Στείρωση σκύλου

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Χαιρετώ το πλήθος. Παιδιά θέλω τις συμβουλές σας για ένα θέμα που με προβλιματίζει πολύ καιρό και έχω διαβάσει και ακούσει πολλά. Η κουταβίνα μας είναι τώρα 4και μισό μηνών, το θέμα μου είναι αν πρέπει να την στειρώσουμε και αν ναι πότε? Βασικά εγώ θα θελα μια γέννα της. Για μια γέννα ολα τα κουτάβια τα έχω εξασφαλίσει σε συγκενείς και φίλους. Έχω ακούσει πολλά και νοιώθω ανασφαλής.

Attachments

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Για ποιόν λόγο θέλεις να γεννήσει έστω μια φορά η κουτάβα σου απο την στιγμή μάλιστα που θα είναι ημίαιμα τα παιδιά της; Ημίαιμα χαρίζονται παντού, γιατί να προσθέσεις ΚΑΙ τα δικά σου; Αν πράγματι βρήκες γονείς για τα μελλοντικά κουτάβια της σκυλίτσας σου, γιατί δεν τους ανοίγεις τα μάτια να υιοθετήσουν κάποια κουτάβια που πετάχτηκαν απο υπάνθρωπους;
Είμαι υπέρ της στείρωσης και συγνώμη αν σε πήρα απο τα μούτρα, αλλα θεωρώ ανεύθυνο να ζευγαρώνουμε τα ημίαιμα σκυλιά μας για να δημιουργήσουμε και άλλα ημίαιμα που είναι αμφίβολο αν θα βρουν οικογένειες (μπορεί να σου λένε ότι θέλουν παιδί της σκυλίτσας σου, αλλα δεν εγγυάτε κανείς ότι θα τα κρατήσουν...)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Eίναι πολύ όμορφο που έχεις τόσα σπίτια πρόθυμα να υιοθετήσουν ημίαιμα κουτάβια!
Δείξτους αυτές τις αγγελίες
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4371117290817.1073741854.1674540201&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.249869948487989.1073741842.169851433156508&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?...213.1073741828.100000900391013&type=1&theater
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200491804392178.1073741825.1069495566&type=1

Είναι μόνο 4 από τις εκατοντάδες αγγελίες κουταβιών που ψάχνουν σπίτια. Σκυλιά που αν δεν υιοθετηθούν θα πεθάνουν στους δρόμους από φόλες και από ατυχήματα.

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Διάκο συμφωνό μαζί σου στο θέμα αυτό, αλλά το θέμα μου είναι η στείρωση. Για να το λέω, σειμαίνει οτι και γώ έχω αποφασίσει να στειρώσω τη σκυλίτσα μου, αλλά είμαι μπερδεμένος όσον αφορά τη διαδικασία. Προτερήματα και μειωνεκτίματα.

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Eίναι πολύ όμορφο που έχεις τόσα σπίτια πρόθυμα να υιοθετήσουν ημίαιμα κουτάβια!
Δείξτους αυτές τις αγγελίες
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4371117290817.1073741854.1674540201&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.249869948487989.1073741842.169851433156508&type=1
https://www.facebook.com/photo.php?...213.1073741828.100000900391013&type=1&theater
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200491804392178.1073741825.1069495566&type=1

Είναι μόνο 4 από τις εκατοντάδες αγγελίες κουταβιών που ψάχνουν σπίτια. Σκυλιά που αν δεν υιοθετηθούν θα πεθάνουν στους δρόμους από φόλες και από ατυχήματα.
οκ θα το κάνω. Πείτε μου όμως κάτι και για τη στείρωση

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Είναι πολύ μικρή ακόμη για στείρωση, οι γιατροί προτείνουν να έχει πρώτα έναν οίστρο και μετά να στειρωθεί. Κατά τα άλλα είμαι υπέρ της στείρωσης των θηλυκών ειδικά λόγω αποφυγής πολλών προβλημάτων.

