Προβληματισμός σχετικά με τοποθέτηση Microchip

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
ούτε να χρειαστεί να ψάχνει για σκάνερ, ούτε να έχει smartphone και με το απαραίτητο app εννοείται έτσι; Γιατί από μόνο του το smartphone δεν φτάνει.
Δεν εχω πιάσει το θέμα σε όλο του το μήκος και πλάτος...
Για ξήγα για το smartphone και το app...pleaseeeeeeee:cool:

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Δεν εχω πιάσει το θέμα σε όλο του το μήκος και πλάτος...
Για ξήγα για το smartphone και το app...pleaseeeeeeee:cool:
υπάρχει (ουν) application που σκανάρουν και διαβάζουν barcodes (ή κάτι σαν barcodes που νομίζω ονομάζονται διαφορετικά). Αν καταλαβαίνω σωστά σε τέτοιο αναφέρεται.

Πως θα πρέπει να έχει ο άλλος και smartphone (ναι υπάρχει κόσμος που ακόμη δεν έχει), και να έχει κατεβάσει και το application και προφανώς να ξέρει να το χρησιμοποιεί.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)](*,)

Με το που διάβασα smartphone στο θεμα τσιπαρίσματος.......τα είδα όλα...
Προσπαθούσα να καταλάβω πως ένα smartphone μπορεί να σκανάρει ένα chip.....
Μετά κατάλαβα ότι έχω κάψει ένα ακόμη εγκεφαλικό κύτταρο...

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αντικατασταστησε τη λεξη σκύλο με τη λεξη ανθρωπο και αμεσως θα καταλαβεις γιατι κολλάει ο κόσμος. Τα ιδια μπορει να ισχυσουν, τα ιδια να ειπωθουν. Πρωτα για να μαστε καταγεγραμμένοι, επειτα για να μη χανόμαστε και παει λέγοντας..
Άκυρο επιχείρημα κατά τη γνώμη μου.
Κάνω πολλά στα σκυλιά μου που δεν θα τα'κανα ποτέ σε ανθρώπους. Το τσιπ είναι το λιγότερο.

Δεν θα έδινα σε άνθρωπο ξηρά τροφή ή ωμό κόκκαλο.
Δεν θα πήγαινα άνθρωπο βόλτα με λουρί.
Δε θα τράβαγα άνθρωπο απότομα απ'το λαιμό για διόρθωση.
Δε θα έκλεινα άνθρωπο σε crate.
Δεν θα έβαζα φίμωτρο σε άνθρωπο για να μπει στο καράβι
Δεν θα άφηνα άνθρωπο να κοιμάται στο πάτωμα του σπιτιού μου.
Δε θα άφηνα άνθρωπο να πίνει από λασπόνερα.
Δεν θα έβαζα σε άνθρωπο αμπούλα advantix ή κολλάρο σκαλιμπόρ.
Δε θα άφηνα άνθρωπο να ξαπλώσει στα πόδια μου στο πεζοδρόμιο αν βγαίναμε για καφέ.

Ολα τα παραπάνω τα κάνω στα σκυλιά μου (και πολλά άλλα) και επιπλέον τους βάζω και τσιπ.

Και παρεμπιπτόντως δεν θα είχα ιδιαίτερη αντίρρηση να μπαίνουν τσιπάκια και σε ανθρώπους που χάνονται λόγω αρρώστιας και δεν έχουν δυνατότητα επικοινωνίας, αν το σκανάρισμα αποτελούσε πχ συνήθη πρακτική σε νοσοκομεία και αστυνομίες για τέτοιες περιπτώσεις. Προφανώς θα είχα την απαίτηση να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μελέτες που διασφαλίζουν μια σχετική ασφάλεια (προσοχή, όχι απόλυτη) του τσιπακίου όπως προβλέπεται για αντίστοιχες ιατρικές παρεμβάσεις (βλέπε βηματοδότες, τσιπ εγκεφάλου, και άλλα τεχνιτά στοιχεία που κατά καιρούς βάζουμε μέσα μας).

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Μεχρι την τελευταια παραγραφο συμφωνω. Ασφαλως δεν το συγκρινα σε επιπεδο του τι θα κανουμε εμεις στον ανθρωπο σε σχεση με το σκυλο αλλα στο τι η πολιτεία θα επιβάλλει ή τι θα αναγκαστουμε μεσα σε εισαγωγικά να κάνουμε λόγω των κοινωνικών συνθηκων. Φαντασου το οπως η φλατ τηλεορασεις ή ας πουμε τα κινητα, στην αρχη ελαχιστοι ειχαν τη δυνατοτητα να τα προημηθευτουν, σημερα ελαχιστοι δεν εχουν. Η ιστορία έχει δειξει πολλαπλως οτι μια ανακαλυψη καταρχην περιοριζεται σε μια μικρότερη ομαδα πληθυσμου, για λογους οικονομικους ή αλλους και σταδιακα εξαπλωνεται. Ετσι και το τσιπακι, μπορεί στην αρχη να προβαλλονται τα θαυμασια πλεονεκτηματα του πχ στον εντοπισμό των πασχόντων απο άνοια ή στη μετρηση των τιμων σακχάρου στο αιμα κλπ. Ειδες, κι εσυ παραδεχτηκες οτι θα το επελεγες .
Τα μειονεκτηματα, οι παρενεργειες, οι κινδυνοι μπορει να γίνουν αντιληπτα πολυ αργότερα, οταν θα εχει η χρηση του ξεπερασει κατα πολυ την κρισιμη μαζα που απαιτειται. Λέω μπορεί γιατι ολα ειναι στη σφαιρα των πιθανοτητων. Ας μην το αποκλειουμε ομως.

