ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΡΩΜΑ.


rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Την αφόδευση την αντιμετωπίζουμε με ευκολία, τα μαζεύουμε σε σακουλίτσα και δεν μπορούν να μας πουν και τίποτα, ο νόμος δεν λέει ότι απαγορεύεται να λερώνει ο σκύλος μας, άλλα ότι είμαστε υποχρεωμένοι άμεσα να τα μαζεύουμε.

Ήθελα όμως να ακούσω τις σκέψεις σας ή αν γνωρίζεται κάτι σχετικα με το κατούρημα, το οποίο μπορεί πράγματι να είναι ενοχλητικό σε ορισμένες περιπτώσεις(έξω από μαγαζιά, μυρωδιά κ.λ.π.) αλλά μην απαντήσετε δε με νοιάζει, γράφτους κ.λ.π. ή εμένα δεν κατουράει.

Αφορμή στάθηκε μια κουβέντα που είχα με έναν φίλο από την Αθήνα, όπου μαγαζάτορες και κάτοικοι σε ιδιωτικές συζητήσεις έλεγαν για το πάρκο στην Κυψέλη, καλώς να τον κάνουν πάρκινκ, για να γλιτώσουμε από τα κάτουρα των σκύλων.

Τα περιττώματα τα μαζεύουμε, τα πιπί όμως?
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν μπορείς να μαζέψεις και τα ούρα.
Φροντίζεις να μην κατουράει όπου να 'ναι. Σε δεντράκια ναι, αλλά όχι σε γλάστρες ή στη μέση του δρόμου ή στην πόρτα της γειτόνισσας.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
συνήθως προτιμούν τα δεντράκια...... εγώ προσωπικά δεν τον αφήνω να κατουράει μαγαζιά ανθρώπων, ή γλάστρες έξω από πολυκατοικίες κτλ..... φροντίζω να έχει χώμα κάτω.... συνήθως το προτιμάει κι ο σκύλος..... μια φορά που κατούρησε έξω απο την πολυκατοκία μου, εφερα κουβά και το ξέπλυνα, και για να μη μου κάνουν παρατήρηση, και για να μην τα μυρίζω εγώ η ίδια (είμαι ισόγειο!)
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Όταν πάω τη μικρή βόλτα στο Γαλάτσι, ανεβαίνω όλη την ανηφόρα για να φτάσω στα τουρκοβούνια να κάνει τις ανάγκες τις.
ΑΝ δεν προλάβει, πάει κ τα κάνει μέσα στις γούβες από τα δεντράκια, από τις οποίες τα μαζεύω μετά (τα κακά). Αν κάνει τσίσα εκεί μέσα, στο χώμα δηλ. δεν κάνω κάτι (ε, τί να κάνεις; )
Αν τύχει κ δεν κρατηθεί κ τα κάνει σε πεζοδρόμιο ή κολόνα, έχω azax μαζί μου κ χαρτί κουζίνας κ καθαρίζω τον χώρο εκεί (αν κ τις περισσότερες φορές προτιμάμε τα δεντράκια). Οκ, ίσως να'μαι υπερβολική κ να με κοιτάνε περίεργα (που να μην τα μάζευα δηλ.....), αλλά έτσι έχω μάθει...

Αν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος, να μου τον πείτε.:)

Εδώ Γερμανία, αν ο σκύλος κάνει τις ανάγκες του σε γκαζόν κ πάρκο κ λιβάδι κ.λ.π. δηλ. μέσα σε φύση, δεν μαζεύονται οι ακαθαρσίες, γιατί είναι λίπασμα για το περιβάλλον (κ ειλικρινά πουθενά δεν μυρίζει άσχημα....!!).
Μαζεύονται κ τα τσίσα κ τα κακά αν τύχουν μέσα στην πόλη κ σε πεζοδρόμια από όλους (αλλιώς υπάρχει πρόστιμο). Γι' αυτό κ όλα εδώ είναι πεντακάθαρα εξάλλου.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κι εγώ απλά δεν την άφηνα να τα κάνει όπου ήθελε..Αν και με τα θυληκά δεν έχεις το ίδιο πρόβλημα όπως με τα αρσενικά!

Πάντως όσοι φωνάζουν, έχουν και δίκιο!Το λέω ως παθών...

Πολλά σκυλιά στην γειτονιά μου, σχεδόν όλα είναι δεσποζόμενα, μάλλον από τότε που είχα την θηλυκιά, κατουράνε πάνω στην εξώπορτα και την γκαραζόπορτα με αποτέλεσμα να χαλάνε τελικά...:(
Επίσης ένα συγκεκριμένο σκυλί κάνει και τα κ@κ@ του στο πεζοδρόμιο, ακριβώς στην γκαραζόπορτα χωρίς να τα μαζεύουν και δεν είναι λιγες οι φορές που παρασύρονται στο γκαράζ με τις ρόδες...:mad:
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
γεια σας παιδιά!Γράφω μετά από αρκετές μέρες καθώς μου έχει κοπεί το ιντερνετ καί μπαίνω από όπου μπορώ λίγο να σας διαβάσω!:mad:
λοιπόν σκεφτόμουν να ανοίξω και εγώ τόπικ για αυτό το θέμα αλλά με προλάβατε!! Ο σκούμπι που λέτε θεωρεί την φύση ιερή.. δεν κατουράει ποτέ στο χορτάρι ούτε τα κακά του κάνει βέβαια σε χώρο που έχει πράσινο λουλούδια κλπ..
Φανταστείτε πως μπορεί να είμαστε μια ώρα βόλτα σε χώρο πράσινο μακριά από μαγαζιά κλπ και να τα κάνει την ώρα που επιστρέφουμε στο αμάξι για να φύγουμε.. Και εντάξει τα κακά μαζεύονται όπως είπατε.. Αλλά όταν κατουράει μπροστά από μαγαζιά καφετέριες κλπ τι να κάνω?? θα μάθει να τα κάνει σε δέντρο ποτέ?? Τώρα είναι 4,5μηνών..
καμιά φορά πάντως ρίχνω λίγο νερό αν έχω μαζί μου αλλά δεν καθαρίζεται εννοείται..
Νατάσα όταν λες τα καθαρίζεις με αζαξ και χαρτί τι κάνεις δηλαδή? Σκουπίζεις το πεζοδρόμιο με χαρτί??
 


maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
και εμενα προτιμαει πρασιναδα να κάνει την αναγκη αλλα δεν λέει οχι σε κολώνες και γωνίες!Αυτος ο σκύλακος 2 ώρες να ειμαστε εξω κατουράει συνέχεια!!Μπροστα σε σπίτια δεν τον αφήνω ποτε νε κάνει τίποτα!
 


Pal

Active Member
5 Μαϊου 2009
33
0
Βασικά οι μαγαζάτορες μάλλον χαίρονται που θα είναι πιο εύκολο να παρκάρεις και να σε πιάσουν πελάτη στην συγκεκριμένη γειτονιά!!! Πόσα πάρκα είναι άδεια και πόσα πάρκα που έχουν σκυλιά έχουνε και κόσμο γιατί δεν φοβάται ο κόσμος για ναρκομανείς, κλοπές κτλ. ειδικά τα βράδια!

Όσο για το θέμα καθαριότητας... θέλω να ρωτήσω το εξής όλους αυτούς στο χωριό τους άμα τα έκανε μια κατσίκα η ένας γάιδαρος γκρινιάζανε? Πόσες φορές καθαρίζουνε το πεζοδρόμιο τους? Πόσες φορές όταν βρίσκουν τους κάδους γεμάτους γυρνάνε με τα σκουπίδια πίσω? Πότε κάνουν μπάνιο οι ίδιοι (για κάποιους που μιλάνε 262 ετών και σιχαίνεσαι να πας κοντά)? Άμα άνοιγε ένα εστιατόριο και έβγαζε την καμινάδα πάνω τους και τους κέρναγε ένα μπριζολάκι αραιά και που θα λέγανε τίποτα? Όλοι ειδικά στη Αθήνα είναι κοσμοπολίτες ξαφνικά και γαλαζοαίματοι και ενοχλούνται!!!!
 






apache

Well-Known Member
14 Απριλίου 2009
54
0
αθηνα
Δεν την αφήνω στα πεζοδρόμιο κ.λ.π. αλλά ΑΝ της φύγουν ή δεν την προλάβω, ναι scooby doo, αυτό κάνω...
και κανονικα θα επρεπε ολοι το ιδιο να κανουμε..οσο εξωφρενικο κι αν ακουγεται.ΔΕΝ ειναι δεδομενο οτι ολοι ειναι το ιδιο ανεκτικοι με τα σκυλια και τα κακακια τους:)ουτε και οφειλουν αλλωστε

μπραβο νατασσα
 


Pal

Active Member
5 Μαϊου 2009
33
0
Ο δήμος στο πάρκο έχει σακουλάκια ειδικά αρκετοί τα χρησιμοποιούνε άλλα ο μόνος κάδος κοντά είναι σε στάση λεωφορείου και πολλοί τα πετάνε εκεί! Χωρίς να έχει σπίτια κοντά πετάνε φόλες και σπάνε λάμπες φθορίου, μπουκάλια και τζάμια για να πατάνε τα σκυλιά κτλ εγώ αρκετές φορές όταν βρέχει τα έχω αφήσει αλλά δεν πιστεύω ότι είναι και τόσο τραγικό ώστε να δολοφονούν τέτοιες ψυχούλες Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τόσο θέμα καθαριότητας είναι Ελληνικά κόμπλεξ! Η μικρή τα κάνει μόνο στο πάρκο! Σε πεζοδρόμια εισόδους κτλ συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να τα αφήσει κάποιος!!!

Θα περιγράψω μια εικόνα να μου πείτε την γνώμη σας: Λίγο πιο κάτω σε διπλανό δήμο 4 φοβέρα σειρά πάρκα που παλαιότερα συχνάζανε ιδιοκτήτες με σκύλους ερημωμένα αλητοπαρέες μέσα και πλέον με πινακίδες σε όλα με απαγορεύσεις για τα σκυλιά πρόστιμα κτλ και 20 μέτρα πιο πάνω ένα κοτέτσι με καλαμιές μέσα στην μπιχλα και δίπλα ακριβώς αποθήκες από την πίσω μεριά ενός γνωστού Super market απο το οποίο ψωνίζουν όλοι χιλιοκατουρημενο επίσης μέσα στην μπιχλα και από τη μυρωδιά άλλαξα μεριά στο δρόμο!

Εμένα το συμπέρασμα μου είναι ότι εννοείται δεν τους νοιάζει για τα ζωάκια μας τις μυρωδιές και τη καθαριότητα ο δήμος τη ξεπουλάει όταν έχει κέρδος και οι γείτονες με την ευκολία στο να μην ξεκουνηθούν να τρέχουν για τα απαραίτητα! Όσο για αυτούς που καταλαμβάνουν τα πάρκα βολεύουν στο να μας κλείνουν μέσα κτλ. Όλοι θα ήταν ανεκτικοί με τα σκυλιά και τα κακάκια τους αν είχανε και το παραμικρό όφελος!!!
 


Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Natassa μπράβο σου! Εγώ δεν το είχα σκεφτεί αυτό.. Απλά δεν αφήνω τον Ρομέο να σταθεί καθόλου στο πεζοδρόμιο ή μπροστά σε μαγαζιά. Αν και... με το τρελόσκυλο που έχω, αμφιβάλλω αν θα μπορώ να κουμαντάρω azax, χαρτί κουζίνας, σακκουλάκια ΚΑΙ το θηριάκι μου! Εναλλακτικά βέβαια, μπορούμε να έχουμε υγρά μαντηλάκια για να σώσουμε ό,τι σώζεται.
Στο πάρκο που πάω με τον Ρομέο, όταν μια κοπέλα που ήταν εκεί με τη δική της σκυλίτσα με είδε να μαζέυω τις ακαθαρσίες του Ρομέο, μου λέει: "Μην τα μαζεύεις, αυτά είναι λίπασμα!" Στο οποίο δεν διαφωνώ βέβαια, αλλά τη στιγμή που παίζουν παιδάκια και τυχαίνει άπειρες φορές να τα βλέπω να κυλιούνται στο γρασίδι, δεν μπορώ να το κάνω... Επίσης, μου έχει τύχει πολλές φορές περπατώντας στο γρασίδι με το σκύλο μου να πατήσω ακαθαρσίες,:mad: ή -- ακόμα χειρότερα -- να τρίβεται το άθλιο μικρό μου ΠΑΝΩ στις ακαθαρσίες... :eek: :mad: (μου είπαν ότι έτσι προσπαθεί να καλύψει τη δική του μυρωδιά... και τα καταφέρνει θαυμάσια!!!
 


scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Ούτε εγώ τον αφήνω να τα κάνει όσο μπορώ.. Αλλά για να κατουρήσει ο δικός μου ΔΕν μυρίζει καθόλου για να δει που θα τα κάνει..απλά τα αφήνει..Και γιαυτό είναι πολύ δύσκολο να τον ελέγξω σε αυτό το θέμα..:mad: Ας ελπίσω να αλλάξει αυτό με την ηλικία καθώς μεγαλώνει δηλαδή..
 


Sofi_

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2009
81
0
Thessaloniki
Ο δήμος στο πάρκο έχει σακουλάκια ειδικά αρκετοί τα χρησιμοποιούνε άλλα ο μόνος κάδος κοντά είναι σε στάση λεωφορείου και πολλοί τα πετάνε εκεί!
Εντυπωσιάστικα τώρα...! Pal, σε ποιό δήμο συμβαίνει αυτό??
 


Pal

Active Member
5 Μαϊου 2009
33
0
Εντυπωσιάστικα τώρα...! Pal, σε ποιό δήμο συμβαίνει αυτό??
Στον Δήμο Νέας Σμύρνης έχει σταντ με ειδικά σακουλάκια και λίγο πιο κάτω στο παλαιό Φάληρο δεν υπάρχει πάρκο να επιτρέπονται σκυλιά!!!
 


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
και στο γαλατσι τα βαλανε αλλα καποια "καλα παιδια" τα καταστρεψανε:(
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
και στο γαλατσι τα βαλανε αλλα καποια "καλα παιδια" τα καταστρεψανε:(
έλα... κ στο Γαλάτσι; έχουμε εξελίξεις στη γειτονιά δηλ.;
Για πες, σε ποια σημεία, για να πηγαίνουμε από εκεί, τώρα τον Ιούνιο που θα κατέβω με το κατσίκι;
κ να κυνηγάω τα 'καλόπαιδα';; :-|
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Αυτό το βίτσιο που έχουμε να χαλάμε ότι μπορούμε να χαλάσουμε, ειδικά αφου΄δεν είναι δικό μας, ποτέ δεν το κατάλαβα....:(
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
έλα... κ στο Γαλάτσι; έχουμε εξελίξεις στη γειτονιά δηλ.;
Για πες, σε ποια σημεία, για να πηγαίνουμε από εκεί, τώρα τον Ιούνιο που θα κατέβω με το κατσίκι;
κ να κυνηγάω τα 'καλόπαιδα';; :-|
Το μόνο σημείο που είχα δει προσωπικά σακουλίτσες στο Γαλάτσι ήταν στη διασταύρωση Γαλατσίου-Βεΐκου-Αγ. Γλυκερίας, έξω από τα Goodys..... Η πιο κεντρική διασταύρωση του δήμου για όποιον δεν ξέρει, τίγκα στο αυτοκίνητο, κόσμος, φανάρια, κακό...... Τώρα ποιος θα πάει εκεί βόλτα το σκύλο του.....
Ο θεός κι η ψυχή τους πως το σκέφτηκαν......