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
οκ θα το κάνω. Πείτε μου όμως κάτι και για τη στείρωση

Η στείρωση ενδείκνυται για μένα ακριβώς μετά τον πρώτο οίστρο της. Δεν ισχύει (για μένα) το ότι αλλάζει ο χαρακτήρας του σκυλιού μετά την στείρωση , γιατί αυτό εξαρτάτε κυρίως απο το αφεντικό , αν δεν αλλάξεις εσύ συμπεριφορά απέναντι της, τότε το σκυλί θα μείνει όπως ήταν.

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Βασικά το οτι μπορώ να δώσω τα κουτάβια μίας γέννας το έγραψα διότι μερικοί μου λένε ότι για να στειρωθεί σωστά ένα σκυλί θα πρέπει να γεννήσει έστο μία φορά. Ο κτηνίατρος μας, μας είπε ότι μπορούμε να τη στειρώσουμε μετά τη δεύτερη ή πρώτη περίοδό της. Ένας άλλος γιατρός είπε ότι τώρα τα σκυλιά στειρώνονται στον 6ο μήνα. Εκτός από όλα τα παραπάνω έχω ακούσει πολλά περιστατικά που τα σκυλιά πέθαναν μετα την επέμβαση. Έχω ακούσει διάφορα για το κόστος και για γιατρούς χασάπιδες. Θα προτιμήσω να υποφέρω μαζί με τη σκυλίτσα μας τις μέρες περιόδου της,ακόμη και να τη βάλω να γεννήσει μια φορά, παρά να ρισκάρω τη ζωή της.

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Και μια ιστορία που δεν αναγράφετε και δεν ξέρω κατα πόσο την έχουν ζήσει κάποιοι ιδιοκτήτες:

Η Βάνα δεν ήθελε να ζευγαρώσει την Μέλι, ήταν και αρκετά μικροκαμωμένο σκυλάκι, περίπου 2-3 κιλά, ημίαιμο μαλτεζ. Έλα όμως που βρέθηκε ένας επίμονος μίστερ και ενώ ήμασταν όλοι οι σκυλογονείς στην βόλτα, πρόλαβε και την κουτούπωσε πριν καν κλείσουμε βλέφαρο! Με τα πολλά μαθαίνουμε ότι η Μέλι γέννησε με τα χίλια ζόρια με καισαρική στο κτηνιατρείο.
Και φτάνουμε στα ωραία....
Η Μέλι δεν ήθελε τα κουτάβια της. Έδειχνε πλήρη αδιαφορία. Πήγαινε και ξάπλωνε στην κρεββατοκάμαρα και τα κουτάβια στο κουτάκι τους στο σαλόνι πλάνταζαν... Η Βάνα με το παιδί της και τον άντρα της, εκτός απο τις δουλειές τους είχαν πλέον να αντιμετωπίσουν και την φροντίδα των κουταβιών για να ζήσουν. Με τα χίλια ζόρια την πάλεψαν, τα ανέστησαν και τα έδωσαν. Και φυσικά στείρωσαν την Μέλι. Απο τότε κατάλαβα πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα σκυλιά σαν ανθρώπους με ανθρώπινες επιθυμίες. Δεν είναι ότι η σκυλίτσα μας θέλει να γίνει μανούλα, εμείς θέλουμε να δούμε την σκυλίτσα μας μανούλα. Δεν είναι ότι η σκυλίτσα μας δεν θέλει να κάνει στείρωση, εμείς οφείλουμε να την στειρώσουμε για να μην διακινδυνέψει την ζωή της στο άμεσο μέλλον και για να προλάβουμε πολλά θέματα υγείας...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κι επισης δεν ειναι μονο το θεμα του οιστρου αλλα μπορει μελλοντικα να εμφανισει καρκινο του μαστου, πυομητρες κλπ.
Δεν ξερω απο που εχεις παρει τον σκυλο σου αλλα δεν χρειαζεται να την ζευγαρωσεις υπαρχουν αλλοι που φροντιζουν για το καλο της φυλης σου και αυτοι ειναι οι εκτροφεις. Εσυ απλα θα δημιουργησεις κι αλλα ημιαιμα σκυλακια που με την σειρα τους μπορει να δημιουργησουν κι αλλα και να καταληξουν ποσα ακομα αδεσποτα.
Εγω της εκανα στειρωση μετα τον πρωτο οιστρο για να ειμαι σιγουρη γιατι φοβομουνα μην της "κοψω" την αναπτυξη αν την στειρωνα απο 6 μηνων.
Δεν εχει αλλαξει τιποτα στον χαρακτηρα της και δεν εχει παχυνει κι ολας. Ειναι το ιδιο τρελοσκυλο με πριν.