george amstaff

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
91
0
Σε εμας που πιστευουμε για τα αρνητικα του chip γιατι να μην μας δινεται μια ενναλακτικη λυση?οκ ειναι δουλεια του κρατους αυτο το θεμα αλλα θα ηθελα να ακουσω γνωμες απο αυτους που ειναι θετικοι στο chip αν θα ειχαν προβλημα για ενναλακτικη λυση?
1 να υπαρχει barcode πανω στο λουρι
2 το τατουαζ που χρησιμοποιηθηκε χρονια ολοκληρα για την εκτροφη σκυλων

οποιος χασει τον σκυλο του με αυτες τις δυο εναλακτικες θα τον βρει,οποιος θελει να παρατησει τον σκυλο του θα το κανει παλι σημερα που μιλαμε υπαρχουν 2 τροποι να νεκρωθη το chip

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.421
Το οτιδήποτε πάνω σε λουρί, σου φαίνεται ασφαλής και κυρίως μόνιμη εναλλακτική;

Τσιπ και τατουάζ, είναι οι μόνες μόνιμες καταστάσεις. Το τσιπ είναι ανώδυνο, όσο τουλάχιστον οποιοδήποτε τρύπημα [εμβόλιο, θεραπεία κλπ]. Το τατουάζ δεν ξέρω.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ghostdoc, θεωρείς οτι υπαρχει ηθικο θεμα μετα τσιπαρισμα του σκυλου; ή απλως σε βαζει σε σκεψεις για το τι θα επακολουθησει;

george, θα ελεγα οτι το τσιπ εχει κριθει ως η πιο αποτελασματικη μεθοδος. Πχ στις εναλλακτικες που εδωσες, το λουρι χάνεται ευκολα και το τατουαζ δεν καταχωρείται. Ασε που ειναι πιο επωδυνο, όχι;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.421
Θα μπορούσε να καταχωρείται και το τατουάζ, με την ίδια λογική του τσιπ.

george amstaff

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
91
0
ναι ειναι πιο επωδυνο το τατουαζ,φοβαμαι οτι θα εχει ασχημα αποτελεσματα,γιατι θα προχωρησει πολυ παραπανω απο οτι πιστευουμε.αν ειναι να μεινει το θεμα οπως λεμε μονο για τον εντοπισμο του ιδιοκτητη ειμαι θετικος 100/100 αν δεν μεινει εκει?τι κανουμε?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Γι αυτο δεν μπορω να πω κατι. Δεν μπορω προκαταβολικα να απορριψω μια πρακτικη που θεωρω θετικη απο το φοβο οτι μπορει και να εχει αρνητικες προεκτασεις. Αν προκυψουν, τις συζηταμε. Προς το παρόν, χαίρομαι που υπαρχει ενας τροπος να κατοχυρωσω ακομα και νομικά στον σκυλο μου.

george amstaff

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
91
0
Σαν..... για μια 5ετια μπροστα λεω οτι θα εισαι αναγκασμενος να παιρνεις τροφη με barcode μονο αλλιος θα εχεις ποινη (υποθετικα μιλαω) γενικα ολα που θα γινουν τοσο αποτομα με barcode με τρομαζει δεν ειναι η τεχνολογια αυτοι που την διαχειριζονται ειναι....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.421
"Τόσο απότομα"
"τεχνολογία"
και
"Ελληνικό κράτος"

Δεν είναι έννοιες συμβατές :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Σαν..... για μια 5ετια μπροστα λεω οτι θα εισαι αναγκασμενος να παιρνεις τροφη με barcode μονο αλλιος θα εχεις ποινη (υποθετικα μιλαω) γενικα ολα που θα γινουν τοσο αποτομα με barcode με τρομαζει δεν ειναι η τεχνολογια αυτοι που την διαχειριζονται ειναι....
Καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις και τους προβληματισμους σου.
Επειδη το λεει ο νομος εμεις πρεπει να ειμαστε προβατα.
Δεν ειναι κακο να αντιστεκομαστε που και που στο συστημα.
Α ρε new world order...μια χαρα τα καταφερνουν πανω μας.
Σιγουρα καποια στιγμη το τσιπακι θα ερθει και στους ανθρωπους και σιγουρα δεν θα μεινει μονο εκει που νομιζουμε.
Εγω ειμαι κατα στο τσιπακι και κατα συνεπεια κατα με αυτον τον νομο.
Ο καθε ενας ειναι υπευθυνος για τον σκυλο του και για να φροντισει να μην τον χασει.
Αν δεν ειναι υπακουος απλα δεν θα ειναι ποτε εκτος λουριου.
Και αν ειναι εκτος λουριου πρεπει να ειναι ρομποτακι. Πριν τελειωσει η λεξη "ελα" να ειναι ηδη μπροστα σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.421
Αυτά που λες Ηλέκτρα, είναι ακόμη πιο εξωπραγματικά, από τα "αν κάποτε" του george amstaff.
Μη σου πω και...οπισθοδρομικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia