Σκύλος και κλέφτες.

Giwrgosm

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2017
137
155
35
Γεια σας!

Πριν κάτι μέρες πήγαν να μου κλέψουν το μηχανάκι. Στις 04:30-05:00 το πρωι κοιμόμουν και ο μικρός κοιμόταν και αυτός ακριβώς δίπλα μου. Το μηχανάκι μου ήταν στη βεράντα του σπιτιού με το πορτονι κλειστό παρκαρισμενο (μένω σε μονοκατοικία). Ξεκίνησε να γρυλλιζει και κατευθείαν κατάλαβα ότι κάτι τρέχει. Δεν το κάνει ούτε όταν ακούει περαστικούς ούτε με αυτοκίνητα κλπ οπότε πετάχτηκα. Δεν πρόλαβα να ανοίξω την πόρτα του δωματιου και είχε πάει στην εξώπορτα και γαυγιζε σαν τρελο. Στα πρώτα γαύγισματα σιγουρευτηκα για το τι γίνεται μιας και άκουσα και τα βήματα απτό τρέξιμο. Πριν ανοίξω την πόρτα του είπα κάτσε κάτω κ έκατσε αμέσως αλλά ήταν σε "αναμμένα κάρβουνα". Εννοείται και εξαφανίστηκαν μέχρι να ανοίξω αλλά λέω εγώ τώρα.... Αν εγώ ήμουν κανας άλλος και του έλεγα ένα "παρτον αγόρι μου" ( εννοείται και είμαι κατά αυτού) ή δεν άκουγε το κάτσε κατω που του είχα πει και ορμαγε ποιος θα έφταιγε; Αυτοί για διάρρηξη και απόπειρα κλοπής ή εγω που επιτέθηκε ο σκύλος μου;

• Like
Reactions: manin

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Νταξ αυτοί για διάρρηξη θα έφταιγαν αν υπήρχε τρόπος να αποδείξεις ότι όντως έγινε κάτι τέτοιο κ δεν είχαν απλά σταματήσει στο δρόμο γ να κάνουν τσιγάρο κ στα καλά καθούμενα τους όρμησε το θηριο...
Εσύ θεωρητικά δεν θα έφταιγες αν έβρισκες τρόπο να αποδείξεις όλα όσα προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα, αρθρο 924

Αν η ζημία έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου του, αυτός δεν ευθύνεται, αν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς τη φύλαξη και την εποπτεία του ζώου.

Ότι δλδ ήσουν σωστός σε όλα, ότι τον έχεις υπό έλεγχο, και δεν τον έβαλες επίτηδες να επιτεθεί.
Αυτό, θεωρητικά. Στην πράξη, είμαστε στην Ελλάδα, οπότε είναι πιθανά όλα τα σενάρια, ανάλογα τι δικηγόρο θα έχεις, σε τι δικαστή θα πέσεις κλπ.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Αν εγώ ήμουν κανας άλλος και του έλεγα ένα "παρτον αγόρι μου" ( εννοείται και είμαι κατά αυτού) ή δεν άκουγε το κάτσε κατω που του είχα πει και ορμαγε ποιος θα έφταιγε; Αυτοί για διάρρηξη και απόπειρα κλοπής ή εγω που επιτέθηκε ο σκύλος μου;
Το πιο πιθανο ειναι να του φορτωναν κανενα μαχαιρι ή κατσαβιδι, ξεκινα απο εκει...Αν οντως καταφερνε να τους κανει ζημια τοτε μαλλον θα ειχες κι εσυ νομικες επιπλοκες..Το χειριστηκατε καλα και οι δυο ομως, δεν χτυπησε κανενας και εχεις ακομα το μηχανακι σου;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Εσύ θεωρητικά δεν θα έφταιγες αν έβρισκες τρόπο να αποδείξεις όλα όσα προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα, αρθρο 924

Αν η ζημία έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου του, αυτός δεν ευθύνεται, αν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς τη φύλαξη και την εποπτεία του ζώου.
Θα έλεγα καλύτερα, να μην αναμεταδίδουμε τέτοια αποσπάσματα νόμων, γιατί μπορεί κάποιος να στηριχθεί σ'αυτά, να κάνει την βλακεία, και να βρεθεί προ πολύ σοβαρής εκπλήξεως μετά. Στην πράξη, δεν ισχύουν έτσι απλά, αυτά τα πράγματα.

@Giwrgosm έπραξες σωστά και προφύλαξες την περιουσία σου, τον εαυτό σου και τον σκύλο σου. Και λάβε τα μέτρα σου, γιατί αν για κάποιο λόγο, έχουν βάλει στο μάτι το μηχανάκι σου, τώρα ξέρουν, ότι υπάρχει σκύλος και υποθέτω θα πράξουν αναλόγως, την επόμενη φορά.

Για την ιστορία, αν για οποιοδήποτε λόγο, ο σκύλος σου δαγκώσει, θα βρεθείς πιθανότατα μπλεγμένος. Το ίδιο μπλεγμένος, μπορεί να βρεθείς, ακόμη κι αν κάποιος τρομάξει από το ντου του σκύλου σου, και μπουρδουκλωθεί και πέσει και φάει τα μούτρα του. Γι'αυτό, άσε τις σκέψεις αυτές καλύτερα.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Σε βλεπω τα επομενα βραδια να κοιμασαι με τον σκυλο διπλα κ πιο διπλα το μηχανακι:ROFLMAO::ROFLMAO:
Να ηιατι ειναι καλυτερο κ πιο εξυπνο ο σκυλος μεσα στο σπιτι!:cool:

• Like
Reactions: Sofouli

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ειχες σωστη αντιδραση. Θα εβρισκες μπελα. Ειδικα αν υπηρχε τραυματισμος. Αν μπει διαρρηκτης και του προκαλεσεις σωματικη βλαβη ναι μεν θα τον συλλαβουν αλλα μπορει να σου υποβαλει μηνυση και να συλλαβουν και εσενα. ΕΙναι αυτο που λενε και κερατας και δαρμενος. Σε περιπτωση τραυματισμου ο νομος ειναι με το διαρρηκτη, βεβαια παιζουν πολλοι παραγοντες, αν υπαρχει επιθεση απο τον διαρρηκτη, αν ειναι οπλισμενος, ο τροπος που θα αμυνθεις πχ. αν αυτος κραταει κατσαβιδι και εσυ τον πυροβολησεις και τον τραυματισεις θα φας πιο χοντρη καμπανα απο το να τον σταματουσες με ενα ροπαλο του softball ας πουμε και ενα σπασμενο χερι......:rolleyes:.

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Κατ' αρχάς εφόσον ο σκύλος δάγκωνε υποθετικά τον διαρρήκτη-εισβολέα, υπάρχει άδικη (αξιόποινη) πράξη πλην όμως αναλόγως των συνθηκών μπορεί να υφίσταται κάποιος λόγος άρσης του αδίκου κατά τον Ποινικό Κώδικα όπως άμυνα ή κατάσταση ανάγκης. Για παράδειγμα ναι μεν υπάρχει κατ' αρχας άδικη πράξη σωματικών βλαβών από αμέλεια παρ' υποχρέου αλλά επειδή αυτές έγιναν για την υπεράσπιση εννόμου αγαθού, εν προκειμένου του δικαιώματος επί της ιδιοκτησίας σου, ο άδικος χαρακτήρας της πράξης αίρεται και παραμένεις ατιμώρητος. Υπάρχει βέβαια το νόμιμο μέτρο άμυνας που ανέφερε και ο/η @vasgial το οποίο αν υπερβείς τιμωρείσαι. Αν για παράδειγμα ενώ ο κλέφτης έχει τραπεί σε φυγή και εσύ τον κυνηγήσεις ή δώσεις εντολή στο σκύλο να καταδιώξει ή δεν τον περιορίσεις τιμωρείσαι. Αυτά για το ποινικό.
Για το αστικό τώρα. Υπάρχουν όμοιες ενστασεις περί άμυνας και κατάσταση ανάγκης οι οποίες αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της οπότε δεν υπάρχει αδικοπραξία (δηλαδή να σου ζητάει και αποζημίωση), υπάρχει ένσταση συντρέχοντος πταίσματος δηλαδή η ζημία προήλθε από ιδίον πταίσμα του κλέφτη. Το ζουμί είναι ότι όλα τα περιστατικά αυτά κρίνονται μεμονωμένα και κατά περίπτωση.

Allendog

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2017
156
703
34
Ξέχωρα από το ποινικό, αν βρεθείς σε κατάσταση άμυνας, και έχεις σκύλο που μπορεί να προκαλέσει ζημιά, για ποιο λόγο να καλέσεις την αστυνομία? Και εφ όσων μπορείς να απωθήσεις τον επίδοξο κλέφτη από το χώρο σου και να τον "διώξεις", και μέχρι εκεί, πως θα καλέσει κι αυτός την αστυνομία...? Ακόμα και στην περίπτωση να την καλέσει εκ των υστέρων, μπορείς να απομακρύνεις προληπτικά για λίγο καιρό το σκύλο από το σπίτι...
Δε δίνω συμβουλή, να μην παρεξηγηθω, απλά τροφή προς σκέψη...

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
δε νομιζω οτι το φορουμ ειναι καταλληλο να δωσει ασφαλη απαντηση σε τετοια ερωτηση περαν ελαχιστων μελων συμπεριλαμβανομενου του @ChrisApo
Θεωρω πως καλυτερα θα ηταν να ακουσεις τι εχουμε να πουμε αλλα αν θες ουσιαστικες απαντησεις να συμβουλευτεις ενα δικηγορο, εμεις το πιθανοτερο ειναι οτι θα ξεθαψουμε ιστοριες απτην κρυπτη με κατι τετοια εχοντας στο μυαλο μας οτι το καθε κλεφτρονι μηχανακιων ειναι εισαγγελεας πρωτοδικων και πρωην στελεχος US SEAL.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
δε νομιζω οτι το φορουμ ειναι καταλληλο να δωσει ασφαλη απαντηση σε τετοια ερωτηση περαν ελαχιστων μελων συμπεριλαμβανομενου του @ChrisApo
Θεωρω πως καλυτερα θα ηταν να ακουσεις τι εχουμε να πουμε αλλα αν θες ουσιαστικες απαντησεις να συμβουλευτεις ενα δικηγορο, εμεις το πιθανοτερο ειναι οτι θα ξεθαψουμε ιστοριες απτην κρυπτη με κατι τετοια εχοντας στο μυαλο μας οτι το καθε κλεφτρονι μηχανακιων ειναι εισαγγελεας πρωτοδικων και πρωην στελεχος US SEAL.
Σωστός

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Πάντως θα ήταν σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα ληστής να καλέσει την αστυνομία επειδή τον δάγκωσε σκύλος ή αν κάποιος ιδιοκτήτης τον σπάσει στο ξύλο ή κανένα γονατο.
Θα έλεγα απίθανο.

Και επίσης ανόητο αν ιδιοκτήτης χειροδικησει και τραυματίσει εισβολέα να καλέσει εκ των υστέρων την αστυνομία αν δεν υπάρχει αφαίρεση περιουσίας.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Όταν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός βρίσκεις το μπελά σου. Τέλος.
Είναι πιο περίπλοκο από αυτό.
Τραυματιζεις τον άλλον ενεργώντας υπό το καθεστώς του τρόμου?
Π.χ ξυπνάς και τον βλέπεις από πάνω σου με κατσαβίδι και τον βαρας με το πορτατίφ?99% θα τη γλυτώσεις.
Ξυπνάς τον βλέπεις να τρέχει με τη τηλεόραση στη πλάτη ,βγαίνεις στο μπαλκόνι και τον πυροβολας πας μέσα.

• Like
Reactions: d3ac0n

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
http://www.protothema.gr/greece/article/573723/pateras-kai-gios-esteilan-ton-klefti-sto-nosokomeio/

Δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Όταν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός βρίσκεις το μπελά σου. Τέλος.
Το θέμα είναι να ξέρεις που και πόσο να βαρεσεις. Άλλο άγριος ξυλοδαρμός και άλλο σπασμένο γόνατο που θα κουτσαίνει για πάντα να θυμάται την @@ που εκανε...