Ροδεσιανό Ρίτζμπακ - Rhodesian Ridgeback


IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Θα φτάσει.... του ζήτησα μια μέρα να μη φύγει νωρίτερα και μου έκλεισε το μάτι.
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Νο1 fun του Αντάρτη, δηλώνω παρούσα! Μου έδωσε την απόλυτη αίσθηση της ήρεμης δύναμης. Ελπίζω να τον ξαναδώ (αυτό προϋποθέτει να βρίσκομαι Αθήνα κατάλληλη στιγμή)

.....

Γνωριζω οτι το ridge ειναι γενετικη ανωμαλια κ βγαζει πολλα δερματικα στο σκυλο που μπορει να χρειαστει κ εγχειριση.Η ιδια μου εδειξε πως ψιλαφουν τον αδενα αυτο που δημιουργει το πυον κ τα σχετικα κ αν ενα κουταβι εχει προδιαθεση για δερματικα,το γνωριζει εξ αρχης.Αρα......δεν παιρνω αυτο το κουταβι.

....
Τι προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει ένα τέτοιο κουτάβι? Υπάρχει κάποια αντιμετώπιση? Φαντάζομαι όλοι θέλουν το ridgeback με δύο συμμετρικές σπείρες, στη σωστή θέση, όπως επίσης φαντάζομαι ότι κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για εκθέσεις μορφολογίας θα αδιαφορήσει για την όψη ή και την ύπαρξη του ridge. Αλλά ένα κουτάβι με dermoid sinus τι γίνεται? Το παίρνει κάποιος? Και τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου κουταβιού?
 


silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
@skylakos

Αν τον αρχισεις απο μικρο κοινωνικοποιηση δεν θα εχεις προβλημα με τον κοσμο. Η κοινωνικοποιηση με τον κοσμο ειναι πιο ευκολη γιατι μπορεις να τον παιρνεις παντου σαν κουταβι. Με τους αλλους σκυλους ειναι το θεμα που θα βρεις να κανεις κοινωνικοποιηση.

Και για να σου λυσω την απορια υπαρχει αδερφακι μας που η μαμα του τον παιρνει παντου. Εχω φωτο της απο καφε, απο κομμωτηριο, απο παραλια γεματη κοσμο(ελευθερο) και απο Golden Hall. Οποτε δεν θα εχεις προβλημα με τους ανθρωπους.

ΑΛΛΑ ενα ροδεσιανο μη κοινωνικοποιημενο ειναι μεγαλο προβλημα!!!

Εγω προσωπικα τον θελω λιγο πιο επιφυλακτικο με τον κοσμο οποτε τον αφηνω και λιγο να κανει το κομματι του. Ξερω ομως οτι αν του πω δεν θα δοσει σημασια σε κανεναν.

Εκει που δυσκολευομαι ειναι με τα αλλα ζωα, εκει θελει περισσοτερη δουλεια στην κοινωνικοποιηση απο μικρος.

Ο δικος μου ειναι 15 μηνων περιπου και δεν μπορει να συγκριθει σε ηρεμια με τα σκυλια της Εμμανουελας οταν ειναι σε δημοσιο χωρο. Ειναι πιο ζωηρος, αλλα ησυχαζει με τον καιρο.

Οσο αφορα το κυνηγι τα ροδεσιανα ανηκουν στην ομαδα FCI hounds. Απο αυτα που εχω ζησει μεχρι τωρα θα ελεγα οτι ταιριαζει πιο πολυ στην ομαδα των λαγωνικων ορασης. Δεν ιχνηλατει ιδιαιτερα, αλλα οταν δει κατι θα το κυνηγησει σαν να μην υπαρχει αυριο, ομως δε θα χαθει. Μολις δει οτι δε μπορει να το πιασει θα γυρισει πισω. Δεν κυνηγαει τοσο μικροσωμα ζωα πχ με γατες δειχνει λιγοτερο ενδιαφερον απο οτι τα αλλα σκυλια.

πχ εμενα εχει παρει στο κυνηγι θυληκο σκυλο που συναντησαμε "τυχαια" (ελεγχομενο πειραμα) και εγινε καταδιωξη για κανα χιλιομετρο μεχρι που λογω βλαστησης τα χασαμε απο το πεδιο μας. Μολις τελειωσε η καταδιωξη γυρισε πισω. Αλλα σε νορμαλ συνθηκες και με νορμαλ σκυλους η καταδιωξη θα ειναι κυκλικη γυρω σας οποτε δεν θα απομακρυνθουν πολυ.

Γενικα οι περισσοτεροι σκυλοι στη θεα ενος ροδεσιανου να ορμαει αρχοζουν και τρεχουν οποτε θα εχεις συχνα κυνηγητο.

Εμεις εχουμε κανει σπιτι μας τον υμηττο, τρεχουμε γυρω στα 8 χλμ και σε λουρι τον βαζω μονο οταν ειμαστε σε μερη που συχναζει κοσμος και αλλοι σκυλοι. Απο αλλα ζωα συνανταμε μονο πουλια που δεν τον ενδιαφερουν.


@orilis
Το dermoid sinus ειναι στην ουσια συριγγια που ξεκινουν απο το δερμα στην περιοχη του ridge και συνεχιζουν μεχρι μεσα. Ενα γιατρος ή ενας εκτροφεας που ξερει τι κοιταει τα βρισκει γρηγορα αν υπαρχουν. πριν γινουν 8 εβδομαδων. Παλια τα κουταβια τα καθαριζαν, αλλα βεβαια καθαριζαν και τα ridgeless.

Πλεον αυτο αντιμετωπιζεται με εγχειρηση, αλλα αν ειναι πολλα τα συριγγια θελει πολλη δουλεια και εκει ειναι πιο δυσκολη η κατασταση. Εννοειται οτι ενα τετοιο κουταβι δεν πρεπει να φευγει απο τον εκτροφεα. Για αυτο και η επιλογη του εκτροφεα ειναι σημαντικη.
 
  • Like
Reactions: johnk


skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κατατοπιστικοτατος!

Υπαρχουν 2-3 σκυλοπαρκα για κοινωνικοποιηση κ ξερω κ καποια καλα ισορροπημενα σκυλια για πιο στενη παρεα.

Επομενως,δεν ειναι οτι δεν φευγει,απλα ξαναγυρναει. Παει,σκοτωνει κ γυρναει :p

Κυριαρχικος λοιπον με τα αλλα σκυλια,αλλα αλοιφη με τον ιδιοκτητη.

Κοινωνικοποιηση απο μωρο μεχρι θανατου,για να ζησουμε εμεις καλα κ οι τριγυρω σιγουρα!

Καταλαβα επ' ακριβως την ιδιοσυγκρασια του. Μοιαζει πολυ με του μολοσσου που ειχα,οποτε νιωθω οικεια με το ολο.
 
Last edited:




kostillos

Well-Known Member
26 Μαϊου 2015
544
515
58
ΑΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Μόνο εγώ έχω όρεξη να πάω κατα πάνω τους δηλαδή?

skylakos, Καταπληκτικά σκυλιά. Αν δεις (ή έχεις δει) τον Αντάρτη από κοντά... Ή τον Ζούμα... Αχ έρωτας!
Που να δεις τον Ζουλου (αδερφος του Ζουμα...)
Που να δεις ,δε(!!!) και τα δυο μαζι !!! (τρομος....)
Εκει θα καταλαβεις οτι ναι μεν ειναι απίστευτα σκυλια αλλά εαν δεν έχεις εμπειρια, καλυτερα να παρεις κατι άλλο. Δεν ειναι "ευκολο" σκυλι.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.794
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf