Ποσοι εχετε σκυλο ανω των 10 ετων?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.354
Ότι οι Έλληνες είναι κακοί ιδιοκτήτες σκύλων!
Με ποιά έννοια;

* Οτι δεν παρέχουν την περίθαλψη που απαιτείται, οπότε εάν προκύψει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το συνηθέστερο είναι να φτάνει το σκυλί στον θάνατο και όχι στην αποκατάσταση ;
* Οτι δεν φροντίζουν κατά την διάρκεια της ζωής του σκύλου (από τότε που γεννιέται) να του παρέχουν την ποιότητα της τροφής, της ιατρικής περίθαλψης και της άσκησης που χρειάζεται, ώστε να ζήσει όσο περισσότερο γίνεται και τελικά να φτάσει όσο πιο υγιής μπορεί, στην τρίτη ηλικία;

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Διάβασε τον "Δον Κιχώτη" (πλήρης τίτλος: "Ο ευφάνταστος ευπατρίδης Δον Κιχώτης της Μάντσας") του Θερβάντες

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.354
Ναι, γιατί είναι πάρα πολύ καλό βιβλίο!
Θα μου επιτρέψεις να σου πω, παρά την τεράστια εκτίμηση που σου έχω, ότι είναι κάπως φάουλ αυτό που κάνεις.
Ξεκινάς να συμμετέχεις σε μια συζήτηση, θέτεις ερωτήματα, αφήνεις υπονοούμενα και τελικά δεν παραθέτεις το συμπέρασμά σου. Δικαίωμά σου τώρα θα μου πεις, αλλά από την στιγμή που έχεις τις γνώσεις και την ευφυία να προσφέρεις, προσωπικά τουλάχιστον, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συμμετοχή σου και την παράθεση των απόψεών σου. Και τελικά, αφήνεις το θέμα στα κρύα του λουτρού.
Sorry αλλά έτσι νοιώθω εγώ.
Θα ήθελα να έχεις πει τα συμπεράσματα σου ή την άποψή σου και όχι να το κλείσεις με τον έναν γρίφο πάνω στον άλλο.

Η μάλλον έχω χαζέψει κι εγώ και δεν καταλαβαίνω :sad:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Συμφων'ω με τον Promithea ότι το μεγαλύτερο ποσοστ'ο των Ελλήνων ε'ιναι πολύ κακοί ιδιοκτήτες σκύλων
Και η γνώμη μου είναι ότι στην επαρχ'ια είναι τεράστιο αυτό το ποσοστο
Δεν μπορούμε να κρίνουμε από τους ιδιοκτ'ητες εδω στο forum, είμαστε μία χούφτα άνθρωποι
Δυστυχώς η πλειοψηφια των οικόσιτων σκύλων δεν μπορεί να φτάσει σε μεγάλη ηλικία και τώρα καταλαβα'ινω τι εννοεί ο Ηλίας
Αν συγκρίνουμε πχ μία άλλη Ευρωπαική χώρα με εμάς Στα 100 οικόσιτα σκυλιά πόσα φτάνουν 12 χρονών στην Αγγλία πχ και πόσα στην Ελλάδα
Και μιλαμε για 12χρονα υγιή σκυλιά όχι καταταλαιπωρημένα

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
δεν μπορούμε να πούμε πως είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα οι απαντήσεις μελών του φόρουμ.
αν σκεφτεί κάνεις ότι είναι ελάχιστο το ποσοστό ανθρώπων που έχουν σκύλο,και μπαίνουν στο διαδικτυο για πληροφόρηση.

