Στείρωση

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Εμείς πάμε την Πέμπτη....Εγώ όταν μπήκα για χειρουργείο τόσο άγχος δεν είχα....την νάρκωση φοβάμαι και εγώ... Επίσης μην φοβηθεί, μην πονέσει,μην στρεσάριστεί....AΣΕ ΠΟΥ από προχθές τη κοιτάζω και μου φαίνεται τόσο μικρούλα (22 κιλά γομάρι) σαν μωράκι σαν ένα κουτάβι τόσο δα...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Από ότι διάβασα υπάρχουν κι άλλοι που αγχώνονται για τη στείρωση...και για τη νάρκωση...Δε φτάνει δηλαδή που είμαι γενικά αγχώδης τύπος διαβάζω και τα ποστ και τρελαίνομαι περισσότερο. Δύο σκυλιά είχα στο παρελθόν που στειρώθηκαν και μάλιστα θηλυκά, τέτοιο άγχος δεν είχα. Τώρα θα στειρωθεί ο Μπόμπυ, μάλλον το μεθεπόμενο Σάββατο και τρώω τα νύχια μου από τώρα. Μη μου πείτε και σε αυτό το φόρουμ ότι δε πρέπει να τον στειρώσω κι ότι δεν ειναι λογικο να κόψω το σκύλο κομματάκια προληπτικά επειδή φοβάμαι μήπως αρρωστήσει κάποιο σημείο του σώματός του
Η άποψή μου είναι ότι η στείρωση είναι πρόληψη και θεωρώ πως κάνεις το καλύτερο πράγμα. Σαφώς και τα αρσενικά σκυλάκια στατιστικά ίσως και να χουν λιγότερα οφέλη απο μια στείρωση σε σχέση με τα θηλυκά, αυτό δεν αναιρεί την πρόληψη όμως. Αυτά περι πετσόκοψης του σκύλου και λοιπές βλακείες..οκ..δε τα σχολιάζω.

Εμείς στειρωθήκαμε πριν απο 10 μέρες. Όλα πήγαν καλά. Σάββατο κι εμείς στειρωθήκαμε και την Κυριακή το βράδυ χοροπηδούσε πάλι. Είναι πάρα πολυ σπάνιο να γίνει κάτι κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και είναι πραγματικά επέμβαση ρουτίνας. Ειδικά για τον μικρό σου, που είναι και αρσενικός, πραγματικά δεν έχεις τίποτα ν ανησυχείς.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Δεν τον λες και μικρο χαχαχαχαχαχαχαχαχ!
Εκτος απο τη ναρκωση με αγχωνει και το μετα, πως θα συμπεριφερθει τις πρωτες 2-3 μερες. Πχ και τα δυο θηλυκα που ειχα παλια μετα τη στειρωση ηταν επιφυλακτικες και δε γουσταραν χαδια. Αυτο σκεφτομαι μηπως γινει επιθετικος η κατι τετοιο επειδη θα τον τραβανε τα ραμματα. Τα δραματοποιω ε; χιχιιχιχιχιχιχ

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μη μου λες τέτοια! Το κορίτσι μου πότε δεν έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα. Δεν την έχω ακούσει πότε να γρυλιζει ούτε σε μένα ούτε σε κανέναν. Ποτέ και σε καμία συνθήκη...λες να μου "χαλάσει"? Δεν θέλω!!! Είμαι πολύ ευτυχισμένη που το σκυλί μου δεν έχει δείγμα επιθετικοτητας πάνω της... και άλλο άγχος τώρα...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
εεεε μικρός που λέει ο λόγος παιδί μου..Κοίτα εμείς ας πούμε, δεν είχαμε εξωτερικά ράμματα. Δεν βάλαμε καν κολλάρο. Η τομή ήταν πεντακάθαρη. Για οτιδήποτε σε απασχολεί μετά το χειρουργείο, θα μιλάς με το γιατρό σου. Αν δεις ότι πονάει για κάποιο λόγο και είναι ανήσυχος, μίλα μαζί του μήπως σου κάνει κάποια παυσίπονη ένεση αν το κρίνει απαραίτητο. Εμείς να φανταστείς, ούτε παυσίπονο δεν πήραμε. Μόνο μετά το χειρουργείο της έκανε ένεση και δεν ξαναπήραμε τίποτα. Μόνο αντιβίωση.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
καλε δεν ειπα οτι θα αλλαξει χαρακτηρα και συμπεριφορα-για τις πρωτες 2 μερες αναρωτηθηκα μηπως ειναι επιφυλακτικος επειδη θα ποναει
Μαρθα coolαρε!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
η Μάρθα πιο πάνω αναρωτιόταν..εκεί πήγαινε το μήνυμα. Επιφυλακτικός αν πονάει, μπορεί και να είναι. Θα ναι όμως παροδικό. Εμάς η Μίλβα όταν στειρώθηκε, νομίζω ότι μας μισούσε για λίγες μέρες. Και εμάς και όλο τον κόσμο δλδ. Μετά της πέρασε και της εμεινε η έμφυτη ξινίλα :LOL:

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Και μετά την στείρωση που λέτε παιδιά θα γίνουν τα μάτια τους κόκκινα,θα μεγαλώσουν οι κυνόδοντες τους και θα τρέφονται με ανθρώπινο αίμα..Σλουυυυρπ :D
Ναι ναι ναι !!! Σωστά σωστά τα λέει!!! και μην το γελάτε καθόλου...:(
Έτσι έγινε η ΘΕΑ !!! Βαμπιροθεά..... :mad:Αλήθεια σας λέω !!! Τώρα τελευταία ρίχνει κάτι δαγκανιές άλλο πράγμα... Ή αυτό φταίει (στείρωση) ή ότι δίναμε περισσότερη σημασία στον Λευτεράκι (δες Βενιζέλο, δες πανελλήνιες). Τώρα όμως ξουτ οι κακές και τρισάθλιες πανελλήνιες μαζί με τον Λευτεράκι, και τον Βιζυηνό. Τώρα έχουμε μόνο την ΘΕΑ Ίριδα.... Ε;;;:love: (διαφορετικά έχουμε σκυλοοδοντιάτρο για ξεδόντιασμα...ναι θα βρούμε κι από αυτόν Αμ δε;!;!):p

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
@ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ. αν η μικρή παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς ξαφνικά μετά τη στείρωση, οφείλεται σε δικούς σας λάθος χειρισμούς. Ξέρω σκυλάκι που μετά απο θλάση στο ποδαράκι, έκανε συνεχώς ότι κουτσαίνει για να τραβάει την προσοχή. Προσπάθησε να μην την παραχαιδεύεις. Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου..Πάντως ξαναλέω..Η στείρωση δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του σκύλου!

• Like
Reactions: l.Kyveli

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μα και εγώ έτσι πιστεύω ότι δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας..για αυτό αναρωτήθηκα. Λέω έχει γούστο να πάμε για μαλλί και να βγούμε κουρεμένοι...Οι πρώτες μέρες να είναι δύσκολες λογικό μου φαίνεται αφού το ζώο έχει περάσει όλο αυτό... να coolαρω μια κουβέντα είναι νομίζω θα πω του γιατρού μαζί με τη παυσίπονη της Σίλβας να βαρέσει και μια ηρεμιστικη σε μένα...

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Να ρωτήσω κάτι. Η Ίρις φορούσε το κολάρο μετά την στείρωση τρείς βδομάδες περίπου (είμαστε βλέπετε ζωηρά κορίτσια :)). Ταυτόχρονα φορούσε και το scalibor. Πρέπει να της δημιουργήθηκε κάτι σαν αλλεργία γιατί έπεσε το τρίχωμα της στον λαιμό και είχε φοβερή φαγούρα με αποτέλεσμα να ξύνει πολύ έντονα το σημείο και να το έχει ματώσει :(. Της έβγαλα το scalibor και τώρα ο λαιμός της είναι ελεύθερος και δεν ξύνεται. Η κοπέλα που της έκανε μποτέ μου είπε θ' αργήσει πολύ να βγάλει τρίχωμα στον λαιμό της. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι τώρα είναι μόνο με την αμπούλα και κάθε βράδυ την ψεκάζω με effipro. Έχω σταματήσει να την βγάζω βόλτα το πρωί ,6:45 και το βράδυ μετά τις 17:00 γιατί φοβάμαι για σκνίπες. Βγαίνει μόνο για κανένα μισάωρο στη γειτονιά γύρω στις έξι το απόγευμα. Θα περιμένω να κλείσει τελείως η πληγή και μετά θα της βάλω άλλο αντιπαρασιτικό κολάρο, όχι scalibor. Μέχρι τότε όμως τι άλλο μπορώ να κάνω για να είναι ασφαλής η ΘΕΑ από τα βρωμοπαράσιτα;;;:confused:

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Αν έχεις βάλει αμπουλα γιατί την ψεκαζεις κάθε βράδυ με effipro?(n) κι αυτό για ψύλλους και τσιμπούρια ειναι, όπως και η αμπουλα, της κανεις υπέρ δοσολογια, σταμάτησε το!!!:eek::eek::eek: (συμβουλή ειναι, μην παρεξηγηθώ ;))
Αφού θεωρείς ότι έκανε αλλεργία στο scalibor, βάλε της αμπουλα που καλύπτει και σκνιπα (πχ advantix) και ψεκαζε σπρέι σιτρονελας το σούρουπο, αυτό δεν ειναι φάρμακο ,μπορείς να το βάζεις καθημερινά (y)

• Like
Reactions: LaCat

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Τρείς εβδομάδες;;; Το βρίσκω υπερβολικό, όπως και υπερβολική βρίσκω τη χρήση τόσων χημικών μαζεμένων. Ακόμα και με την πιο "παλιά" μέθοδο στείρωσης που χρησιμοποιούσα κολάρα, το πολύ να το έχω αφήσει σε σκύλο 10 άντε 15 μέρες στα ξεροκέφαλα.

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Τρείς εβδομάδες;;; Το βρίσκω υπερβολικό, όπως και υπερβολική βρίσκω τη χρήση τόσων χημικών μαζεμένων. Ακόμα και με την πιο "παλιά" μέθοδο στείρωσης που χρησιμοποιούσα κολάρα, το πολύ να το έχω αφήσει σε σκύλο 10 άντε 15 μέρες στα ξεροκέφαλα.
Δύο εβδομάδες το φορούσε μέχρι να βγάλει τα ράμματα. Όταν τα έβγαλε το νευρόσπαστο πασπάτευε την τομούλα και την μάτωσε στο χιλιοστό. Ε !!! εκεί της είχε καθίσει. Όσες ώρες είχε η μέρα την έγλειφε και την μασούσε. Έτσι μας είπε ο κτηνίατρο άλλες πέντε μέρες.

Katerinasp έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό μου είπαν και στο πετ-σοπάδικο που πήγα το απόγευμα για να πάρω αμπούλα. Σε καμιά δεκαριά μέρες αφού έχει κλείσει τελείως η πληγούλα στο λαιμό θα βάλω κολάρο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι scalibor ή κάποιο άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι υπερβολική γιατί εδώ στον Πειραιά δεν κυκλοφορούν απλά κουνούπια. Βαμπίρ κυκλοφορούν κι από σκνίπες άλλο πράγμα. Ρέιβ πάρτυ κάνουν. Ούτε φιδάκια ούτε αντικουνουπικά ούτε διάβολος μαύρος δεν τα πιάνει.:mad:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Από ότι διάβασα υπάρχουνκι άλλοι που αγχώνονται για τη στείρωση...και για τη νάρκωση...Δε φτάνει δηλαδή που είμαι γενικά αγχώδης τύπος διαβάζω και τα ποστ και τρελαίνομαι περισσότερο. Δύο σκυλιά είχα στο παρελθόν που στειρώθηκαν και μάλιστα θηλυκά, τέτοιο άγχος δεν είχα. Τώρα θα στειρωθεί ο Μπόμπυ, μάλλον το μεθεπόμενο Σάββατο και τρώω τα νύχια μου από τώρα. Μη μου πείτε και σε αυτό το φόρουμ ότι δε πρέπει να τον στειρώσω κι ότι δεν ειναι λογικο να κόψω το σκύλο κομματάκια προληπτικά επειδή φοβάμαι μήπως αρρωστήσει κάποιο σημείο του σώματός του
:confused::confused:
γιατι? στο χουν πει? φαντάζομαι υπό την εννοια ότι "παρεμβαίνεις στη φύση"?

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
:confused::confused:
γιατι? στο χουν πει? φαντάζομαι υπό την εννοια ότι "παρεμβαίνεις στη φύση"?
Γιατί λίγοι το λένε?Και η γνωστή ατάκα "αστο να χαρεί κι αυτό λίγο"...Εγώ έχω ακούσει και τo κορυφαίο..."Να στην ξεπαρθενιάσει ο δικός μου" ?

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
ναι μου το εχουν πει, οτι δεν υπαρχει λογος να ακρωτηριασω το αρσενικο σκυλι υπο το φοβο μελλοντικου πιθανου προβληματος καρκινου. Δηλαδη ο προληπτικος ακρωτηριασμος δε στεκει κι αν ηταν ετσι θα επρεπε να κοψω κομματακια κι αλλα σημεια του σκυλου απο φοβο μην αρρωστησει. Εεεεε δε παει ετσι!!! Ειμαι υπερ της στειρωσης και δεν αλλαζω αποψη και μεχρι στιγμης δεν ετυχε να γνωρισω κτηνιατρο που διαφωνει

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
7,5 μηνων η μόλυ.περιμενω τον πρωτο οίστρο για να δρομολογησω την στείρωση...τι χρειαζεται να κάνω πριν την επέμβαση αυτη;;;;;