Σκύλος με καλαζάρ... Τι μπορώ να κάνω;;;


Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Στον όμιλο όπου έχω το άλογό μου υπάρχουν πολλά σκυλιά κι αυτό γιατί ότι αδέσποτο βρίσκουν οι ιδιοκτήτες το μαζεύουν και το περιποιούνται. Σήμερα είδα ένα (πρώτη φορά το έβλεπα στον όμιλο) που δεν σταμάτησε να τρώει την πλάτη του... μάλλον φαγούρα είχε. Το κοιτούσα όση ώρα ήμουν πάνω στο άλογο και μετά είδα κάποια από τα σκυλιά μας να τρέχουν γαυγίζοντας προς το μέρος του. Η ιδιοκτήτρια τους φώναξε και ύστερα μου είπε ότι το σκυλάκι έχει καλαζάρ. Ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε και είπε τίποτα, ότι θα πεθάνει. Για μια στιγμή σκέφτηκα ότι αν είναι τόσο χάλια ίσως να λυτρωνόταν από μια ευθανασία (btw είμαι κατά) αλλά εκείνη μου είπε ότι είναι μια χαρά. Πώς είναι δυνατόν; Μπορώ να κάνω κάτι για το σκυλάκι;
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
545
Χολαργός
Μήπως αν μπορούσες να το πας σε κτηνίατρο να κάνει κι άλλες εξετάσεις κι απο κει και πέρα ότι σου πει? Εγώ αυτό θα έκανα σε πρώτη φάση...
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν το σχέδιο δράσης είναι να μην κάνει τίποτα, προφανώς θα πεθάνει και μάλιστα με άσχημο τρόπο. Υπάρχουν πάρα πολλά σκυλιά που ζουν και βασιλεύουν μετά από θεραπεία. Αν δεν είναι προχωρημένη περίπτωση, μπορεί να έχει καλή ποιότητα ζωής για καιρό ακόμα και μόνο με συντηρητική αγωγή. Ελπίζω να ξέρει τουλάχιστον ότι οφείλει να είναι πολύ συνεπής με τα αντιπαρασιτικά μέτρα προκειμένου να προστατέψει έστω τα υπόλοιπα σκυλιά, δικά της και μη.

Αν το σκυλί έχει έντονη φαγούρα, μπορεί να έχει ψώρα ή άλλα παράσιτα. Οι δερματικές αλλοιώσεις που προκαλεί το καλαζάρ μοιάζουν αρκετά με αυτές τις ψώρας. Μήπως έχει και τέτοιο θέμα και η γυναίκα δεν έχει δώσει σημασία επειδή θεωρεί ότι φταίει η ήδη γνωστή ασθένεια του;
 


Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Δεν ξέρω! Δεν είναι δικό μας το σκυλί. Ή τουλάχιστον δεν ήταν. Εμφανίστηκε αυτές τι μέρες. Να το πάω στον κτηνίατρο; Το καλαζάρ από όσο ξέρω δεν κολλάει, σωστά; Εκτός αν είναι ψώρα που λες... Έχει πλησιάσει και τη δικιά μου. Να κάνω κάτι για το δικό μου το σκυλί; Θα πάρω αύριο την κτηνίατρό μου.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καταρχας πως γνωριζει η κυρια εκει οτι το σκυλι εχει καλαζαρ? Εχουν γινει εξετασεις? Αν οχι,δεν μπορει να ειναι σιγουρη.
Εχω δει σκυλι με ολη την "εικονα" της λεισμανιας κ το τεστ βγηκε αρνητικο. Ειχε γινει ετσι απο ψωρα(2 ειδη) κ αλλα προβληματα υγειας.
Επισης ειναι κριμα να βασανιζεται ετσι. Αν δεν μπορειτε να το αναλαβετε εσεις μιληστε κ με καποια φιλοζωικη. Αν δεν ασχοληθει καποιος με την θεραπεια του ναι θα ηταν πιο εντιμο να εχει αξιοπρεπες τελος (ευθανασια πφφ) παρα να "λιωνει" στον δρομο.

Καλη τυχη ευχομαι!
 


Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Δεν ξέρω τι στο καλό γίνεται. Γιατί σου λέω μαζεύουν σκυλιά από το δρόμο, κακοποιημένα, άρρωστα, ταλαιπωρημένα και τα πάνε στον κτηνίατρο, δίνουν αντιπαρασιτικά, κάνουν θεραπείες κτλ κτλ. Δηλαδή είχα πάρει ένα με ψώρα και λίγο καιρό μετά έγινε αγνώριστο! Θα το αναλάβω εγώ το σκυλάκι αν είναι. Εδώ βέβαια έχω μια απορία. Πώς θα το μεταφέρω το σκυλί στον κτηνίατρο; Αν έχει ψώρα πρέπει να πάρω προφυλάξεις πριν το βάλω στο αμάξι μου; Δεν έχω ιδέα από αυτά... πλιζ χελπ.
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι πρεπει να παρεις προφυλαξεις αν ειναι ψωρα.
Θα φορεσεις ρουχα που δεν χρειαζεσαι,θα στρωσεις στο αυτοκινητο μουσαμα-πανι μεγαλο κ γενικα οπου ακουμπισει κ παπουτσια επισης παλια.Φορα κ γαντια μιας χρησης,τα ιατρικα. Αν ειναι σαρκοκοπτικη ψωρα θελει ιδιαιτερη προσοχη για να μην μεταφερθει κ στο σκυλι σου η σε αλλα σκυλια. Το καλο με την ψωρα ειναι οτι θεραπευεται πολυ πιο ευκολα απο την λεισμανια.;-) Do your best!!!!
 




nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μην αγχωνεσαι παιδι μου! καθημερινα ειναι αυτα!:D;-) Ολα καλα θα πανε!
 






Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Γεια σας! Μιλησα με την κτηνιατρο κ μου ειπε να το ψεκασω με frontline και να το παω.. Θα κανει διαφορες εξετασεις. Θα κοστισουν περιπου 100 ευρω... Αυτα για αρχη. Μιλησα με την κυρια στον ομιλο και μου ειπ να μην το παω και οτι το ειδε η κτηνοατρος των αλογων και ειπε οτι ειναι καλαζαρ (χωρις εξετασεις) και να του δινουμε Ζιλαπουρ... Μου ειπε οτι ειναι πεταμενα λεφτα... Εγω θα το παω παντως παρολο που δεν εχω φραγκο...
 


irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
100 ευρώ για εξετάσεις είναι πολλά λεφτά.
Δεν ρωτάς κανα συμφορουμίτη για κτηνίατρο κοντά σου με λογικές τιμές?
 


Mil

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
77
1
Καλημέρα εγώ που έκανα σε ένα σκυλάκι έδωσα 70 ευρω γενική αίματος καλαζαρ και ερλιχιωση
 


m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Λοιπόν, τον σκυλάκο τον "πέτυχε" τυχαία η Ελπίδα στην πλατεία της Βαρυμπόμπης σε χειρότερη κατάσταση από όταν τον είχε πρωτοδεί. Τον έχει περιορισμένο στον όμιλο και εχθές τον πήγαμε στην κτηνίατρο μου.
Τι να λέμε... Έχει άσχημα δερματικά (νόμιζε οτι είναι ψώρα αλλά από τα πλακάκια φαίνεται οτι δεν είναι), είναι αποστεωμένος, το ένα του ποδαράκι είναι πολύ πρησμένο και έχει μια πληγή (η κτηνίατρος πιστεύει οτι είναι από άγανο αλλά στην κατάσταση που είναι το ζώο δεν μπορούμε να το πειράξουμε ακόμα), είμαστε σίγουροι οτι έχει καλαζάρ απλά περιμένουμε τις εξετάσεις για να βεβαιωθούμε και να δούμε και την γενική αιματολογικη του εικόνα... Το καλό είναι οτι τρώει, έχει όρεξη αλλά δεν μπορεί ούτε όρθιος να σταθεί...
Δεν ξέρουμε πόσο θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε εκεί και μπορεί να χρειαστεί να βρούμε χώρο φιλοξενίας (ελπίζω να το αποφύγουμε γιατί δεν ξέρω τι θα κάνουμε)...
Αν μπορέσουμε θα βάλουμε και φώτο.
 


m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Οι απαντήσεις των εξετάσεων έδειξαν καλαζάρ και ερλίχια στο φουλ! Τα νεφρά του τελικά είναι καλά και ξεκινάμε θεραπεία με Milteforan και βιμπραμισίν.
 
Last edited:


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Τα νεφρά του τελικά είναι καλά και ξεκινάμε θεραπεία με Milteforan.
Mπράβο κορίτσια!
Δε βαζετε και μια αγγελία για υιοθεσια να "τρέχει" ?
 


m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Ναι, μολις καταφέρουμε να του βγάλουμε καμια φώτο, αν και ο καημενούλης δεν είναι και τόσο ελκυστικός τώρα..
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Ναι, μολις καταφέρουμε να του βγάλουμε καμια φώτο, αν και ο καημενούλης δεν είναι και τόσο ελκυστικός τώρα..
Δεν πειραζει... θα φανει και η αλλαγη που θα εχει σε λιγο καιρο... θετικο ειναι αυτο! Καλοτυχος να ναι και να παει καλα με τη θεραπεια :)
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU