Στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας - μιλάω για το μισό νομό τώρα (τα έχω σκανάρει όλα!) υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο που δέχεται σκύλους!Ρε παιδιά, γιατι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα ξενοδοχεία?? Εμείς που σχεδιάζαμε εκδρομές ανα την Ελλάδα, απλά τσεκάραμε το κουτάκι που λέει "κατοικίδια δεκτά" στο booking.com και σε όλες τις μεριές τις Ελλάδας, ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες (σε τέτοιες κυρίως ψάχναμε) είχε πάντα επιλογες.
Για να πάω διακοπές - τον Αύγουστο - πρέπει να πάω σε σημείο με μεγάλη τουριστική υποδομή ώστε να έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να βρω pet friendly hotel (π.χ. Πάρος, Κρήτη κλπ.). Κάποιες φορές που θέλησα να δοκιμάσω κάτι Χίους και κάτι Ικαρίες κλπ. έφαγα τα μούτρα μου. Το τι διαλόγους έχω κάνει δε στο τηλέφωνο με υποψήφια ξενοδοχεία δε λέγεται...
- Ξενοδόχος: Πόσα κιλά είναι ο σκύλος? Εγώ: Γιατί, όταν τον φέρουμε θα τον ζυγίσετε?
- Ξενοδόχος: Οκ , ελάτε αλλά αν κάνει φασαρία θα πρέπει να πάτε αλλού. Εγώ: Καλώς, εγώ για τον σκύλο μου εγγυώμαι, αν όμως κάνιουν φασαρία τα παιδάκια από άλλους ενοίκους και μας ενοχλούν, θα παρακαούσα κι εγώ να τα διώξετε...
- Ξενοδόχος: Δεχόμαστε αλλά ο σκύλος μένει στο μπαλκόνι. Εγώ: Ωραία, μέχρι να τον βγάλω στο μπαλκόνι, μπορεί να πατήσει το πάτωμα του δωματίου ή να τον πάω αγκαλιά?
...και άλλα τέτοια νόστιμα! Και φυσικά όταν ρωτάνε για ράτσα λέω "κάτι σαν κανίς..."