αλήθεια άραγε πιο είναι το πόσοστο ανθρώπων που αναζήτησαν πληροφορίες για τους τετράποδους ''φίλους'' τους?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οι καλοι ιδοκτητες σκυλων εχουν αυξηθη πολυ,αλλα αυτο εγινε γιατι εχουν αυξηθη οι σκυλοι γενικα,πιστευω οτι υπερδιπλασιαστηκαν οι κακοι ιδιοκτητες,και το κακο ειναι οτι πολλοι απο αυτους τους λεγομενους κακους νομιζουν οτι ειναι πολυ καλοιι με το σκυλι τους,τον ταιζω ξηρα λεει ο αλλος και νομιζει οτι κατι εκανε,ο αλλος παλι λεει τον κανω εμβολια,και αισθανεται καπως ψηλα,καποιος παλι λεει,ο δικος μου εχει τσιπ,και αυτος ανεβαινει.
Προμι?δεν καταλαβαινεις τα Ελληνικα μου?εχω την εντυπωση οτι μιλω την Ελληνικη απταιστα,πιστευω δε οτι ανηκω στους πολυ λιγους Ελληνες που μιλανε καλα Ελληνικα,ισως να εννοεις οτι εχω προβλημα στην μεταφραση Γερμανικων?
Και τελος βαση αυτης της λογικης οταν γινεται ενα γκαλοπ στον δρομο και εσυ περασες 10 λεπτα νωριτερα,φυσικο ειναι να μην μετρηση η γνωμη σου.
Επειτα καμια απολυτως δημοσκοπηση στο φορουμ δεν ειναι καλο δειγμα για να διαμορφωθη μια εικονα?γιατι στο τελος για εκει παμε?
Εδω γινετε το γκαλοπ και απο εδω θα βγει ενα δειγμα,ισως να μην ειναι πιλοτος,αλλα δεν θα χτισουμε τιποτα πανω σε αυτο,ειναι μονο μια διαπιστωση,οποιος θελει να βγει στον δρομο και να ρωταει ολους οσους βλεπει με σκυλο τι ηλικια εχει το σκυλι.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Θα μου επιτρέψεις να σου πω, παρά την τεράστια εκτίμηση που σου έχω, ότι είναι κάπως φάουλ αυτό που κάνεις.
Ξεκινάς να συμμετέχεις σε μια συζήτηση, θέτεις ερωτήματα, αφήνεις υπονοούμενα και τελικά δεν παραθέτεις το συμπέρασμά σου. Δικαίωμά σου τώρα θα μου πεις, αλλά από την στιγμή που έχεις τις γνώσεις και την ευφυία να προσφέρεις, προσωπικά τουλάχιστον, περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συμμετοχή σου και την παράθεση των απόψεών σου. Και τελικά, αφήνεις το θέμα στα κρύα του λουτρού.
Sorry αλλά έτσι νοιώθω εγώ.
Θα ήθελα να έχεις πει τα συμπεράσματα σου ή την άποψή σου και όχι να το κλείσεις με τον έναν γρίφο πάνω στον άλλο.

Η μάλλον έχω χαζέψει κι εγώ και δεν καταλαβαίνω :sad:
Τα συμπεράσματά μου είναι δικά μου και δεν μπορώ και ούτε θέλω να τα βάλω με το ζόρι στο κεφάλι κανενός!
Ο Ηλίας έβαλε ένα ερώτημα στο οποίο έθεσε κανόνες μέσα από τους οποίους οδηγούνταν η έκβαση της δημοσκόπησης προφανέστατα σε αυτό που είχε σαν θέση εξαρχής!
Ποια είναι η θέση του? Πως οι έλληνες είναι κακοί ιδιοκτήτες σκύλων!
Πως αποδεικνύεται? Μέσα από μια δημοσκόπηση που θα δείξει - μέσα από κάποια φίλτρα - πως τα σκυλιά των ελλήνων σπάνια ξεπερνούν τα 10 χρόνια σε ηλικία! Συμπέρασμα που θύμιζει το αστείο "πονάει πόδι - κόβεις πόδι!"

Συγχώρεσέ με που - αν και επίσης γερμανοτραφής - δεν θα συμμεριστώ αυτήν την άποψη των εκγερμανισμένων ελλήνων μεταναστών:
Όλα έξω είναι καλύτερα και στην ψωροκώσταινα όλα στραβά!

Δεν με πίεσε κανένας να έρθω στην Ελλάδα, αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν μπορώ να φύγω όποτε θέλω...
Αν δεν μου αρέσει ο τρόπος λειτουργίας του Κ.Ο.Ε., απ' το να γκρινιάξω για αυτόν - αφού έχω καταστρατηγήσει προηγουμένως όλους τους κανονισμούς τους οποίους, καλώς ή κακώς μου επιβάλλει, για να δηλώσω μια γέννα - θα προτιμήσω ή να κινήσω τα πράγματα προς την κατεύθυνση που εγώ θεωρώ σωστή ή να μετακομίσω στην Γερμανία και τον άρτια λειτουργόντα V.D.H.

Διαφωνώ κατά καιρούς με αρκετούς από εσάς εδώ μέσα, αλλά η αιρετική θέση του Ηλία είναι προσβλητική για εμένα τουλάχιστον που είμαι και νίωθω έλληνας, αλλά και συμμετέχω σε αυτό που εμφανίζει σαν τσίρκο και λέγεται ελληνική κυνοφιλία. Αν μη τι άλλο, εμένα τουλάχιστον με ενοχλεί όταν κάποιος υποτιμά την νοημοσύνη μου!

