Συμβουλή (άμεση)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Διάταση είναι η υπερπλήρωση του στομάχου με αέρα.
Λογικά...θα έπρεπε να έχει τυμπανισμό, προσπάθειες για εμετό, σιαλόρροια, αναπνευστική δυσχέρεια.
Ο Αρης, δεν είχε τίποτα απ'όλα αυτά, πλην της αναπνευστικής δυσχέρειας. Το βασικό σύμπτωμα όμως, είναι ο τυμπανισμός. Απαιτείται αποσυμπίεση, με στοματογαστρικό καθετήρα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Λογικά...θα έπρεπε να έχει τυμπανισμό, προσπάθειες για εμετό, σιαλόρροια, αναπνευστική δυσχέρεια.
Τι να σου πω Μαρία μου... εγώ τα έβλεπα διαφορετικά. Βεβαίως η κρίση μου είναι απλώς από διάβασμα των συμπτωμάτων της ασθένειας και τίποτα άλλο. Και μακάρι να μη τα μάθω ποτέ μου. Μου φτάνουν τα δικά μας...

Κάποια συμπτώματα είχαν αρχίσει να φαίνονται. Ελαφρώς φουσκωμένη η κοιλιά, λαχάνιασμα αν και με κλιματισμό, ο λοξυγγας που μάλλον ήταν προσπάθεια για εμετό, η δυσκολία να κάνει τα κακά του όπως περιέγραψε η Estranged και τέλος το κουλούριασμα δίπλα της...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Λοιπόν μόλις επιστρέψαμε. Τελικά είναι λίγος ο αέρας στο στομάχι, πολύς αέρας στο έντερο και ελαφριά πάχυνση των τοιχωμάτων του στομάχου. Μου είπε ο κτηνίατρος που έβγαλε την ακτινογραφία ότι δεν υπάρχει φόβος για συστροφή, μπορεί όμως να ξεκινάει καμιά κολίτιδα.

Εντός ολίγου θα πάρω τη δικιά μας κτηνίατρο την οποία και ενημέρωσε απλά είχε πάει οδοντίατρο κ είπε να την ξαναπάρουμε μετά τις 9:30.

Ελαφρύ τυμπανισμό έχει Μαρέκο. Ο λόξυγγας Τάκη δεν πρέπει να ήταν προσπάθεια για εμετό αλλά πίεση του διαφράγματος από την κοιλιακή χώρα. Και τέλος ναι, το λαχάνιασμα μόνο ως ελαφριά αναπνευστική δυσχέρεια μπορώ να το εκλάβω γιατί δεν είχε ζέστη με τίποτα.

Έντιτ: πήρα και την κτηνίατρό μας, τα ίδια μου είπε ότι της είπε κι ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό, οπότε θα πάμε ξανά αύριο το απόγευμα με την ακτινογραφία παραμάσχαλα και να του τελείώσουμε και το τσεκ απ, να προσέξω μόνο να μη φάει μεγάλη μερίδα και από ότι μου είπε κ η άλλη το απόγευμα (που μου χε πει από τηλεφώνου για τα αέρια) είπε να χωρίσω το γεύμα σε μικρά γεύματα 4-5 φορές τη μέρα και καλύτερα κοτόπουλο. Κοτόπουλο δεν έχω, θα του βράσω γαλοπούλα, το μοσχάρι που είχα μάλλον θα το πάω να το χλαπακιάσει η Κανελίτσα (αδέσποτη φίλη μας). Κι άμα συμβεί τίποτα το βράδυ περιμένει τηλέφωνο (ευτυχώς!).

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Εμείς να δεις πώς ανησυχήσαμε! Ειδικά την ώρα που ενώ έκανε τον υπέρηχο η κτηνίατρος γυρνάει και μου λέει "πώς ήρθες εδώ? αμάξι έχεις?" και σκέφτηκα στιγμιαία "πού πρέπει να πάω παναγία μου? κτηνιατρική κλινική? εγχείριση? θα τον προλάβω?". Φιουου να πάω και αύριο να κάνουμε και το υπόλοιπο τσεκ απ και να χαλαρώσω, μόνο αυτό σκέφτομαι.

Σας ευχαριστούμε πολύ πολύ όλους για την υποστήριξη, πραγματικά.

Υ.Γ. Και για να αποφορτίσουμε το κλίμα: τα 2 μίτινγκ που είχα, θυμάστε? Ε ήταν τηλεφωνικά (ευτυχώς) και λέω άντε θα τα κάνω και θα τον έχω εδώ δίπλα μου και βλέπουμε. Που μυαλό εντωμεταξύ, αρχίζουν στο 1ο οι άλλοι 2 συμμετέχοντες να μιλάνε και ούτε που τους άκουγα, κοιτούσα τον Άρη. Στο 3λεπτο επάνω αρχίζει πάλι να κάνει το λόξυγγα, έντονα. Τους λέω "σόρρυ μπατ την κάνω, medical emergency, ο σκύλος δεν είναι καλά". Ελπίζω να ήταν φιλόζωοι γιατί μαγκώθηκαν λίγο όταν τους το πα, το 2ο τηλ. μίτινγκ πάντως που ακύρωσα μετά στα καπάκια το είχα με μια κοπέλα που άρχισε να μου λέει ελπίζω να είναι καλά, μη σε νοιάζει, θα τα πούμε όποτε μπορείς και τέτοια.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Μα μου φάνηκε και εμένα παράξενο να είχε συστροφή έται όπως μας έγραφες τα αυμπτώματα. Μάλλον του προκάλεσε αέρια η κονσέρβα δηλαδή; Άντε περαστικά και σιδερένιος ο μικρός τουμπανιστής! :p

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Ευχαριστούμε κορίτσια!

Μα μου φάνηκε και εμένα παράξενο να είχε συστροφή έται όπως μας έγραφες τα αυμπτώματα. Μάλλον του πεοκάλεσε αέροα η κονσέρβα δηλαδή; Άντε περαστικά και σιδερένιος ο μικρός τουμπανιατής! :p
Μπα ρε συ, ξέρεις τι? Πρέπει να ναι το μόνιμο πρόβλημά του με τα γαστρεντερικά που δεν έχω βρει ακόμα ούτε αιτία ούτε λύση. Είναι πάρα πολύ ευαίσθητος (εδώ) και στους γονείς μου είναι μια χαρά (που η διατροφή του είναι αίσχος, αυτή τη βρωμοκονσέρβα να φανταστείς του την πήρα μόνο κ μόνο επειδή ξέρω ότι ο μπαμπάς μου του δίνει κονσέρβα το πρωί, κρέας το βράδυ, για να μην του αλλάξω απότομα διατροφή και πάθει τα γαστρεντερικά του). Η κτηνίατρος τους (αυτή η ίδια που μου πε το μεσημέρι για τα αέρια) λέει ότι πιθανόν να φταίει το νερό της Θεσ/νίκης. Το οποίο παραδόξως πίνεται ενώ στη εκεί που μένουν οι γονείς μου δεν πίνεται! Τι να πω, θα συνεχίσω το διάβασμα, θα του το φτιάξω το γαστρεντερικό που θα πάει. Και από αύριο εμφιαλωμένο ο μικρός τουμπανιστής!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Mερικές φορές ναι, κυρίως συνήθως είναι μίζερος, ειδικά με φαγητό του "εμπορίου" (κροκέτες, κονσέρβες). Σήμερα δεν είδα καθόλου, όπως του το άφησα ξαναπήγα στην κουζίνα. Το σκέφτηκα όμως κι αυτό όταν έκανε το λόξυγγα στην αρχή, μετά που δεν υποχωρούσε όμως άλλαξα γνώμη :p

Ευχαριστούμε Αλίκη!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά!

Τα αποτελέσματα όοολων των εξετάσεών του: πάχυνση τοιχωμάτων στομάχου, χαμηλά αιμοπετάλια, υψηλή ουρία.

Πιθανόν να προέρχεται από διατροφή με πολύ λίπος. Ελπίζω πως ναι. Συνεχίζει δίαιτα με κοτόπουλο+ρύζι για 15-20 μέρες ακόμα και επανάληψη των αιματολογικών-βιοχημικών να δούμε μπας και είναι από διατροφή και δεν έχει κάτι άλλο με τα νεφρά του...

Εν τω μεταξύ μες στη βιασύνη μου ξέχασα να της πω να κάνει και τεστ για λεϊσμανία και θα το κάνει τότε. Η λεϊσμανία γενικά επηρεάζει τα νεφρά? Μήπως να το κάνω τώρα αυτό το τεστ?

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Η λεϊσμανίαση επηρεάζει τα σπλάχνα (νεφρά, ύπαρ και εν τέλη καρδιά) αλλά απο όσο ξέρω σε τελικό στάδιο....ο κτηνίατρος θα σου πει καλύτερα γιατί μπορεί να επηρεάζεται η εξέταση απο την τώρα κλινική του κατάσταση!

Περαστικά και αγύριστα να είναι!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Eυχαριστώ για τις πληροφορίες jac, οπότε όντως καλύτερα σε ένα 15ήμερο.

Αχ όχι τι του δινα εγώ maxinikol (μάλλον).. αλλά τι του διναν οι γονείς μου (μάλλον)...

Ευχαριστούμε κ για τις ευχές!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Eυχαριστώ για τις πληροφορίες jac, οπότε όντως καλύτερα σε ένα 15ήμερο.

Αχ όχι τι του δινα εγώ maxinikol (μάλλον).. αλλά τι του διναν οι γονείς μου (μάλλον)...
Ταπεινές γνώσεις ενός ταπεινού φαρμακοτρίφτη έχω που απλά που και που χώνομαι στην βιβλιοθήκη της κτηνιατρικής γιατι το έχω απωθημένο! Μακριά τα σκυλάκια απο παπούδες τα κακομαθαίνουν η μάνα μου στην δική μου έχει δώσει μέχρι κοκορέτσι....!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.977
7.561
Ταπεινές γνώσεις ενός ταπεινού φαρμακοτρίφτη έχω που απλά που και που χώνομαι στην βιβλιοθήκη της κτηνιατρικής γιατι το έχω απωθημένο! Μακριά τα σκυλάκια απο παπούδες τα κακομαθαίνουν η μάνα μου στην δική μου έχει δώσει μέχρι κοκορέτσι....!
Κοκορέτσι δεν είναι τίποτα για τη δικιά μου μάνα. Γκαραντί μια μπουκιά τρώει αυτή μια δίνει στα σκυλιά. Δεν είναι τυχαίο που είναι ο μόνος άνθρωπος στο σπίτι που την κυκλώνουν όταν τρώει. Στους άλλους 2 την έχω δει να δίνει... πατατάκια... τσιπς, χάου ντου γιου σέι ιτ ιν γκρικ. Δεν ξέρω αν έχει δώσει και στον Άρη αλλά είμαι σίγουρη ότι έχει φάει ένα κάρο αηδίες. Ελπίζω τώρα να βάλει μυαλό. Γιατί αν μου πει ξανά "σιγά καλέ τι θα πάθει, εμείς δεν έχουμε μεγαλώσει σκυλιά, μόνο εσύ τα διαβάζεις και τα ξέρεις όλα?" θα βάλω τις φωνές...