Πρόβλημα με εκτροφέα


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Παπυμιλάδες και byb στην πυρά. Και ιδιωτικές γέννες επίσης.
Και πάμε μετά...

Καθαρόαιμο ήθελες; Καλά να πάθεις.
Δε βρήκες σωστό εκτροφέα; Δε σου φταίει κανείς που είσαι ανενημέρωτος βλάκας.
Δεν έψαξες αρκετά βολεψάκια ανυπόμονε.
Δεν έχεις καν την κρίση να καταλάβεις ακριβώς γιατί δεν ασχολήθηκες αρκετά.
Η δεν βαριέσαι....την επόμενη φορά
Η ακόμα καλύτερα, σύσταση για κάποιον "κορυφαίο" που όμως είναι λαμόγιο από κάποιο αντίστοιχο λαμόγιο!
Α και που σαι; Αν τους γουστάρει, δε θα πάρεις αυτό που πληρώνεις. Γιατί μπορεί να είσαι λαμόγιο εσύ.

Ποιός θα προστατευτεί;
Η απόλυτη μειοψηφία, aka έντιμοι εκτροφείς.

Την ίδια στιγμή που δίνεται μπούσουλας, την ίδια στιγμή παίρνεται πίσω...κι αναρωτιέμαι για τα ποσοστά στο είδος που πρέπει να είναι υπό τόση προστασία έναντι του ιδιοκτήτη....
Πόσοι ιδιώτες τους έχουν κάνει λαμογιά σε σχέση με τον ίδιο τους το χώρο; Για να μην πιάσουμε τη φαγωμάρα που έχουν ήδη μεταξύ τους οι περισσότεροι!

Αν δε θέλουμε δικαστήρια (που δενομίζω ότι είναι πραγματικά το ζητούμενο κανενός εδώ), τότε να μη δικάζουμε τόσο εύκολα και τους ιδιώτες που πάνε να κάνουν μια σωστή κίνηση. Αυτό που ζητάται εδώ είναι αρκετά μονόπλευρο. Πολλές πέτρες εκτοξεύονται σε αυτούς που τα έσκασαν σε τελική για να μιλάμε και κυνικά. Δεν είσαι μόνο θύμα αλλά και μαλάκας...

Φταίω περισσότερο που δεν πρόσεχα την τσάντα μου και μου άρπαξαν το πορτοφόλι σε μια περιοχή που είναι γνωστή για την εγκληματικότητά της στους πολλούς αλλά όχι απαραίτητα σε μένα;

Οχι, να αποδίδονται όσα είναι πραγματικά να αποδοθούν σε όλες τις πλευρές ανεξαιρέτως. Αλλιώς δε μιλάμε με πραγματικούς, ρεαλιστικούς όρους. Να βγαίνουν στη φόρα τα κακώς κείμενα για να έχουμε όλοι το νου μας. Η πόλωση μόνο βελτίωση δε φέρνει.

Τα πράγματα από την πλευρά των ενδιαφερόμενων είναι ένα τσικ καλύτερα απ ό,τι 10 χρόνια πριν.
Και περισσότερα εκτροφικά παίρνονται και περισσότερες υιοθεσίες αδεσποτων γίνονται. Ας μην παραβλέπουμε και αυτές τις εξελίξεις και βλέπουμε μόνο
το εξιδανεικευμένο ιερό τοτέμ του εκτροφέα, όταν ήδη ο ενδιαφερόμενος έστω σε μικρό ποσοστό, ενδιαφέρεται περισσότερο πια.
Στους εκτροφείς τι γίνεται; Υπάρχει βελτίωση ή η ίντριγκα καλά κρατεί;

Εδώ μέσα λέμε ξανά και ξανά πώς υπάρχουν εκτροφεις γιαλαντζι και εφιστουμε την προσοχή. Αναλύουμε τα της εκτροφής, το τι να προσέξει ο καθενας που ψάχνει και ένα σωρό άλλα.
Και αλήθεια λες, αλλά:
Θα βρούμε και τον μπελά μας από πάνω;;;
Οχι. Και δεν τον βρήκες ούτε τώρα. Ομως τόσες φορές επισημάνθηκε η αλλαγή "τιμούλας" ανάλογα με το αν θα δοθεί ή όχι πεντιγκρί και έμεινες να το παραβλέπεις σα να ήσουν σε άρνηση, που το εμπέδωσες πολύ αργότερα τελικά και καραξενέρωσες από αυτά τα καραγκιοζιλίκια.
Στα γράφω γιατί πραγματικά σε εκτιμώ. Και όχι απλά δε νιώθω αντιπαλότητα μαζί σου, μα ίσα-ίσα μαθαίνω και πάρα πολλά από εσένα. Παίρνω το θάρρος λοιπόν να σου επισημάνω την πιθανότητα να τα έχεις πολύ μονόπλευρα κι εσύ στο μυαλό σου γιατί τείνεις να έχεις περισσότερη πίστη στον εκτροφέα απ ότι στον φιλότιμο αγοραστή. Δεν υπονοώ ότι έχεις σκοπιμότητα καθόλου. Είναι σα να ζητάς όμως πολύ περισσότερα από τον αγοραστή απ'ότι απο τον εκτροφέα.

Να στο πω κι αλλιώς....
Φταίει αυτός που μένει είτε άσχετος είτε ημιμαθής ή είναι γενικά μαλάκας;
Φταίει.
Φταίει όμως κι ο εκτροφέας που "βρίσκει και τα κάνει";
Γιατί έτσι όπως πάει, προκειμένου να μην την πατήσεις θα πρέπει κι εσύ να τον παίξεις στα ίσα....δλδ να έχεις παρόμοια γνώση με εκείνον!
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πες μου που γαργαλιέσαι, να το κάνω μια ώρα να πεις και άλλα. :censored:
Χρόνια είσαι στο κουρμπέτι, δεν μπορεί κάτι θα βγάλεις άμα σε στύψουμε :p
Δεν εχω κατι να πω, ενας μικροκοσμος είναι και ο κοσμος του σκυλου με τα καλα του και τα κακά του. Εχω φίλους
Εκτροφεις με κεφαλαίο Ε και Ιδιοκτήτες με κεφαλαίο Ι προτιμώ.να μείνω εκεί .Αν όλοι μας καταλάβουμε ότι δεν σώνουμε.έναν σκύλο αλλά καλύπτουμε τις δικέςας ανάγκες δίνοντας τα ελάχιστα και παιρνοντας τα περισσότερα και οτι δεν σώνουμε καμμιά.φυλή με την εκτροφη μας την καψούρα μας κάνουμε τότε μπορεί και να γίνουν λίγο καλύτερα.τα.πραγματα. Μέχρι τότε θα την πληρώνει ο σκύλος....
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
Ο μικρός μου οβολός στη συζήτηση, όσο έχω μπορέσει να την παρακολουθήσω και κατανοήσω....

1. Η καλή γνώση γενικά είναι ο πιο ισχυρός τρόπος να θωρακίσει και να υπερασπίσει κανείς τον εαυτό του απέναντι στον οποιονδήποτε και ένας καλός δρόμος εν γένει για τη ζωή. Η καλή γνώση ενός θέματος εδώ είναι 'ο εκτροφικός σκύλος" βοηθάει τον επίδοξο κηδεμόνα, ιδιοκτήτη να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στην απόκτηση του σκύλου του. Στην χώρα μας για ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους η γνώση δεν θεωρείται αληθινό εφόδιο και εργαλείο στη ζωη.

2. Ο καταγγελτικός λόγος, πέραν, κατά τη γνώμη μου της εκτόνωσης όποιας (δίκαιης) αγανάκτησης δεν οδηγεί πουθενά εκτός αν ακολουθήσειί δράση αλλιώς είναι α-νόητος υπό την έννοια της έλλειψης νοήματος όταν δε, δεν απευθύνεται προς αυτόν τον οποίο καταγγέλει είναι αναποτελεσματικός και επιπροσθέτως στερεί το δικαίωμα σε αυτόν που καταγγέλει να ορθώσει τον δικό του λόγο.

3. Οι γενικεύσεις είναι ένας τρόπος να κατηγοριοποιούμε και να βάζουμε ταμπέλες. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να εμβαθύνουμε αλλά παραδέχομαι ότι βοηθάει στην απάγχωση αυτού που γενικεύει. Τσουβαλιάζει, ησυχάζει και πάει παρακάτω. Ισχυρίζομαι όμως ότι μια από τις βασικές ικανότητες που καλό είναι να αναπτύσσει ένας ενήλικος πέραν της ικανότητας αυτοπροστασίας είναι η ικανότητα διάκρισης και αυτή πολλές φορές οδηγεί στην βάσανο της εμβάνθυνσης και εκπλάτυνσης του όποιου θέματος/κατάστασης/συνθήκης ασχολούμαστε. Με την γενίκευση βέβαια κερδίζεις χρόνο. Και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, πρέπει να καταναλώσουμε.

4. Το δίπολο αγοραστής- εκτροφέας εκ φύσεως περιέχει αντιθέσεις και στην ελεύθερη οικονομία στην οποία προς το παρόν ως κοινωνία έχουμε αποφασίσεί να ζήσουμε, όλα τα φαινόμενα και οι παθογένειες που περιγράφονται με ένταση είναι εγγενείς της ελεύθερης οικονομίας. Wellcome to the real world (Προσωπικά όταν ακούω την λέξης "ηθικός", δεν θέλω να πω ότι βγάζω φλύκταινες αλλά πιο κενή νοήματος λέξη από αυτήν, σε συναλλαγή δεν έχω ξανασυναντήσει. Διατηρώ μια επιφύλαξη μήπως κάτι δεν εχω καταλάβει).

5. Αν ο εκτροφέας ήταν τράπεζα θα συμφωνούσα με την @zerom0 ότι τα δύο μέρη δεν είναι ισότιμα και ότι το ισχυρό μέρος πρέπει να ακολουθεί έστω και προσχηματικά κάποιους κανόνες συμμόρφωσης ώστε να μην εκμεταλλέυεται τον κακομοίρη που κτυπάει την πόρτα της και δεν ξέρει και δεν μπορεί να ξέρει τί τού γίνεται. Αλλά ο εκτροφέας δεν είναι τράπεζα και δεν μπορούμε να ζητάμε να υπάρχει compliance στην εκτροφή. Καταλαβαίνω μεν το αίτημα της @zerom0 μεν αλλά εκτροφέας και αγοραστής είναι ισότιμα μέλη σε μια συναλλάγή, η οποία μάλιστα στερείται πλαισίου και διαδικασιών οι οποίες θα προστάτευαν τα μέρη. Οπότε λυπάμαι πρέπει να γυρίσουμε στο (1).

6. Άποψή μου είναι ότι σε ένα συζητητήριο ανταλλάσουμε απόψεις και μόνο απόψεις με τις οποίες μπορούμε να συμφωνούμε, διαφωνούμε, τροποποιούμε, σατυρίζουμε, διαλύουμε αλλά δεν μπορούμε να τις μεταφέρουμε στο προσωπικό επίπεδο. Όταν συμβαίνει το τελευταίο, καταλύεται ο διάλογος και η επικοινωνία.
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Αν πιστευετε οτι οι εχοντες επωνυμια εκτροφειου (θα επρεπε να) εχουν καποια διαφορετικη αναλογια ηθικης ποιοτητας μεταξυ τους, σε σχεση με την αναλογια ποιοτητας που εχουν οι λοιποι σκυλαδες μεταξυ τους, θα ηθελα να μου εξηγησετε το που το βασιζετε.
Οταν καποιος λεει να πας σε ηθικο εκτροφεα, δεν εννοει οτι το επιθετο συνοδευει το ουσιαστικο. Πρεπει να βρεις αυτον που φερει το επιθετο.
Δυστυχως δεν ειναι δουλεια κανενος φορουμ να το κανει αυτο για σενα, παρα μονο να στο περιγραψει.
Το να ειναι εκτροφεας και να μην ειναι byb, ειναι η βασικη προυποθεση για να μην δημιουργουνται μπασταρδα που καταληγουν αδεσποτα, απο την θεια μου την Κοντυλω που εχει δει το Τερνερ και Χουτς και πιστευει οτι ειναι καλη ιδεα να πειραματιζεται με διαφορετικες φυλες.
Λογικο να ΠΡΕΠΕΙ να πεις τουλαχιστον αυτο.
Απο εκει και περα, οποιος θελει να κανει σταυροφορια δεν τον εμποδιζει κανεις, και το πληκτρολογιο ειναι ενα ευκολο μεσο, με λιγοτερες πληγες απο τον εξω σκυλοκοσμο.
Ομως οταν νιωθεις πολυ σταυροφορος, συνηθως εισαι απλα Χιλιαστης.
 
Last edited:


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Επισης, ο ΚΟΕ κανει μεταβιβασεις και χωρις το pedigree, και ουσιαστικα ο φωτοτυπας δεν ειναι καλυμμένος απο καμια πλευρα. Απλα ειναι σκιτζης και στην πονηρια του.
Τελος, το προβλημα με τα λευκα κουφα και τυφλα, εχει να κανει με την διαχυση της μελανινης που απελευθερωνεται απο το ιδιο κεντρο κατα την δημιουργια του εμβρυου ως μελανοβλαστοκυταρα, και μετατρεπεται στο σημειο ως νευρομελανινη η μελανινη στο τριχωμα. Το γονιδιο του sw, το extreme white δηλαδη φαινεται να επηρεαζει, οσο και αν φιλτατος εκτροφεας dogo διαφωνει. Σκυλια που γινονται λευκα απο υπερβολικη παρδαλομαρα εχουν κινδυνο.
[/URL]
ΕΝΑΣ να πει ρε μαλάκα, έχεις δίκιο.ΌΧΙ
ρε μαλάκα, έχεις δίκιο.ΌΧΙ
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.860
Πουθενά δεν έθεσα ενστάσεις προς το συγκεκριμένο νήμα ούτε υπάρχει λόγος να γράψω ένα δικό μου. Έχω προτείνει να το διαβάσουν αρκετοί από όσους ψάχνουν εκτροφικό σκύλο.

Κατάλαβες πως αναφέρομαι σε κλίκες οι οποίες ντε και καλά υποστήριζαν απατεώνες; Άλλο υποστηρίζω, άλλο δεν τηρώ τον δεκάλογο, άλλο αποσιωπώ κάτι όταν το γνωρίζω, άλλο δεν στην λέω που ψώνισες από τον Μήτσουλα όταν στην λέω φόρα παρτίδα επειδή ψώνισες απ' τον Kουταβάκια.





Από το νήμα Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν;ι
Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το ότι πρέπει να κάθεσαι με τι ωωωωωωρες όμως, να ξεθάβεις το τι έχει πει ο καθένας ever. Συνταξιούχος είσαι ή εισοδηματίας; Μπράβο σου όμως!!!

Εσύ τώρα πιστεύεις ότι κάπως κλονίζεις τον χαρακτήρα μου ή την ψυχολογία μου, παραθέτοντας κουβέντες μου σκόρπιες. Λες και δεν έχω το δικαίωμα να πιστεύω ότι θέλω, όποτε το θέλω μάλλον.
Η επίσης, λες και δεν έχω το δικαίωμα να αλλάζω γνώμη.

Να κάνουμε το εξής...όποτε θέλω να ποστάρω κάτι, θα στο στέλνω πρώτα. Να με ενημερώνεις αν κάπου, κάποτε, έχω υποστηρίξει το αντίθετο. Εντάξει;
Η να μου πει η @zerom0 αν η θέση μου ( ; ) η στάση ζωής μου ( ; ) το επιτρέπει.

Ρε σεις...πάτε καθόλου καλά;
Σε ένα φόρουμ συζητήσεων είμαστε σχετικά με τον σκύλο.
Οχι σε group therapies που καλούνται οι μισοί να ξεβρακώνουν τα σώψυχά τους, για να τους διορθώνουν οι άλλοι μισοί.

Εδώ η άλλη μου την λέει για να το παίξει έξυπνη και να μαζέχει χαχάκια, που χειροκρότησα κάποιον, κάπου, για κάτι που είπε. Χωρίς καν, να ξέρει τι σκατά ήταν, αυτό που είπε. Που αν το άκουγε, χωρίς να έβλεπε ποιός το λέει, θα χειροκρόταγε χοροπηδηχτά κιόλας. Που το ανέφερα οικειοθελώς, άκου τώρα...χωρίς να φοβηθώ να το ξεστομίσω!!!! Ουαααα μου!!!! Λες και πρέπει να της δώσω λ/σμό αν και τι θα επικροτώ.

