Πώς διαλέγω εκτροφέα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
56
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
keyman said:
Μόνο έτσι εξασφαλίζεσαι,αν τον ξέρεις προσωπικά και είναι φίλος σου.Φίλος φίλος σου όμως :wink: ...Βέβαια τα χαρτιά αν είναι γνήσια είναι μια εξασφάλιση,δεν είναι?
Το ότι ένα σκυλί έχει pedigree σου δίδει τη γνώση των προγόνων του μέχρι την 4η ή 5η γενεά (αναλόγως χώρας έκδοσης), σου δίνει δηλαδή τη γνώση της γραμμής ή των γραμμών αίματος από την/τις οποία/ες έχει προκύψει.

Συνεχίζει όμως να μη σου διασφαλίζει την ποιότητα (ως ένα βαθμό), είτε αυτή είναι μορφολογική (πόσο σωστός είναι ο τύπος του - πόσο κοντά στο πρότυπο Φυλής είναι) είτε είναι γενετική/υγείας (ξανά ώς ένα βαθμό).

Και επεξηγώ (για να μην παρεξηγηθώ):

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ:
Αναλόγως των εθνικών κριτηρίων, ένα σκυλί μπορεί να μπει στην αναπαραγωγική διαδικασία με ή χωρίς συμμετοχή & ΔΙΑΚΡΙΣΗ σε εκθέσεις μορφολογίας.

Η συμμετοχή και η ΔΙΑΚΡΙΣΗ σε Εκθέσεις Μορφολογίας διασφαλίζει (ως ένα βαθμό - καθώς ο κριτής είναι άνθρωπος και: α) Δε γνωρίζει όλες τις φυλές το ίδιο καλά, β) Υπόκειται σε συναισθηματικές πιέσεις/δεσμούς με γνωστούς συμμετέχοντες, γ) Υπόκειται σε "επαγγελματικές" πιέσεις του χώρου μέσω τρίτων) τη σύμπτωση του συγκεκριμένου σκυλιού με το πρότυπο της Φυλής, και την ΑΝΤΙΛΗΨΗ που έχει ο κάθε κριτής για το κάθε πρότυπο:

Χωρίς Συμμετοχή/Διάκριση:
Οποιοδήποτε σκυλί, ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (όσο κοντά ή ΜΑΚΡΥΑ από το πρότυπο Φυλής και αν είναι), μπορεί να αναπαραχθεί και δη να δώσει κουτάβια με pedigree

Με Συμμετοχή Χωρίς Διάκριση:
Οποιοδήποτε σκυλί έχει pedigree μπορεί να δηλωθεί για να συμμετάσχει σε μία έκθεση. Το κατά πόσο θα εισέλθει στο στίβο για να κριθεί είναι ένα άλλο θέμα. Οπότε η επίδειξη ενός καταλόγου κάποιας έκθεσης στην οποία έχει δηλωθεί ένα σκυλί δε συνεπάγεται ότι το σκυλί αυτό όντως πήρε μέρος στις κρίσεις της φυλής, ότι κρίθηκε και ότι θεωρήθηκε εντάξει. Αν όντως συμμετείχε στις κρίσεις θα πρέπει να υπάρχει δελτίο συμμετοχής (κρίση) στα δεξιά του οποίου (συνήθως) εμφανίζεται η επάρκεια την οποία επέτυχε (Εξαίρετος/Πολύ Καλός/Καλός/Επαρκής/Ανεπαρκής).

Κρίση κατά την οποία ο σκύλος κριθεί Ανεπαρκής είναι τόσο σπάνια (ακόμα και σε περιπτώσεις όπου συντρέχουν λόγοι Ανεπάρκειας ο κριτής σκέπτεται το τι μπορεί να συμβεί στο σκυλί και του δίνει Επαρκής ή Καλός) που σχεδόν δε συναντάτε. Όταν συμβεί, ο σκύλος ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπει στην αναπαραγωγική διαδικασία επ' ουδενί λόγου.

