FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
136
381
35
Τρέλα.Νέ.Με :oops::oops::oops::oops:

Κυστάρες στον προστάτη εδώ ️. Πρέπει να τις είχε πολύ καιρό. Μπορεί κ χρόνια. Αρχικά προέκυψε πέρσι τέτοιο καιρό περινεϊκή κήλη για την οποία τελικά μπορεί κ να φταίνε οι κύστες. Την εγχειρήσαμε κ στειρώθηκε. Τα γαστρεντερικά του πιο άθλια από ποτέ από τότε. Μη χτυπιέσαι για το κατούρημα, εμένα μόλις πριν 1,5 μήνα άρχισε να μη μπορεί να κατουρήσει. Είχε κάνα μύριο άλλα, φαινομενικά άσχετα, συμπτώματα πριν φτάσει σε αυτό.

[3 φορές πήγαμε επείγοντα μες στη χρονιά από τρελό πόνο που δεν τον απέδιδαν πουθενά στην ουσία. 1 χρόνο τώρα πολλούς υπερήχους ΚΑΙ ακτινογραφίες κ δε βρίσκανε κάτι (σχεδόν, ας μην το αναλύσω, θα συφιλιαστώ :mad:).]

Τέλος πάντων θα τα γράψω κάπου αλλού κάποια στιγμή πιο αναλυτικά αλλά να ξέρεις ότι η στείρωση σε μας δεν έκανε, evidently, τί-πο-τα για τις κύστες. Για προστατομεγαλια οκ, ο προστάτης εκτός από τώρα που είχε τεράστια γενικευμένη λοίμωξη παρέμενε μικρός μες στη χρονιά. Οπότε, αν με 'εγχείρηση' εννοείς ότι κάνατε μόνο στείρωση, σε παρακαλώ μην εφησυχαστεις, να τις παρακολουθείτε σε τακτά διαστήματα. Μην περάσετε το ίδιο με μας, γιατί μολύνονται κιόλας κ η φάση γίνεται πολύ, πολύ, πολύ κακή. Και αφήνει κ άλλες συνέπειες, ειδικά αν μολυνθούν. (Η υπερηχολογος ανέφερε ότι μπορεί να χτυπήσει σε σπονδυλική/οστεοαρθρίτιδα ή/και καρδιά - εμάς τα πίσω πόδια σίγουρα απέκτησαν φέτος πρόβλημα. Και ακόμα μετράμε τα προβλήματα κ απλά ελπίζουμε να περάσουν).

Υ.γ. στην άπειρη απόγνωση μου κ τις μυριάδες κτηνιατρικές μελέτες που διάβασα φέτος, διάβασα ότι οι συνεχείς, χρόνιες λοιμώξεις (π.χ. - συγκεκριμένη αναφορά σε - IBD) έχουν προκύψει στοιχεία ότι σχετίζονται με προβλήματα του προστάτη κ τις κύστες. Fyi.
Να απαντήσω και εγώ εδώ ελπίζοντας να μην χαλάω το θεμα. Ο δικός μου έχει κύστες, όχι πολλές, μέσα στον αδένα. Το βασικό μας πρόβλημα ήταν το μέγεθος του προστάτη. Παραδέχομαι τη γιατρό που αρχικά είδε κάτι να αχνοφαίνεται στην ακτινογραφία και μετά απο πρωκτική εξέταση επέμεινε για υπέρηχο, όχι ότι δεν θα τον έκανα απλά συνηθισμένη απο αλλούς ιδιοκτήτες που όσο λιγοτερα κάνουν τόσο καλύτερα, το τόνισε λίγο παραπάνω χωρις να μου πει τι είδε ακρίβως. Λόγω της έξαρσης του γαστρεντερικού που είχε υπάρχει πάντα και ο φόβος IBD όποτε θα αποκλείαμε και αυτο με τον υπέρηχο. Τελικά, το στομαχι και το έντερο ήταν υγιες αλλά ο προστάτης έπιανε όλη την όθονη του υπέρηχου. Μου εξήγησαν επι τόπου τα αποτελέσματα κάθως εγω τον κρατούσα ακίνητο για να είναι πιο ήρεμος και τα πήρα και γραπτα μαζι με τις εικόνες. Η υπερηχολόγος ήταν λεπτομερέστατη και διεξοδική στην εξέταση την οποία παρακολούθησε και η πρώτη γιατρος. Προστάτης τεραστιος με απασβεστόσεις στις ακρες και μικρές κύστες μέσα στον αδενα. Πρόταση η άμεση στείρωση και παρακολούθηση.

