Πρώτες μέρες με ένα αδέσποτο


manolis m

New Member
18 Μαρτίου 2010
4
0
Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική
Την πρώτη φορά που την άφησα ελεύθερη το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα καταφέρω να την ξανά μαζέψω.
Άν έχεις μαζί σου σε ένα σακουλάκι παριζάκι , σουβλάκι, συκωτάκι , κασεράκι και τα υπόλοιπα σε άκι... τότε και μόνο με τον ήχο της σακούλας θα έρχεται , οπότε θα κάνεις και την εκπαίδευση στο έλα. (και καμιά χαρτοπετσέτα για σένα)

10 κομμάτια ήταν αρκετά σε μένα.
 
Last edited by a moderator:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Άν έχεις μαζί σου σε ένα σακουλάκι παριζάκι , σουβλάκι, συκωτάκι , κασεράκι και τα υπόλοιπα σε άκι... τότε και μόνο με τον ήχο της σακούλας θα έρχεται , οπότε θα κάνεις και την εκπαίδευση στο έλα. (και καμιά χαρτοπετσέτα για σένα)

10 κομμάτια ήταν αρκετά σε μένα.
Να σκουπίζει τα σάλια που θα του τρέχουν από τα εις -άκι, ε; :D
 


toulis

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
50
12
Αθήνα
Προσπαθώ μέρες να το πω αλλά δεν μου έρχονται οι λέξεις.


Δυστυχώς δεν τα κατάφερα με την Ζέβρα.


Έλεγα μέσα μου ότι το Πάσχα που θα είχα περισσότερο χρόνο θα κάναμε κανένα βηματάκι αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα.


Πλέον υπήρχε σοβαρό πρόβλημα συνύπαρξης της υπόλοιπης οικογένειας με την Ζέβρα και έτσι επέστρεψε στο καταφύγιο.


Τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής.
Ενώ είχαμε κάνει κάποια βήματα και άρχισα να έχω ελπίδες ότι το Πάσχα θα καλυτερέψουν τα πράγματα αφού θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε όλοι μαζί με την Ζέβρα.


Αμ δε


όσο με έβλεπε μαζί με τα παιδιά η με άλλους τόσο πιο επιθετική γινόταν με όσους έρχονταν σε επαφή με εμένα.


Όταν την βγάλαμε βόλτα με τα παιδιά αυτή στην αρχή σταματούσε συνεχώς μπροστά μου και ήθελε χάδια.Ααφινε τα παιδιά να την χαϊδέψουν αλλά ήθελε τα δικά μου, στην συνέχεια που βρεθήκαμε μόνοι μας την έλυσα μπας και με αυτό τον τρόπο νιώσει πιο άνετα αλλά πάλι κοιτούσε συνέχεια μια εμένα μια τα παιδιά μέχρι που έδειξε ξεκάθαρα ότι προσπαθούσε να τα απομακρίνει.( την είδα δηλαδή να πιάνει το χέρι του γιου μου μέσα στο στόμα της )
με ένα ( ε ) το άφησε βέβαια αλλά μετά την έδεσα ξανά και μετά από λίγο γυρίσαμε πίσω εγώ με την Ζέβρα μπροστά και τα παιδιά λίγο πίσω γιατί δεν ήθελα να πιέσω τα πράγματα άλλο.


Αργότερα που πήγα να την βγάλω πάλι βόλτα με είδε ο μεγάλος γιος μου και ήθελε να έρθει, μόλις πήγε να μας ακολουθήσει η Ζέβρα έκανε επιθετικό σάλτο προς αυτόν με γρίλισμα.(δεν θυμάμαι πάνω στο ξάφνιασμα μου αν σταμάτησε επειδή την τράβηξα η από μόνη της μάλλον το δεύτερο).


Ήταν η πρώτη φορά που έδειχνε επιθετικότητα μπροστά μου. Τελικά πήγαμε μόνοι μας βόλτα και δεν τόλμησα να το ξανά επιμερίσω.


Το επόμενο απόγευμα μετά την βόλτα την τάισα και μετά από καμία ώρα μου ζήτησε ο μικρός να την χαϊδέψει ήταν δεμένη και πήγαμε μαζί την χαϊδέβαμε και δεν έδειχνε να έχει κάποιο πρόβλημα μέχρι που κάποια στιγμή ο γιος μου βγήκε από το οπτικό πεδίο μου βρέθηκε δηλαδή πλάγια πίσω μου και η Ζέβρα ήταν σχεδόν όρθια στην αγκαλιά μου με το κεφάλι της στα πλευρά μου και ακούω ένα κλακ από την μασέλα της ( το δάγκωμα που έχω ακούσει πολλές φορές μέχρι τώρα γιατί κυνηγάει έντομα ) γυρνάω πίσω μου και βλέπω τον γιο μου να έχει πηδήξει 1 μέτρο πίσω, του λέω τι έγινε και μου λέει ότι πήγε να του δαγκώσει την μύτη.
Τον βάζω τότε μπροστά μου ανάμεσα σε εμένα και την Ζέβρα σε απόσταση που δεν τον έφτανε για μισό μέτρο περίπου, η Ζέβρα τον κοίταζε και χωρίς να κάνει κάποιον ήχο η να δείξει επιθετική ( την κοίταζα προσεκτικά και μόλις που διέκρινα λίγο το 1 χείλι της να σηκώνεται ) έκανε σάλτο επίθεσης ξανά με γριλισμα και γάβγισμα μάλλον γιατί δεν πρόλαβε, μπήκα μπροστά και ψιλό έγινε χαμός.


Μετά είδα να το ξανακάνει σε ξεκάρφωτη φάση χωρίς να έχει καταλάβει ότι βλέπω η να με ακούσει, παρακολουθούσα τον γιο μου που έπαιζε και κάποια στιγμή που την πλησίασε λίγο και ήμουν έτοιμος να τον απομακρύνω την βλέπω να πετιέται κατά πάνω του. Μας χώριζε ένας τοίχος και την είδα μόλις τον πέρασε, δεν ξέρω τι έκανε πριν πάντως ήταν αθόρυβη και μόλις με είδε ξαφνιάστηκε έκοψε το σάλτο και έτρεξε πίσω στο σπίτι της.


Έγιναν και άλλα βέβαια αλλά δεν έχω διάθεση να τα γράψω όλα.


Θέλω να ενημερώσω επίσης ότι οι παραπάνω εξελίξεις έγιναν στο εξοχικό και η Ζέβρα μεταφέρθηκε εκεί σε μπαγκαζιέρα όπου φορτώθηκε όλο το σπίτι της.
Της δόθηκαν calmived η κάπως έτσι και το ταξίδι διάρκεσε περίπου 6 ώρες ( 6 -2 βράδυ )


Αυτά.


Λυπάμαι πάρα πολύ και ακόμα πιστεύω ότι η Ζέβρα είναι πάρα πολύ καλό σκυλί ξέρει πάρα πολλά και μαθαίνει πολύ γρήγορα.


Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα την έπαιρνα πάλι αλλά τότε θα πρόσεχα να μην της δείξω από την αρχή τόση αγάπη και δεν θα την άφηνα να δεσμευτεί τόσο μαζί μου πριν δεχτεί και τους άλλους.


Κάθε επίκριση δεκτή
Κάθε υπόδειξη επίσης
Ελπίζω να βρει κάποιους που να την αγαπήσουν και να την φροντίζουν.
Ελπίζω να είμαι πιο έμπειρος την επόμενη φορά.


Σκατά :(
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Λυπάμαι πολυ!
Δεν νομίζω ότι μπορεί να σε κατακρίνει κανείς για τίποτα....
Όπως σου είπα και παλαιότερα σχεδόνο όλοι οι άλλοι θα τα είχαν παρατήσει πολύ νωρίτερα!Τουλάχιστον προσπάθησες όσο μπορούσες και να μην έχεις τύψεις για αυτό...ξέρω ότι είναι δύσκολο, κι ακομα πιο δύσκολο να επιστρέψεις την Ζέβρα στο καταφύγιο.....


Με την βοήθεια εκπαιδευτή θεωρείς ότι υπάρχει καμια περίπτωση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;
Το οποίο ομολογουμένως είναι χειρότερο από ότι φανταζόμουν στην αρχή....



Ελπίζω να μην σε ματιάσαμε!!(Έτσι, για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα!)
 


toulis

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
50
12
Αθήνα
Foibo εκπαιδευτής ήρθε και για να πω την αλήθεια αν και δεν πιστεύω ότι θα γινόντουσαν και πολλά θα το προσπαθούσα και μαζί του.
Παρόλο που ήταν λίγο τσουχτερός και εγώ παλεύω με 1 μισθό.


Αλλά μετά το Πάσχα εγώ έφυγα από το σπίτι για δουλεία και θα έπρεπε να την φροντίζει η γυναίκα μου.


Τι να κάναμε, σκέφτηκα πολλές εναλλακτικές και όλες ήταν χειρότερες από το καταφύγιο για αυτήν.


Αν τα πράγματα χειροτέρευαν;


θα έπρεπε να μένει μαζί με άτομα που δεν αποδέχονταν και αν έκανε την λάθος κίνηση τότε τι συνέπειες θα έχε για αυτήν;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Να μην στενοχωριέσαι. Και κανένας δεν θα σε επικρίνει. Αλλοίμονο. Εκανες ότι καλύτερο μπορούσες και το προσπάθησες πολύ. Η Ζέβρα είναι ένα πανέμορφο σκυλί που ίσως δεν κάνει για οικογένεια. Θα βρει τον κατάλληλο αρχηγό της κάποια στιγμή. Δεν μπορείς σε καμμία περίπτωση να ρισκάρεις την ασφάλεια των παιδιών σου. Μια και πήρες όμως το βάπτισμα του πυρός και επειδή στην βράση κολλάει το σίδερο, δεν την αντικαθιστάτε με ένα άλλο πιο προβατάκι; Από αυτά που είναι όλη την ώρα με την γλώσσα έξω, ορθάνοιχτα τα ματάκια και κουνιστή ουρά; Που μόλις τα πλησιάζεις πέφτουν τ΄ανάσκελα και λιώνουν για χάδια και αγκαλιές; Να μην χορταίνουν τα αγοράκια σου να χαιδεύουν. Τώρα ξέρεις και δυο πράγματα παραπάνω...
 


kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Κι εγώ συμφωνώ με τη Μαρία. Υπάρχουν πολλάααααα τέτοια σκυλιά που λαχταράνε για μια αγκαλιά κι ένα χάδι, μην τους το στερήσεις και, μην στερήσεις και από τα παιδιά σου την ευλογία να μεγαλώνουν με ένα σκυλί. Το ότι δεν "σου έκατσε" με τη Ζέβρα δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, το μόνο μειονέκτημα με τα αδέσποτα και ειδικά τα ενήλικα είναι ότι δεν ξέρουμε τι έχουν περάσει, τι εμπειρίες είχαν τα κακόμοιρα, οπότε δεν είμαστε σίγουροι για τη συμπεριφορά τους. ΄Ομως αυτό είναι και το μόνο τους μειονέκτημα, η αφοσίωση, η στοργή και η αγάπη που δείχνουν αποζημιώνει για όλα.
Μακάρι να πάρετε την απόφαση να αποκτήσετε κάποιο άλλο και σύντομα.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δυστυχως υπαρχει συχνα μια «υποκρισια» στη συμπεριφορα των σκυλων, όταν αυτοι μπαινουν σε ένα νέο περιβαλλον και εχουν ηδη καποια ηλικια και κατά συνεπεια κριση και λογικη.

Στην αρχη κανουν τον καλό και το κορόιδο μεχρι να αξιολογησουν την κατασταση στην οποια βρεθηκαν και κυριως τα νεα ατομα. Μολις τελειωσουν με την αξιολογηση, την οποια κανουν τέλεια, και καταλαβουν τι και πόσο τους παιρνει και σε ποιον, συχνα ξεδιπλωνεται ο πραγματικος χαρακτηρας, η κυριαρχικοτητα, η κτητικοτητα, επιθετικοτητα, ανυπακοη και αρχιζει η διαδικασια της τοποθετησης του εαυτου τους οσο γινεται πιο ψηλα στην ιεραρχια και οσο γινεται πιο κοντα στο κεντρο του κοσμου.

Φυσικα δεν προκειται για υποκρισια αλλά για μια πολύ καλη τακτικη. Την ιδια τακτικη κανουμε ολοι σε ένα νέο περιβαλλον ειτε είναι πεθερικά, ειτε εργασια, ειτε θητεία ειτε οτιδηποτε. Δινουμε χρονο στον εαυτο μας, αξιολογουμε και καραδοκουμε.

Ενας εκπαιδευτης θα ελυνε τα περισσοτερα προβληματα αρκετα ευκολα. Εξαλλου το σκυλι απλά προειδοποιουσε και αγριευε και ποτέ δεν δαγκωσε πραγματικα. Αν το ηθελε, θα το εκανε επιτυχώς χωρις αμφιβολια.

Η αποφαση πώς να φερθεις είναι δυσκολη. Να δειξεις πολλη αγαπη και να κανεις πολλα χατηρια είναι λαθος. Να εισαι σκληρος σε ένα πρωην αδεσποτο και πιθανως κακοποιημενο είναι δυσκολο. Δεν ξερεις δηλαδη πώς να φερθεις ανά περιπτωση και οι περιπτωσεις με σκυλο καποιας ηλικιας μεσα σε μια οικογενεια είναι πολλες.

Αυτή την αβεβαιοτητα και ανασφαλεια, που δειχνει ασταθη και κλονισμενη ηγεσια, την εισπραττει φυσικα ο σκυλος τέλεια και προσπαθει από τη μια να υφαρπάξει την εξουσια γιατι ετσι προσταζει η φυση του και από την άλλη να καλοπεράσει, και τοτε αρχιζουν όλα.

Μονο μη με ρωτησετε πώς τα γνωριζω όλα αυτά…
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να πω κι εγώ πως λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη. Ελπίζω πάντως να κάνεις ότι περνάει απο το χέρι σου προκειμένου να βρεί σπίτι το σκυλί, προωθώντας το με όποιον τρόπο μπορείς. Μην το αφήσεις στη μοίρα του στο καταφύγιο, γιατι έχουν πολλα σκυλιά και δεν προλαβαίνουν να ασχολειθούν προσωπικά με το καθένα. Επίσης, ελπίζω να βοηθήσεις να καλυφθούν τα έξοδα της μέχρι να βρει καινούριο σπίτι.

Σε καμία περίπτωση δεν σε κατακρίνω για το οτι δεν τα κατάφερες (εκανες ότι μπορούσες και τέλος πάντων όταν μπλέκονται παιδιά, οι προτεραιότητες είναι απολύτως ξεκάθαρες για μένα), αλλά όταν υιοθετείς ένα σκύλο είσαι πλέον υπεύθυνος γι'αυτόν, οπότε έστω και εξ'αποστάσεως ελπίζω να συνεχίσεις να είσαι υπεύθυνος γι'αυτόν.

Τελος, οταν διαλέγει κανείς σκύλο απο καταφύγιο και έχει παιδιά, θα πρεπει να είναι πολύ προσεκτικός με το χαρακτήρα του σκύλου που παίρνει. Καλό θα είναι κατα την επιλογή να υπάρχει και εκπαιδευτής μαζί που να μπορεί να συμβουλέψει....

Ο συνδιασμός απειρος ιδιοκτήτης, παιδιά και κυριαρχικός/κτητικός σκύλος μπορεί να αποβεί μοιραίος..... παρόλα αυτά στα καταφύγια υπάρχουν δεκάδες υπέροχα υποτακτικά/φιλικά σκυλάκια που αναζητούν οικογένεια, αρκεί να είστε πιο προσεκτικοί στην επόμενη επιλογή σας.

:)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU