Στείρωση

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Βάζοντας την Ίρις στο σπιτικό μας από την πρώτη μέρα τέθηκε το θέμα της στείρωσης.
Τέσσερα άτομα, τέσσερις διαφορετικές απόψεις.
  • Καθόλου (ο σύζυγος) :mad:
  • Μετά την πρώτη γέννα ( η μικρή κόρη) :oops:
  • «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;;;» θα με ρωτάει με το βλέμμα της (υποστήριζε η μεγάλη κόρη) :(
  • Στην σωστή ηλικία (προσπαθούσα να κρατήσω μπαλάτζα) :unsure:
Τους έξι μήνες που την έχουμε διαβάσαμε, διαφωνήσαμε, συζητήσαμε μεταξύ μας, με φίλους και άγνωστους (στην βόλτα) κηδεμόνες ημίαιμων, ράτσας, αδέσποτων, κτηνίατρους και καταλήξαμε να την στειρώσουμε πριν τον πρώτο οίστρο προλαβαίνοντας καρκίνους, ποιομητρία κ.τ.λ.
Ορίσαμε την στείρωση για το Σάββατο το πρωί ώστε να έχουμε μπροστά μας Σαββατοκύριακο για να την προσέχουμε (τελικά πήρα άδεια και την Δευτέρα).
Το βράδυ της Παρασκευής πέρασε δύσκολα. Ο ενοχικός μου χαρακτήρας με βασάνιζε ανηλεώς.
Κι αν κάτι δεν πάει καλά; Κι αν δεν είναι η σωστή απόφαση και έπρεπε αργότερα κι όχι τόσο νωρίς;
Ο σύζυγος καμιά εικοσαριά φορές σηκώθηκε (για νερό, για τσιγάρο, για τουαλέτα) να φυσά και να ξεφυσά. Να την χαϊδεύει, να της ψιθυρίζει, να την καθησυχάζει.
Άντεξα μέχρι τις έξι. Το στρώμα δεν με σήκωνε. Έκανα καφέ και κάθισα στο μπαλκονάκι. Η πρωινή υγρασία ήταν ευπρόσδεκτη. Μου καθάρισε το μυαλό. Ήταν για το καλό της.
Κι αν κάτι δεν πάει καλά;
Ο σύζυγος έφυγε για τη δουλειά, τα παιδιά σηκώθηκαν η μεγάλη φροντιστήριο, η μικρή βόλτα με τους φίλους της και μένω μόνη στο σπίτι προσπαθώντας να εξηγήσω / δικαιολογήσω την απόφαση μας. Και η Ίρις μες την τρελή χαρά, να θέλει να φάει και να πει νερό (έπρεπε να είναι τελείως νηστική), να θέλει παιχνίδια και χάδια και γουτσουγούτσου και εγώ να σέρνομαι…
Στις δώδεκα ξεκινάμε. Κάναμε μια μεγάλη βόλτα και καταλήξαμε στον κτηνίατρο.
Έσπρωξα την πόρτα με βαριά καρδιά. Για πρώτη φορά η Ίρις δεν ήθελε να μπει μέσα (είναι κολλητοί με τον κτηνίατρο), για πρώτη φορά αγρίεψε σε θηλυκό (περίμενε την σειρά της γιατί είχε ψωνίσει ένα ωραιότατο αφρατοζουμπουρλούδικο τσιμπούρι).
Έμεινα μαζί της μέχρι να κοιμηθεί με τη νάρκωση.
Η αναμονή ατελείωτη. Τα λεπτά δεν περνούσαν με τίποτα. Ο ενοχικός μου χαρακτήρας με περιγελούσε… και οι λεπτοδείκτες δεν έλεγαν να κουνηθούν.
Ήμουν δίπλα της μόλις άνοιξε τα μάτια της. Της χαϊδευα το χεράκι και της μιλούσα.
Σιγά σιγά συνερχόταν από τη νάρκωση. Της είχε χορηγήσει δυνατά παυσίπονα και της έκανε μια αντιβιοτική ένεση, μια γάζα στην τομή, της έβαλε και το κολάρο της Φρειδερίκης και είμαστε έτοιμοι να φύγουμε.
Όλα είχαν πάει καλά !!!
Στο σπίτι την είχαμε βασίλισσα. Όπως μου είχε πει ο κτηνίατρος άρχισε να περπατά τρεκλίζοντας (εκεί ήθελε προσοχή να μην κτυπήσει) και την πηγαίναμε εμείς εκεί που έκανε τσισάκια. Ξυπνούσε και κοιμόταν συνέχεια. Προσπαθούσε να βολευτεί μια δεξιά, μια αριστερά. Μας κοιτούσε μες τα μάτια με παράπονο και απορία. Της έβρεχα τα χείλη με το δάχτυλο μου και μου το έγλυφε με μανία.
Δεν παραπονέθηκε, δεν κλαψούρισε, δεν λέρωσε… ήταν μια ΚΥΡΙΑ.
Δεύτερο ξενύχτι. Τώρα ήρεμο και συντροφικό. Την έχω στο κρεβατάκι της δίπλα μου και παρακολουθώ την ανάσα της και τον αναστεναγμό της. Είναι καλά.
Την Κυριακή το πρωί ήταν σαφώς καλύτερα. Ποιο ζωηρή, χωρίς όμως να είναι η Ίρις που ξέραμε. Αλλά τώρα περπατά σταθερά και προσπαθεί με μανία να βγάλει το κολάρο. Κουτουλά παντού, σε πόρτες, τοίχους, έπιπλα, πόδια. Η τομή δεν έχει βγάλει μια στάλα αίμα και της αφαιρώ τις γάζες. Μιλάμε τηλεφωνικά με τον κτηνίατρο και κανονίζουμε Δευτέρα μεσημέρι να πάμε για μια δεύτερη αντιβιοτική ένεση. Έφαγε λίγη ξηρά τροφή και ήπιε νερό.
Την Δευτέρα είναι η Ίρις που ξέρουμε !!! Γαυγίζει του κερατά. Θέλει παιχνίδια με το χαζόμπαλο από τα πασχαλινά αυγά. Θέλει να πάει βόλτα αλλά δεν το κάνω απόφαση γιατί το πρωί σαν σκούπα hoover που είναι ήθελε να σκανάρει τον δρόμο με αποτέλεσμα τα χτυπά με το κολάρο και να την πάω και να την γυρίσω στον κτηνίατρο με τα χέρια. Θέλει να φάει από το τοστ μου. Της δίνω λίγο (το μισό :p). Μαλώνει με το πλυντήριο. Κυνηγάει μια μύγα… Ναι είναι η Ίρις μας και είναι καλά.
Ένα βάρος έχει φύγει από πάνω μου. Στο τέλος του μήνα θα βγάλει τα ράμματα και της έχω κλείσει και special περιποίηση γιατί μέχρι τότε δεν θα βλέπεται.
Σπρώχνω τον ενοχικό μου χαρακτήρα στο βάθος του μυαλού μου και τον βάζω σε χειμερία νάρκη.
(Αυτό δεν είναι σεντόνι…. Είναι ο Χυτήρογλου, το bed and bath και η Epavlis μαζί)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Περαστικα της Αργυρω! (y)Γλυφει τα ραμματα της? Αν οχι πως και βαλατε κολαρο? Σε οσες εχω στειρωσει εχει τυχει να χρειαστει να βαλω 1-2 φορες. Οι περισσοτερες δεν τα πειραζουν καθολου.

Ειναι απο τις φορες που χαιρομαι που επικρατησε η αποψη της μανας, του αφεντικου δηλαδη.:p

• Like
Reactions: mareco

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Καλε γιατι τοσο αγχος??
Δεν ειναι δα και συνηθισμενο να παθαινει κατι ο σκυλος στην στειρωση...
Περαστικα σας λοιπον...τι περαστικα...που περασαν κιολας!!

(ευτυχως που το μελος της οικογενιας που περνει αποφασεις, ειχε τα μυαλα στο κεφαλι του...;))

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
εγω ειχα πει ότι αν το παρω απόφαση, θα τη βγάλω είτε στο κτηνιατρείο με το ζόρι είτε στο αμάξι απέξω από το κτηνιατρείο...
Συμπάσχω ΑΠΟΛΥΤΑ με το αγχος σου, αλλά σημασία εχει ότι όντως το εκανες για το καλό της και πλέον ειναι οκ η μικρή σου φιλόσοφος!

• Like
Reactions: avapimou

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
μπραβο που το αποφασισατε κ περαστικα στη μικρη σας.ειναι οντως μεγαλο το αγχος.
εμεις οταν τον στειρωσαμε,καθομασταν κ κοιτουσαμε τις φωτογραφιες του απο κουταβι,λες κ θα τον χαναμε!(20 λεπτα κρατησε η επεμβαση)

• Like
Reactions: ntoulis

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Ωχ, σαν να διάβαζα την ιστορία του Iggy.. Και να πω ότι θα τον πετσόκοβαν, μια τομούλα μια σταλιά ήταν εντέλει, μισή ώρα διαδικασία κι όλα καλά. Αλλά και πάλι να το κάναμε, το ίδιο άγχος θα είχα. "5ο τσιγάρο σε μια ώρα", που έλεγε κι ο Σάκης, και καθημερινό φωτορεπορτάζ στον γιατρό μου στη Φλώρινα για να'χω και 2η γνώμη για την πρόοδό μας, βέβαια..
Μπράβο σας ως οικογένεια που έχετε άξιο αρχηγό :p

• Like
Reactions: Serge

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Η εγώ ειμαι πολυ αναισθητη...ή η στειρωση ειναι πιο επικινδυνη απ οσο φανταζόμουν...
Θα σας πω απο χειμωνα που έλεγα να στειρώσω τον αντρακλα...

• Like
Reactions: dnassib

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Παιδιά μη μπερδευεστε, καμία σχέση η στειρωση του αρσενικου με του θηλυκού, στα αρσενικά είναι πολύ απλούστερη-ευκολότερη-γρηγορότερη.

Αργυρω πολυ ωραίο ποστ. Προσοχή στις θερμίδες απο δω και περα ;)

• Like
Reactions: ioanna a

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Παιδιά μη μπερδευεστε, καμία σχέση η στειρωση του αρσενικου με του θηλυκού, στα αρσενικά είναι πολύ απλούστερη-ευκολότερη-γρηγορότερη.

Όντως καμία σχέση, αλλά ο πόνος της μάνας είναι ίδιος @Ghostdoc :giggle:

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Καθυστερημένα ευχαριστώ για τις ευχές σας :)
(δεν ξέρω τι δι!@#$ο :mad: έχει πάθει το ιντερνετ και μια έχω σύνδεση μια όχι. Έχω δηλώσει βλάβη με απειλή για αλλαγή παρόχου μήπως και γίνει δουλειά).

Περαστικα της Αργυρω! (y)Γλυφει τα ραμματα της? Αν οχι πως και βαλατε κολαρο?
Κολάρο βάλαμε προληπτικά γιατί δεν είναι και το ποιο ήσυχο σκυλί.:sneaky:

Καλε γιατι τοσο αγχος??
Δεν ειναι δα και συνηθισμενο να παθαινει κατι ο σκυλος στην στειρωση...
Περαστικα σας λοιπον...τι περαστικα...που περασαν κιολας!!

(ευτυχως που το μελος της οικογενιας που περνει αποφασεις, ειχε τα μυαλα στο κεφαλι του...;))
Όλοι αυτό μου έλεγαν αλλά εγώ που να το καταλάβω. Είμαι κι άτομο που πρώτα απ' όλα βάζει το κακό στο μυαλό του και καταλαβαίνεις. Άσε που είχα και την ευθύνη όσο να ' ναι.;)

εγω ειχα πει ότι αν το παρω απόφαση, θα τη βγάλω είτε στο κτηνιατρείο με το ζόρι είτε στο αμάξι απέξω από το κτηνιατρείο...
QUOTE]

Ήμουν μέσα μέχρι την στιγμή που κοιμήθηκε και μετά περίμενα έξω από την πόρτα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις άνοιξε τα μάτια της ήθελα να της απαγγείλω το αγαπημένο της απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα (το κάναμε επανάληψη το προηγούμενο βράδυ με την μεγάλη) αλλά είπα να μην φανερώσω στον κτηνίατρο όλαααααα τα μυστικά της ΘΕΑΣ.:p

Τέλος καλό, όλα καλά! Και ξανά προς τη δόξα! Πάντα με υγεία και χαρά!
Η υγεία αυτό είναι το παν και γι αυτό το αποφασίσαμε ώστε να αποκλείσουμε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις αργότερα. (y)

εμεις οταν τον στειρωσαμε,καθομασταν κ κοιτουσαμε τις φωτογραφιες του απο κουταβι,λες κ θα τον χαναμε!(20 λεπτα κρατησε η επεμβαση)
Εμείς να δεις!! Τι ιστορίες είπαμε, τι φωτογραφίες είδαμε...:cry: Μία ώρα κράτησε περίπου με την διαδικασία της νάρκωσης.

α να χαθεις συγκινηθηκα! λες και διαβαζα κειμενο απο το χωρις οικογενεια σνιφ :cry::cry::cry:
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο φορτισμένη συναισθηματικά... και δεν τα ' γραψα κι όλα:rolleyes:

Ωχ, σαν να διάβαζα την ιστορία του Iggy.. Και να πω ότι θα τον πετσόκοβαν, μια τομούλα μια σταλιά ήταν εντέλει, μισή ώρα διαδικασία κι όλα καλά. Αλλά και πάλι να το κάναμε, το ίδιο άγχος θα είχα. "5ο τσιγάρο σε μια ώρα", που έλεγε κι ο Σάκης,
Έχεις δίκιο και πάλι να το έκανα πάλι το ίδιο άγχος θα είχα νομίζω. :unsure:

Η εγώ ειμαι πολυ αναισθητη...ή η στειρωση ειναι πιο επικινδυνη απ οσο φανταζόμουν...
Θα σας πω απο χειμωνα που έλεγα να στειρώσω τον αντρακλα...
Τον χειμώνα ε;;; Για να σε δω τότε !!:p

Ναι μωρέ. Εμείς έχουμε και μια τομούλα τόοοοοση όσο να πεις. Την τροφή της θα πρέπει να την προσέξουμε το ξέρω να μην χάσει η ΘΕΑ το αγαλματένιο / σμιλευμένο της κορμί.:p

Η αλήθεια είναι ότι για τ' αγοράκια είναι κάπως.... η στείρωση..;)

Εν κατακλείδι, η ανάρρωση μας πηγαίνει άριστα.
Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι το χειριστικό σκυλί μας τα θέλει τώρα όλα στο χέρι. Δεν κατεβαίνει από κρεβάτι - καναπέ αν δεν την κατεβάσουμε. Γουφ ανέβασε με, γουφ κατέβασε με.
Το επικό ρίχνει από τον καναπέ τα παιχνίδια της και γουφ να της τα πιάσουμε για να τα ξαναρίξει στο λεπτό και να ξαναγουφιάσει...

Υ.Γ. Το κολάρο είναι της Ελισάβετ κι όχι της Φρειδερίκη :D:p

• Like

D

Deleted member 14614

Guest
Χαίρομαι που επιβλήθηκες! Μπράβο, γιατί σε τέτοιες καταστάσεις όταν είναι όλοι κατά, δύσκολα επιβάλλεται η μειοψηφία!
Αλλά πολύ άγχος βρε παιδί μου...Έτσι και σας τύχει καμιά σοβαρή εγχείρηση τι θα κάνετε? χεχε Σε πειράζω φυσικά, μακάρι να είχαν όλοι το ίδιο ενδιαφέρον κι ας ήταν εκ περισσού.

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
I I I I I I !!! Το μισό ποστ ανέβηκε. Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο μεγάλο. Τώρα θα πρέπει να το ξαναγράψω...

ghelly Ήμουν μέσα μέχρι την στιγμή που κοιμήθηκε. Μετά την έβγαλα έξω από την πόρτα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις άνοιξε τα μάτια της ήθελα να της απαγγείλω το αγαπημένο της απόσπασμα από την Πολιτεία του Πλάτωνα (το κάναμε επανάληψη το προηγούμενο βράδυ με την μεγάλη) αλλά είπα να μην φανερώσω στον κτηνίατρο όλααααααα τα μυστικά της ΘΕΑΣ. :p

d-friend Η υγεία είναι το ζητούμενο. Γι αυτό κι εμείς το πήραμε απόφαση για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον :)

nikol_te Εμείς να δεις. Τι φωτογραφίες είδαμε, τι ιστορίες είπαμε.. Μια ώρα κράτησε περίπου με τη διαδικασία της νάρκωσης. :)

Anniegr Κι εγώ αυτό νομίζω. Το ίδιο άγχος θα είχα αν το ξανάκανα. Όσο και τον "άξιο αρχηγό" επιβάλλεται με δημοκρατικές διαδικασίες. (Όλοι έχουν λόγο αλλάααααααααα η τελική απόφαση είναι του αρχηγού) :p:D:ROFLMAO:

Αvapimou Η αλήθεια είναι ότι όταν τ' έγραφα ήμουν λίγο συναισθηματικά φορτισμένη. Και δεν τ' έγραψα κι όλα. :sick:

Aunt Mary Τον χειμώνα ε;;; Θα σας δω τότε τι θα λέτε :p

Ghostdog Ναι μου το είπε κι ο κτηνίατρος να προσέξουμε το βάρος. Άλλωστε δεν θέλουμε να χαλάσουμε το αγαλματένιο / σμιλευμένο κορμί της ΘΕΑΣ.;)

Υ.Γ. Το κολάρο ήταν της Ελισάβετ και όχι της Φρειδερίκης (κυρίες μου συγνώμη για το μπέρδεμα):p

• Like

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Όλα ανέβηκαν, απλά πρέπει να πατήσεις το τελευταίο Quote για να τα δεις (κάτσε ξανάγραφε χαχχαχαχαχ :ROFLMAO:)

• Like
Reactions: ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Όλα ανέβηκαν, απλά πρέπει να πατήσεις το τελευταίο Quote για να τα δεις (κάτσε ξανάγραφε χαχχαχαχαχ :ROFLMAO:)
:confused:Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω τον ΟΤΕ μου μέσα !!!!!!!!!!:confused: Γκρρρρρ !!!!!!:mad: και τα ξανάγραφα η χαζή..... Το τελευταίο Quote;;;; το τελευταίο quote;;;
Γελάτε κυρία μου; Γελάτε;;:p:p

Παραμιλώ.... Μη δώσετε σημασία....

• Like
Reactions: Anniegr

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Μάλλον τον Σεπτεμβρη εμείς θα στειρωθούμε....και σκέφτομαι και ρωτάω από τωρα τον κτηνιατρο λεπτομερειες για την επέμβαση . Φαντάζομαι πως θα ειμαι τότε....