Οκ η φωτογραφια που εβαλες ειναι απλα απιστευτη!!! *agapoylas**agapoylas*

xristofas

Member
22 Απριλίου 2013
14
1
Οποτε να περιμένουμε να της έρθει ο πρώτος οίστρος και μετά, λέτε ε?
έχει κανείς άλλος να μου πεί θετικές εμπειρίες από τη στείρωση του σκύλου του?
Είναι η πρώτη θετική εμπειρία που ακούω.
Απο προσωπική άποψη η μόνη στείρωση που θυμάμαι είναι ήταν η στείρωση της γάτας μας, μια υπέροχη σιαμέζα, όταν ήμουν 17 ετών. Όλα τότε είχαν πάει καλά. Βλέπετε τα σκυλιά που είχαμε ήταν όλα αρσενικά και ήταν περιορισμένα στο περιβόλι.
Στο πάρκο που πάμε (σκοπευτήριο Καισαριανής), δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να έχει κάνει στείρωση το σκύλο του, παρά μόνο 2 κυρίες που μου έχουν πει να προσέξω πολύ το θέμα, και η μία από τις 2 έχασε και το σκύλο της μετά την επέμβαση.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Εγώ έχω να πω καλά.
Στη μία σκύλα γλίτωσα τις ψευδοκυήσεις (που μπορεί να προκαλέσουν μαστίτιδες κλπ.) και στην άλλη γλίτωσα τα ψυχολογικά προβλήματα που την έπιαναν κατά την περίοδο του οίστρου και της ψευδοκύησης.
Καμία δεν πήρε ούτε γραμμάριο.
Τα κέφια είναι τα ίδια με πριν και καλύτερα μπορώ να πω αφού γλιτώσαμε από τα "ψυχολογικά" της μιας σκύλας.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ιδια κεφια και σε μας, η συμπεριφορα 100% ιδια. Μονο το βαρος πρεπει να προσεξουμε γιατι εχει παρει (απο πριν στειρωθει) 1.5-2 κιλα, και ο ενα πρεπει να το χασει.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
τη Joyce την εχω στειρωσει στους 10 μηνες( μετα τον πρωτο οιστρο και πριν το δευτερο)...τωρα ειναι 5 χρονων...σε 3 μερες μετα το χειρουργιο ηταν οπως παντα..δεν εχει παχυνει καθολου και η η συμπεριφορα της ειναι οπως παντα,ηρεμη αλλα κουταβιζει και στο παρκο με τα αλλα σκυλια...

την αυρα την στειρωσα περιπου στο 2-3 οιστρο... εχει 2,5 περιπου χρονια τωρα που στειρωθηκε ,δεν εχει παχυνει και η συμπεριφορα της οπως παντα καθε αλλο παρα ηρεμη ειναι..τρελλοσκυλο που τρεχει ολη την ωρα...

την Μονα την στειρωσα πριν 4 μερες...ειναι περιπου 6-7 χρονων ... ηταν ηδη χοντρη και ταλαιπωρουταν με ψευδοκυησεις και μαστιτιδες... η διαθεση της ηταν μια χαρα απο την δευτερη κιολας μερα...βγεναμε της βολτες μας κανονικα κτλ...

στειρωσε την σιγουρα,σε ενα κτηνιατρο που να εμπιστευεσαι... συναισθηματικα θα θελαμε νομιζω ολοι κουταβακια απ τις σκυλιτσες μας...αλλα ειναι ηδη παααρα πολλα τα σκυλακι που βασανιζονται στο δρομο και τα οποια θα τα εσωζε ενα σπιτι... η στειρωση του ζωου μας χωρις πριν να εχει γεννησει ουτε μια φορα ειναι οτι πιο λογικο και σωστο μπορουμε να κανουμε για τα αδεσποτα ωστε να μη συμβαλουμε ουτε εμεσα στη δυστοιχια τους...

