ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΗΛΥΚΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΘΗΛΥΚΙΑΣ..

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Τα διάβασα τα μηνύματά σου lara_jul και πάλι όμως πιστεύω ότι θα σου έκανε καλό να τα διαβάσεις πάλι! :)
Θα συμφωνήσω με την aggeliki222...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Sara το να γραψω σε ενα φορουμ τι εκανα και να σκαναρω τα χαρτια του κτηνιατρου δεν νομιζω οτι μπηκα να το κανω αυτο.
Να σαι καλα.
Whoa! Πότε σου είπα να σκανάρεις τα χαρτιά του κτηνιάτρου? Έγραψες ότι εξετάστηκαν οι δυο σκύλοι και βρέθηκαν υγιείς. Για να κριθούν κατάλληλοι για αναπαραγωγή αυτό σημαίνει ότι βγήκαν με αυτό που λέμε clean bill of health, δηλαδή ελεύθεροι όχι μόνον ασθένειας αλλά και κληρονομικών παθήσεων. Δε χρειάζεται να σκανάρεις τίποτα, απλώς να μας ενημερώσεις (πάντοτε διότι είμαστε περίεργοι) ποια τεστ έκαναν οι σκύλοι και δη ο δικός σου. Κάνανε ακτινογραφίες κι αν ναι ποιες? DNA κάνανε? Δυο-τρία εργαστήρια ανά τον κόσμο έχουν συνήθως την πατέντα, επομένως είναι εύκολο να μας πεις π.χ. "κάναμε για MDR1, στείλαμε δείγματα στην Ελβετία (ή σε όποιο εργαστήριο αγόρασε τα δικαιώματα από τους Ελβετούς στη συγκεκριμένη περίπτωση) και ο σκύλος βρέθηκε να είναι αρνητικός". Ανάλογα πάντα με τη φυλή, το MDR1 το έφερα μόνον ως παράδειγμα.

Λοιπόν, ποιες εξετάσεις έκανε ο σκύλος σου για να κριθεί κατάλληλος για αναπαραγωγή? Να υποθέσω ότι έκανε ή ότι δεν έκανε?

Και BTW τα πετσοπάδικα βγάζουν πλαστά χαρτιά, οπότε είναι άχρηστα.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Να ρωτήσω κάτι;

Εφ' όσον τα δύο σκυλάκια είναι "άγνωστης προέλευσης" (δεν έχουν γενεολόγιο/πεντιγκρί), πως ξέρατε ότι δεν είναι αδέρφια;

Τα διάβασα τα μηνύματά σου lara_jul και πάλι όμως πιστεύω ότι θα σου έκανε καλό να τα διαβάσεις πάλι! :)
Θα συμφωνήσω με την aggeliki222...
+ εγώ.

'Ετσι έκαναν όλοι (ζευγάρωναν με τον γείτονα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ έρευνα/μελέτη) και καταστράφηκε ο Γερμανικός Ποιμενικός, Το Πικενουά, Το Μαλτέζ, Το Κανίς (και δεν ξέρω τι άλλο) στην Ελλάδα.

Έχουν γίνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σπάνιοι σκύλοι (δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ παρά μόνο ημίαιμα τέτοια).
Οι πιο γνωστές φυλές και δεν βλέπεις ένα ούτε για δείγμα σήμερα.

Έτσι θα γίνει και το άμοιρο το Πίνσερ (είναι πολύ της μόδας τελευταία και γίνονται άπειρα ζευγαρώματα σκύλων που δεν έπρεπε).

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
'Ετσι έκαναν όλοι (ζευγάρωναν με τον γείτονα χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ έρευνα/μελέτη) και καταστράφηκε ο Γερμανικός Ποιμενικός, Το Πικενουά, Το Μαλτέζ, Το Κανίς (και δεν ξέρω τι άλλο) στην Ελλάδα.

Έχουν γίνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ σπάνιοι σκύλοι (δεν βλέπεις σχεδόν ποτέ παρά μόνο ημίαιμα τέτοια).
Οι πιο γνωστές φυλές και δεν βλέπεις ένα ούτε για δείγμα σήμερα.

