Πώς θα τον παχύνω;


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Τελοσπάντων.Το θεμα ειναι οτι δε με πιστευετε,λες κι εχω συμφερον να πω ψεματα.Μπορεις να λες οτι θες,ΜΑΚΗ, αρκει να μη χαρακτηριζεις το συνομιλητη σου.Το σκυλι το πήρα 2,5 μηνων και μεχρι τους 8 μηνες,τα ετρωγε.Αφου δεν εκοψε αυτη τη συνηθεια με τον τροπο που περιγραφεις,γιατι ΑΥΤΟΝ ακριβως εφαρμοσα και ημουν απολυτη και αυστηρη,δοκιμασα αλλο τροπο να σταματησει να τα τρωει.Με αυτον έπιασε.Για μενα αυτο ειναι το σημαντικο.Το παχος του εχει να κανει οτι δεν τρωει ορεξατα τη ξηρα,γιατι οτιδηποτε αλλο το τσακιζει και παχαινει.Εκει ζήτησα βοηθεια και τωρα απλα ξεφευγουμε.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το παχος του εχει να κανει οτι δεν τρωει ορεξατα τη ξηρα,γιατι οτιδηποτε αλλο το τσακιζει και παχαινει
Με τι αλλο?
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Κι εγώ συμφωνώ ότι πρεπει να τον μάθεις να αφοδεύει ΜΟΝΟ στη βόλτα. Μια το πρωί και μια το βράδυ. Δεν υπάρχει λόγος να τα κάνει ενδιάμεσα..... Δεν είναι τόσο μικρός ο σκύλος που να μην μπορεί να τα κρατήσει.....

Τώρα όσο για το φαί, επειδή κι ο δικός μου ηταν πολύ λεπτός όταν τον πήρα και είδα κι έπαθα να τον παχύνω να σου πω οτι εμένα πάχυνε όταν ανέβηκαν τα επίπεδα της πρωτείνης στην τροφή του από 20 σε 40%. Το λίπος έμεινε πάνω κάτω το ίδιο. Αρα στην περίπτωσή μου, οι λιγότεροι υδατάνθρακες βοηθησαν να παχύνει.... Σε κάθε περίπτωση έτρωγε με όρεξη την ξηρά μια φορά τη μέρα συνήθως (μερικές φορές δυο). Η ποσότητα και στη δική μου περίπτωση ήταν διπλάσια της κανονικής.... θεώρησα καλό να μην την αυξήσω παραπάνω, ακόμα κι όταν εξακολουθούσε μετά από τρεις μήνες να είναι αδύνατος.....

Αυτά. Πάντως μην περιμένεις αποτελέσματα απο τη μια μέρα στην άλλη. Στο καταφύγιο που συχνά εχουν αποσκελετωμένα σκυλιά, παίρνει συχνά ένα εξάμηνο για να παχύνουν, παρά την άθφονη τροφή....
 


Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Το παχος του εχει να κανει οτι δεν τρωει ορεξατα τη ξηρα,γιατι οτιδηποτε αλλο το τσακιζει και παχαινει.
Το να σταματήσεις την ξηρά και να αρχίσεις τα ωμά το σκέφτεσαι καθόλου;
Δε λέω για μαγειρευτό γιατί είναι μανίκι να μαγειρεύεις για τόσο μεγάλο σκύλο.
 


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Loukia, μα νομιζω ότι ειναι ιδια ταλαιπωρια και για τα ωμα.Και προπαντως η ποσότητα-χρήματα!Δε γίνεται για τοσο μεγαλόσωμο σκυλο.Δεν επιχειρω κιολας για να μην του δημιουργησω καμια ελλειψη λόγου δικου μου λάθους.
Kango1,το ειπα αυτό γιατί απο τη τροφή πήγαμε στη κοπροφαγία κι ήθελα να διαχωρισω οτι και τοτε με τα κοπρανα και το πρόγραμμα που του είχα,παλι αδυνατος ήταν.Οπότε μην μένουμε σε αυτό.
Όσο για το πότε τα κάνει:ναι,μια χαρα κρατιέται για καποιες ώρες μέχρι τη βόλτα.Αλλά δεν είναι ότι το πρωι δεν προλαβαινω να σηκωθω και τα εχει κανει,αλλα οτι τα κανει μετα τη βολτα.Πώς τον αναγκάζεις να τα κανει,όταν δεν του εχει ερθει ακομα;Να κρατηθει ναι,αλλα να σφίγγεται να τα κανει;
Kopritis,δεν κανει να του δωσω τοσο υψηλη πρωτεινη.
Πάντως ευχαριστω παιδια,για τις τοσες απαντησεις.:)
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
skylakos ο μακης εχει δικιο δεν πρεπει να εχει το σκυλι παντα φαγητο μπροστα του,δεν μπορεις να λες δεν τρωει ξηρα και να την εχει συνεχεια φατσα καρτα,με τιποτα.
Ασ τον να τρωει τα κοπρανα του, το σαββατοκυριακο που εισαι σπιτι βρες εναν τροπο να του το κοψεις,αλλα δεν ειναι δυνατον να εχει ορεξη οταν εχει συνεχεια φαγητο,αν ηταν το παιδι σου τι θα εκανες δες το ετσι.
Το σκυλι αυτο πρεπει να φτασει καποτε τα 80-100 κιλα αν τωρα δεν τρωει 3 η 4 φορες την ημερα δεν την γλυτωνεις με την συστροφη,με δυο φορες δεν μπορει να παρει την ποσοτητα που χρειαζεται.
Και προσεξε ειμαι σιγουρος οτι το πρωι πας πρωτα βολτα και μετα ταιζεις,σωστα?
Αυτο το παραμυθι οτι δεν πρεπει να παει ο σκυλος, ο μεγαλοσωμος ειδικα, βολτα μετα το φαγητο ξεχνα το ειναι παρεξηγημενο,βολτα μπορει να παει,δεν κανει να τρεξει και να παιξει,αν τον ταισεις μολις ξυπνησεις, και πριν φυγεις για δουλεια τον βγαλεις θα κανει την αναγκη του ειμαι σιγουρος.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
κι επίσης, θέλει κινητικότητα στη βόλτα, τρέξιμο κτλ, για να κινηθεί το πράγμα....:p
εμένα μετά το πρωτο τέταρτο κάνει ότι είναι να κάνει....
 


panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
Τα κοκκαλα της λεκανης του φαίνονται.Πάντα φαινονταν και θελω να τον παχυνω.Γενικα οι μεγαλοι δανοι ειναι αδυνατοι,αλλα ετσι;Τρωει ξηρα τροφή,αλλα τοση οσο να μην πειναει.Γενικα δεν του αρεσουν οι ξηρες τροφες(λογικό),και σε αυτη καταλήξαμε επειδη την προτιμαει απο άλλες.
Η μόνη περιπτωση να παχυνει ειναι να του δινω και μεγειρευτο μαζι με τη ξηρα.Αν του βάζω ρυζάκι;Του βάζω καποιες φορες, και του αρεσει και παχαινει.Ξερω οτι δεν κανει καλο το πολύ άμυλο,αλλα εχετε κατι να μου προτεινετε;Δεν ειναι μονο αισθητικο το πρόβλημα,δε χρειαζεται το λιπος στο σωμα καθε ζωντανου οργανισμου;

αλλος ενας με το ιδιο προβλημα :)

εχω ενα γ.π 5 μηνων θηλυκο εκτροφεας ,γιατρος και υπολοιποι γνωστες λενε οτι πρεπει να παρει κενα κιλο.

να παρει..πως ομως ????
την ταιζω Royal Canin Junior large δεν την τρωει ομως με ιδιαιτερη ορεξη.
εχω δοκιμασει να βαλω 1 κουταλια κονσερβας μηπως φαει με περισσοτερο ορεξη,απλα το τρωει τιποτα οχι ομως ολο...

να αλλαξω ξηρα τροφη ?? να κανω κανενα αλλο κολπο :D
 
Last edited:


despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
αλλος ενας με το ιδιο προβλημα :)

εχω ενα γ.κ 5 μηνων θηλυκο εκτροφεας ,γιατρος και υπολοιποι γνωστες λενε οτι πρεπει να παρει κενα κιλο.

να παρει..πως ομως ????
την ταιζω Royal Canin Junior large δεν την τρωει ομως με ιδιαιτερη ορεξη.
εχω δοκιμασει να βαλω 1 κουταλια κονσερβας μηπως φαει με περισσοτερο ορεξη,απλα το τρωει τιποτα οχι ομως ολο...