Με Συμμετοχή & με Διάκριση:
Κρίσεις Εξαίρετος/Πολύ Καλός είναι αυτές οι οποίες σημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος σκύλος είναι σε αποδεκτά επίπεδα μορφολογίας και θα πρέπει να συμμετάσχει στην αναπαραγωγική διαδικασία.

Κρίσεις Καλός σημαίνουν ότι ο συγκεκριμένος σκύλος είναι σε αποδεκτά επίπεδα μορφολογία, αλλά έχει και κάποια μορφολογικά λάθη. Μπορεί να συμμετάσχει στην αναπαραγωγική διαδικασία.

Γενικά ένας σκύλος είναι καλό να κρίνεται από αυτούς που ενδιαφέρονται για κάποια κουτάβια του, από το σύνολο των κρίσεων που έχει λάβει και όχι αποσπασματικά. Δηλαδή:
Ένας σκύλος ο οποίος έχει 20 διακρίσεις Εξαίρετος και 2 Καλός, μάλλον είναι Εξαίρετος και 2 φορές "ατύχησε" λόγω κριτών ή συνθηκών.
Ένας σκύλος ο οποίος έχει 10 διακρίσεις Πολύ Καλός, 2 Εξαίρετος και 4 Καλός, είναι μάλλον Πολύ καλός
Ένας σκύλος με 1 Εξαίρετος, 1 Πολύ Καλός και 1 Καλός είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος που πάει.
Ένας σκύλος με 1 Εξαίρετος δε πάει να πει ότι είναι και Εξαίρετος - η πορεία του θα δείξει

(Πάντα βέβαια παίζει ρόλο και η συμμετοχή σε κάθε κρίση: Πολύ ευκολότερο να πάρεις Εξαίρετος όταν είσαι ο μόνος σκύλος στη Φυλή που συμμετέχεις και πολύ δυσκολότερο όταν έχεις 60 άλλους σκύλους.
Επίσης μη ξεχνάτε ότι σε κάθε κατηγορία υπάρχει πάντα διαβάθμιση των Εξαίρετων - Εξαίρετος 1, Εξαίρετος 2, Εξαίρετος 3 & Εξαίρετος 4 όπου και όταν υπάρχουν συμμετάσχοντες - με την ανάλογη βαρύτητα)

ΓΕΝΕΤΙΚΗ/ΥΓΕΙΑ:
Όσο το pedigree διασφαλίζει τη μορφολογία του κουταβιού, το ίδιο διασφαλίζει το κουτάβι από κληρονομικές παθήσεις/ασθένειες. Στην εποχή μας, ίσως η πιό κοινή πάθηση είναι η δυσπλασία του ισχίου (HD). Η δυσπλασία έχει διάφορες βαθμίδες πάθησης, οι οποίες σημένωνται με τα λατινικά γράμματα A, B, C, D & E όταν αφορά τα πίσω άκρα και αριθμητικώς 1, 2, 3 & 4 όταν πρόκειται για τα εμπρός. Η εξέταση είναι "υποχρεωτική" (ο ΚΟΕ δέχεται γέννα από σκυλιά χωρίς εξέταση δυσπλασίας) ώστε να καταστεί αναπαραγωγικό κάποιο σκυλί. Σκυλιά με Ε & 4 σε κάποιες χώρες απαγορεύονται να ζευγαρώσουν. Σε άλλες όχι. Σκυλιά με Α μπορούν να δώσουν κουτάβια με D, αναλόγως των προγόνων τους.

Οπότε εν κατακλείδι το pedigree πιστοποιεί ότι ένα κουτάβι είναι απόγονος σκύλων που είναι δηλωμένοι στην Διεθνή Κυνολογική Συνομοσπονδία (όταν πρόκειται για pedigree της FCI) και άρα είναι καθαρόαιμοι. Από εκεί και πέρα τα πράγματα διαφοροποιούνται αναλόγως του εκδότη του pedigree (Χώρας ή Ομίλου). Σε κάποιους από αυτούς οι συνθήκες είναι πιο αυστηρές και οι πιστοποιήσεις πιο πολλές και πιό εκτενείς και άρα η ποιότητα των παραγόμενων σκυλιών είναι (και πάλι θεωρητικά) καλύτερη. Σε άλλες (πχ Ελλάδα) αρκεί τα σκυλιά που ζευγάρωσαν να έχουν pedigree και από εκεί και πέρα θα έχουν και τα κουτάβια τους...........