Έτσι θα γίνει και το άμοιρο το Πίνσερ (είναι πολύ της μόδας τελευταία και γίνονται άπειρα ζευγαρώματα σκύλων που δεν έπρεπε).
Ναι, μπράβο, αυτό ακριβώς μου το έλεγε την περασμένη Δευτέρα και ο εκπαιδευτής του Μουφ. Μάλιστα είπε ότι αν κάνουν DNA test μερικά από αυτά τα "δείγματα" για την αναγνώριση της φυλής τους, τα αποτελέσματα βγαίνουνε κουφά, π.χ. 75% Γερμανικός Ποιμενικός και τα υπόλοιπα δε θυμάμαι τι. Και μιλάμε τώρα για καταστροφή της φυλής λόγων ΒΥΒ. Εδώ το Μουφ που μάλλον ΒΥΒ το έβγαλε και ναι μεν ήρθε το DNA του πίσω ως 100% (το έχω σκανάρει στο παρελθόν), αλλά έχει βγει με κουφή ουρά, αντίθετο στο πρότυπο και ο "εκτροφέας" του δεν το πρόσεξε από άγνοια, εξ ου και η ιστορία με το μουσουδάκι του. Ευτυχώς που είναι όμως αρνητικός ως τώρα σε άλλες κληρονομικές ασθένειες, εκτός φυσικά από τη δυσπλασία που έχει αλλά ευτυχώς σε ήπια μορφή το κακομοίρικο. :( Εννοείται φυσικά ότι ούτε λογος να τον ζευγάρωνε κανείς ποτέ, τον στείρωσαν κιόλας και τελείωσε η υπόθεση.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τα Μούφια βγαίνουν χωρίς ουρά διότι έτσι λέει το πρότυπο και συνήθως μάλιστα γεννιούνται χωρίς αυτήν. Το δικό μου Μουφ βγήκε με πολύ περίεργη ουρά γύρω στα 15 εκατοστά που με το έξτρα τρίχωμα μοιάζει λίγο μακρύτερη και είναι πολύ περίεργη σαν πλεξίδα. Εμένα προσωπικά μ' αρέσει πολύ και την κουνάει πολύ αστεία. Η αλήθεια είναι ότι είχα αποφασίσει για Μουφ από καταφύγιο και οι γονείς μου παράγγειλαν σκύλο με ουρά και με νύχια (να μην του τα έχουν δηλαδή αφαιρέσει χειρουργικά), οπότε μου 'ρθε κουτί το Μουφ μετά από το ψάξιμο που έρριξα. Αλλά είναι τελείως άσχετος με το πρότυπο.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Και δεν πειράζει που είναι άσχετος με το πρότυπο, έχω καταλάβει ότι είναι ένας πολύ ιδιαίτερος σκυλάκος.

Τι κρίμα που είσαι τόσο μακριά... ευχαρίστως έχωνα τη μούρη μου σ' αυτή τη γουνίτσα!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Συγνώμη για το οφ τόπικ αλλά αφαιρούν τα νύχια;;;
Έχω πολλά να μάθω ακόμα!! Το κάνουν και στην Ελλάδα;;;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ω, ούτε εμένα με νοιάζει το πρότυπο! Από την άλλη όμως δε θα τον ζευγάρωνα, ακόμα κι αν είχε διατηρήσει ό,τι πολυτιμότερον διαθέτει ένας νεανίας...:p:D:D

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Συγνωμη ρε παιδια (off topic 2) και τις εκθέσεις τι τις εχουμε; Ας καναμε ολοι τεστ DNA (αν ηταν και φθηνο...λεμε τωρα..) στους σκυλους και θα σιγουρευόμασταν για τη γνησιότητά τους. Δε πάει έτσι;;

Όσο για το θέμα, για να βγαίνει μια άκρη επιτέλους, η κοπέλα δε γνώριζε για πεντιγκρι, δεν κατγορείται για αυτό καθόλου, (παρ όλα αυτά συντηρεί αδέσποτα, γεννοβολόντας άλλα τόσα, εν πάση περιπτώση μπορει απο τη συνταγη να λύπανε τα πινσερ, ότι θέλει κάνει ο καθένας) υποψιάζεται ελαφρως ότι τα σκυλάκια δε θα έχουν σφραγίδα γνησιότητας, άρα με τον ένα ή τον άλλο τροπο την πάτησε και τώρα;; Αν μπορει να κλήσει το θέμα εδώ, θα μεταφερθούμε κάποια στιγμη στο "χαρίζονται" και απο δω παν κι άλλοι...