Δώστε τα φώτα σας, σε ότι αφορά τον σκύλο, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. Πείτε την διαφορετική σας άποψη, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. Η συμμετοχή σας εκτός που δεν είναι υποχρεωτική, αλλά μόνο και μόνο (δεν εννοώ την δική σου) για να την πείτε σποραδικά σε άλλους, είναι τουλάχιστον γελοία και προβληματική.
Ούτε καν σταυροφορία υπέρ του σκύλου δεν είναι. Σταυροφορία κατά μελών του φόρουμ είναι, αποκλειστικά και μόνο. Μιλάμε όμως για αξιοθαύμαστη εμμονή μελών, κατά άλλων μελών. Τι σας συμβαίνει;;; Γιατί προσπαθείτε ντε και καλά, να αποδείξετε ότι κάποιοι είμαστε σκάρτοι; Δεν έχετε κάτι καλύτερο να σκεφτείτε ρε παιδιά;

* Το ίδιο το θέμα έχει καταντήσει γελοίο. Οποιος έχει σκεφτεί κάτι καινούργιο για να μου την πει, παρακαλείται να το στείλει σε πμ. Θα χάσει χαχάκια, καρδούλες και λαικάκια, αλλά ίσως να κερδίσει απάντηση, αν αυτό είναι που πραγματικά τον ενδιαφέρει. Ευλόγησον.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Η να μου πει η @zerom0 αν η θέση μου ( ; ) η στάση ζωής μου ( ; ) το επιτρέπει.
Χαλάρωσε λίγο....δεν σε ξέρω αλλά κι αν σε ήξερα κ πάλι υποδείξεις δεν θα σου έκανα.
Εδώ γράφουμε όλοι δημόσια και αντιστοίχως προκαλούμε ετνυπώσεις.
Το να επιχειρηματολογώ σε κάτι που το βλέπω ως αντίφασή σου σε σχέση με την εικόνα που μου έχεις δώσει ή που έχω εγώ για σένα (σωστή ή λάθος) δε σημαίνει ότι καθίσταμαι μπάτσος σου για τις απόψεις ή τις επιλογές σου.
Καθένας έχει το δικαίωμα να έχει όποια στάση θέλει και να επιλέγει ό,τι θέλει.
Και φυσικά δεν ανήκω σε αυτούς που σου την έχουν στημένη στη γωνία για να στην πουν.
Αντίστοιχα κι εσύ μπορείς να επιτρέπεις χωρίς να τα παίρνεις τόσο κατάκαρδα, αντιδράσεις που μπορεί να είναι απόρροια του γενικότερου προφίλ σου κι έτσι όπως το εισπράττουν. Οπτικές παρατίθενται, κουβέντα γίνεται.
Τα σε πιο προσωπικό επίπεδο δε με αφορούν.
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
με την ελπίδα ο ΚΟΕ κάποια στιγμή θεσπίσει τα διαφορετικά πεντιγκρι....
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν για το γαλλικό μοντέλο, το συμπέρασμα ήταν πως ο Κυνολογικός Όμιλος της κάθε χώρας, έχει ελεύθερα το δικαίωμα από την FCI να θεσπίσει αυστηρότερο πλαίσιο, είτε ως προς την εκτροφή, είτε ως προς την γραφειοκρατική διαδικασία.
Μιας και δεν συμμετείχες στο πρώτο κύμα της συζήτησης και με βάση αυτό το σχόλιο, ποια είναι η διαδικασία για να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ?
Μπορούν να πέσουν οι προτάσεις στο τραπέζι και να ψηφιστούν από τα μέλη του ΚΟΕ? Είναι απλά θέμα πλειοψηφίας? Είναι κάτι πιο σύνθετο, ή περίπλοκο?
Δεν εννοώ ασφαλώς να γίνουμε ξαφνικά "γάλλοι", αλλά τι χρειάζεται εν τέλει για την όποια μικρή ή μεγάλη μεταρρύθμιση?
 
  • Love
Reactions: mariunas13


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Παίρνω το θάρρος λοιπόν να σου επισημάνω την πιθανότητα να τα έχεις πολύ μονόπλευρα κι εσύ στο μυαλό σου γιατί τείνεις να έχεις περισσότερη πίστη στον εκτροφέα απ ότι στον φιλότιμο αγοραστή. Δεν υπονοώ ότι έχεις σκοπιμότητα καθόλου. Είναι σα να ζητάς όμως πολύ περισσότερα από τον αγοραστή απ'ότι απο τον εκτροφέα.