η σκυλιτσα σου και εσυ θα απαλαχθητε απο πολλες σκοτουρες με τη στειρωση!

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
πληροφοριακά στείρωση μπορείς να κάνεις και πρίν τον πρώτο οίστρο δηλαδή 8 μηνών και μάλιστα αρκετοί κτηνίατροι αναφέρουν πώς έτσι μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες για καρκίνο.βέβαια ανάλογα τον κτηνίατρο σου θα σου πρότεινα πουχου αν αυτός λέει μετά τον πρώτο κάνε το έτσι.

σχετικά με την γέννα δεν είσαι ο πρώτος που θα ήθελε η σκύλα του να γεννήσει γιατί νιώθει κάτι με όλο αυτό,όμως δεν είναι σωστή η σκέψη γιατί υπάρχουν πολλά αδέσποτα που ψάχνουν σπίτι και κάτι πρέπει να κάνουμε.

Last edited:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
πληροφοριακά στείρωση μπορείς να κάνεις και πρίν τον πρώτο οίστρο δηλαδή 8 μηνών και μάλιστα αρκετοί κτηνίατροι αναφέρουν πώς έτσι μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες για καρκίνο.βέβαια ανάλογα τον κτηνίατρο σου θα σου πρότεινα πουχου αν αυτός λέει μετά τον πρώτο κάνε το έτσι.

σχετικά με την γέννα δεν είσαι ο πρώτος που θα ήθελε η σκύλα του να γεννήσει γιατί νιώθει κάτι με όλο αυτό,όμως δεν είναι σωστή η σκέψη γιατί υπάρχουν πολλά αδέσποτα που ψάχνουν σπίτι και κάτι πρέπει να κάνουμε.
Oι πιθανοτητες για εμφανιση μαστιτιδας, αν στειρωθει το ζωο πριν τον πρωτο οιστρο πεφτουν στο 0,6 % συμφωνα με κατι κτηνιατρικες ερευνες που διαβαζα τις προαλλες...

Επισης να προσθεσω οτι ο σκυλος δεν εχει ουτε την αναγκη να νιωσει το μητρικο ενστικτο, ουτε να χαρει τον ερωτα. Μονο καλο θα της κανεις αν τη στειρωσεις!

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Και εγώ ετοιμάζομαι σε λίγο να στειρωσω την μικρή, και την προηγουμενη την είχα στειρωσει ,κανένα απολύτως προβλημα δεν είχε, την διατροφή να προσέξεις, ακόμα είναι μικρή η δικιά σου να περιμένεις να κλείσει χρόνο και μετά, για ζευγαρώματα μην το σκέφτεσαι καθόλου.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Οι περισσότεροι θετικά θα σου που όπως και εγώ!
Επίσης αν αναλογιστείς πόσα σκυλιά στειρώνονται κάθε μέρα και γυρνάνε στους δρόμους και δε παθαίνουν τίποτα(από την στείρωση) και τα δικά μας είναι μέσα στα πούπουλα,θα δεις πόσο μικρό είναι το ποσοστό αυτών που κάτι έγινε μετά.Γιατί φυσικά υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.
Εμένα ο γιατρός μου,με συμβούλεψε να έρθει ο πρώτος οίστρος και μετά να γίνει!Και πριν δύο χρόνια αυτό έγινε και δε έχουμε κανένα πρόβλημα.Κιλά πήρε 1 χρόνο μετά και αυτό οφειλόταν στην τρόφη που της είχα αλλάξει τότε!Τώρα μια χαρά!
Δες μέσα στο φορυμ έχει πάρα πολλές συζητήσεις πάνω στη στείρωση θετικά-αρνητικά!
Είναι μύθος να γεννήσει μία φορά και μετά να στειρωθεί.
Καλά κάνεις και το κοιτάς από τώρα διαβασε και ενημερώσου!