Πώς να του βάλω κολλύριο; Πρόβλημα

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Πρέπει να βελτιώσω πολύ τις σκοπευτικές δεξιότητες μου. Αποτελέσμα της σημερινής προσπάθειας είναι μια μεγαλη γρατσουνιά στο πλάι του σώματος μου από τα νύχια του καθώς παλευε να ξεφύγει από τη λαβή μου...Το κέρατο ειναι πολύ δυνατό. Τελείωσα σχεδόν το κολλύριο και πέτυχα μία φορά το κάθε μάτι. Αυτά για σήμερα. Από αύριο θα τον πάω στον κτηνίατρο να κάνει αυτός τον θηριοδαμαστή. (περιττό να πω πως το φίμωτρο που μου έδωσε κατάφερε να το βγάλει μόνος του -ελεος δλδ-) Θα τον πηγαίνω το βράδυ στον κτηνίατρο για να το κάνει αυτός. Ε θα καθυστερήσει λίγο η θεραπεία αλλά είναι πολύ ψυχοφθόρο να το κάνω μόνος μου. Ασε που χρειάζομαι ένα κολλύριο τη μέρα γιατί 1 στις 10 θα τον πετυχω στο μάτι ακόμα και με λιχουδιά μπροστά στο πρόσωπο του.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Τουλάχιστον τώρα ξέρεις την δύναμη του σκύλου σου ... Ελπίζω μόνο να μην έχει ευαισθησία και στο παθαίνει συχνά. Σκέψουν να έχεις κάθε λίγο και λιγάκι αυτή την Οδύσσεια με το κολλύριο ...

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Θα σας πω τιν τρόπο που εφάρμοσα στην δικιά μου όταν ήταν 6-7 μηνών περίπου και ήταν αγρίμι.

1. Γυρίζεισ τον σκύλο ανάποδα .

2.Ακινητοποιείς το κεφάλι του κρατόντας τον από την μουσούδα .(όχι δυνατά και να υπάρχει κάποιο περιθόρια στο χέρι σου)

3.Με το άλλο σου χέρι ρίχνεισ τις σταγόνες.

4.Του δίνεις μια λιχουδιά για ανταμοιβή.

Με τον καιρό συνδέει το γεγονός με την λιχουσιά και δεν θα χρειάζεται α τον γυρνάς ανάποδα ,παρά μόνο να του κρατάς την μουσούδα ώστε να είναι σταθερό το κεφάλι του .

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ρουμπυ μου ευχαριστώ για τις συμβουλές...αλλά μάλλον τις εφάρμοσες στο σκυλάκο που βλέπω στη φωτογραφία. Στον δικό μου είναι αδύνατο. Χτές τον πήγα στον κτηνίατρο και με φίμωτρο κρατωντας τον εγώ με όλη μου τη δύναμη του βαλαμε. Ο σκύλος άφιζε. Πως είναι τα σκυλιά που βλέπουμε σε ταινίες τρόμου. Σαν παρανοικός έκανε. Οταν τελειώσαμε έγινε γατούλα πάλι. Χαδιάρης και αγαπησιάρης. Πάντως πάει πολύ καλύτερα ακόμα και αν δεν ακολουθήσαμε την πορεία κατά γράμμα. Σε λίγες μερούλες θα έχουμε αστραφτερά ματιά ξανά!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Θάνο, σαν ανταπόκριση από το ....μέτωπο μου κάνει η προσπάθειά σου να του βάλεις κολλύριο...
πρωί-βράδυ!!!!!!

άντε, τελειώνουν οι μέρες, οπότε θα ηρεμήσετε όλοι σας, και μακάρι να μην ξαναχρειαστεί να του κάνεις αυτή ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία...

περαστικά του!!!!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα σε όλους. Ευτυχώς το θέμα με το κολλύριο λυθηκε και εν τέλει κάθεται να του το βάλω.Το θέμα είναι ότι κάθησε να του το βάλω την 8η μερα ή γενικώς προς το τέλος της περιόδου όπου έπρεπε να του βάζω κολλύριο . Την περίοδο αυτή λόγω των προαναφερθεισών δυσκολιών η αγωγή δεν ακολουθηθηκε κατά γράμμα. Τι εννοώ. Του έβαζε ο γιατρός 1 φορά τη μέρα αντι για 2 που έπρεπε και τις αργίες ( που έπεσαν και πολλές την προηγούμενη βδομάδα) δεν του βάλαμε κολλύριο. Τις δυο τελευταίες μέρες της θεραπείας καθόταν και του εβαζα εγώ. Περάσανε λοιπόν οι 10 μερες και δεν του ξαναέβαλα παρόλο που η αγωγή ακολουθήθηκε αποσπασματικά. Σημερα τα μάτια του είναι χάλια. Ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν καλά. Μιλησα με το γιατρό και μου είπε για άλλες 10 μέρες πρωί βράδυ. Δεν είναι πολύ ρε παιδιά? 10 (εστω όπως ήταν αυτές οι 10) και άλλες 10 τώρα? Σημειωτέον το φάρμακο λέγεται Dispersadron. Και έχε κορτιζόνη. Εγώ θα ακολουθήσω τη συμβουλή του γιατρού...αδίκως έχω τις αμφιβολίες μου? Ισως.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Και σε σκεφτόμουν, πως κατέληξε το θέμα σου.....

Πακέτο!!!!!
Αλλά αυτό συμβαίνει όταν μια αγωγή δεν ακολουθείται όπως πρέπει. (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω)

Εύχομαι αυτή τη φορά να υπάρχει αποτέλεσμα και να κάτσει το...σκασμένο να μην ταλαιπωρείται κι αυτός κι εσείς!!!!!
Περαστικά!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Τί να σου πώ, πολλές μου φαίνονται και εμένα οι δέκα ημέρες, αλλά για να σου το πεί ο γιατρός κάτι θα ξέρει. Ευτυχώς που συνήθισε το κολύριο να λέμε ... σκέφτεσαι να έπρεπε να δίνεις μάχη για ένα ακόμη δεκαήμερο ; Περαστικά του !!! :)

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ναι το θετικό είναι ότι πλέον δέχεται να του το βάλω...τέσπα ταλαιπωρία για τον καυμένο αλλά τι να κάνουμε...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.