Ο νοών νοείτω....
 
  • Like
Reactions: Haris Drazen


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
GAIA LYKAIA said:
(Πάντα βέβαια παίζει ρόλο και η συμμετοχή σε κάθε κρίση: Πολύ ευκολότερο να πάρεις Εξαίρετος όταν είσαι ο μόνος σκύλος στη Φυλή που συμμετέχεις και πολύ δυσκολότερο όταν έχεις 60 άλλους σκύλους.
αυτο θα πρεπει να το προσεξουν οσοι ενδιαφεροντε για ρατσες που υπαρχει στην ελλαδα ενας (αντε δυο) εκτροφεας που κατεβαινει σε εκθεσεις και εχει ολα τα σκυλια του πρωταθλητες! οχι οτι ειναι απαραιτητα κακα αλλα ο τυπος παιζει μονος του!
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
πολύ επιμορφωτικό το κείμενό σου GAIA LYKAIA και χωρίς να ειμαι έμπειρη πιστεύω πως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ακόμα και αυτά τα λίγα που μπορεί να σου προσφέρει όμως το πεντιγκρι είναι αμφισβητίσιμα σύμφωνα με
Εγώ έχω την δυνατότητα να δηλώσω γέννα με 2 νεκρους γονείς, 12 κουταβιών και να βγάλω χαρτιά, γνησιότατα.
οπότε?

Εγώ πάντως(στο δεύτερο ποστ) αναφερόμουν στους "εκτροφείς"-εισαγωγείς που δεν έχουν καν ενήλικα σκυλιά που τα έχουν ζευγαρώσει αλλά εισάγουν κουτάβια και τα παρουσιάζουν ως δικά τους.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
AΡΑ αφού άρχισε ο φίλος ... ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΕΚΘΕΣΗ
Δεν γίνεται να μην καλυφθείς από το πιο πάνω post.
Το σκυλί ΠΡΕΠΕΙ να πάει σε έκθεση, κι ας βγαίνει συνέχεια τελευταίο.
Το να πάει σε έκθεση μας λέει πολλά. Κατ'αρχάς αν υπάρχει.
Αν έχει σωστά δόντια - κρυψορχία - δυσπλασία σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, το διαχωρίζει από την μάνα σκύλα ΜΗΧΑΝΗ κουταβιών ...
Ο χαρακτηρισμός σε έκθεση δεν είναι άχρηστος ούτε όμως ορίζει και την τιμή (άλλωστε μεγάλοι πρωταθλητές έχουν βγεί από σκύλες ''καλές'' ή ''πολύ καλές''. Ο χαρακτηρισμός σε έκθεση δίνει στον σκύλο ταυτότητα και στον εκτροφέα υπόσταση στον χώρο που λέγεται εκτροφή σκύλων.
Σκύλος που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να πάει με τίποτα σε έκθεση, δεν πρέπει να ζευγαρώνει ... αυτό εφαρμμόζεται επισήμως σε άλλες χώρες ...

ΛΙΓΑ ΣΚΥΛΙΑ πχ όχι 20 σκύλες - και μέχρι 2 φυλές άντε 3

Αυτό στην πράξη και προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα ...
ΜΠΟΡΕΙ να υπάρχουν και εξαιρέσεις ...
Η μία σκύλα είναι πάλι λίγο περίεργο ... (υποτίθεται ότι αναπτύσσεται η φυλή, το ζευγάρωμα είναι καλο, το πιστεύεις άντε στο πρώτο δεν κρατάς, στο δεύτερο - στο τρίτο μία κόρη?? Γιατί κάνεις εκτροφή τότε?? Για να δίνεις στον κόσμο?

