Σκύλος & «κοινωνικοί» περιορισμοί

Πόσοι έχουμε αντιμετωπίσει «κοινωνικά» και όχι μόνο προβλήματα-δυσκολίες και ποια είν

• Πρόβλημα στις διακοπές

Votes: 26 38,2%
  • Πρόβλημα στην διαμονή του σκύλου

Votes: 8 11,8%
  • Πρόβλημα στις μετακινήσεις μου

Votes: 27 39,7%
  • Πρόβλημα στην καθημερινότητα

Votes: 14 20,6%
  • Κοινωνικός περιορισμός από μη «σκυλάδες»

Votes: 19 27,9%
  • Έχω άγχος επειδή έχω τα σκυλιά μου σπίτι

Votes: 13 19,1%
  • Πρόβλημα στην σχέση μου

Votes: 3 4,4%
  • Πρόβλημα από τους γείτονες, την γειτονιά

Votes: 11 16,2%
  • Πρόβλημα για ολιγοήμερες διακοπές (2,3μερα)

Votes: 18 26,5%
  • Κάποιο άλλο πρόβλημα-δυσκολία...

Votes: 5 7,4%

• Total voters
    68

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
[FONT=&quot]Έχοντας ένα ή δύο σκύλους (3+…) αντιμετωπίζουμε «κοινωνικά», καθημερινά προβλήματα –δυσκολίες (εκτός του οικονομικού βάρους) όπως π.χ. στις μεταφορές μας, στις διακοπές μας, στα 2-3μερα κλπ.

[/FONT]

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
.Πρόβλημα στις διακοπές : Για παράδειγμα,
Δεν βρίσκω ξενοδοχεία που να δέχονται σκύλους
Δεν μπορώ να πάω διακοπές γιατί έχω τα σκυλιά μου

.Πρόβλημα στην διαμονή του σκύλου : Για παράδειγμα,
Δεν μπορώ να επωμιστώ το οικονομικό βάρος της πανσιόν
Δεν μπορώ να πάω διακοπές γιατί έχω τα σκυλιά μου

.Πρόβλημα στις μετακινήσεις μας: Για παράδειγμα,
Δεν έχω την δυνατότητα να μετακινηθώ ελεύθερα

.Πρόβλημα στην καθημερινότητα: Για παράδειγμα,
Δεν μπορώ να είμαι εκτός σπιτιού πολλές ώρες

.Κοινωνικός περιορισμός από μη «σκυλάδες»: Για παράδειγμα,
Δεν έχω πολλές παρέες γιατί δεν αγαπάν τα σκυλιά-ζώα
Έχω ελαττώσει τις κοινωνικές επαφές μου γιατί…

.Έχω άγχος επειδή έχω τα σκυλιά μου σπίτι: Για παράδειγμα,
Πρέπει να γυρίσω στις 22:00 για να τα βγάλω βόλτα
Πρέπει να γυρίσω για να καθαρίσω

. Πρόβλημα στην σχέση μου: Για παράδειγμα,
Δημιουργούνται τριβές με την σχέση μας για λόγους που πηγάζουν από την κατοχή των σκύλων

.Πρόβλημα από τους γείτονες, την γειτονιά: Για παράδειγμα,
Υπάρχει πρόβλημα από την γειτονιά με τις «μυρωδιές», την «βρώμα», τα γαυγίσματα, κλπ

. Πρόβλημα για ολιγοήμερες διακοπές (2,3μερα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.354
Βασίλη με όλο τον σεβασμό, θεωρώ ότι και οι δύο δημοσκοπήσεις που έχεις ανοίξει, δεν είναι ακριβώς "δημοσκοπήσεις". Νομίζω ότι είναι περισσότερο εξακριβώσεις.
Οι απαντήσεις είναι στάνταρ, αυτές που παραθέτεις και μόνος σου. Στην προηγούμενη, ήταν 3-4 ίδιες, στις οποίες είδες ότι κινήθηκαν όλοι, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, ενώ στην σημερινή θα δεις ότι 8 στους 10, θα επιλέξουν και τις 10 απαντήσεις. Θέλω να πω, δεν καταλαβαίνω ακριβώς την προσφορά τους. Sorry ε; Μου δίνεις τα φώτα σου; Εχεις απώτερο σκοπό; :-k

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα,

Δυστυχώς δεν είναι εφικτό να υπάρχει μια ολοκληρωμενη κουβεντα εξ'αποσταστασεως με γραπτά κείμενα.
Σωστά λες. Είναι εξακριβώσεις με βάση τα βιώματα, και έχιε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν έχουμε κάποια κοινά στοιχεία. Ετσι πιστευω.
Για αυτο τον λόγο προσπαθώ να βάλω κάποια ερωτήματα και να υπάρχει συνέχεια κουβέντας μήπως και υπάρχουν κάποια αποτελεσματα μετρήσιμα ή όχι, που να ανταποκρίνονται σε αληθινά σενάρια ή όχι.

Το δύσκολο είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός στις πολλαπλές απαντήσεις πχ να επιλέγουμε εως 2,3,4 απαντήσεις και όχι όλες.

Ελπιζω να σε κάλυψα.

Φιλικά!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.795
4.101
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Προβλημα με τους γειτονες, ειδικα οταν ηταν μικροτερο το σκυλι και κατουριοταν στο ασανσερ (καθαριζαμε βεβαια). Μετα τους πηραζε σε ποιο μερος του παρκου κατουρουσε το σκυλι. Επισης ειναι κατι περιεργες που ανοιγουν την πορτα του ασανσερ και σκεφτονται εκεινη τη στιγμη αν ειναι να μπουν μαζι με το σκυλι μεσα ή οχι... Σημερα δεν μιλαω με κανεναν απο αυτους! :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εμεις λογω επαρχιας εχουμε ελαχιστα τετοια προβληματα.
Τα βασικα ειναι προβλημα στις διακοπες και προβλημα επειδη τα εχω στο σπιτι. Το δευτερο οφειλεται στο οτι η Ηρα ειναι λιγο περιεργη και εχω παντα ανησυχια οταν την αφηνω σπιτι χωρις να ειμαι κι εγω παρων.
Εχω δεχτει βεβαια πολυ ευγενικα παραπονα για το γαυγισμα της Ζηνας, αλλά τιποτα σπουδαιο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Το μοναδικο προβλημα που εχουμε ειναι οι γειτονες... οι απο πανω για να ακριβολογω.
Σχολια του τυπου "αυτο δεν ειναι σκυλι ειναι γαιδουρι"," θα πηδηξει απο το μπαλκονι και θα μας δαγκωσει τα παιδια", "με εχει δαγκωσει σκυλος και μονο που τον βλεπω παθαινω ψυχολογικα" και πολλα αλλα τετοια ομορφα...Οταν ηταν μικροτερος και του αφηναμε ανοιχτα τη βεραντα πεταγε τις γοπες με αποτελεσμα να τις τρωει ο μικρος κ να εχουμε διαρκως εμετους.. Πολυ μαλ... ο τυπος!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Εμας τα μονα προβληματα μας ειναι οι καθημερινες μετακινησεις καθως δεν εχω αυτοκινητο και επισης η καθημερινοτητα γενικοτερα οταν πρεπει να λειψω περισσοτερες ωρες απο οσο συνηθως.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Οταν ηταν μικροτερος και του αφηναμε ανοιχτα τη βεραντα πεταγε τις γοπες με αποτελεσμα να τις τρωει ο μικρος κ να εχουμε διαρκως εμετους.. Πολυ μαλ... ο τυπος!
Δεν κατάλαβα....ποιος πετούσε τις γόπες;Ο γείτονας;

Όλα αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λιγότερο ή περισσότερο όλοι μας...
Από τα βασικότερα θεωρώ τις ολιγοήμερες εκδρομές που ο συνδιασμός της δυσκολίας μετακίνησης, έυρεσης καταλύματος, ταβέρνας που θα σε ανεχθεί με τον σκύλο κι άλλα αντίστοιχα πολλές φορές ματαιώνουν την εξόρμηση....

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Παρότι δεν λείπω πολλές ώρες από το σπίτι όταν λείπω την έχω στο μυαλό μου, μιας και μένω μόνη μου όχι ότι θα κάνει ζημιές, τίποτα δεν κάνει απλά... δεν μου αρέσει νιώθω άσχημα!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Ναι foibos... Μας εχει καψει και την πισω ομπρελα στον κηπο... Αντε τωρα εγω να αφησω σκυλι στον κηπο χωρις να ειμαι εκει.. Ουτε για 30 λεπτα..

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
το μονο προβλημα ειναι στις διακοπες, δεν υπαρχει καποιος φιλος ή συγγενης που να θελει/μπορει να τα φροντισει ουτε σκεφτομαι το θεμα πανσιον, οποτε παντα μενει καποιος πισω να κραταει τα σκυλια!