Συμφων'ω με τον Promithea ότι το μεγαλύτερο ποσοστ'ο των Ελλήνων ε'ιναι πολύ κακοί ιδιοκτήτες σκύλων
Και η γνώμη μου είναι ότι στην επαρχ'ια είναι τεράστιο αυτό το ποσοστο
Δεν μπορούμε να κρίνουμε από τους ιδιοκτ'ητες εδω στο forum, είμαστε μία χούφτα άνθρωποι
Δυστυχώς η πλειοψηφια των οικόσιτων σκύλων δεν μπορεί να φτάσει σε μεγάλη ηλικία και τώρα καταλαβα'ινω τι εννοεί ο Ηλίας
Αν συγκρίνουμε πχ μία άλλη Ευρωπαική χώρα με εμάς Στα 100 οικόσιτα σκυλιά πόσα φτάνουν 12 χρονών στην Αγγλία πχ και πόσα στην Ελλάδα
Και μιλαμε για 12χρονα υγιή σκυλιά όχι καταταλαιπωρημένα
Κατερίνα μου, δεν συμπεραίνω εγώ πως ο Έλληνας είναι κακός ιδιοκτήτης σκύλου! Αυτή είναι η θέση του Ηλία και όχι η δική μου!

Υ.Γ.: Το έργο "Δον Κιχώτης" περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ο οποίος επιρρεασμένος από τα βιβλία που έχει διαβάσει για τους ιππότες, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα "Δον Κιχώτης". Ο ήρωας είναι ερωτευμένος με την Δουλτσινέα, στην οποία είναι αφοσιωμένος, αν και αυτή αγνοεί παντελώς τον έρωτά του και δεν εμφανίζεται στο βιβλίο. Τον ακολουθεί ο πιστός υπηρέτης του, Σάντσο Πάντσα και παλεύουν με ανεμόμυλους τους οποίους ο ήρωας νομίζει για κακούς και απειλητικούς γίγαντες.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
H αληθεια ειναι πως οι κατα καιρους δημοσκοπησεις που γινονται ειναι ανουσιες και αβασιμες αφου γινονται με εντελως μπακαλιστικο τροπο και οδηγουν σε λανθασμενα συμπερασματα. Οσο για τη λειτουργια καποιων πραγματων η αποψη μου ειναι οτι αρκετες φορες το κακο παραγινεται και η ανοργανωσια σε συνδυασμο με αλλους παραγοντες μας οδηγει σε αμεσες συγκρισεις με χωρες που η κυνοφιλια ειναι πολυ αναπτυγμενη. Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να φυγουμε στο εξωτερικο, ισα ισα που πρεπει να πιεζουμε καταστασεις εως οτου φτασουμε σε ενα αξιοπρεπες και επιθυμητο επιπεδο, πραγμα ομως που επιτυγχανεται με τη βοηθεια και την προσπαθεια ολων. Δυστυχως ακομα πολλες φορες πρεπει να παλευουμε για το αυτονοητο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Γιατί διαφωνείς Promi ότι οι Έλληνες ε'ιναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κακοί ιδιοκτήτες . Αφού ετσι είναι ,'ασχετο αν είμαστε Έλληνες η αν αγαπάμε τη χώρα μας
Και γω ε'ιμαι Ελλην'ιδα και την αγαπώ την Ελλάδα και δεν θα 'ηθελα να ζήσω αλλού,αλλά δεν παύω να γίνομαι εξαλλη με τη νοοτροπία των περισσοτερων Ελλήνων στο θέμα των σκύλων
Και ΝΑΙ, είμαστε από τους χειρότερους λαούς στο θέμα της κακοποίησης, ασχημης συμπεριφορας και αδιαφορίας απέναντι στα σκυλιά,γατιά κλπ
Τι σχέση έχει η ψωροκώσταινα και οι μετανάστες ? Δεν καταλαβαίνω Δηλαδή αν δεν μας αρεσει κάτι πρέπει να φύγουμε? Αυτ'η ε'ιναι η λ'υση που προτείνεις ?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Για εσενα δεν ειναι προσβλητικο που ξενοι φροντιζουν για τα δικα σου και τα δικα μου αδεσποτα?και τα εξαγουν?
Που εχουν φιαξει ασυλα σκυλων?
Εδω ειναι ολα εισαγωγης,απο την τροφη,το εμβολιο,το λουρι,το κρατε,το τρειλερ,το τσιπ,ο τροπος εκπαιδευσης,ακομα και τα δικα σου σκυλια απο εξω ηρθανε,και σε πειραζουν οι αποψεις μου?και δεν τις αντιμετωπιζεις ως αποψεις ενος Ελληνα που εχει εμεπειρια και εδω αλλα και εξω πανω στον σκυλο,αλλα ενος μουλαριου?
Ποιος εισαι ωρε?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ηλία,μη το γυρ'ιζεις στο προσωπικό Μιλάμε για τους Έλληνες ιδιοκτήτες σκύλων και κατά πόσο προσέχουμε τα σκυλιά μας
Το θέμα του ΚΟΕ είναι άλλο και το έχουμε ξανα συζητ'ησει άπειρες φορές

