Ποσοι εχετε σκυλο ανω των 10 ετων?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχουν πολλα γερικα σκυλια στην Ελλαδα,νομιζω οτι δεν γερνανε,θα ηθελα να μαθω απο τα μελοι που εχουν σκυλο,οχι ο γειτονας μας εχει ενα η η θεια στο χωριο.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
ευχαρσιτουμε! ημιαιμα ειναι .φωτο ειναι αυτη στο προφιλ και στο αλμπουμ!
επισης ο 1ος μας σκυλος εζησε 14 χρονια ημιαιμος και αυτος!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
καλημέρα μεχρι βαθεια γεραματα ειχα...τωρα όχι ακόμη
14 χρονων maltese
14 χρονων γερμανικο ποιμενικό
10 χρονων τωρα ( ακόμα ζει φτου!!!! λευκό ελβετικό ποιμενικό...)

ninaioanna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2009
332
1
Καλημερα.

Το πρωτο μου σκυλι, η Πεγκυ,που απεκτησα σε ηλικια 12 ετων, ηταν ενα κανισακι μαυρο, εζησε μεχρι τα 17 και εφυγε απο καρκινο. Μετα ειχα ταυτοχρονα 2 μαλτεζακια, ενα αρσενικο, το Ροκυ και ενα θηλυκο, την Βοτκα. Το μεν αρσενικο εφυγε στα 13 απο προβληματα στο στομαχι, το δε θηλυκο στα 18 απο γεραματα. Καπου ενδιαμεσα ηρθε και ενα ακομη θηλυκο μαλτεζακι, η Τζιν, που εφυγε και αυτο στα 18, απο γεραματα, περσυ το καλοκαιρι. Τωρα εχουμε τη Μαφιν και ελπιζουμε να την εχουμε για τα επομενα 16-18 χρονια. Αυτα.

• Like
Reactions: Dina21

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Εχω μια ημίαιμη λυκοσκυλέ (30 κιλά), 12 χρόνων και 2 μηνών.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αντε, να πεταχτώ κι εγώ, παρότι ο Ηλίας ήταν σαφής (δικά μας σκυλιά).
Σχεδόν κάθε βράδυ στη βόλτα, συναντάω ένα κύριο με ένα αρσενικό Mini Pincher, πολύ χαρούμενο και δραστήριο.
Λόγω του θέματος που συζητάμε, λοιπόν, χτες τον ρώτησα την ηλικία και είναι 11 ετών.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
6 σκυλια ως τωρα ανω των 10,1 μεγαλοσωμο,και 5 μικρα η μεσαια.
Μην βαζεται αυτα που πεθαναν ρε παιδια,αυτα που ζουνε θελουμε.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω τα βλεπω πολυ λιγα,550 ενεργα μελη ειμαστε εδω(ισως 1000 σκυλια)ουτε 1% ακομα,ας το αφησουμε μερικες βδομαδες να δουμε.
Ενα 10% θα ηταν καλος αριθμος.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι θεωρείτε ότι θα δείξει το αν υπάρχουν γέρικα σκυλιά;

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Φοιβος εδω και 10-15 χρονια πουλιουνται οι σκυλοι σαν καραμελες,γεννες ατελειωτες,ε δεν μπορει καπου πρεπει να ειναι αυτα τα σκυλια,δεν θα δειξη τιποτα αλλα πρεπει να μας βαλει σε σκεψεις γιατι ορισμενοι νομιζουν οτι εχουν καλυτερεψει τα πραγματα για τους σκυλους,ναι για μερικους,για τους περισσοτερους εχουν χειροτερεψει,καλυτερα να μην υπηρχαν τοσα πολλα σκυλια.
Ανεβηκε η ζωοφιλια(κατα καποιο τροπο)και ανεβηκε ακομη περισσοτερο η εχθρα προς τους σκυλους,μονο τους κτηνιατρους και τα πετ σοπ να μετρησεις φτανει,θα επρεπε ομως να ανεβει και ο μεσος ορος ζωης ρε γαμωτο,δεν μπορει νεαρα σκυλια να φλομωνονται στα φαρμακα και στην περιποιηση και να γερνανε μονο λιγα.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τι θεωρείτε ότι θα δείξει το αν υπάρχουν γέρικα σκυλιά;
Η στατιστική χρησιμοποιείται πάντα για να υποστηρίξει ή να καταρρίψει μιά "υπόθεση εργασίας". Γι' αυτό και οι στατιστικολόγοι λένε πολλές φορές ότι έχουμε να συγκρίνουμε την "Υπόθεση 0" με την "Υπόθεση 1". Οπου η μηδενική υπόθεση είναι η επικρατούσα (για διάφορους λόγους).

Στην περίπτωσή μας, "Υπόθεση 0" είναι αυτά που αναφέρονται στην περιγραφή της κάθε φυλής και που, αν εξαιρέσεις κάποιες φυλές μεγαλόσωμες - γιγαντόσωμες (π.χ. Bullmastiff, Grate Dane, Irish Wolfhound κλπ. - είπαμε, δυστυχώς ότι είναι ωραίο πεθαίνει νωρίς), διατυπώνεται ότι (το 95% του πληθυσμού της κάθε φυλής) τα σκυλιά ζουν πάνω από 10 χρόνια κατά μέσο όρο.

Ερχεται ο Ηλίας, λοιπόν και λέει ότι η ανωτέρω υπόθεση βασίζεται σε πιό παλιά στοιχεία και διατυπώνει την "Υπόθεση 1", που ισχυρίζεται πως, παρά τις ανώτερες (?) συνθήκες ζωής (αλλά μπορεί και λόγω των συνθηκών αυτών) που παρέχουμε σήμερα στα σκυλιά μας, ίσως το γεγονός ότι εκτρέφονται όχι πλέον για να είναι χρήσιμα (για κάποιο, κατά περίπτωση, σκοπό - εργασία), αλλά για να είναι όμορφα, εντυπωσιακά και όλο και πιό μεγαλόσωμα, τα οδηγεί σε χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.
Σημ.: Φαντάζομαι ότι εξαιρεί τα αδέσποτα, καθώς και αυτά που ανακαλύπτονται κατά καιρούς σε puppy mills (βλέπε άλλα θέματα που τρέχουν στο forum).

Για να μπορέσουμε, λοιπόν να συγκρίνουμε την "Υπόθεση 0" με την Υπόθεση 1", χρειάζεται δείγμα, δηλαδή τμήμα του πληθυσμού αρκετά επαρκές. Γι' αυτό ο Ηλίας έγραψε πως αν (στο συγκεκριμένο thread) βρούμε τουλάχιστον 10% από σκυλιά άνω των 10 ετών, θα μπορούσαμε (πρωτογενώς) να ισχυριστούμε πως ΔΕΝ μπορεί να καταρριφθεί (ακόμα) η μηδενική - ισχύουσα υπόθεση που αναφέρεται στα standards της κάθε φυλής. Από εκεί και πέρα, οι μετρήσεις πρέπει να εξειδικευτούν και δεν νομίζω ότι μόνο τα μέλη του forum μπορούν να παράγουν αντιπροσωπευτικά δείγματα.

Για να τοποθετηθώ κι εγώ επί του θέματος, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τουλάχιστον 10% γέρικα σκυλιά - κατοικίδια. Και γίνεται όλο και σημαντικότερο, όσο αυξάνει ο αριθμός των μεγαλόσωμων σκυλιών.