Σκυλομαχία στο μετρό του Λονδίνου

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εχεις την εντυπωση οτι ο καθως πρεπει νεαρος δεν ηξερε τι σκυλο ειχε;
Απο ενστικτο της φυλης επιτεθηκε χωρις προκληση οπως φαινετε σε χρονο d.t.;
Ακου κακια στιγμη
Αν στη θεση της Τυφλης ηταν κανενας καρδιοπαθης η του αλλου σκυλου κανενα παιδακι τα ιδια θα λεγαμε τωρα;
Και μη μου πει κανεις οτι τα σταφ δεν επιτιθενται σε ανθρωπους.
Δεν ξέρω αν ήξερε ή όχι ο νεαρός «τι σκύλο είχε»
Δεν ξερω αν η ιδιοκτήτρια του σκύλου ήταν τυφλή
Δεν ξερω αν η τυφλή ήταν ταυτόχρονα και καρδιοπαθής
Παιδάκι στο βίντεο δεν είδα (πείτε μου ότι βλέπετε και παιδάκι για να με τρελάνετε τελείως! :maria:)

Με βάση αυτά που είδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ (τεκμηρίωσα γιατί θεωρώ ασοβαρο και αναξιόπιστο το άρθρο), τα συμπεράσματα μου είναι αυτά που έγραψα.

Τα δικά σου συμπεράσματα πως προεκυψαν?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι τυφλή η κυρία η όχι!
Κάποια στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του προβλήματος όρασης είναι ο τρόπος που κινείται όταν ο σκύλος αρπάζει τον δικό της, ακολουθώντας τα σκυλιά χωρίς να προσπαθεί να αντιδράσει και το γεγονός ότι στο υπόλοιπο βιντεάκι δεν φαίνεται πουθενά να κάνει κάποια προσπάθεια ναχωρίσουν τα σκυλιά....όλα αυτά βέβαια που λέω έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό σφάλματος...

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
;
Και μη μου πει κανεις οτι τα σταφ δεν επιτιθενται σε ανθρωπους.
Φίλε Φώτη, σκύλος οποιάσδήποτε φυλής μπορεί να επιτεθεί σε άνθρωπο.

Έχει καταγραφεί και θανάσιμη επίθεση από cocker spaniel.

Που θες να καταλήξεις λέγοντας το παραπάνω ?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
απειρος ναι, γιατι δεν εβαλε το χερι του σφηνα..αρα οχι.."κυνομαχος"

Έτσι απο περιέργεια...τι εννοείς να βάλει το χέρι σφήνα;

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Πιστεύω πως ο Άγγλος διέφυγε από τις αρχές γιατί φοβόταν την θανάτωση του σκύλου του. Πολλοί εδώ θα κάναμε το ίδιο αν μέναμε Αγγλία. Είναι πολύ πιο αυστηροί οι νόμοι.
Δεν ξερω τι θα εκαναν οι περισσοτεροι , αλλα το να αφησεις στη μοιρα του ενα τραυματισμενο ζωο και να σηκωθεις να φυγεις ειναι εγκληματικο , ειδικα οταν ο σκυλος σου προκαλεσε την επιθεση (με ευθυνη δικη σου που σου ξεφυγε φυσικα).

Τι σημαινει ''φοβοταν τη θανατωση του σκυλου του'' ? Σαμπως δεν θα πιαστει? ...το αλλο σκυλι ομως μπορει να πεθαινε αβοηθητο.Ας μπουμε και λιγο στη θεση του θυματος (ιδοκτητη και σκυλου) ...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
θα μπορούσε να τον πιάσει με το ένα χέρι από το κολάρο και από το άλλο χέρι του να χρησιμοποίηση μονο το ένα δάχτυλο του και να τελειώσει η υπόθεση!!!
χερι...δεν μπαινει με τιποτα...οχι οτι μπαινει δαχτυλο..αλλα λεμε..

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Φίλε Φώτη, σκύλος οποιάσδήποτε φυλής μπορεί να επιτεθεί σε άνθρωπο.

Έχει καταγραφεί και θανάσιμη επίθεση από cocker spaniel.

Που θες να καταλήξεις λέγοντας το παραπάνω ?
Δεν κατηγορω τη συγκεκριμενη φυλη.
Το ειπα για να τονισω την ανευθυνοτητα του ιδιοκτητη.
Το δικο μου ημιαιμο που μονο γλυφει,:)
δεν το αφηνω ελευθερο ουτε χαζευω σε χωρους που υπαρχει κοσμος,γιατι δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθε ενας να ανεχεται τα σκυλια μας .
Δικαιωμα του ειναι να να μη γουσταρει τα σκυλια τα παιδια η τα γατια.
Ποσο μαλλον αν ειναι και λιγακι κροκοδειλος οπως το συγκεκριμενο

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Όσο αφορά την εκπαίδευση, πολλούς έχω κάνει πιο υπεύθυνους ιδιοκτήτες, η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει! Δεν είναι τόσο πια δύσκολο να βρεις καλό εκπαιδευτή κι αν σε ενδιαφέρει να σώσεις τη ζωή του σκύλου σου το κάνεις πιο εύκολα.

Ο συγκεκριμμένος σκύλος στο βίντεο όμως, ίσως είχε εκπαιδευτεί στο να επιτίθεται σε άλλους σκύλους (ήταν υπερβολικά άμεσος). Αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό για μένα.
Ζιβαγκο , κυκλους κανουμε αλλα λεμε κατι παρομοιο :D
Πως ενας ιδιοκτητης που θελει το σκυλο του να ειναι αγριος , θα παει να τον εκπαιδευσει ωστε να μην ειναι αγριος ?

Πως ενας ιδιοκτητης που καμαρωνει με το φοβο και το ''σεβασμο'' που εμπνεει ο αγριωπος του σκυλος , θα πειστει να τον κυκλοφορει ες αει με φιμωτρο ? Ετσι ουσιαστικα ακυρωνει αυτο που ειναι ο σκυλος του (και ισως τον ιδιο το λογο που τον αγαπαει)

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Πως ενας ιδιοκτητης που θελει το σκυλο του να ειναι αγριος , θα παει να τον εκπαιδευσει ωστε να μην ειναι αγριος ?

Πως ενας ιδιοκτητης που καμαρωνει με το φοβο και το ''σεβασμο'' που εμπνεει ο αγριωπος του σκυλος , θα πειστει να τον κυκλοφορει ες αει με φιμωτρο ? Ετσι ουσιαστικα ακυρωνει αυτο που ειναι ο σκυλος του (και ισως τον ιδιο το λογο που τον αγαπαει)
Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα...άσχετα από το συγκεκριμένο περιστατικό και τις ευθύνες...;)
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι με τέτοια νοοτροπία που δυσφημίζουν ορισμένες φυλές σκύλων (ειδικά τα pitbull) βγάζοντάς τους κακό όνομα...:(

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Παντως ο νεαρος προφανως ηξερε οτι ο σκυλος του ειναι "φωτοβολιδας" και φαινετε απο τον τροπο που προσπαθει να αρπαξει το λουρι.Κακως αφησε το λουρι κατω ξεροντας οτι ο σκυλος του ειναι επιθετικος!!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
εγώ πάλι βλέπω ένα προβληματικό σκύλο κ μία "κακιά στιγμή" για τον ιδιοκτήτη κ τον άλλο σκύλο...

Στην Αθήνα μού έχουν συμβεί χειρότερα κ απορώ πώς σχολιάζεται το συγκεκριμένο βίντεο αναλυτικά σε τόοοοσες σελίδες, ενώ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας στην Ελλάδα είναι άκρως χειρότερα...

Έχει τύχει να συναντήσω 3 ιδιοκτήτες με τα σκυλιά τους (ελεύθερα) πριν το άλσος Βείκου κ τυχαίνει να περνάω με τη λώρα (με λουρί) με κατεύθυνση το άλσος Βείκου (που είναι σαν σκυλοπάρκο). Αυτά τα 3 γνωριζόντουσαν μεταξύ τους κ ήρθαν κ επιτέθηκαν στη μικρή, λόγω 'αγέλης' (αφού το ένα τη μύρισε 2 δευτερόλεπτα). Η πρώτη κίνησή μου ήταν να αφήσω τη λώρα ελεύθερη για να μπορέσει να προστατευτεί, (η οποία -πάλι καλά- είναι καλή στο τρέξιμο... Το λέω κ γελάω τώρα, αλλά τότε ήμουν έτοιμη να γίνω δολοφόνος:mad:).
Με τα πολλά οι τύποι κατάφεραν να μαζέψουν τα 4ποδά τους (ΟΧΙ με ιδιαίτερη προθυμία, αλλά λόγω των στριγκλιών μου) κ όχι συγνώμη δεν είπαν, αλλά 'μου την είπαν' κιόλας που παρόλο που τους είδα, είπαν, συνέχισα να κατευθύνομαι προς το μέρος τους...
τι να λέμε τώρα!