Να στο πω κι αλλιώς....
Φταίει αυτός που μένει είτε άσχετος είτε ημιμαθής ή είναι γενικά μαλάκας;
Φταίει.
Φταίει όμως κι ο εκτροφέας που "βρίσκει και τα κάνει";
Γιατί έτσι όπως πάει, προκειμένου να μην την πατήσεις θα πρέπει κι εσύ να τον παίξεις στα ίσα....δλδ να έχεις παρόμοια γνώση με εκείνον!
Ακριβώς επειδή κι εγώ δεν ήξερα τιποτα για ολον αυτόν τον κόσμο, αντιλαμβάνομαι και καταλαβαίνω απόλυτα την δυσκολια που έχει κάποιος να βρει αυτό που ψάχνει.
Είμαι από αυτούς που θεωρούν πως οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ούτε καν τα βασικά περί εκτροφής και καθαροαιμων σκυλων.
Όπως δεν ήξερα κι εγώ.

Με βάση λοιπόν τον πως εγώ ο ίδιος κατάφερα να αντιληφθώ πως λειτουργεί όλο αυτό το πράγμα, θεώρησα πως θα μπορούσα ενδεχομένως, να βοηθήσω κι άλλους να το καταλάβουν.

Η οποια εμπειρία έχω, μου έχει δείξει πως το μοναδικό όπλο που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε αυτό που ψάχνουμε, είναι να έχουμε γνώση για αυτό που ψάχνουμε και οχι για αυτόν που το παρέχει.
Θες μαλτεζ;
Μάθε όσα μπορείς για τα μαλτεζ.
Θες ροτ;;
Μάθε όσα μπορείς για τα ροτ.

Αυτή η γνώση, είναι που θα βοηθήσει να απορρίψει και να επιλέξει αντίστοιχα, αυτούς που θεωρεί ο καθένας "σωστούς".

Αυτή η γνώση δεν είναι κάτι αόριστο.
Είναι το κλασσικό υγεία, χαρακτήρας και μορφολογία της φυλής μας.

Όποιος δεν πληρεί αυτά τα κριτήρια, απορρίπτεται. Όποιος τα πληρεί μπαίνει στην λίστα μας και αν ταιριάζουν και τα χνώτα μας, προχωράμε. Είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό.

Εάν δεν ξέρεις τα της φυλής που θες, είναι πάρα πολύ εύκολο να πέσεις σε λάθος ανθρώπους.
Εαν ξέρεις είναι πολύ εύκολο να τους αποφύγεις και να βρεις αυτό που ψάχνεις.
 






spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
η άγνοια σου σε δυσκολεύει.

η διαδρομή για να μάθεις κάτι είναι δύσκολη. δεν μπορούμε να θεωρούμε εύκολο κάτι απλά επειδή γνωρίζουμε τη λύση σε ένα πρόβλημα.

ήταν για 'σενα εύκολο να μάθεις; έμαθες εύκολα; και ακόμα, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις;
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.680
4.316
42
www.proudtobegreek.eu
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν για το γαλλικό μοντέλο, το συμπέρασμα ήταν πως ο Κυνολογικός Όμιλος της κάθε χώρας, έχει ελεύθερα το δικαίωμα από την FCI να θεσπίσει αυστηρότερο πλαίσιο, είτε ως προς την εκτροφή, είτε ως προς την γραφειοκρατική διαδικασία.
Μιας και δεν συμμετείχες στο πρώτο κύμα της συζήτησης και με βάση αυτό το σχόλιο, ποια είναι η διαδικασία για να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ?
Μπορούν να πέσουν οι προτάσεις στο τραπέζι και να ψηφιστούν από τα μέλη του ΚΟΕ? Είναι απλά θέμα πλειοψηφίας? Είναι κάτι πιο σύνθετο, ή περίπλοκο?
Δεν εννοώ ασφαλώς να γίνουμε ξαφνικά "γάλλοι", αλλά τι χρειάζεται εν τέλει για την όποια μικρή ή μεγάλη μεταρρύθμιση?
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος καταθέτει την πρόταση στον ΚΟΕ για να συζητηθεί στην ΓΣ.ΑΝ είναι μέσα στα θέματα προς συζήτηση το πιθανότερο είναι να πάει στα τελευταία(μη με ρωτήσεις γιατί..)και να μη προλάβει να συζητηθεί ποτέ...έχει γίνει αρκετές φορές το παραπάνω...Οπότε αφού δε θα συζητηθεί μάλλον ποτέ,δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν πήγαινε προς ψήφιση από τη ΓΣ...δυστυχώς κάπως έτσι λειτουργεί η κατάσταση όσα χρόνια γνωρίζω εγώ τουλάχιστον.Αν αποφασίσουν οι του ΔΣ ότι θέλουν κάτι τέτοιο τότε τα πράγματα είναι απλούστερα γιατί θα είναι στις υψηλές θέσεις στα θέματα προς συζήτηση. Ελπίζω να σε κάλυψα ;)
 




zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Σύμφωνη σε όλα όσα γράφεις εκτός από την τελευταία σου πρόταση.
Και αυτή είναι ουσιαστικά η διαφοροποίηση μας.

Εαν ξέρεις είναι πολύ εύκολο να τους αποφύγεις και να βρεις αυτό που ψάχνεις
Κατ' εμέ και βάσει παθογενειών που έχουμε ήδη όλοι λίγο-πολύ αναφέρει, δεν καθίσταται πολύ εύκολο, απλά μειώνεις τις πιθανότητες να την πατήσεις. Δεν τις αποφεύγεις εύκολα.
Θέλει περισσότερη εμπειρία από τον μέσο χαμπεριασμένο για να έχεις βαθιά εικόνα.

Σκέψου ότι εκεί που συζητούσαμε για show ή pet, ήδη μέλος εκτροφέας ανέφερε ότι οι διαφορές μεταξύ τους μπορούν να είναι σε τόσο μικρές λεπτομέρειες που ο ιδιώτης να μην τις καταλάβει ακόμα κι όταν μεγαλώσει το κουτάβι.

Και θα χρησιμοποιήσω τον εαυτό μου ως παράδειγμα. Εχοντας ημίαιμο, προσπαθώ σιγά σιγά να καταλάβω τα μορφολογικά γνωρίσματα των καθαρόαιμων....συγκρίνω, εγκρίνω ή όχι, σε υποθετικό πλαίσιο πάντα γιατί δεν προκειται άμεσα να προβώ σε τέτοια κίνηση. Προσπαθώ να με εκπαιδεύσω όμως.

Διαβάζω μπούσουλες για ευπάθειες της φυλής αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ανατρέχω στους σωστούς ή ότι θα καταλάβω τη διαφοροποίηση ενός εκτροφέα που θα μου πει πχ να μη χοροπηδάει όταν είναι κουτάβι για να μη βγάλει πρόβλημα επιγονατίδας μετά ή να μη χοροπηδάει γενικά γιατί μπορεί να μου αποκρύπτει την ευπάθεια που δεν έχει φροντίσει αν όχι να εξαλείψει, έστω να μειώσει.

Για να μην κουράζω...σε οποιονδήποτε προβληματισμό ή έρευνα μου, μετράει το ότι δεν είμαι άπειρη με συγκεκριμένου τύπου σκυλιά μεν, είχα και παλιότερα σκύλο εξαλλου δε και φυσικά το πόσο μου ξανοίγει τα μάτια είτε αυτό εδώ το φόρουμ είτε και κάποιοι μετρημένοι, τσεκαρισμένα έντιμοι άνθρωποι, από κοντά.
Και αυτός ο τελευταίος παράγοντας είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΕΙΔΙ.
Ανθρωποι δια ζώσης που θα σε ενημερώσουν με τέτοιο τρόπο ώστε η έρευνά σου να είναι όσο το δυαντό πιο εύστοχη.
Στο επίπεδο που βρίσκομαι όμως και ανασφάλεια εξακολουθώ να νιώθω και δεν πρόκειται να έχω στα ίσα την ίδια οπτική με έναν εκτροφέα εφόσον εξ αρχής ενδιαφέρομαι για πετ, οπότε όση "εξειδίκευση" κι αν πάρει η γνώση μου, θα εξακολουθεί να έχει κενά...
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
η άγνοια σου σε δυσκολεύει.

η διαδρομή για να μάθεις κάτι είναι δύσκολη. δεν μπορούμε να θεωρούμε εύκολο κάτι απλά επειδή γνωρίζουμε τη λύση σε ένα πρόβλημα.

ήταν για 'σενα εύκολο να μάθεις; έμαθες εύκολα; και ακόμα, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις;
Από κάπου ξεκινάς και σταδιακά προχωράς.
Η μάθηση δεν σταματά ποτέ.

Αλλά τα βασικά για μια φυλή μπορεί να τα μάθει ο καθένας, αρκεί να θέλει.
Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία και άλλα τόσα άρθρα στο διαδίκτυο από έγκυρες πηγές (ομίλους φυλών πχ).
Εκεί θα μάθει, θα πάρει μια ιδέα για το τι είναι η φυλή που ψάχνει, πως πρέπει να είναι, ποια είναι η χρησιμότητά της, η ιστορία της, οι ασθένειες στις οποίες έχει επιρρέπεια και ένα σωρό άλλα.

Μόνο αυτά να ξέρει έχει απορρίψει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δήθεν εκτρέφουν.

Και βέβαια πάντα υπάρχει και η απλή αγνή ερώτηση σε ένα φόρουμ σαν κι αυτό.
"Ρε παιδιά θέλω ένα μαλτεζακι, αλλά δεν ξέρω τι εξετάσεις πχ πρέπει να έχουν οι γεννητορες."
Εχεις δει ποτέ τέτοια ερώτηση;

Οι περισσότεροι επικεντρωνονται σε ποιον να πάνε και αν έχει κοντά στο σπίτι τους (που λέει ο λόγος).
 
  • Like
Reactions: mariunas13


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Και όλα αυτά γιατί;
Για να εξασφαλίσω πρώτα απ όλα μια όσο το δυνατό καλύτερη υγεία-ισορροπία στο συντροφάκι μου!
Αυτό είναι το κυρίαρχο μέλημά μου.
Γιατί είμαι μια μέση κηδεμόνας που αποζητάει συγκεκριμένα δεδομένα χωρίς περαιτέρω κάψες για ιδεατά πρότυπα κλπ.
Γιατί μπορεί αν θες να διαφωνώ και με πρότυπα που αλλάζουν σιγά-σιγά σε συγκεκριμένες φυλές ή που έχουν ήδη αλλάξει και τις έχουν κατατσακίσει τελικά σε σημείο να επηρεάζεται και η διάρκεια και η ποιότητα ζωής τους...
Και μπορεί να διαφωνώ ή να προβληματίζομαι με τις εκθέσεις στα σημεία, σε σχέση με το πως την παλεύουν οι σκύλοι σε αυτές τις διαδικασίες κι αν γίνονται με σεβασμό απέναντί τους.

Είναι τόσο μα τόσο πολυδιάστατο κατ εμέ θέμα....κι όσο το σκέφτομαι....τόσο περισσότερα θα σου παραθέσω

Αιντε να βάλουμε στη μέση και τα χαρτιά, γνήσια ή πλαστά και την κουτοπονηριά του καθένα; Ε γιατί τόσος γολγοθάς ξάφνικλι;
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
... και φυσικά το πόσο μου ξανοίγει τα μάτια είτε αυτό εδώ το φόρουμ
...που θα πήγαινες με τις ευλογίες του να πάρεις σκυλί με φωτοτυπία πεντιγκρι αν δεν πετάγονταν κάτι άξεστοι εδώ μέσα.
(δεν αναφέρομαι σε σένα)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Και όλα αυτά γιατί;
Για να εξασφαλίσω πρώτα απ όλα μια όσο το δυνατό καλύτερη υγεία-ισορροπία στο συντροφάκι μου!
Αυτό είναι το κυρίαρχο μέλημά μου.
Εάν θες καθαρόαιμο, αυτό είναι.
Δεν υπάρχουν μεσοβεζικες λύσεις κατά την γνώμη μου.

Εάν θες απλά ένα σκυλάκι (χωρίς να είναι υποτιμητικό ή οτιδήποτε) η λύση είναι εξίσου απλή.
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
...που θα πήγαινες με τις ευλογίες του να πάρεις σκυλί με φωτοτυπία πεντιγκρι αν δεν πετάγονταν κάτι άξεστοι εδώ μέσα.
(δεν αναφέρομαι σε σένα)
εγώ θα αναφερθώ σε μένα όμως για να πω ότι πολλά βασικά μεν τα έχω μάθει από εδώ κι από εκεί και πέρα αναλόγως την πολυφωνία εκτιμώ κατά την κρίση μου το σωστότερο
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3