XPHSTOS

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
241
0
ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Εμείς είμαστε ακόμα μωράκι οπότε δεν ξέρω τι μας περιμένει ακόμα.
Μετά από χρόνια σκέψεις πήραμε και εμείς την ΑΥΡΑ. Όλα αυτά τα προβλήματα τα βάλαμε κάτω προς σκέψη και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Και αυτό (πιο πολύ από δική μου πλευρά) έχουμε κατασταλάξει ότι άνθρωποι που δεν έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εμάς
δεν υπάρχει λόγος να βρισκόμαστε μαζί τους μόνο και μόνο για κοινωνικοποίηση (το ξέρω ότι φαίνεται αντικοινωνικό αλλά ασχολούμαστε με καλύτερα πράγματα για την δικιάμας ψυχική ηρεμία).
2ήμερα και 3ήμερα πάμε χωριό που δεν είναι και μεγάλο το ταξίδι και απολαμβάνουμε εκι την φύση.
Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσω και θα αντιμετωπίζω και στο μέλλον είναι η καλοκαιρινές διακοπές, όπου είναι πάντα στην Σάμο μίας και είναι η γυναίκα μου από εκί, με τον τρόπο πρόσβασης.
Να αφήσω το μωρό μου 3-4 βδομάδες κάπου, έστω και στους γονείς μου στο χωριό, μου φαίνεται αδιανόητο άσε που δεν θα είναι διακοπές αυτές αν κάθε στιγμή το μυαλό μου είναι σε αυτήν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι foibos... Μας εχει καψει και την πισω ομπρελα στον κηπο... Αντε τωρα εγω να αφησω σκυλι στον κηπο χωρις να ειμαι εκει.. Ουτε για 30 λεπτα..
Α...καλά...το έχει κάψει ο κόσμος......:eek::eek::eek:
Αν είναι δυνατόν....
Δεν αρχίζεται να του πετάτε κι εσείς τα περιττώματα του Diego μπας και πάρει το μήνυμα!:p:D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.354
Δεν αρχίζεται να του πετάτε κι εσείς τα περιττώματα του Diego μπας και πάρει το μήνυμα!:p:D
Εγώ πάντως το έχω κάνει αυτό, στην διπλανή τρελλή και έβαλε τα κλάμματα. Εκτοτε αγνοείτε η τύχη της...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Εμενα η γυναικα του εβαλε τα κλαματα μολις ειδε τον Ντιεγκο... δεν προλαβα να της πεταξω τιποτα!
Ηρθε στην πορτα και εκλαιγε λεγοντας μου θα με αναγκασετε να πουλησω το σπιτι μου αν δε διωξετε το σκυλο...
Αφηστε με το ζορι κραταω τον δικο μου να μη τον αρχισει σε τιποτα μπουνιες... ειναι και χαλβας και θα τις φαει για τα καλα.

CoffeeBlack

Member
6 Απριλίου 2010
21
0
Θεσσαλονίκη
Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι οι διακοπές... Οι γονείς μου έχουν 5 χρόνια να πάνε μαζί διακοπές γιατί πάντα πρέπει να μένει πίσω κάποιος να φροντίζει τα σκυλιά (ίσως πάνε φέτος που πήρε δίπλωμα αυτοκινήτου ο αδερφός μου:D). Και συγγενείς δεν τολμάνε να τα αναλάβουν γιατί τα φοβούνται λόγω μεγέθους! (για να λέμε και του στραβού το δίκιο είναι κάπως επιφυλακτικά με τους ξένους...)

Το άλλο πρόβλημα (βασικά παράπονο) είναι ότι δεν μπορώ να έχω κάποιο από αυτά μαζί μου Θεσσαλονίκη! Ζηλεύω τρελά όταν βλέπω στην παραλία ιδιοκτήτες να κάνουν βόλτα και να παίζουν με τα σκυλιά τους!

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Εμείς έχουμε:
1. θέμα με τη γιαγιά μου, που την έριξε μια φορά κάτω και από τότε, δεν το θέλει κοντά της..
(γενικά με τους μεγάλους σε ηλικία συγγενείς μου, που έρχονται για επίσκεψη)
2. θέμα με τους φίλους μου, που δεν καταλαβαίνουν τις υποχρεώσεις μου απέναντι στον Ορφέα.. κι άρα, γιατί δεν είμαι διαθέσιμη πλέον συνέχεια.
3. Πολλά θέματα με τον κόσμο στο πάρκο.

Κατά τα άλλα, καλά!! μέχρι τώρα...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Εγω παλι δεν εχω κανενα προβλημα ...

1) εχω δυο σκυλια που κανουν παρεα και δεν τρελαινομαι πλεον στο αγχος να γυρισω σπιτι ''εντος προγραμματος''
2) μενω σε σπιτι με μεγαλο κηπο και τα σκυλια γουσταρουν να μενουν εξω μαζι ολη μερα (εχουν τα σπιτια τους και τα καλουδια τους)
3) δεν εχω φιλους που δεν γουσταρουν τα ζωα (...το αντιθετο θα ελεγα)
4) οι γειτονες μου ειναι καλα ατομα
5) στις διακοπες κλπ , τα αφηνω στους γονεις μου εκτος Αθηνων (60 χλμ απο την Ομονοια) , στην εξοχη .Τα αγαπουν και τα φροντιζουν ακομα και καλυτερα απο εμενα.
6) το ωραιοτατο coffee bar Zoo στο Χαλανδρι δεχεται σκυλια και βρισκεται -κυριολεκτικα- 20 μετρα απο το σπιτι μου.Οποτε παιζω και το ταβλι μου με τα σκυλια μαζι :) . Περσι το καλοκαιρι , επαιρνα μαζι μου το Boogie ακομα και το βραδυ , για ποτο !! (κοιμοταν βεβαια αυτος αλλα γουσταρε που ερχοταν μαζι μου - χωρια τα δεκαδες χαδια που ''κερδιζε'' απο τους θαμωνες)