Ρήξη χιαστού

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αν θες μπορεις στο σημειο που πιτσιλιεται να τον σκουπιζεις μ ενα βρεγμενο χαρτακι! Κατα τα αλλα μην αγχωνεσαι, τα ραμματα προσπαθει να φτασει..με τον καιρο θα το ξεχασει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σήμερα έφυγε η γάζα..Ήταν τόσο χοντρό με επίδεσμο εξωτερικά βαμβάκι μέσα που έφυγε σαν κάλτσα , αφού κατέβαινε σιγά σιγά, και έχει μείνει άθικτο (θα το φυλάξω για ενθύμιο).
Είναι πολύ πιο άνετος χωρίς αυτό και όποτε πάει να πειράξει τα ράμματα του λέμε απλά μη και σταματάει, θέλει βέβαια παρακολούθηση. Το πόδι του το έχει κατεβάσει και δεν το έχει στον αέρα όπως τις πρώτες ημέρες και δειλά δειλά το ακουμπάει κάτω.
Διάβασα ότι κάποιοι σκύλοι μετά από αυτή την επέμβαση κάνουν να φάνε μέχρι και μια βδομάδα μετά με κακές συνέπειες στο ανοσοποιητικό και αργή ανάρρωση. Όχι ο Ελβις :D
Αφού ξέρω τώρα πια ότι αν ποτέ δεν φάει το άλλο 5 λεπτο θα έχω εκτοξευθεί στον κτηνίατρο!

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Έτσι και η Ρουμπίκα μου, από το πρώτο βράδυ έτρωγε κανονικότατα! Λιμαριά παιδί μου....
Το κολάρο το της Ελισσάβετ το δεχεται? Αν ναι θα έλεγα να του το φοράς όταν δεν είστε μπροστά, το ράμμα μπορεί να το τραβήξει στο πιτσ φιτίλι.
Εμένα η δικιά μου είχε τραβήξει ένα πριν κλείσει η τομή, δεν έπαθε κάτι ιδιαίτερο, απλά στο συγκεκριμένο σημείο άργησε περισσότερο να κλείσει και είναι πιο φαρδιά η ουλή που έχει μείνει.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν του φορέσαμε κολάρο. Δεν έχω καν, θα πάω να πάρω αύριο για τις ώρες που δεν θα είναι κανείς μαζί του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
μη του το βαλεις κ φυγεις...
Eννοείς ότι την πρώτη φορά που θα το φορέσει μπορεί να κάνει σαν τρελός σαν να το βγάλει και να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα ε;
Έχεις δίκιο, από σήμερα που ξεθάρεψε, το πατάει και πηγαίνει γρήγορα ο γιατρός μας είπε crate ή περιορισμός γιατί είναι πολύ επικίνδυνες oι ταρζανιές.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ο Έλβις μεταλλάχτηκε από λαμπ σε sleeping beauty, βαριέται και κοιμάται συνεχώς ο καψερός.
Βρισκόμαστε στην έκτη μέρα μετά την επέμβαση, πατάει το εγχειρισμένο πόδι και τρέχει μέσα στο σπίτι , μάλλον προσπαθεί να τρέξει γιατί τον αρπάζουμε από το κολλάρο και τον εμποδίζουμε.
Ακόμη δεν έχει βγει βόλτα, είπαμε να περιμένουμε μία βδομάδα καλού κακού (όταν λέμε βόλτα εννοούμε 5 λέπτες). Παίζουμε διάφορα παιχνίδια που δεν θέλουν κίνηση και προσπαθούμε να τον κάνουμε να ξεχαστεί όσο μπορούμε.

Η μετεγχειρητική πορεία περιλαμβάνει μασαζάκια, αντιφλεγμονώδη και αντιβίωση, ακόμη όχι ειδικές τροφές και συμπληρώματα χονδροιτίνης αλλά σήμερα θα μάθω από τον γιατρό αν υπάρχει ανάγκη για αυτά.

Την ημέρα της επέμβασης κατάλαβα πόσο δεμένη είμαι με τον σκύλο αυτό, ώσπου να με πάρουν να μου πουν ότι ξύπνησε κόντεψα να φάω το κινητό. Και όταν τον είδα ξαπλωμένο να βογγάει και να τρέμει από την υποθερμία το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι όλα αυτά θα περάσουν και θα τρέχει και πάλι υγιής και δυνατός.

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
την ημέρα της επέμβασης κατάλαβες την αδυναμία σου;;;;;;;;;;;;;
χαχαχαχ αχ βρε μυρτώ, εγώ εδώ καινούργια είμαι και σε χω μυριστεί απο καίρο :D

είναι νέος οργανισμός ο έλβις ρε συ, και γερό παλικάρι, έχει άφθονες ενέργειες για να θεραπευτει, και όταν γίνει η γούνα επαρκώς φράπα απ την ξεκούρασει, θα βγει ωραίος και μοιραίος στας εξοχάς.... ή οπου βγαίνετε εσείς εκει στας αθήνας

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Πως πάει ο "μπουνταλάκος"? Επανήλθε το ποδαράκι του? Εχει αρχίσει πάλι τις βολτούλες?
Για όρεξη δε ρωτάω αυτή δεν κόβεται ποτέ ε?:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σίγουρα θα ξέρω στο μήνα που θα κάνουμε εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση που τον κρατάμε με νύχια και με δόντια να μην πηδάει σαν κατσίκι. Ρίχνει βάρος στο εγχειρισμένο ποδαράκι αλλά όχι εντελώς, το κρατάει ακόμη. Βολτούλες πολύ μικρές, ίσα ίσα για να τον ξεγελάμε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σε πόσο καιρό σου είπαν οι γιατροί ότι θα μπορεί να πατάει κανονικά το ποδαράκι του;
Είναι σχετικό και εξαρτάται από τους ρυθμούς ανάρρωσης του κάθε οργανισμού. Ωστόσο αν έχω καταλάβει καλά στον μήνα πρέπει να περπατάει κανονικά. Όμως επειδή το κόκκαλο θα αποκατασταθεί πλήρως μετά τους 4 μήνες ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Είναι σχετικό και εξαρτάται από τους ρυθμούς ανάρρωσης του κάθε οργανισμού. Ωστόσο αν έχω καταλάβει καλά στον μήνα πρέπει να περπατάει κανονικά. Όμως επειδή το κόκκαλο θα αποκατασταθεί πλήρως μετά τους 4 μήνες ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Λογικα μολις ζεστανει λιγο ο καιρος θα βοηθησει το κολυμπι στη θαλασσα? Συζητησατε κατι τετοιο?

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
45
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Για το κολύμπι έχω διαβάσει και εγώ ότι κάνει πολύ καλό. Με την λογική της φυσιοθεραπείας κτλ! Μακάρι να μπορεί να βοηθήσει και αυτήν την περίπτωση και να συνιστάτε και για αυτή την επέμβαση! Θα του κάνει πολύ καλό!

Ελπίζω ο οργανισμός του Έλβις να είναι αυτούς που αναρρώνουν γρήγορα και να μην χρειάζεται μεγάλο διάστημα! Καλά αποτελέσματα με τις εξετάσεις σας!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ευχαριστούμε πολύ. :)
Θα πάμε στην πισίνα του pallini kennels για κάποιες φυσιοθεραπείες, του κάνουμε όμως και ειδικό μασάζ μόνοι μας μετά από οδηγίες φυσικά.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Το κολύμπι είναι ότι καλύτερο για την περίπτωση αυτή. Ενδυναμώνει τους μυς, που όσο να'ναι ατροφούν όλο αυτό τον καιρό που δεν χρησιμοποιούνται όπως πρέπει, χωρίς να καταπονούνται καθόλου οι σύνδεσμοι και το κόκκαλο. Και όσο πιο δυνατοί είναι οι μύες τόσο καλύτερο "κράτημα" θα έχει το πόδι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Το κολύμπι είναι ότι καλύτερο για την περίπτωση αυτή. Ενδυναμώνει τους μυς, που όσο να'ναι ατροφούν όλο αυτό τον καιρό που δεν χρησιμοποιούνται όπως πρέπει, χωρίς να καταπονούνται καθόλου οι σύνδεσμοι και το κόκκαλο. Και όσο πιο δυνατοί είναι οι μύες τόσο καλύτερο "κράτημα" θα έχει το πόδι.
Ακριβώς έτσι. Ο γιατρός μας είπε μέχρι την εξέταση πάνω στο μήνα να μην προχωρήσουμε σε κολύμπι ακόμη αλλά μετά θα τον πηγαίνω και στη θάλασσα και σε πισίνα. Η χαρά του μπουνταλάκου άλλωστε είναι η θάλασσα, η πισίνα δεν του αρέσει , έχει και προτιμήσεις...