Συμβουλή (άμεση)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Λοιπόν το πρωί ο Άρης ήταν μια χαρά.

Του έδωσα να φάει μια κονσέρβα (πατέ) γιατί δεν είχα μαγειρέψει το κρέας του και μετά από αυτό άρχισε να γλύφεται και να κάνει κάτι σα λόξυγγα, έβηξε και κανά δυο φορές σα να προσπαθεί να καθαρίσει το λαιμό του - αλλά έβαλα το χέρι μου μέσα, δε βρήκα τίποτα να τον εμποδίζει. Εντωμεταξύ ενώ του έχω air condition κάνει κάτι λαχανιάσματα πού και πού σα να ζεσταίνεται πολύ.

Του δωσα μετά λίγο κεφίρ (εμπορίου, γιαουρτάκι πείτε) και ένα κομματάκι κρέας που είχε περισσέψει από το βραδινό του, το κατάπιε μια χαρά και το κεφίρ το ήπιε με όρεξη.

Τεσπά πήρα την κτηνίατρο, μου είπε ότι φαίνεται σαν ανάστροφος φταρμός, κάτι σαν ανθρώπινος λόξυγγας, να μην ανησυχώ κι αν συνεχίσει να την ξαναπάρω. Θέλω να τον πάω να τον δει αλλά ανοίγει στις 5. Πήρα κ μια άλλη κτηνίατρο (σε άλλη πόλη είναι αυτή, δε μπορώ να τον πάω), μου έκανε κάτι "αχα" "αχα" όταν της το περιέγραφα, με ρωτάει "η κονσέρβα είχε πολύ λίπος?" της λέω πιθανόν δεν ξέρω και μου λέει μετά "καλά επειδή κάνω κάτι (μια δουλειά σε δημόσια υπηρεσία) πάρε με σε καμιά ώρα".

Και εντάξει ρε παιδιά να την πάρω σε καμια ώρα το φελέκι μου μέσα αλλά μην έχει κάτι που σε μια ώρα θα χει γίνει κάτι μη αναστρέψιμο.

Και όπως καταλάβατε επειδή κρατάει ώρα τώρα αυτό αγχώθηκα κ είπα να ρωτήσω κι εσάς αν έχετε καμιά παρόμοια εμπειρία κ μήπως πρέπει να ακυρώσω τα 2 μίτινγκ που έχω σε λιγο και να τρέξω να βρω 3ο κτηνίατρο? (π.χ. Συστροφή? Καρδιά?)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Μετά από τις κανά-δυό φορές που "έβηξε" το πρωί, έχει άλλα συμπτώματα;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Αυτός ο λόξυγγας αν και έχει υποχωρήσει σε συχνότητα δεν έχει σταματήσει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Bump.

Τον πήγα πριν καμιά ώρα βόλτα γιατί ξέχασα να αναφέρω ότι από τότε που το έπαθε το πρωί κόλωσα κι έκατσα να τον παρακολουθήσω. Έκανε τσίσα-κακά, στο τέλος στα κακά γαύγισε λίγο σα να ήθελε κι άλλο, κάτι τέτοιο. Αλλά μες στα κέφια στη βόλτα.

Το λόξυγγα δεν τον έχει σταματήσει αν και είναι πολύ μικρότερη η συχνότητα, έκανε κ το "βήχα" 2 φορές ακόμα και πιάνω συνεχώς την κοιλιά του, δε μου φαίνεται σκληρή αλλά ελαφρώς φουσκωμένη. Τη μία κτηνίατρο που ξαναπήρα μου είπε ότι έχει σίγουρα διάταση στομάχου, ελαφριά, μάλλον από αλλαγή τροφής, αλλαγή περιβάλλοντος (ήταν στους γονείς μου σχεδόν ένα μήνα, αλλά προσπάθησα να μην αλλάξω διατροφή). Η άλλη κτηνίατρος είπε ότι θα ναι 6 παρά στο ιατρείο.

Τι σκατά να κάνω? Να ψάξω να βρω ποιος άλλος έχει μηχάνημα υπέρηχο και να τρέξω (ακτινογραφία με νάρκωση φοβάμαι να του κάνω, είχε μια αρρυθμία πέρσι που του κάναν υπέρηχο καρδιάς και τις αποφεύγουμε τις ναρκώσεις)? Να σταματήσω να πανικοβάλλομαι και να περιμένω να πάω στην άλλη στις 6?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Βρες γιατρό και πήγαινε τον... τι πάει να πει ελαφριά διάταση και μάλιστα από το τηλέφωνο

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ποιόν γιατρό εμπιστεύεσαι περισσότερο;

Χάριν συζήτησης, θα ρισκάρω να σου πω, ότι εγώ δεν θα ανησυχούσα τόσο πολύ.
Αν ήταν κάτι οξύ, από το πρωί μέχρι τώρα, θα είχε δείξει. Συν που από κέφια είναι μια χαρά. Αστον νηστικό εννοείται και με ελάχιστο νερό και θεωρόντας ότι είσαι κοντά και τον παρακολουθείς, πήγαινε βέβαια οπωσδήποτε στον γιατρό, αλλά όχι μαλλιοκούβαρα. Αλλωστε, η ώρα είναι ήδη τέσσερις σχεδόν.

Ακτινογραφία χωρίς νάρκωση, δεν θα κάτσει να του κάνετε;

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Συμφώνω με τον takisft .. όντως.. πως έκανε διάγνωση από το τηλέφωνο..;;;;
Αν έχεις διαθέσιμο γιατρό τώρα,πήγαινε..για να σου φύγει κ το άγχος..!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Κανέναν δεν εμπιστεύομαι μαρεκο από τηλεφώνου.. Κι από κοντά πάλι είναι χαμηλή η εμπιστοσύνη μου σε άπαντες.. Για το αν θα κατσει για ακτινογραφια έτσι δεν ξερω. Μπορει ναι μπορει κ οχι

Αέρια μου είπε τακη κ άλμπα ότι έχει αυτή που μου πε για τη διάταση. Μακάρι. Το θέμα είναι πως τα χω παίξει μήπως παίζει να κάνει συστροφή κι εγώ κάθομαι κ τον κοιτάω...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Ναι οταν γυρισαμε απο τη βολτα που αφησα κανα 15λεπτο το χερι μου στην κοιλια του οντως ακουγα. Τωρα οχι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Δεν υπάρχει ελαφριά διάταση!
Δεν θα είχε φάει αν είχε συστροφή. Θα προσπαθούσε να κάνει εμετό επίσης χωρίς να βγάζει τίποτα.
Ο γιατρός σου που ανοίγει στις 6 δεν μπορεί να πάει λίγο νωρίτερα στο ιατρείο;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Ο γιατρός σου που ανοίγει στις 6 δεν μπορεί να πάει λίγο νωρίτερα στο ιατρείο;
Οχι ρε γμτ.. τη ρωτησα... Εδω κανονικα στις 5 ανοιγε κ σημερα ειδικα θα παει στις 6... την τυχη μου...

Last edited:

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Έφαγε με όρεξη κ ήταν ορεξάτος κ στην βόλτα.. Οπότε, αυτό είναι καλό σημάδι..
Τώρα πως είναι..;;;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν είμαι το τέρας ψυχραιμίας σε τέτοια και μπορεί να σε πανικοβάλλω άδικα, αλλά δεν μπορώ να μη το πω.

Από τη στιγμή που αναφέρθηκε η λέξη διάταση (έστω και τηλεφωνικά), επιβάλλεται να τον εξετάσει γιατρός άμεσα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, την γνώμη μου θα γράψω απλά.
Πολύ δύσκολο να έπαθε συστροφή στομάχου ο σκύλος με την κονσέρβα και τώρα να είναι μέσα στην καλή χαρά. Όταν ο σκύλος έχει συστροφή η κλινική του εικόνα είναι πολύ κακή, σίγουρα δεν τρώει και σίγουρα δεν πίνει νερό ούτε απολαμβάνει τις βόλτες. Εγώ θα περίμενα δύο ώρες να πάω στον γιατρό μου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Σε δύο ώρες θα είσαι στον γιατρό. Μην τρελλαίνεσαι.
Είσαι μαζί, τον παρακολουθείς εννοείται μήπως υπάρξει επιδείνωση και τέρμα.
Αν ήταν συστροφή, δεν θα αναρωτιόσουν όλο το πρωί.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Πολυ πολυ χαδιαρης. Μάλλον κατάλαβε ότι κάτι έχω και κουλουριάζεται όλο πάνω μου. Αλλιώς δε νιώθει καλά κ κουλουριάζεται όλο πάνω μου. Ξέρω γω, έτσι κι αλλιώς το μεσημέρι ρίχνει ξάπλες πάντα, δεν είναι και μες στην ενέργεια.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
κυβέλη, μαρέκο, ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει πάθει ακόμα συστροφή το ξέρω (μάλλον). Διάβασα όμως άρθρα τόσες ώρες (καταραμένο ίντερνετ) ότι εφόσον ξεκινάει μια διάταση στομάχου μπορεί σε κάποιες ώρες να γίνει η συστροφή. Αυτό τρέμω.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Αν ειχε συστροφη πιστεψε με τωρα δε θα μιλαγαμε. Μην πανικοβαλεσαι, απλα παρακολουθησε τον οπως λεει η μαρεκο.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Εγώ λέω να κάνεις ότι σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα..
Αν το να περιμένεις 2 ώρες, σε πανικοβάλλει περισσότερο..πήγαινε τώρα..