kopritis τι σχεση εχει αυτο:
Επειδή έχω σπουδάσει marketing..
και όχι merketing, τηλεφωνήτρια και λίγο γιατρός..
Σου απάντησα πως ναι υπάρχει marketing, σε κάθε προϊόν υπάρχει..
Αλλα και σαν καταναλωτής στα απλά προϊόντα όπως αυτά που συναντάς στο σούπερ μαρκετ μπορείς να καταλάβεις διαφορά μερικών μεταξύ μερικών..
Ο κάθε καταναλωτής σε αυτά που ζητάει έχει εμπειρία..
Δεν έχει σε αυτά που δεν ζητάει - αγνοεί..
Oι εταιρίες μπορούν να παραπλανισουν τον καταναλωτή βάση πακέτου, αλλα μην ξεχνάς πως το marketing μελετάει και την συμπεριφορά καταναλωτή και ανάλογα πράττει..
Κάτι που ανταγωνιστικά μπορεί να πράξει μια ανταγωνιστική εταιρία..
π.χ η μια πακέτο - η άλλη ποιότητα..
Αυτό που λες ισχύει περισσότερο στα αλλα καλλυντικά που είναι για κρέμες προσώπου όπου ξεφεύγουμε βεβαια από το κοινο και τις τιμες των σούπερ μαρκετ και πάμε στα ειδικά καταστήματα που πουλάνε τις ανάλογες ακριβές μάρκες και εκεί ναι παίζει πολύ απάτη..
Πόση απάτη μπορεί ας πούμε να έχει ένα σαπούνι στο σουπερ μαρκετ..??
και πιο είναι το ακριβό και πιο το φτηνό..??
Ενα σαπούνι που έχει μέσα ενυδατικη κρέμα θα το κατάλαβες..., τι σου υπόσχεται άλλωστε..??
Δεν μιλάμε για τις υποσχέσεις των ενυδατικων που πληρώνεις όσο έναν μισθο και δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα περίστερο από μια φαρμακευτική..
Εκεί φτιάχνουμε όνομα..και αγοράζουμε επίσης..
Αλλο target group.., άλλο marketing plan άλλο.. άλλο..
Oι εταιρίες που μου ανέφερες δεν έχουν σύγκριση μεταξύ τους..
Δεν ευσταθεί εφόσον δεν είναι στην ίδια εταιρία π.χ η la prairie με την DARPHIN..
Μονο καπως έτσι θα αποδείκνυε αυτό που λες με το συγκεκριμένο παράδειγμα..
Αλλα όπως και να έχει ισχύει..
Αλλα είναι άσχετο με τα σκυλιά..
Είπα να μην το αναλύσουμε..

Τι σύγκριση να κάνουμε με ποια ανθρώπινα?
p.s. sorry για το off topic..
Με αυτο:Εδώ πάντως ακόμα και σε καλυντικά για ανθρώπους το "καλό/ακριβό" σε σχέση με το "χειρότερο/φτηνό" είναι πολλές φορές θέμα μάρκετινγκ...... στην ουσία περιέχουν τα ίδια ακριβώς συστατικά..... αναρωτιέμαι αν πράγματι τα σκυλοπροιόντα τύπου σιτρονέλα, σαμπουαν κτλ εχουν ελεγχθεί σε σκύλους.
Ποιο είναι το χειρότερο στην συγκεκριμένη περίπτωση??Κango1, η κολλητή μου δουλευει στην proctor and gamble.... ηταν βιολόγος πριν και τώρα δουλεύει στο μάρκετινγκ.... αν θέλεις με πιστεύεις, αν όχι, καλά να είμαστε! . Εχω ακούσει εξωφρενικές ιστορίες.....
Επειδή έχω σπουδάσει marketing..
και όχι merketing, τηλεφωνήτρια και λίγο γιατρός..
Σου απάντησα πως ναι υπάρχει marketing, σε κάθε προϊόν υπάρχει..
Αλλα και σαν καταναλωτής στα απλά προϊόντα όπως αυτά που συναντάς στο σούπερ μαρκετ μπορείς να καταλάβεις διαφορά μερικών μεταξύ μερικών..
Ο κάθε καταναλωτής σε αυτά που ζητάει έχει εμπειρία..
Δεν έχει σε αυτά που δεν ζητάει - αγνοεί..
Oι εταιρίες μπορούν να παραπλανισουν τον καταναλωτή βάση πακέτου, αλλα μην ξεχνάς πως το marketing μελετάει και την συμπεριφορά καταναλωτή και ανάλογα πράττει..
Κάτι που ανταγωνιστικά μπορεί να πράξει μια ανταγωνιστική εταιρία..
π.χ η μια πακέτο - η άλλη ποιότητα..
Αυτό που λες ισχύει περισσότερο στα αλλα καλλυντικά που είναι για κρέμες προσώπου όπου ξεφεύγουμε βεβαια από το κοινο και τις τιμες των σούπερ μαρκετ και πάμε στα ειδικά καταστήματα που πουλάνε τις ανάλογες ακριβές μάρκες και εκεί ναι παίζει πολύ απάτη..
Πόση απάτη μπορεί ας πούμε να έχει ένα σαπούνι στο σουπερ μαρκετ..??
και πιο είναι το ακριβό και πιο το φτηνό..??
Ενα σαπούνι που έχει μέσα ενυδατικη κρέμα θα το κατάλαβες..., τι σου υπόσχεται άλλωστε..??
Δεν μιλάμε για τις υποσχέσεις των ενυδατικων που πληρώνεις όσο έναν μισθο και δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα περίστερο από μια φαρμακευτική..
Εκεί φτιάχνουμε όνομα..και αγοράζουμε επίσης..
Αλλο target group.., άλλο marketing plan άλλο.. άλλο..
Oι εταιρίες που μου ανέφερες δεν έχουν σύγκριση μεταξύ τους..
Δεν ευσταθεί εφόσον δεν είναι στην ίδια εταιρία π.χ η la prairie με την DARPHIN..
Μονο καπως έτσι θα αποδείκνυε αυτό που λες με το συγκεκριμένο παράδειγμα..
Αλλα όπως και να έχει ισχύει..
Αλλα είναι άσχετο με τα σκυλιά..
Είπα να μην το αναλύσουμε..
Εχω το iv san bernard..και ναι εχει πανω τα συστατικα..δεν θα το επερνα αλλιως..Πάντως παρατηρώ τώρα οτι το σκυλοσαμπουάν μου δε λεει συστατικά επάνω!! Οπότε μπορεί να έχει μέσα ότι θέλει! (το ανθρώπιον εχει λίστα με συστατικά)..... τα δικά σας?
και η σιτρονέλα εχει..Και για να ειμαστε και ον τοπικ, τα κτηνιατρικά παρασκευάσματα σιτρονέλας λενε συστατικά? μπορει να τσεκάρει κάποιος? Τα ανθρώπινα? Αν μπορούμε ας κάνουμε μια προχειρη σύγκριση.....
Τι σύγκριση να κάνουμε με ποια ανθρώπινα?
p.s. sorry για το off topic..