...ο τύπος στο βίντεο, αν κ έκανε τη βλακεία του, τουλάχιστον δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια να κοιτάει τον σκύλο του να 'μεγαλουργεί'...

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Κι εγώ μια κακιά στιγμή βλέπω. Καλώς ή κακώς, σκυλοκαυγάδες συμβαίνουν.
Το μείον στον τύπο είναι ότι πρέπει να είχε μια ιδέα για τη συμπεριφορά του σκύλου του προς τους άλλους γιατί βλέπει τον άλλο σκύλο και ορμάει να πιάσει τον δικό του πριν καν αυτός κουνηθεί. Για λίγο του ξέφυγε. Αν υπήρχε προηγούμενο θα έπρεπε να του φοράει φίμωτρο και να μην αφήνει ούτε στιγμή το λουρί. Ένας σκύλος που δεν αφήνει τον άλλον ούτε όταν ο άλλος δηλώνει υποταγή είναι σίγουρα επικίνδυνος.

Τα συν είναι ότι φαινόταν αρχικά να έχει καλή επικοινωνία με τον σκύλο του, δεν τον τράβαγε, κάθισε, ξάπλωσε.. και βέβαια ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε για να τον πάρει πάνω από τον άλλο σκύλο. Ίσως όχι με τον καλύτερο τρόπο, ίσως να ενίσχυσε το δάγκωμα του αλλά προσπάθησε όπως μπορούσε.
Λογικό μου φαίνεται που πήρε το σκύλο του κι έφυγε. Τι να έκανε, να παρέμενε εκεί να αποτελειώσει το λαμπ; Εδώ προ ημερών αποφασίσαν να θανατωθεί border collie λόγω δαγκωμάτων (σε ανθρώπους). Για πιτμπουλ δε θα το σκεφτόντουσαν 2 φορές.

Για το αν ο άλλος σκύλος είναι οδηγός, δε μπορώ να διακρίνω τι φοράει.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
γιατι ρε παιδια παντα να λεμε οτι "καλα αυτο ηταν κακια στιγμη ή το αλλο ηταν ατυχια,για τους ξενους" και στην Ελλαδα εμεις εχουμε τα χειροτερα?

θα προτιμουσα να διαβαζα οτι παντου υπαρχουν οι μ@λ@κ3ς και οι σωστοι,οπως και παντου συμβαινουν καλες και κακες στιγμες...

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
γιατι ρε παιδια παντα να λεμε οτι "καλα αυτο ηταν κακια στιγμη ή το αλλο ηταν ατυχια,για τους ξενους" και στην Ελλαδα εμεις εχουμε τα χειροτερα?

θα προτιμουσα να διαβαζα οτι παντου υπαρχουν οι μ@λ@κ3ς και οι σωστοι,οπως και παντου συμβαινουν καλες και κακες στιγμες...
+1000

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Απλα εδω περα οι μλκες, οπως λες, μαλλον εναι περισσοτεροι.

Δεν μιλαω για ιδιοκτητες σκυλων απαραιτητα, γενικα ο κανονας στην ελλαδα μοιαζει να ειναι η εξαίρεση στο εξωτερικό.

πχ. το πληθος των φολων που πεφτουν στην Ελλαδα δεν θα μπορουσε να συγκριθει με καμια ευρωπαικη(και οχι μονο φυσικα) χωρα. Δεν το λες και κακιά στιγμή..
Το πληθος των σκυλιων που ζουνε στις ταρατσες..?
Οι δεμενοι φυλακες σκυλοι σε χωραφια, εργοστασια, μαντρες..?
Τα ανεκπαιδευτα σκυλιά?

Αυτο εννοω. Πως να το πεις κακια στιγμή?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα δεν νομίζω ότι θεωρεί κανείς "κακιά στιγμή" την δολοφονία των σκύλων με φόλες, την κακοποίηση τους, την απομόνωση τους στις ταράτσες ή την έλλειψη εκπαίδευσης.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
δεν ειπα ολα "αυτα",κακια στιγμη.

απλα ειπα για το συγκεκριμενο γεγονος και για το οτι καταδικαζουμε ολοι μας (εγω πρωτος αν θελετε) την χωρα μας παντα.

σιγουρα ειμαστε πολυ πισω.

απλα ειπα οτι συμβαινουν ΚΑΙ αλλου.