Καθιστά ο εκτροφέας σαφές ΠΟΙΟ είναι το θηλυκό αυτό, το οποίο έχει ταυτότητα (εκτος από τα προβλεπόμενα έχει ''ταυτότητα'' και στα λεγομενά του, πχ αυτή είναι η μάνα, λέγεται ΧΧΧΧΧ έχει πάει εκει και εκεί , να τα χαρτιά, να οι κτηνίατροι. πότε ζευγάρωσε και με ποιόν επιβήτορα κλπ ... )

ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα το πώ ... έχει site που παρουσιάζει όλα τα σκυλιά με φωτογραφίες pedigree κλπ.

Αν το σκυλί δεν ειναι εκει, πρέπει να δώσει επαρκής εξηγήσεις ...
δυστυχώς έχουμε φτάσει εκει, αλλά το site είναι σαν να ψωνίζεις από μαγαζί - σε αντίθεση με υπόγεια αποθήκη κινέζων. (δεν ξέρεις τί έχει μέσα)

Τα pedigree των κουταβιών αργούν να βγούν, είναι γνωστό ... πρέπει να μπορεί να δώσει φωτοτυπία την δήλωση γέννας. Εκεί αναφέρεται και ο αριθμός των κουταβιών, πρίν είναι πολύ αργά, και πρέπει να τον δούμε στο pedigree ... Η δήλωση γέννας πρέπει να έχει σφραγίδα με αριθμό πρωτοκόλλου, από τον ΚΟΕ.

Τα κουτάβια πρέπει να έχουν βιβλιάρια που να αναφέρεται το όνομα όπως στην δήλωση γέννας. Πρέπει να έουν τουλάχιστον ένα εμβόλιο και 2-3 αποπαρασιτώσεις, το εμβόλιο με σφραγίδα κτηνιάτρου.

Δεν είναι τόσο δύσκολο, ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
denis said:
Πρακτικά τώρα, και ορμώμενος απο τον φίλο pug 2 ...

-Είμαι άσχετος, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ζώο ράτσας που να το αγαπάω, να ειναι η ράτσα που (ίσως) διάλεξα με σκέψη, και να μην πεθάνει στα χέρια μου ή στων παιδιών μου πολύ σύντομα ...
-πάω στον εκτροφέα

-βλέπω 2 ενήλικα και 1 κουτάβι ή και περισσότερα ...

-πώς εξασφαλίζομαι ότι είναι αυτός σωστός εκτροφέας, ότι κάνει την δουλειά του καλά ??? ΕΚΤΟΣ απο αυτά που λέει ...
Το post της GAIA LYKAIA ειναι πολυ κατατοπιστικο αλλα και εξειδικευμενο.Δεν πιστευω (κατα την ταπεινη μου αποψη) οτι ανταποκρινεται στην εισαγωγη/ερωτηση που κανει ο denis για τον ασχετο που θελει να αγορασει ενα κουταβι ρατσας...δηλαδη ποιος ασχετος μπορει να εχει τοσες γνωσεις?θα κατσει να ψαξει ολα αυτα?θα καταλαβει επ'ακριβως το post αυτο??απορια εχω....απλα.
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
sir-elric said:
αυτο θα πρεπει να το προσεξουν οσοι ενδιαφεροντε για ρατσες που υπαρχει στην ελλαδα ενας (αντε δυο) εκτροφεας που κατεβαινει σε εκθεσεις και εχει ολα τα σκυλια του πρωταθλητες! οχι οτι ειναι απαραιτητα κακα αλλα ο τυπος παιζει μονος του!
α καλά!!!!αυτό κι αν έχει ποοοοολύ πλάκα.Κι επειδή το σκυλί του είναι πρωταθλητής(με μοναδική συμμετοχή) σου δίνει το κουτάβι 1500ευρώ.Να μου ζητήσει τόσα για άλλους λόγους οκ αλλά όχι για τον τίτλο.Δηλαδή αυτός που η σκύλα του βγήκε πρώτη ανάμεσα σε 100 συμμετοχές πόσο πρέπει να μου το δώσει?
100*1500=150000??????
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
denis said:
Τα pedigree των κουταβιών αργούν να βγούν, είναι γνωστό ... πρέπει να μπορεί να δώσει φωτοτυπία την δήλωση γέννας. Εκεί αναφέρεται και ο αριθμός των κουταβιών, πρίν είναι πολύ αργά, και πρέπει να τον δούμε στο pedigree ... Η δήλωση γέννας πρέπει να έχει σφραγίδα με αριθμό πρωτοκόλλου, από τον ΚΟΕ.

Τα κουτάβια πρέπει να έχουν βιβλιάρια που να αναφέρεται το όνομα όπως στην δήλωση γέννας. Πρέπει να έουν τουλάχιστον ένα εμβόλιο και 2-3 αποπαρασιτώσεις, το εμβόλιο με σφραγίδα κτηνιάτρου.

Δεν είναι τόσο δύσκολο, ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ
Μονο τα παραπανω που αναφερεις κατα την αποψη μου καλυπτουν τον ΑΣΧΕΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΡΑΤΣΑΣ και τιποτε αλλο... :wink:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν βγάζει τιμή ο πρωταθλητής, αλλά η σοβαρότητα.
Ο απλός ιδιοκτήτης πρέπει να προσέξει αυτά που γράψαμε ... το πού και πώς θα γίνει ένας σκύλος πρωταθλητής είναι ΠΟΛΥ σύνθετο, όχι πως δεν έχει αξία, αλλά αυτά είναι για τους εκτροφεις ... το μόνο που αποδυκνείει είναι οτι πάει σε πολλές εκθέσεις, και τις κερδίζει, άρα ξεπερνάμε έναν σκόπελο ...
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι, και τα άλλα είναι σημαντικά ... δυστυχώς, δεν μπορώ να βγάλω site ... θα καταλάβαινες ...

ΟΛΑ όσα έγραψα μπορεί να τα κρίνει ο άσχετος ...
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
denis said:
Δεν βγάζει τιμή ο πρωταθλητής, αλλά η σοβαρότητα.
Ο απλός ιδιοκτήτης πρέπει να προσέξει αυτά που γράψαμε ... το πού και πώς θα γίνει ένας σκύλος πρωταθλητής είναι ΠΟΛΥ σύνθετο, όχι πως δεν έχει αξία, αλλά αυτά είναι για τους εκτροφεις ... το μόνο που αποδυκνείει είναι οτι πάει σε πολλές εκθέσεις, και τις κερδίζει, άρα ξεπερνάμε έναν σκόπελο ...
σημασία για μένα έχει η κρίση και όχι το έπαθλο,αλλά παίζει ΚΑΙ αυτό:

Η συμμετοχή και η ΔΙΑΚΡΙΣΗ σε Εκθέσεις Μορφολογίας διασφαλίζει (ως ένα βαθμό - καθώς ο κριτής είναι άνθρωπος και: α) Δε γνωρίζει όλες τις φυλές το ίδιο καλά, β) Υπόκειται σε συναισθηματικές πιέσεις/δεσμούς με γνωστούς συμμετέχοντες, γ) Υπόκειται σε "επαγγελματικές" πιέσεις του χώρου μέσω τρίτων) τη σύμπτωση του συγκεκριμένου σκυλιού με το πρότυπο της Φυλής, και την ΑΝΤΙΛΗΨΗ που έχει ο κάθε κριτής για το κάθε πρότυπο:
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Δεν πιστευω οτι μπορουμε να ειμαστε αμεροληπτοι και για αλλους,γιατι εμεις εχουμε το forum και βγαζουμε τα ματια μας καθημερινα ωστε να μαθουμε το κατι παραπανω,να μορφωθουμε,να αποκτησουμε αποψη σε καποια θεματα αν οχι σε ολα.Οταν εσκασα εγω τα 1300 για την luna εμαθα μετα για τις εκθεσεις (που μαλιστα της ειχα πει και καλλιστεια ) και ο ΜΑΚΗΣ με διορθωσε και μου εδωσε να καταλαβω.Ο εκτροφεας δεν ειχε συμμετεχει σε ΚΑΜΙΑ αλλα επρεπε να διαβασω για να μαθω,που αλλοι δεν το κανουν/δεν ξερουν/δεν μπορουν.Αν θελεις στειλε μου pm το site να το δω να καταλαβω.
 


natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Διάβασα με πολύ προσοχή όλα αυτά που γράφετε και ομολογώ πως συμφωνώ και γω με την Luna. Οντας άσχετη (καρα-άσχετη όμως!) με θέματα ράτσας, εκθέσεις, εκτροφείς κλπ. ξεκίνησα στο δύσκολο και όπως αποδεικνύεται ψυχοφθόρο ταξίδι εύρεσης έγκυρης πηγής, με σκοπό να μάθω πληροφορίες για την ράτσα που κατόπιν εκτεταμένης έρευνας κατέληξα ότι θέλω, έτσι ώστε όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα να γίνω η περήφανη ιδιοκτήτης ενός σκύλου που δεν θα μου παρουσιάζει προβλήματα, δεν θα πάσχει από δυσπλασίες, δεν θα πεθάνει πρόωρα, τον οποίο θα χαίρονται τα παιδιά μου κλπ κλπ. Οπως όμως φάνηκε αυτό που αναζητώ είναι πιό δύσκολο και από την αναζήτηση του περίφημου Εξκάλιμπερ! Και ρωτώ και γω με την σειρά μου.. που θα πρέπει να απευθυνθώ για να πάρω πρωτίστως τις πληροφορίες που θέλω και να βρω έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης που δεν θα με αντιμετώσει εμένα ως "πορτοφόλι" και το ζωάκι ως¨"εμπόρευμα"?
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ απευθύνεσαι στον ΚΟΕ 210-8145165

Εχεις επιλέξει 1 ή και 2-3 φυλές

Ρωτάς για ΟΛΑ τα εγγεγραμμένα στον ΚΟΕ εκτροφεία για μία - μία από τις φυλές αυτές. (πχ δεν ρωτάς θέλω έναν εκτροφέα για maltese - shihtzu, αλλά θέλω όλους τους εκτροφείς maltese και μετά όλους τους εκτροφείς shihtzu)

Μετά ή αρχίζεις και τους επισκέπτεσαι έναν έναν ή (το καλύτερο) έρχεσαι σε μία έκθεση μορφολογίας, και τους προσεγγίζεις εκεί, καλύτερα μετά το τέλος της συμμετοχής τους. (ερχόμενη σε έκθεση περιορίζεις τις πιθανότητες να πέσεις σε ''βιοτέχνη - παραγωγό'' ...)

Τους λές ΑΚΡΙΒΩΣ τί θέλεις. Τους ρωτάς αν έχουν ιστοσελίδα να δείς όλα τα σκυλιά, πότε πρέπει να επικοινωνήσεις αν δεν έχουν γέννα σύντομα, και αν μπορούν να σε εξυπηρετήσουν με κάποιο σκυλί που να είναι όπως το θές, από δικιά τους εκτροφή, κρίνεις και αποφασίζεις.

Αν δεν σε ικανοποιήσει κανείς, αρχίζεις το internet, (επικύνδηνο) ή αλλάζεις προτίμηση φυλής.
 


natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Τώρα μάλιστα! Απόλυτα κατανοητό και πλήρως διαφωτιστικό και σε ευχαριστώ πολύ denis για τις πολύ χρήσιμες κατευθυντήριες γραμμές σου. :)

Εφόσον, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχω χρόνο ακόμα μπροστά μου μέχρι να αποκτήσω το σκυλάκι που θέλω για εντός σπιτιού, θα τον εκμεταλλευτώ ψάχνοντας το θέμα σε βάθος. Ευκαιρία να κάνουμε και μερικές εκδρομές. :wink:
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
natascha said:
Τώρα μάλιστα! Απόλυτα κατανοητό και πλήρως διαφωτιστικό και σε ευχαριστώ πολύ denis για τις πολύ χρήσιμες κατευθυντήριες γραμμές σου. :)

Εφόσον, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχω χρόνο ακόμα μπροστά μου μέχρι να αποκτήσω το σκυλάκι που θέλω για εντός σπιτιού, θα τον εκμεταλλευτώ ψάχνοντας το θέμα σε βάθος. Ευκαιρία να κάνουμε και μερικές εκδρομές. :wink:
thats the best way! οσο το ψαχνεις τοσο καλητερα
 


asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
47
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
Re: ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??

2. Εκτροφέας που ζευγαρώνει θηλυκά σκυλιά κάτω των 24 μηνών.



4. Εκτροφέας που πουλά σε pet-shops.



αυτα και το να μην εχει μικρα κλούβια(εκει που ζουν τα σκυλια) ο καθε εκτροφεας δεν τα καταλαβαίνω?????
μου τα εξηγεί καποιος παρακαλω!!!
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
2. Εκτροφέας που ζευγαρώνει θηλυκά σκυλιά κάτω των 24 μηνών.
To έχουμε ξανασυζητήσει ... είναι ανάλογα την κατάσταση ... το έχω κάνει σε σκύλα 21 μηνών, τί διαφορά έχει ?

Είπαμε ότι πρέπει να κατηγοριοποιηθούν οι φυλές, από τον ΚΟΕ, είναι καλύτερα ...

αυτα και το να μην εχει μικρα κλούβια(εκει που ζουν τα σκυλια) ο καθε εκτροφεας δεν τα καταλαβαίνω?????
μου τα εξηγεί καποιος παρακαλω!!!
Εγώ ΚΑΠΩΣ το καταλαβαίνω, αλλά άλλα έχουν σημασία ... μάλλον δεν θα είχες το σκυλί σου σε 1,5 χ 1,5 , αυτό καταλαβαίνω ...
Δεν είναι βασικό κριτήριο πάντως ... ο χώρος ...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Re: ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??

asli said:
4. Εκτροφέας που πουλά σε pet-shops.
Κανένας ηθικός εκτροφέας δεν δίνει τα σκυλιά του σε pet shop Asli!
Θα έδινες εσύ δικά σου κουτάβια σε πετσοπά?
 


asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
47
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
ναι κατόπιν παραγγελίας γιατι οχι δεν ειναι ολα τα κουταβια για σοου!

επισης αν θελω να παρω απο καποιον που εχει "τέλεια" σκυλια αλλα τα εχει
στο 1Χ1 θα με πειράξει εμενα η ειναι κριτήριο αυτο ρε παιδια ????
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
asli said:
ναι κατόπιν παραγγελίας γιατι οχι δεν ειναι ολα τα κουταβια για σοου!
Τον πετσοπά δεν τον συμφέρει να ψωνίσει από εκτροφέα, αλλά και έτσι να μην είναι, τα pet quality κουτάβια τα πουλάς και σε ανάλογη τιμή, δεν τα "σπρωχνεις" στο pet shop!

asli said:
επισης αν θελω να παρω απο καποιον που εχει "τέλεια" σκυλια αλλα τα εχει
στο 1Χ1 θα με πειράξει εμενα η ειναι κριτήριο αυτο ρε παιδια ????
Είναι κριτήριο για το πόσο είναι ηθικός ή όχι ένας εκτροφέας. Ένας ηθικός εκτροφέας ενδιαφέρεται για την ποιότητα της ζωής των ζώων του και καλώς ή κακώς ένα ζώο κλεισμένο στο 1Χ1 δεν έχει ποιότητα ζωής.
 


Status
Κλειδωμένο θέμα