Εχω όμως μια απορία, εφόσον έχεις ορισμένα αδέσποτα στην κατοχή σου και είναι στειρωμένα, το παραπάνω σκυλάκι τι το θέλεις; (δεν απευθύνομαι προσωπικα! Ρητορικώς ερωτω.) Εχεις τοσα κότσια να τρέφεις μια τέτοια αγέλη;;; και για ποιο λόγο;

(Δεν τηρω επιθετικο ύφος, συζητηση κάνουμε για να μαθαίνουμε πως σκεφτομαστε.)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι καλέ, μίλησα για τεστ DNA για κληρονομικές παθήσεις και μεταλλαγμένα γονίδια. Το άλλο τεστ που ανέφερα αφορά το πόσο ψεύτισαν οι ΒΥΒ τις διάφορες φυλές και δη τους ΓΠ. Αλλά για αναπαραγωγή Αυστραλέζων π.χ. πρέπει να υπάρχει εγγύηση ότι οι γεννήτορες δεν είναι φορείς διαφόρων κακών γονιδίων και μεταλλάξεων.

Και ναι, το πρότυπο των Αυστραλέζων λέει να αφαιρείται το πέμπτο νύχι!! Άλλοι δε ξενυχιάζουν τελείως τους σκύλους τους. Εγώ το Μουφ το έχω και με ουρά και με νύχια.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Όσο για το θέμα, για να βγαίνει μια άκρη επιτέλους, η κοπέλα δε γνώριζε για πεντιγκρι, δεν κατγορείται για αυτό καθόλου, (παρ όλα αυτά συντηρεί αδέσποτα, γεννοβολόντας άλλα τόσα, εν πάση περιπτώση μπορει απο τη συνταγη να λύπανε τα πινσερ, ότι θέλει κάνει ο καθένας) υποψιάζεται ελαφρως ότι τα σκυλάκια δε θα έχουν σφραγίδα γνησιότητας, άρα με τον ένα ή τον άλλο τροπο την πάτησε και τώρα;; Αν μπορει να κλήσει το θέμα εδώ, θα μεταφερθούμε κάποια στιγμη στο "χαρίζονται" και απο δω παν κι άλλοι...
Εγώ γι' αυτό έκανα την ερώτηση "Κι αν είναι αδέρφια;" . Προσωπικά την βρήσκω αδικαιολόγητη την φίλη μας.

Μπορεί να μην ξέρει πως πρέπει να είναι ένα Πίνσερ (αλήθεια ΠΙΟ πίνσερ; Γιατί αν εννοεί το Μίνι είναι ΑΛΛΗ φυλή) και να μην ξέρει πως ένας σκύλος χωρίς πεντιγκρί δεν πρέπει να ζευγαρώνει ποτέ (και άλλα πολλά).

Όμως οι κοινή λογική λέει πως θα μπορούσαν τα δύο σκυλάκια που ζευγαρώθηκαν να είναι πολύ κοντινοί συγγενείς ή ακόμη και αδέρφια.

Έκανε αυτό το ζευγάρωμα ΚΑΘΑΡΑ για εγωιστικούς λόγους και με πλήρη αδιαφορία για τις συννέπειες και την εξέλιξη/τύχη των κουταβιών. Φτάνει να έπερνε ένα δικό της τσάμπα φυσικά. ΑΥΤΟ μόνο την πειράζει, ακόμη και τώρα.

Αν ο παπάρ@ς της έδινε ένα κουτάβι, δεν θα έγραφε κανένα παράπονο στο φόρουμ. Όλα ΟΚ θα ήταν για εκείνη.

Ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο....

Το άσχημο είναι πως περισσότερο ανεύθυνοι ζευγαρώνουν σκύλους στην Ελλάδα, παρά οι ηθικοί και υπεύθυνοι εκτροφείς. Ο εκτροφέας θα το σκεφτεί 10000 φορές πριν ζευγαρώσει σκύλο με σκύλα. Το "ψώνιο" που τρέχει στις εκθέσεις με κούκλο αρσενικό επιβήτορα (ναι, χειροκροτήστε με!!!!) επίσης.

Το ότι λατρεύω τον σκύλο μου και είναι Θεογκόμενος (και κερδίζει και εκθέσεις και έχει και ΦΟΒΕΡΟ πεντιγκρί όλο πρωταθλητές) ΔΕΝ σημαίνει πως πρέπει να ζευγαρώσει κι όλας. Δεν σημαίνει πως θα κάνει κουτάβια χωρίς προβλήματα....

Τελικά ΠΟΙΟΙ είναι τα "Ψώνια";

Αυτοί που παρά την αγάπη τους για τον σκύλο, τον κρίνουν αυστηρά για το καλό ΟΛΩΝ των σκύλων (και μελλοντικών ιδιοκτητών τους), ή αυτοί που αδιαφορούν για τις εκθέσεις και άλλες "κουταμάρες" αλλά ζευγαρώνουν τον σκύλο τους με ότι να ναι, μόνο γιατί μοιάζει καθαρόαιμος και είναι και γλυκούλης;;;;;;;;;

(Και θέλουν και την βοήθεια του ΚΟΕ πανάθεμά τους...)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Δεν ξερω αν πρεπει να γελάω ή να κλαιω....

Μολις πριν λιγο μας πηρε απο πισω με τον Ντιεγκο ενας κουταβος ημιαιμο μποξερακι...5-6 μηνων.. ακομα καθεται εξω απο την πορτα...
Και εχω και 2 κουταβια 60 ημερων μεσα...

ΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
έλα ρε γμτ... :(:(:(
Kαι οπως βλεπεις ριχνει καρεκλες εξω... μεσα δε μπορω να τον βαλω γιατι θα διακινδυνεψω τα κουταβια... να τον ταισω δε μπορω γιατι δεν ειναι και τοσο φιλοζωη η γειτονια... του εδωσα ενα drontal και του εβαλα και bio band και καλη του τυχη...:(:(:(

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ γι' αυτό έκανα την ερώτηση "Κι αν είναι αδέρφια;" . Προσωπικά την βρήσκω αδικαιολόγητη την φίλη μας.

Μπορεί να μην ξέρει πως πρέπει να είναι ένα Πίνσερ (αλήθεια ΠΙΟ πίνσερ; Γιατί αν εννοεί το Μίνι είναι ΑΛΛΗ φυλή) και να μην ξέρει πως ένας σκύλος χωρίς πεντιγκρί δεν πρέπει να ζευγαρώνει ποτέ (και άλλα πολλά).

Όμως οι κοινή λογική λέει πως θα μπορούσαν τα δύο σκυλάκια που ζευγαρώθηκαν να είναι πολύ κοντινοί συγγενείς ή ακόμη και αδέρφια.

Έκανε αυτό το ζευγάρωμα ΚΑΘΑΡΑ για εγωιστικούς λόγους και με πλήρη αδιαφορία για τις συννέπειες και την εξέλιξη/τύχη των κουταβιών. Φτάνει να έπερνε ένα δικό της τσάμπα φυσικά. ΑΥΤΟ μόνο την πειράζει, ακόμη και τώρα.

Αν ο παπάρ@ς της έδινε ένα κουτάβι, δεν θα έγραφε κανένα παράπονο στο φόρουμ. Όλα ΟΚ θα ήταν για εκείνη.

Ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο....

Το άσχημο είναι πως περισσότερο ανεύθυνοι ζευγαρώνουν σκύλους στην Ελλάδα, παρά οι ηθικοί και υπεύθυνοι εκτροφείς. Ο εκτροφέας θα το σκεφτεί 10000 φορές πριν ζευγαρώσει σκύλο με σκύλα. Το "ψώνιο" που τρέχει στις εκθέσεις με κούκλο αρσενικό επιβήτορα (ναι, χειροκροτήστε με!!!!) επίσης.

Το ότι λατρεύω τον σκύλο μου και είναι Θεογκόμενος (και κερδίζει και εκθέσεις και έχει και ΦΟΒΕΡΟ πεντιγκρί όλο πρωταθλητές) ΔΕΝ σημαίνει πως πρέπει να ζευγαρώσει κι όλας. Δεν σημαίνει πως θα κάνει κουτάβια χωρίς προβλήματα....

Τελικά ΠΟΙΟΙ είναι τα "Ψώνια";

Αυτοί που παρά την αγάπη τους για τον σκύλο, τον κρίνουν αυστηρά για το καλό ΟΛΩΝ των σκύλων (και μελλοντικών ιδιοκτητών τους), ή αυτοί που αδιαφορούν για τις εκθέσεις και άλλες "κουταμάρες" αλλά ζευγαρώνουν τον σκύλο τους με ότι να ναι, μόνο γιατί μοιάζει καθαρόαιμος και είναι και γλυκούλης;;;;;;;;;

(Και θέλουν και την βοήθεια του ΚΟΕ πανάθεμά τους...)
Δρ η κοπέλα είπε ότι έχει μίνι πινσερ και το ζευγάρωσε με ένα πινσερ αλλά το μεγάλο μέγεθος!!!!!
Εφτασε η περιοδος που επιθυμησα να αποκτησω αλλο ενα και ετυχε να βρεθει ενας γειτονας που ειχε το μεγαλυτερο μεγεθος και ηθελε και αυτος να την ζευγαρωσει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διότι ως γνωστόν: size matters... :(:mad::mad:

Εμένα ξέρετε τι με τσαντίζει? Η κουτοπονηριά. Διότι διαβάζουν το φόρουμ, ξέρουν ότι θα τους κράξουν που ζευγάρωσαν και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αν "καθησυχάσουν" την ομήγυρη ότι οι σκύλοι ήταν υγιείς, προφανώς χωρίς να τους κάνουν εξετάσεις, όλα είναι εντάξει και στο κάτω-κάτω έχουν δικαίωμα να ζευγαρώσουν.

Αυτό που ΔΕΝ καταλαβαίνουν ντιπ είναι ότι το ζευγάρωμα δεν αποτελεί δικαίωμα....:mad::mad::mad::mad::mad:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εμενα με βάζει σε σκέψεις η φράση που παρεθεσα παραπανω

Οποιος ενδιαφερεται να μαθει ποιος ειναι , ας μου στειλει pm.
Ειμαι καχύποπτη γενικα αλλα έχω δει πολλα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και έχεις δίκιο. Διότι σε τι θα ωφελήσει αν κάποιος της στείλει προσωπικό μήνυμα και μάθει ποιος είναι ο τύπος? Αν ντε και καλά έπρεπε να μας πει, θα μπορούσε να το γράψει. Δικαστήριο δεν μπορεί να την πάει με τίποτα. Όχι δηλαδή ότι θα ωφελούσε σε τίποτα η ΒΥΒ να μας έλεγε ποιος ήταν ο ΒΥΒ με τον οποίον συνεργάστηκε.:confused:

Βλέπω πάντως ότι σχετικά με τα τεστ DNA και τις ακτινογραφίες που τη ρώτησα τηρεί σιγήν ιχθύος...:rolleyes: Φυσικά μπορεί να βγει να μαε πει ότι δε μας λέει διότι είμαστε τόσο κακοί...:D:D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καχύποτπη θα με έκανε κυρίως το ότι μετά την διαμάχη εμφανίστηκε μια φάρμα αδεσπότων με pedigree και ένας πατέρας κτηνίατρος.
Εγώ ξέρω αρκετά καλά την δουλεία του πατέρα μου,όποια και αν είναι. αν ήταν κτηινίατρος θα μπορούσα να ξέρω έστω κανά 2 από τις εξετάσεις που έκανε και να τις πω.
Καχύποτποι έχουμε πολλούς λόγους να γίνουμε, ειδικά τις τελευταίες μέρες. Αλλά δεν θα κερδίσουμε τίποτα γιατί πίσω από μια οθόνη πολλά ψέμματα μπορεί να πει κανείς.
Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εδώ, αλλά το μέλος λάρα, όταν ξαναδιαβάσει και ηρεμήσει (γιατί τα ποστ της ήταν βιαστηκά, απαντούσε αμέσως και ήτταν θυμωμένη) μπορεί να μας καλύψει τα κενά, και να πάψουμε να είμαστε τόσο καχύποπτοι.