Πρόβλημα επιθετικότητας...


Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
39
Πεντελη,Αθηνα
1)μην τον αφήνετε να «φυλάει» το φαγητό του δαγκώνοντάς σας αν τον πλησιάζετε
2)Mην του δίνετε να δαγκώσει τα χέρια σας για να παίξετε (σε μικρη ηλικια)
3)μην τον αφήνετε να παίρνει τα πράγματά σας και μετά να δίνετε μάχη για να τα πάρετε

αυτα εκανα λαθος....:mad::-|:shock::(
μαλιστα...

το 1ο ειναι καθαρο δειγμα κυριαρχιας...ο Αρχηγος της αγελης τρωει παντα πρωτος το Α μελος και στο φαγητο δεν δεχεται καμια αντιπαραθεση την οποια τελειωνει πριν καν αρχισει!Ηδη απο το 1ο σου πηρε την κυριαρχια.

παμε στο 2ο...στην αρχη ειναι παιχνιδι,μετα γινεται σοβαρο και παλι εμπεριεχει μηνυματα κυριαρχιας...

3ο παιρνω κατι και δινω μαχη = παιρνω χωρο και δινω μαχη να τον κρατησω (μην ξεχνας εχεις αρσενικο,χωρος για αυτον ειναι κυριαρχια)...εσυ την μαχη οπως μας ειπες την εχανες,δεν μπορουσες να του τα παρεις και να τον προσταξεις στο να τα παρεις...αρα και ΠΑΛΙ καθαρα ειχες χασει την κυριαρχια σου...

με αλλα λογια φιλε μου,ειχες χασει πολλα χρονια πριν την κυριαρχια σου και ενα "ασχημο" για σενα πρωινο,ο σκυλος σου αποφασισε να στο "δωσει" να το καταλαβεις με τον τροπο που ξερει...τον τροπο του Λυκου δηλαδη απο οπου και καταγεται και δεν ειναι αλλος απο την μαχη και τον τραυματισμο πολλες φορες του αντιπαλου...αντιπαλος του?ΕΣΥ...

+ το προβλημα της απομονωσης=μια βομβα και οχι σκυλο,οπως σου προειπα.

εδω μεσα υπαρχουν εκπαιδευτες και ανθρωποι πιο εμπειροι απο εμενα στο τι μπορεις να κανεις...εγω σου ειπα τι μπορεις -ισως- να κανεις...για αρχη...αν και σου ξαναλεω ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα.
 


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και εσυ ανηλικος κακως που ανελαβες την ευθυνη ενος rottweiler σε τετοια ηλικια
πρεπει να το αναλαβει καποιος ενηλικας
το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πεισεις το πατερα σου η' το θειο σου η' να αναλαβουν την φροντιδα του σκυλου η΄να τον δωσουν σε καποιον γνωστη της φυλης οχι σε οποιονδηποτε που θελει σκυλο -γιατι θα εχει σοβαρα προβλημα αν δεν ξερει πως να τον χειριστει ,αλλα σε γνωστη της φυλης ,κανετε μια προσπαθεια μεσω internet σε εκπαιδευτηρια μηπως τον θελει καποιος και αναφερατε τι ακριβως εχει συμβει
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
θέλω να πώ πρώτα σε αυτούς που βγάζουν την ετυμηγορία και ζητούν ευθανασία για ένα σκύλο απο μια ελλειπή περιγραφή οτι βιάζονται. Γιατί το καταδικάζετε σε θάνατο επειδή είναι ροτβάιλερ? Εαν είταν westie θα λέγατε το ίδιο?
Εγώ πιστευω ότι κάτι λείπει απο αυτήν την περιγραφή
vgazw apo tn tsanta m tn dermatino alisida (40 pontous gia perpatima) gia n tn paw tn volta t...pernaw tn alisida st louri...tn stigmh p paw n t vgalw tn alisida -diadikasia p exw xanakanei polles fores- petagete kai m epiti8ete....
Το αρσενικό μας ρότι έχει δαγκώσει πριν μήνες τόσο άσχημα και την γυναίκα μου στα χέρια, οι συνθήκες όμως που έγινε αυτό δικαιολογούν την συμπεριφορά αυτή (το σκυλί πονούσε είχε πιαστεί το πόδι του στον φράκτη και προσπαθούσε να αμυνθεί απο την επίθεση 2 άλλων αρσενικών που βρήκαν την ευκαιρεία να επιτεθούν) εγώ πιστευω ότι ουτε καν καταλάβαινε τι δάγκωνε απο τον πόνο και το άγχος, και ήταν λάθος της γυναίκας μου που έβαλε τα χέρια της ανάμεσα, γι αυτό ούτε κάν τον μαλώσαμε.
Ποτέ δεν έδειξε σημάδια επιθετικότητας ούτε πρίν ούτε μετά το συμβάν.
Αυτό που θέλω να πώ είναι μην καταδικάζετε τόσο εύκολα σε θάνατο εαν δεν έχετε όλα τα δεδομένα.
Και στον ροττυ να σκεφτεί καλύτερα το τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την αντίδραση απο τον σκύλο του, το να είναι τρελλό το σκυλί είναι μια πιθανότητα αλλά θα το είχαν καταλάβει νωρίτερα, όχι τώρα που πήγε 5 χρονών.
 


ohmydog!

New Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
2
0
αν πιστευεις οτι φερθηκατε καλα στο σκυλι κανεις μεγαλο λαθος.στο λεω επειδη εισαι μικρος να μην μεινεις με την εντυπωση οτι αφηνοντας ενα σκυλι σ ενα χορο μακρια απ το σπιτι σου κ πηγαινοντας να το βλεπεις ειναι σωστη συμπεριφορα.ποσο μαλλον αν εχει μεινει πρωτα στο σπιτι κ νιωσει την εγκαταληψη.γτ δεν το κρατησατε σπιτι σας?η μονη λυση ειναι η ευθανασια κ να το δωσεις σε καποιον αλλο ειναι εντελως ανευθυνο κ θα γινει κ το σκυλι χεοροτερα.κανενα σκυλι δεν γεννιεται δολοφονος,δυστυχως οι γονεις σου το κανανε.εσυ ησουν πολυ μικρος για να εχεις ευθυνη αλλα μη πιστευεις οτι το μεγαλωσατε σωστα κ εχεις ψευδαισθησεις.
 


ohmydog!

New Member
15 Σεπτεμβρίου 2009
2
0
θέλω να πώ πρώτα σε αυτούς που βγάζουν την ετυμηγορία και ζητούν ευθανασία για ένα σκύλο απο μια ελλειπή περιγραφή οτι βιάζονται. Γιατί το καταδικάζετε σε θάνατο επειδή είναι ροτβάιλερ? Εαν είταν westie θα λέγατε το ίδιο?
οχι γιατι δεν ειναι το ιδιο
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
γιατι δεν ειναι το ιδιο???το προβλημα επιθετικοτητας δεν ειναι το θεμα??το ξερω οτι φυσικα και δεν μπορει να σου κανει την ιδια ζημια ενα μικροσωμο σκυλι αλλα παλι μπορει να σου κανει καποια ζημια..η σε ενα πιο μικρο παιδι..δηλαδη οταν λενε οτι ενα σκυλι που επιτιθεται σε ιδιοκτητη και εχει σοβαρο προβλημα συνηθως η μονη λυση ειναι η ευθανασια αναφερονται σε μεγαλοσωμα μονο σκυλια??μονο σε κυριαρχικα??καποιες ρατσες αν ειναι λιγοτερο κυριαρχικες υπαρχει πιθανοτητα να επανελθει σε μια πιο φυσιολογικη συμπεριφορα το σκυλι??
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
ohmydog απλώς εμένα δεν είναι η άποψη μου οτι οποιοσδήποτε μεγαλόσωμος σκύλος δαγκώσει άνθρωπο για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να γίνεται ευθανασία, απλώς διαφωνούμε.:cool:
 
Last edited:


Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
παιδια γιατι μιλαμε για τις φυλες ? και δεν μιλαμε για την ανευθυνοτητα ενηλικων που εμπιστευονται μικρα παιδια για την ανατροφη ενος σκυλου ?

αν αυριο μεθαυριο γινει κατι πιο χοντρο απο ποιον θα ζητησουν ευθυνες ?

γιατι εγω πχ που ειμαι ιδιοκτητης και εκτροφεας να καλουμε να υπερασπιστω τα ζωα μου στα ευκολως ενοουμενα ?

γιατι να πρεπει να υποθει για εκατομυριοστη φορα που δεν θα ειναι σιγουρα η τελευταια οτι δεν υπαρχουν κακα σκυλια αλλα ανευθυνοι ανθρωποι ?

ποιος εισαγγελεας ειναι αυτος που θα τιμωρησει τον πραγματικα υπευθυνο και θα οδηγηση το σκυλο σε ασφαλες περιβαλον ?

γιατι δεν υπαρχουν κοινωνικοι κτηνιατρικοι λειτουργοι ?

ποιος ειπε οτι μονο οι μεγαλοσωμες φυλες εχουν προβλημα κοινωνικοποιησης και κανουν μεγαλυτερη ζημια λογω μεγεθους ?

ενα τσιουαουα που εχει προβλημα επιθετικοτητας λογω αγνοιας ιδιοκτητη δεν μπορει να "βγαλει ματι" σε παιδι η' σε ενηλικα ?

ελεος καθομαστε και συμβουλευουμε ενα παιδι ?
που ειναι ο γονεας ?
 




mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
παιδια μη βαρατε..
δεν γνωριζω απο αντιμετωπιση σοβαρων προβληματων συμπεριφορας γι'αυτο και οι ερωτησεις.

krina συμφωνω με αυτα που λες απλα οι ερωτησεις μου ηταν στο "πρακτικο" αν θες κομματι του θεματος.
amalthea δεν εννοω φυσικα οποιο σκυλι δαγκωσει του κανουμε ευθανασια.γι'αυτο και εγραψα με προβληματα συμπεριφορας..και ξαναλεω δεν γνωριζω απλα εχω διαβασει οτι ενα σκυλι που επιτιθεται αγριως στον ιδιοκτητη συνηθως λενε οτι δεν υπαρχει "σωτηρια".

φυσικα στην προκειμενη περιπτωση το σφαλμα ειναι των γονεων.δεν παιρνεις σε ενα παιδι 12 χρονων ενα σκυλι με ιδιαιτερες απαιτησεις χωρις να εχεις γνωση της φυλης,το παρατας σε ενα χωρο 3-4 χλμ μακρια απο το σπιτι χωρις συνεχη ανθρωπινη επαφη και μετα απο 5 χρονια οταν βγαζει προβληματα (φυσιολογικο δεν ειναι αραγε?) το πας για ευθανασια.
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
ελεος καθομαστε και συμβουλευουμε ενα παιδι ?
που ειναι ο γονεας ?
Καλές είναι αυτές οι συζητήσεις γιατί αυτές οι καταστάσεις δεν αποσχολούν μόνο αυτήν την οικογένεια, αποσχολούν όλους μας ιδιοκτήτες, μελλοντικούς ιδιοκτήτες και εκτροφείς.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Μα δεν βγάζει προβλήματα στα 5 χρόνια.

ΗΤΑΝ ένα σκυλί που "υπερασπιζόταν" το φαγητό του, που έπαιζε με μανία διελκυστίνδα, ή εξασκούσε χωρίς επίβλεψη από μικρός καθήκοντα φύλαξης, δεν έκπαιδεύτηκε, ένας σκύλος που προφανώς δεν δεχόταν τον χειρισμό εύκολα. Η απομόνωση και το δέσιμο στο rottweiler δημιουργούν έναν σκύλο πολύ δύσκολο, επιθετικό και αντικοινωνικό, πάλι βέβαια όχι απρόβλεπτο. Ο συγκεκριμένος σκύλος έδινε και θα έδωσε και στην συγκεκριμένη περίπτωση σημάδια ότι υπήρχε πρόβλημα, τα οποία δεν αναγνώστηκαν φυσικά μιάς και η φροντίδα του ήταν αποκλειστικά ευθύνη ενός ανήλικου χωρίς εμπειρία.

Οι γονείς σου και ο Θείος σου έχουν κάνει εγκληματικά λάθη φίλε μου, που μπορεί να σου κόστιζαν (ειδικά πρίν 4 χρόνια πχ) την ζωή. Από την στιγμή που σε αφήνουν επίσης να τον βγάζεις βόλτα κάνουν και έγκλημα κατά των συμπολιτών σου.

Παρόλα αυτά:

Ο σκύλος από κάτι ενοχλήθηκε - πόνεσε ή εσύ έκανες κάποιο "λάθος" εκείνη την ώρα και αντέδρασε έτσι. δεν τρελάθηκε (το λάθος μπορεί να είναι αμελητέο όπως πχ να έσκυψες από πάνω του να τον δέσεις αλλά αυτός να είχε κάποιο παιχνίδι ή φαγητό ή κάτι που να θεωρούσε αυτός παιχνίδι εκείνη την μέρα κοντά του.) Για την περίπτωση που πόνεσε πρέπει να τον δεί κτηνίατρος, αν παρατηρήσετε αλλαγή στην συμπεριφορά του.

Το "αν δαγκώσει μία φορά πάει" δεν ισχύει ... είτε το αφεντικό του είτε όχι ... εξήγησε σε αυτούς που θέλουν να κάνουν ευθανασία ότι καταρχάς δεν έχει αφεντικό οπότε μην τους φαλινεται παράξενο που δάγκωσε το αφεντικό. Αφεντικό για τον σκύλο είναι η παρέα του και αυτός είναι μόνος του πολλά χρόνια.

Τρίτον το δάγκωμά του μπορεί εσένα να σου έκανε πολλές τρύπες στα χέρια αλλά ήταν αποτρεπτικό - δεν ήθελε "να σε φάει" ... αν ήθελε να σου κάνει μεγάλη ζημιά θα δάγκωνε βαθιά, σταθερά, δεν θα άλλαζε σημεία και θα συνέχιζε δεν θα σταμάταγε σε 10 δευτερόλεπτα. Ηταν ένα δάγκωμα που αν ήταν από ένα πολύ μικρόσωμο σκυλί δεν θα είχες παρά γρατσουνιά, που έλεγε "άσε με τώρα" ... ο σκύλος ΜΠΟΡΕΙ να είναι επικίνδυνος μπορεί όμως και όχι.

Τέταρτον, για όλα τα παραπάνω και πολλά άκόμα, πρέπει

- Να ηρεμήσετε όλοι οικογενειακώς.
- Να μην ακούτε μύθους και ρητά "άμα τόκανε μία φορά κλπ " από τον κάθε άσχετο κτηνίατρο ή μή.
- Να συνεχίζεις να φροντίζεις τον σκύλο χωρίς έντονη σωματική επαφή και με επίβλεψη ενηλίκου μέχρι ...
- ... να τον δεί επαγγελματίας εκπαιδευτής για να εκτιμήσει την κατάσταση.
- να πάει το ζώο στον γιατρό για έλεγχο της υγείας του αν μπορεί, αν δεν μπορεί να έρθει ο γιατρός εκεί.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
ποιος εισαγγελεας ειναι αυτος που θα τιμωρησει τον πραγματικα υπευθυνο και θα οδηγηση το σκυλο σε ασφαλες περιβαλον ?

γιατι δεν υπαρχουν κοινωνικοι κτηνιατρικοι λειτουργοι ?
απαραιτητότατο!!!!!......έτσι θα είχαν αποφευχθεί πάραπολλά εγκλήματα σε βάρος των σκύλων και κάποιοι αληταράδες θα μαζευόντουσαν έστω και λίγο.

rotty διάβασε πολύ προσεκτικά αυτά που σου λέει ο denis!Ξέρει τι σου λέει και μπορείς να βοηθηθείς.

Μπράβο σου που παρόλο την μικρή σου ηλικία και τις όποιες παλιότερες ή πρόσφατες εμπειρίες σου ,έχεις αγωνία για το σκυλί σου.

Το ''έχω σκυλί'' όπως θα έχεις καταλάβει δεν είναι απλή υπόθεση και σου εύχομαι στην ζωή σου να έχεις πάντα σκυλιά σε πολύ καλύτερες συνθήκες απ' ότι έχεις τον Μαx σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια .
 


Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εγώ πάλι συνεχίζω να έχω πολλές απορίες:

Πως έγινε αυτό με την αλυσίδα; Την έβαλες κι σχεδόν αμέσως την ξαναέβγαλες;
Ο σκύλος δάγκωσε κι άφησε ή δάγκωσε και κράτησε;
Ο σκύλος σου έδωσε οπτικό (ανήσηχη κίνηση - γλώσσα σώματος) ή ηχητικό σημα (γρύλλισμα) πριν δαγκώσει;
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Απορώ γιατί το διαπραγματευόμαστε. Σκύλος που στέλνει μέλος της οικογένειας στο νοσοκομείο πρέπει να θανατώνεται. Τέλος.
Τι σημασία έχει το γιατί και το πως? Για να φτάσουμε στο προφανές συμπέρασμα ότι δεν φταίει ο σκύλος αλλά ο ιδιοκτήτης του? Αυτό είναι αυτονόητο.
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Απορώ γιατί το διαπραγματευόμαστε. Σκύλος που στέλνει μέλος της οικογένειας στο νοσοκομείο πρέπει να θανατώνεται. Τέλος.
Τι σημασία έχει το γιατί και το πως? Για να φτάσουμε στο προφανές συμπέρασμα ότι δεν φταίει ο σκύλος αλλά ο ιδιοκτήτης του? Αυτό είναι αυτονόητο.
Ποιας οικογένειας;
 


french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Καταλαβαίνω το πόσο αγαπάς το σκυλλί σου αλλα δυστιχώς ή ευτηχώς έχουν δίκαιο όλα τα μέλη! Η ευθανασία είναι πολύ σκληρό αλλά πρέπει! Και αν σου ξαναεπιτεθή? Τι θα γίνει? Δυχτιχώς εσύ φέρεις την ευθύνη για το συμβάν!:mad:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ποιας οικογένειας;
Των ιδιοκτητών.

Ναι, ναι... ξέρω:
«το σκυλί δεν είχε στην ουσία ιδιοκτήτες, ήταν δεμένο στην αλυσίδα…σε μάντρα, εργοστάσιο, πυλωτή, μπαλκόνι, ταράτσα μπλα, μπλα, μπλα… σε απομόνωση… μεταλλάχθηκε σε αγρίμι…εγινε κυριαρχικο, επιθετικο, απροβλεπτο... μπλα, μπλα, μπλα…»

Δεν είπε κανείς οτι φταίει ο σκύλος, αλλά ο σκύλος θα πληρώσει τα λάθη των ανεύθυνων και ανίκανων ιδιοκτητών του (οι οποίοι αμφιβάλλω αν θα αλλάξουν ποτέ στάση απέναντι στο σκύλο).
Σε διαφορετική περίπτωση κάποιος, αργα ή γρηγορα, θα ξαναπεράσει το κατώφλι του νοσοκομείου.
 


psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
διάβασα το πρώτο ποστ , όχι όλες τις σελίδες
η συμβουλή είναι ότι πρέπει να του κάνεις ευθανασία , το πως και γιατί φτάνει εκεί η κατάσταση είναι μεγάλη ιστορία ,μπορούμε να συζητάμε μέρες.
Απάντησε με απόλυτη ειλικρινά , εσύ και η οικογένεια σου
εμπιστεύεστε τον σκύλο σας ,τον φοβάστε ?
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Τα ροτβάιλερ όπως και άλλες φυλές δεν είναι οικογενειακά σκυλιά, έχουν φτιαχτεί για συγκεκριμένη εργασία γι αυτό και έχουν ένα συγκεκριμένο ταπεραμέντο.
Eίναι αστείο να περιμένει κάποιος απο ενα ενήλικο ροτβάιλερ να είναι πιο κάτω στην ιεραρχία απο ένα μικρό παιδί. Εαν θεωρήσει ότι ενα χαμηλότερα απο αυτόν μέλος της αγέλης ξεπέρασε κάποια όρια θα το διορθώσει.
Στην Γερμανία για να πάρει κανείς ροτβάιλερ πρέπει πρώτα να κάνει σεμινάρια και να πάρει άδεια.
Μακάρι να γίνει και εδώ.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.116
Μηνύματα
895.852
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981