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλα εγω το γυρισα στο προσωπικο?ρε Κατερινα?πρεπει να απαντησω σε τετοιες βαριες κατηγοριες,δον κιχωτες,σαντσο παντσο,και πως δεν με αποκαλεσε?
Αλλα κι εγω ξερω τον Λουδοβικο,που βγηκε στο μπαλκονι την ημερα που ξεκινησε η επανασταση στην Γαλλια και ειπε το περιφημο αλλη μια ωραια μερα για την Γαλλια,και την ιδια μερα τον σκοτωσαν,ολα καλα και τελεια στην Ελλαδα με τα σκυλια.
Να δουμε ποσα σκυλια πρεπει να δουμε κρεμασμενα,φολιασμενα,με 5 αφεντικα,κ.τ.λ κ.τ.λ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η αναφορά στον Δον Κιχώτη δεν νομ'ιζω ότι πήγαινε σε σένα προσωπικά
Ο Δον Κιχώτης "κατηγορήθηκε" ότι " κυνηγούσε Ανεμόμυλους" ,άρα από τη δική μου τη σκοπιά θεωρ'ω ότι ήταν ένας άνθρωπος ρομαντικός και με πολύ καλή καρδιά
Ο καθένας μας μπορέι να μεταφράσει ένα βιβλίο και έναν ήρωα όπως θέλει

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Κατερίνα, κι έξω γίνονται ίδια και χειρότερα και σε κυνοφιλικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο!
Δεν πιστεύω πως βγήκε κάποιος Αυστραλός να κάνει γκάλοπ για το αν οι αυστραλοί είναι παιδόφιλοι επειδή υπάρχουν ήδη δύο κρούσματα μέσα στην Βουλή τους.
Η κακοποίηση των ζώων υπάρχει και στην Γερμανία και στην Γαλλία και στην Ιταλία. Πέρα απ' αυτό προσωπικά δεν έχω διακρίνει πως οι υπερήλικοι σκύλοι στην Γερμανία - όπου έζησα επί 17 χρόνια - είναι αναλογικά περισσότεροι απ' ότι στην Ελλάδα... ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως η δημοφιλέστερη φυλή παραμένει ο Γερμανικός Ποιμενικός του οποίου το προσδόκιμο σαφέστατα και δεν το έχει κατεβάσει η Ελλάδα!

Η αναφορά του "πόσοι έχουν υπερήλικα σκύλο τώρα" είναι σαν να κάνεις στατιστική αποκλειστικά σε χασαποταβέρνα για να ανακαλύψεις πόσοι είναι χορτοφάγοι και να αποκλείεις την δυνατότητα να σου πει κάποιος "η αδελφή μου είναι χορτοφάγος"!

Στην παλιά μου γειτονιά στην Ηλιούπολη υπάρχει ένας αδέσποτος σκύλος 17 ετών και ένας δεύτερος 12 ετών... αλλά αυτοί δεν αποτελούν στατιστικό δείγμα διότι δεν γράφουν στο παρόν φόρουμ!
Η θεία μου έχει ένα πεκινουά 14 χρόνων... κι αυτό δεν αποτελεί στατιστικό δείγμα... αν της κάνω ταχύρυθμα στους υπολογιστές, της βάλω σύνδεση και την πείσω να εγγραφεί εδώ όμως?
Τρία σκυλιά από τα έξι της πρώτης μου γέννας με Ντόγκο είναι 11 ετών σήμερα κι άλλα δύο ξεπέρασαν τα 10 (το άλλο έφυγε στα 8 από καρκίνο), αυτά στο παρόν δεν αποτελούν στατιστικό δείγμα... Σε μια δική μου στατιστική αυτό θα μου έδινε την πεποίθηση πως το 83,33% των Ντόγκο πιθανότητα να γίνει υπερήλικο και 16,66% να πάθει καρκίνο, αλλά έχω την νηφαλιότητα να καταλάβω πως αυτό δεν μπορέι να αποτελεί επαρκή όγκο στατιστικού δείγματος ούτε καν για αναφορά στα δικά μου σκυλιά. Πόσο μάλλον για την ίδια την φυλή.

Καλα εγω το γυρισα στο προσωπικο?ρε Κατερινα?πρεπει να απαντησω σε τετοιες βαριες κατηγοριες,δον κιχωτες,σαντσο παντσο,και πως δεν με αποκαλεσε?
Αλλα κι εγω ξερω τον Λουδοβικο,που βγηκε στο μπαλκονι την ημερα που ξεκινησε η επανασταση στην Γαλλια και ειπε το περιφημο αλλη μια ωραια μερα για την Γαλλια,και την ιδια μερα τον σκοτωσαν,ολα καλα και τελεια στην Ελλαδα με τα σκυλια.
Να δουμε ποσα σκυλια πρεπει να δουμε κρεμασμενα,φολιασμενα,με 5 αφεντικα,κ.τ.λ κ.τ.λ.
Η Μαρία Αντουανέτα ήταν!

Καταλήξαμε λοιπόν στο γεγονός πως η Ελλάδα έχει στατιστικά πολύ λίγα υπερήλικα σκυλιά! Το συμπέρασμα?

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω μάλλον έχω "φύγει' από το αρχικό θέμα που ξεκίνησε ο Ηλίας
Απλά θεωρώ ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες οι Έλληνες είναι χειρότεροι ιδιοκτήτες σκύλων και αυτό ίσως να έχει σαν αποτέλεσμα να μην φεύγει ένας σκύλος "πλήρης ημερών" όπως λ'εμε
Δεν διαφωνώ ότι και σε άλλες χώρες υπάρχουν κρούσματα κακοποίησης,αλλά συγκριτικά με εμάς είναι λιγότερα η αν θες,ας μη μιλάμε για κακοποίηση αλλά "επίπεδο ζωής " των οικόσιτων σκύλων
Έχω ακούσει για πολλά αδέσποτα σκυλιά που έφυγαν για να πάνε σε οικογένειες στη Γερμανία και στη Δανία αλλά δεν έχω ακούσει για κάποιο Έλληνα που να πήρε σκύλο αδέσποτο από Γερμανία

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εκει τουλαχιστο υπαρχει μεριμνα ασυλα,τα σκυλια ειναι δηλωμενα υπαρχει ελενχος,ισως πολυς αλλα καλυτερα απο τις κρεμμαλες στην Κρητη,και γινονται πολλες δημοσκοπησεις για την ζωωφιλια,απο το σχολειο ακομα,θα επρεπε να το γνωριζεις αυτο.
Αυτο που εσυ εχεις ειναι ο γνωστος Ελληνικος ωχ αδερφισμος,ολα ειναι καλα τα κουταβια στην γυαλα δεν μας ενοχλουν πια?
Αλλα περιμενω απαντηση στο που εγω δεν τηρησα κανονες του ΚΟΕ?
Στο αν ντρεπεσαι που οι Γερμανοι μαζευουν με δικα τους χρηματα τα αδεσποτα σε Κρητη,Χαλικιδικη,και δεν ξερω που ακομα(η μηπως εισαι τις αποψης οτι πανε για πειραματοζωα?).
Γινονται?παντου γινονται αλλα εδω ξεπερναει τα ορια,εδω γινεται σφαγη.
Στο θεμα δημοσκοπηση,υποτιθεται οτι ειμαστε 550 ενεργα μελη,η ερωτηση ειναι ποσοι εχουν σκυλο ανω τον 10 ετων,τα υπολοιπα τα εβγαλες εσυ ως αλλος Δον Κιχωτης(ο Ηλιας εχει σκοπο αυτο κι αυτο)απο αυτα που διαβαζουμε εδω μεσα δεν γνωριζουμε οτι κατι παρομοιο συμβαινει σε ολα τα Ελληνικα σπιτια?με τους σκυλους?
Κατα την γνωμη μου ενα 30% των αδεσποτων ειχαν καποτε σπιτι,η ειναι προιον απροσεκτης γεννας σπιτιου,και αμολυσαν τα κουταβια μαζι με την μανα.
Και να μην συγκρινουμε τωρα εμας με την υπολοιπη Ευρωπη,ισως με τιποτα Αφρικανικες χωρες.
Και αν δεν τα λεμε δεν προκειτε να γινει ποτε τιποτα,εφοσον κατα την γνωμη ορισμενων θα στρωσουν ολα μονα τους,μπηκαμε σε μερικα φορουμ με καλους ιδιοκτητες(γυαλινος κοσμος)και νομιζουμε οτι ετσι ειναι ολη η Ελλαδα?