Πρόβλημα στην βόλτα....


Status
Κλειδωμένο θέμα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εχεις υπομονή όμως .... :lol: :lol: και εισαι και αστείος .... άκου άλλο ευθανασία και άλλο φόλα .... θα τα μαζέψεις να τα πάς στον κτηνίατρο??

Θές να το κάνει κάποιος άλλος , γιατί έσύ θα έχεις να πάς στην θάλασσα με τον σκυλάκο σου, θα έχεις να δείς καμιά σειρά στην τηλεόραση??

Δεν κάνεις καμιά ευθανασία στο δικό σου να τελειώνουμε??

Πιό οικονομικό είναι :wink:

Υ.Γ. Τί έγινε, την κουκούλα την πήρες?? Κλείνουν τα μαγαζιά σε λίγο ... :D
 


George peiraias

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
47
0
Πειραιάς
Κοίτα φίλε μου κάτι μάγκες στο σπιτάκι τους πίσω από τον Η/Υ τους......

Από κουκούλα θα μου δάνειζες τημ δικιά σου....
Μάλλον δεν θες να κοιτάξεις το λεξικό γιατί δεν σε συμφέρει....μπορεί να είναι οικονομικά ασύμφωρο αλα είναι μια λύση,
Βέβαια καλύτερα με συμφέρει να δώσω πακέτο και τα δικά σου (που τα έχεις κάνει φονιάδες) για να σου φύγει η μαγκιά και να ησυχάσουν όλοι όσοι έχουν μικρά σκυλιά.

Πρέπει να μάθεις να μην παρερμηνεύεις αυτά που λέει ο άλλος. Όταν λέμε άσπρο άσπρο δεν ακολουθούν όλοι την τακτική σου να μην τολμούν να πουν αυτό που πραγματικά θέλουν, γιατί φοβιούνται τις αντιδράσεις.....κάτι τύποι σαν καιένα είναι που δεν βγάζουν την κουκούλα ούτε στον ύπνο τους...
Ευγε
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ρε φίλε δεν μας κάνεις την χάρη ??
Τί μπήκες να μας πείς??
Πώς σε χαλάει το αδέσποτο και πώς σκέφτεσαι να το ξεφορτωθείς??
Πώς σε χαλάνε οι φιλοζωικές??
Τί??
Και ψάχνεις και για mastino??
Tα mastino τους καταλαβαίνουνε κάτι τέτοιους σαν κι εσένα και πρίν χρονίσουνε κόβουνε μπουτάκι και τρώνε ... θρασύδειλε ...

Αντε σε κανα forum για γεωπόνους να ρωτησεις για φυτοφάρμακα ...

κουκουλοφόρε της γειτονιάς :lol: :lol: :lol:
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Eπειδή εγώ θα γράψω χειρότερα από τους προλαλήσαντες, όσο είμαι λευκός και δεν έχω τοποθετηθεί επί του θέματος, προβαίνω στο κλείδωμα του θέματος, και ας αποφασίσει ο αντμιν για την τύχη του θέματος.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το topic ξεκλειδώνεται για να καταθέσει όποιος επιθυμεί την άποψη του σχετικά με το θέμα των επιθετικών αδέσποτων και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης τους σε περίπτωση που τα συναντήσουμε κατά τη διάρκεια της βόλτας με το σκύλο μας.
Θα παρακαλέσω θερμά να μείνουμε εντός θεματολογίας και να μην δοθεί συνεχεία στην αντιπαράθεση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Tα περισσότερα προβλήματα δημιουργουνται όταν κάποια σκυλιά παραμείνουν για καιρό σε κάποια περιοχή, και είτε υποστηριζόμενα από φαγητό, είτε από κάποιο κατάλυμμα, επιλέξουν να την υπερασπιστούν.

Επειδή κάποια από αυτά είναι κακοποιημένα συνήθως από ανθρώπους με σκουπόξυλα και άλλα παρεμφερή αντικείμενα, η αντίδραση της μονάδας η της αγέλης είναι ΠΟΛΥ χειρότερη όταν κάποιος κρατάει ένα τέτοιο αντικειμενο.

Επίσης στο πραγματικά επιθετικό σκυλί ένα τέτοιο αντικείμενο είναι άχρηστο, αν έρθει με σκοπό να δαγκώσει, θα το κάνει, και ΙΣΩΣ αν το χτυπήσουμε καταφερουμε να το διώξουμε, ΙΣΩΣ όμως μετατρέψουμε το δάγκωμα από αστραπιαίο, σε κανονικό ''ξεπάστρεμμα'' του σκύλου μας.

Αυτό γιατί ο πονος σε συνδυασμό με τον πανικό μπορεί να ''τυφλώσει'' τον σκύλο, και να παραμείνει προσηλωμένος σε αυτό που κρατάει στα δόντια του, ενώ σε άλλη περίπτωση θα δάγκωνε αστραπιαία ... είναι σαν και ο δικός μας σκύλος να τσακώνεται άγρια εκείνη την ώρα, σε αντίθεση με μία υποτακτική συμπεριφορά που θα ακύρωνε την επίθεση.

Αντίδραση του τύπου ''πλησιάζω επιθετικά και γαυγίζω είναι εντελώς φυσιολογική.

Φροντίζουμε να εχουμε φαγητό, αν το πρόβλημα είναι γνωστό και μόνιμο ... με δύο -τρείς επαναλήψεις συνήθως έχει λυθεί. Φροντίζουμε επίσης όταν η αγέλη τρώει, να είναι μεν ο σκύλος μας μπροστά, αλλά ήρεμος και ακίνητος.

Επίσης υπαρχουν σφυρίχτρες υπερήχων, που μπορεί να δουλέψουν. Αν είχα μόνιμο πρόβλημα στη γειτονιά μου, θα το δοκίμαζα.

Αν ένα σκυλί πλησιάσει για να δαγκώσει (πράγμα πολύ σπάνιο για αδέσποτο, γιατί θα είχε δαγκωθεί από κάτι ισχυρότερο) αλλά και όταν μας κυκλώσει μία αγέλη, και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΎΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ :

Γονατίζουμε και κρατάμε τον σκύλο μας σε ηρεμία και ακίνητο.
Φροντίζουμε να φωνάξουμε βοήθεια, αλλιώς περιμένουμε κάνοντας κάποιον ήχο που συνήθως διώχνει τα ζώα πχ ΞΞΞΞΞΞΞΞΟΥΤ
Αν είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, κάνουμε πως πετάμε μία πέτρα ... σε πάρα πολλά για ευνόητους λόγους, πιάνει.
Αν ο σκύλος μας δαγκωθεί, παραμένουμε ψύχραιμοι και σιγουρευομαστε ότι δεν έχει και συνέχεια, ότι δηλαδή δεν υπάρχει και άλλος πρόθυμος να συνεχίσει την δουλειά. συνηθως δεν υπάρχει, για κάποιους σύνθετους λόγους.
Χωρίζουμε τα σκυλιά με συγκεκριμένους τρόπους, αν ξέρουμε, αλλιώς με βοήθεια περαστικού, με νερό, ή με ξύλο σε τελευταία λύση, και όταν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, γιατί ίσως όπως είπα μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Προσέχουμε πάντα την δικιά μας σωματική ακεραιότητα και θεωρούμε τον σκύλο μας ξένο σκύλο.

Τέλος, ο καθένας που έχει ή δεν έχει προβλημα,καλό θα ήτανε, να ερχότανε σε συννενόηση με τους ανθρώπους που ίσως έχουν το ίδιο, και να στειρώνανε με τη βοήθεια ενός σωματείου με προσωπική όμως δουλειά και έξοδα, τα θηλυκά ζώα, καθώς κι ότι κουταβια προλαβουν και μπορουν. Μία ισχυρή αγέλη, συνήθως μένει κλειστή και το πρόβλημα θα εξαλειφθεί σύντομα :wink:
 


Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
μπορει καποιος να μας πει απλους τροπους να αποφύγουμε άσχημα περιστατικά?
πχ εγο εβγαζα συχνα βόλτα τον μικρό μου σε ένα τεράστιο πάρκο που έχει μια αγελη αλλα στη πλευρα του πάρκου που δεν πηγαιναν τα αδέσποτα ωστε να μην τίθεται θεμα κυριαρχιασ στο χώρο τους και κουτσα στραβα τη καναμε με ελαφρα όταν ήταν να φύγουμε με τη ψυχή στο στόμα. σημειωτεον ότι στο ροτβαιλερ τησ φιλησ μου δεν τολμουσαν καν να το γαυβίζουν και το παέι εκει άνετα ενω τα μικρά σκυλια τα επιτίθονται
Μια μέρα ενω ήμουν στην άλλη πλευρα του πάρκου απ'όπου καθονται συνηθωσ αυτα (και δεν έχουν οπτικη επαφη) βλεπω ξαφνικα μπροστα μου τα δυο μεγαλα αρσενικα να τρεχουν με αγριες διαθεσεις. Ο δικός μου τουσ είδε και σαστισε όύτε γκιχ δεν προλαβε και πηδανε πανω του . ευτυχως πρόλαβα να τον τραβήγω από το σαμαράκι του και μειναν μονο τρίχεσ απο την ουρα του στο στόμα του άλλου. Φοβηθηκα τόσο πολυ από το ξαφνιασμα και προσπαθούσα να τα διώξω αλλα τίποτα.το σκυλί μου έτρεμε. και ευτυχωσ ήρθε καποιοσ κύριος και τα έδιωξε.
Εννοειται πως απο τότε εγω πρώτη απέκτησα φοβία
 




sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
denis said:
T
Προσέχουμε πάντα την δικιά μας σωματική ακεραιότητα και θεωρούμε τον σκύλο μας ξένο σκύλο.
γιατι αφου εμενα το σκυλακι μου ειναι πολυ ηρεμο και δεν εχει δαγκωσει ποτε ανθρωπο και εμενα με υπεραγαπαει και με εχει κορονα στο κεφαλι του ??
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
1ον η φοβία η δικιά μας είναι ότι χειρότερο.

Ετσι εξηγείται και το γιατί επιτίθενται πιο πολύ σε μικροσωμα, γιατί ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ είναι άλλοι, και κάνουν λάθη. Ο σκύλος δεν μπορει να σκεφτει ''πρέπει να είναι 10 κιλά, εγώ είμαι 40, θα τον έχω, ας του επιτεθώ''

πρακτικοί τρόποι ... οχι.

εκτός από αυτα τα παραπάνω ...

Μετά πάμε σε κοινωνικοποίηση του σκύλου μας από μικρή ηλικία κλπ κλπ να μπορει να επικοινωνήσει με άλλα ζώα, και προσοχή, δεν εννοώ το άλλο Yorkie της γειτόνισσας ...

Πρακτικότατος τρόπος αλλάζω μέρος.

Αλλος στειρώνω τα αδέσποτα που με ενοχλούν ... και μόνο η απομάκρυνση - σοκ από την διαδικασια, διασπά την αγέλη και οι συμπεριφορες μαλακώνουν .
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
sir-elric said:
denis said:
T
Προσέχουμε πάντα την δικιά μας σωματική ακεραιότητα και θεωρούμε τον σκύλο μας ξένο σκύλο.
γιατι αφου εμενα το σκυλακι μου ειναι πολυ ηρεμο και δεν εχει δαγκωσει ποτε ανθρωπο και εμενα με υπεραγαπαει και με εχει κορονα στο κεφαλι του ??
γιατι εκεινη η στιγμη ειναι ιδιαιτερα προσωπικη του σκυλου σου,και εαν δειξεις χμ,δεν μπορω να το εξηγησω και καλα,εαν δειξεις οτι τον προστατευεις και πιο ευαλωτο τον κανεις,αλλα και πιο επιθετικο.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εγω θελω να συμπληρωσω...οτι εχω αντιμετοπισει και εγω στο παρελθον προβλημα με αδεσποτα.
Αυτο επικρατει σαν αποψη με το να κουβαλας κατι πανω σου..,οταν πρωτοπηραμε το μαλτεζακι μας πριν 17 χρονια μας ελεγαν να κανουμε ακριβως αυτο το πραγμα..φυσικα ποτε δεν το καναμε..
και εγω προσωπικα το θεωρω εντελος χαζο..για πολλους και διαφορους λογους..
Εγω προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν επικυνδηνα αδεσποτα-επιθετικα που φυσικα δεν γινανε μια ωραια μερα ετσι..

Επειδη και εγω εχω μικρο σκυλι ομολογω οτι ενα φοβο τον εχω γιατι ειμαι και καπως μικροσωμη αν μου την πεσει σκυλι θα με φιλησει και εγω δεν θα μπορω να τον προστατευσω..αλλα ποτε δεν σκεφτηκα να βαλω φολα σε σκυλι..
ποτε ποτε..θεωρω διεστραμενη σκεψη..
Βεβαια δεν ξερω πως θα αντιδρουσα αν ενα συγκεκριμενο σκυλι μου ετρωγε το σκυλι μου..αλλα και παλι δεν ξερω αν θα ειχα την δυναμη..και παντα μιλαμε για ενα συγκεκριμενο..
Κανενας φιλοζωος πραγματικα δεν εχει στο μυαλο του την φολα..
το οτι υπαρχει προβλημα με τα αδεσποτα ειναι γεγονος και τις λυσεις τις εχουμε πει πολλες φορες..
η λυση ειναι η φιλοζωια και εννοειτε οτι δεν εχει να κανει με το να φολιαζουμε τα σκυλια..
Φιλε μου ολοι αντιδρασαμε με το σκεπτικο σου και την ευκολια σου στην λυση που ηταν η φολα..
αυτο το φορουμ ειναι γκετο..ναι αν θες να το πεις ετσι..ειναι γκετο εναντια τετοιων αποψεων οταν εχει να κανει με το να στερησεις ζωη στα καλα καθουμενα..ναι ειναι εναντια..γιατι αποτελειτε απο ατομα που αγαπανε τα ζωα..
ευχομαι να μην το εννοουσες..και να μην ειμασταν ακροατες σε μια πιθανον μελοντικη καταδικη..
 




Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Γιατι επικρατει αυτος ο παραλλογισμός σε όλα τα θεματα στην ελλαδα?Γιατι τα φιλοζωικα σωματεία δεν πιέζουν τους δήμους να ασχοληθούν με τα αδέσποτα (όχι να τα αφανίσουν αλλα να τα στειρώσουν και να μεριμνήσουν για αυτα ) και πρέπει όλα οι ιδωτες να τα κάνουν μόνοι τους?γιατι να πρεπει να αγωνιώ για τη σωματική ακεραιότητα του σκύλου μου και τη δικιά μου?
ουφ!! :(
 




emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Σιγουρα λυση ΔΕΝ ειναι η ευθανασια.Αν ειναι δυνατον :cry:
Ειναι σαν να λεμε"Με ενοχλει αυτη η παρεα ανθρωπων παμε να τους μαζεψουμε να τους σκοτωσουμε!!! :twisted:
 


Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
xi xi x σωστή!


emily_vk said:
Σιγουρα λυση ΔΕΝ ειναι η ευθανασια.Αν ειναι δυνατον :cry:
Ειναι σαν να λεμε"Με ενοχλει αυτη η παρεα ανθρωπων παμε να τους μαζεψουμε να τους σκοτωσουμε!!! :twisted:
denis πολύ καλό το ποστ σου.
 


admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Αγαπητέ George peiraias παρέθεσες το πρόβλημα και τις απόψεις σου,το ίδιο και κάποια άλλα μέλη,από εκεί και πέρα προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν αφορούν το φόρουμ.

Οπότε τα σχετικά θέματα κλειδώνουν και προχωρούμε παρακάτω.

Οτιδήποτε άλλο σε π.μ.

Ευχαριστώ πολύ!
 


Status
Κλειδωμένο θέμα