να αλλαξω ξηρα τροφη ?? να κανω κανενα αλλο κολπο :D
τι ειναι το γ.κ?
 




despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ααααα...οκ!γιατι νομιζα γιορκσαιρ?χαχαχαχαχα!
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Να τον πας στην "πεθερά" μου. Άφησα τον Λέοντα για 5 μόνο μέρες με ζυγισμένο σακκουλιασμένο σε μερίδες φαγητό και τον ζύγισα προχτές και έχει πάρει ενάμιση κιλό! :D
Αν τον τάϊζες μαζί με κανένα άλλο φιλικό γειτονικό σκυλί και του έβαζες παραπάνω πιθανόν να το έτρωγε όλο παρά να το μοιραστεί. :rolleyes: Άγχωσέ τον λίγο με το φαί του. Κάνε ότι το τρως εσύ άμα δεν το τρώει όλο και μην του το αφήνεις.
 
Last edited:






panosm

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2009
49
0
Να τον πας στην "πεθερά" μου. Άφησα τον Λέοντα για 5 μόνο μέρες με ζυγισμένο σακκουλιασμένο σε μερίδες φαγητό και τον ζύγισα προχτές και έχει πάρει ενάμιση κιλό! :D
Αν τον τάϊζες μαζί με κανένα άλλο φιλικό γειτονικό σκυλί και του έβαζες παραπάνω πιθανόν να το έτρωγε όλο παρά να το μοιραστεί. :rolleyes: Άγχωσέ τον λίγο με το φαί του. Κάνε ότι το τρως εσύ άμα δεν το τρώει όλο και μην του το αφήνεις.
δεν εχω κανενα γνωστο με σκυλι εκει κοντα γμτ !!!! το φαγητο του το αφηνω για 10-15 λεπτα και μετα το περνω.
λες να κανω οτι το τρωω εγω να πισμωσει και να το φαει ?? θα το δοκιμασω !!!!
 




zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
το ιδιο προβλημα ιδια τροφη 6 μηνων αρσενικο
του βαζω λιγο συκωτι εγω μεσα ανακατευω λιγο νερακι και ετσι την τρωει
αν δεν ηταν στην αναπτυξη θα τον αφηνα να πεινασει:mad:
 




omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εγω παω στον χασαπη της γειτονιας μου και παιρνω αυτα που ξεκοκαλιζει τα ξεδιαλεγω και τα βραζω με ρυζι η μακαρονια πεταω και μπαγιατικο ψωμι μεσα στο ζουμι και τρωνε αλλα παντα με ξηρα τροφη μεσα,μερικες φορες κανα αυγο,καμια κονσερβα ψαρι σε προσφορα,μπανανες,πορτοκαλια.
Δεν το κανω καθε μερα 2-3 φορες την εβδομαδα,παρ ολα αυτα τρωνε και σκετη ξηρα.
Επισης ωμα μοσχαρισια κοκαλα,ληγμενα γιαουρτια με ψωμι,κ.τ.λ.
και αυτο γινεται για 4 σκυλους απο 60 μεχρι 70 κιλα,τα σκυλια τρωνε οπως εμεις μια ετσι μια γιουβετσι.
Και οποιος πει κατι για την ποιοτητα,πιστευω οτι και στην ξηρα δεν ειναι καλυτερης ποιοτητας το κρεας,ασε που και εμενα μου αρεσουν τα χαμπουργκερ και δεν ειμαι και πολυ της υγιεινης διατροφης.
Ολη η διαδικασια ειναι ευκολη 2 κατσαρολες 8 λιτρων,κρεας ψιλοκομμενο,μολις βρασει πεταω και το ρυζι το αφηνω 5 λεπτα να βρασει τελος, κλεινω το καπακι και τραβαει ολη νυχτα το μεσημερι ματζαρε,οταν κανει ζεστη μονο το βραδυ η πολυ πρωι,μεχρι 10 μηνων 3-4 φορες 12-18 μηνων 2-3 φορες την ημερα,και μετα μια φορα την ημερα(μεγαλοσωμα).
Ποτε δεν ειχα δερματικα η τριχωμα η καποιο αλλο προβλημα υγειας (διαροιες και τετοια)αλλα δουλευω με δυο ψυγεια στο σπιτι,οι καταψυξης ειναι παντα γεματες κρεατα(παιρνω και απο εναν φιλο που εχει βιολογικο κρεοπωλειο,και τα εχει ολα βακουμ με ημερομηνια ληξεως,μολις ληξουν ερχονται σε εμενα,καθαρο κρεας)
Τωρα βγαζει και το καρφουρ κρεατα για ζωα σε προσφορα.
 
Last edited: