλαγη αλλά φυσικα ουτε την πλησιασε.
Ακριβως μία από τα ίδια...τη χλαπάκιαζε επειδη ήταν κάτι καινούργιο...μετα με τίποτα...
Εγω τη διέλυα με ζεστο νερο και την έβαζα μέσα στο ρύζι σαν σάλτσα...τι να κάνω? ότι μου κατέβαινε στο κεφάλι μπας και φάει.
Βέβαια, δεν συζητάω ότι για ΟΤΙΔΗ[ΟΤΕ άλλο έκανε σαν τρελλός...('αρα δεν ήταν ανορεξία..σιγουρα..)
Εχουν τον τρόπο τους και μας κάνουν ότι θέλουν:D:D:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εχουν τον τρόπο τους και μας κάνουν ότι θέλουν:D:D:D:D
Ναι, κι οταν ειναι αρρωστα λυγιζουμε ευκολα και τους κανουμε ολα τα κεφια.
Οχι πως δεν της εκανα ολα τα κεφια της Ζηνας και πριν αρρωστησει, αλλά λεμε τωρα...

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Η διάρροια είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο σε σκυλιά που παίρνουν milteforan. Στο καταφύγιο δεν υπήρξε όσο καιρό είμαι εκεί ζώο που να μην έκανε διάρροια λόγω του φαρμάκου. Μην ανησυχείς.
Αυτή η d που λέτε ποιά είναι? Η k/d της Hills? Έχω παραγγείλει και εγώ-αλλά την Renal της Royal- για να ξεκινήσω στην αδέσποτη αλλά είναι απίστευτα περίεργη με το φαγητό οπότε φαντάζομαι ότι ούτε που θα την δοκιμάσει ε?Με αγχώσατε τώρα..:-|:(

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Παιδι μου εγω κόντεψα να γίνω ο Bodrini των σκύλων για να τον πεισω να φάει..τόσο ώστε να παρει το φάρμακο...!!!!
Πλάκα μου κάνεις...
Θετικη σκέψη χρειάζεται...
Εμεις ξεκινάμε Miteforan για τον Keagan τη Δευτέρα...
Και για να χαμογελασεις λίγο...
Επειδη, το φάρμακο παει με το βάρος του σκύλου...παρακαλούσαμε με τη κτηνίατρο να έχει χάσει κανένα κιλό ο χοντρος,μπας και γλυτωσουμε κανένα φράγκο...
Τον ζυγίσαμε προχθες...και μπαααααα....δεν έχει χάσει ούτε 100gr...η βαρκούδα!!:D
Τελικά θα χρειαστω 120ml...αααααααα....έτοιμη για τα φανάρια είμαι!!!!:D:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχα :D Κατερινα, εμεις ευτυχως ειμαστε 2,2 κιλάκια :p

Βασω, Renal της Royal δινω κι εγω (ή μαλλον προσπαθω να δωσω :().

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ωχ καταλαβα..πόσο άνοστα μπορεί να είναι πια??:(
Κουράγιο εύχομαι σε όλους μας και στα σκυλιά μας:D
Άρη η Ζήνα δεν είναι ήδη πολύ καλύτερα με τα νεφρά της?Γιατί να μην της δίνεις από δω και πέρα λίγο κοτόπουλο με ρυζι για να παίρνει το φάρμακο?Κρίμα είναι, τόσο δα σκυλάκι. Πάρτους τηλ τη Δευτέρα και ρώτα. Δεν έχεις κανένα κινητό τους?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βασω, εδωσα ηδη κοτοπουλο με ρυζι το οποιο και χλαπακιασε και Δευτερα θα παρω τηλεφωνο και στην κλινικη συμφωνα με την συμβουλη σου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.065
Athens
Ένα "κόλπο" για να νοστιμίσει η d και γενικά οτιδήποτε άνοστο, αν δεν θέλουμε να ανακατέψουμε κανονικό φαγητό π.χ για λόγους δίαιτας - που σε μένα έχει "πιάσει" μερικές φορές είναι το εξής.

Έβρασα αρνοκέφαλα και κομμάτια από γίδα (γενικώς δηλαδή βρωμερά αμνοερίφια και έφτιαξα ζωμό ...βρωμερό - αρκετά πηχτό (το έβραζα πολύ ώρα). Το έβαλα σε παγοθήκες και όποτε έβρισκα τα δύσκολα, έλιωνα ένα παγάκι πάνω από το φαγητό για να πάρει τη μπόχα από την αρνίλα.

Επίσης όταν θέλω να κρύψω χάπι, χρησιμοποιώ πατέ (ανρθώπινο πατέ - από τα Lidl) και το χώνω εκεί μέσα. Δεν μπαίρνει χαμπάρι από το χάπι...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμπτωματικα εκανα κι εγω το κολπο με το αρνισιο κεφαλι, επειδη ετυχε να εχω ενα στην καταψυξη.

Δεν δουλεψε το κολπο με το ζουμι, αλλά μεσα στο μυαλο που ειναι τρελλη λιχουδια εκρυψα τα χάπια, ψεκασα και το μιλτεφοραν και την κορόιδεψα.

Θα το ξαναδοκιμασω ομως γιατι εκεινη τη μερα (προχθες) ηταν γενικα χάλια, οπότε δεν μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα.

Το χαπι το κανω σκονη μεσα στο φαγητο ή το χωνω μεσα σε μινι κομματι ζαμπόν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.065
Athens
Το χαπι το κανω σκονη μεσα στο φαγητο ή το χωνω μεσα σε μινι κομματι ζαμπόν.
Στο φαγητό μερικές φορές υπάρχει κίνδυνος να μην το φάει όλο και να μην πάρει τη σωστή δοσολογία. Αν έχει βρεις κόλπο να το δίνεις "με τη μία" χωρίς να το παίρνει χαμπάρι είναι πιο ασφαλές.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
ΟΚ, σωστο. Ευχαριστω και παλι. Ειδα ότι μερικες φορες εγλυφε το πιατο οπότε σιγουρα επαιρνε ολη την δοση.
Αλλά ορισμενες φορες αφηνε λιγο και αρχισα τα άλλα κολπα «με τη μια» που λες κι εσυ.

Άλλο που εκανα ηταν να βαζω ελαχιστο φαγητο με τα φαρμακα μεσα, ώστε να γλυψει το πιατο πεινασμενη όπως ηταν και μετα εβαζα το συμπληρωμα του φαγητου, το οποιο και να το αφηνε δεν πειραζε, εφοσον δεν υπαρχε μεσα ιχνος φαρμακου.