Ένα μήνα μετά στειρώθηκε και μέσα σε δύο μέρες είδα αλλαγή στην ούρηση. Μόλις σταμάτησαν να τον ενοχλούν και τα ράμματα (απορροφήσιμα) είδα περισσότερη ηρεμία και όρεξη για φαγητό και παιχνίδι. Η ούρηση παραμένει 'άνετη' και δεν έχει καμία σχέση με το πριν. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρίν ζοριζόταν και ίσως πονούσε.

Έχουν περάσει περίπου 3 μήνες απο την επέμβαση και μετά απο συνεννόηση με τον γιατρό μας θα περιμένουμε άλλους 3 και μετά θα κάνουμε επανεξέταση με υπέρηχο έφοσον δεν προκύψει κάτι ως τότε. Η διόγκωση του προστάτη μας είπαν ότι χρειάζεται κάποιους μήνες για να υποχωρήσει οπότε τώρα απλά περιμένουμε. Ο μικρός πάντως φαινεται πολύ καλά και δεν δείχνει να τον απασχολεί κάτι. Το σίγουρο είναι πάντως ότι στο ετήσιο τσεκ απ του θα προσθέσω και έναν υπερηχο ;)
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
για όσους απλά ανησυχούν για τον προστάτη...
μπορείτε στις συνήθεις αιματολογικές μια φορά ετησίως να ζητάτε επιπλέον εξέταση για προστάτη... τουλάχιστον στους ανθρώπους ελέγχεται με μια απλή αιματολογική... φαντάζομαι και στα σκυλιά θα ισχύει...
 
  • Like
Reactions: vrmode


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
για όσους απλά ανησυχούν για τον προστάτη...
μπορείτε στις συνήθεις αιματολογικές μια φορά ετησίως να ζητάτε επιπλέον εξέταση για προστάτη... τουλάχιστον στους ανθρώπους ελέγχεται με μια απλή αιματολογική... φαντάζομαι και στα σκυλιά θα ισχύει...
Τι δείκτες κοιτάνε στους ανθρώπους για τον προστάτη, ξέρουμε;

Γιατί αν είχε κάτι να κάναμε φαντάζομαι θα το κάναμε, έστω ανιχνευτικά, κ πριν την εγχείρηση της κήλης ας πούμε κ ούτε τότε, ούτε με τις κυστίτιδες ούτε μετά τη στείρωση, που κάναμε αιματολογικές/βιοχημικές σαν τα στραγάλια, δε μας είπε κανείς να δούμε κάτι με αιματολογικές. Τέλη Μαϊου που ήταν χάλι μαύρο ας πούμε του έκανα ότι εξέταση υπήρχε κ δεν υπήρχε, για όποια πάθηση υπήρχε κ δεν υπήρχε (τι ηλεκτρολύτες - κ για την καρδιά, για θυρεοειδή, για cushings, κ άλλα που δεν τα θυμάμαι καν), δε μου πρότεινε κανείς να συμπεριλάβουμε κάτι για τον προστάτη. Δε φαντάζομαι να πίστεψε κανείς ότι θα λεγα όχι μωρέ άστο αυτό :unsure:

(Κι επίσης αν υπάρχει κ δεν το σκέφτηκαν, σε ένα σκύλο που είχε κήλη κ τον έψαχνα για τα πάντα, ε τι να πω πια.. Δλδ πολλά μπορώ να πω...)
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.601
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3