Συμπεριφορά με άλλα σκυλιά.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Λοιπόν...δεν έχει ούτε ένα μήνα που ξεκινήσαμε τις βόλτες μας κατόπιν παρότρυνσης του κτηνιάτρου βεβαίως βεβαίως, και έτσι έχουμε φτάσει αισίως 4,5 μηνών και ακόμα γνωρίζουμε τον κόσμο γύρω μας.

Το θέμα της κοινωνικοποίησης του με άλλα σκυλιά με ενδιέφερε πάντα και το "κυνηγούσα" όσο μπορούσα. Μόλις βλέπαμε σκυλάκι στο πάρκο αλληλοπλησιαζόμασταν για να γνωριστούν όσο ήταν αυτό δυνατό. Το σκηνικό πάντα το ίδιο. Ο δικός μου μόλις βλέπει άλλο σκυλί, ανεξαρτήτου μεγέθους, ηλικίας και φύλου, τρελαίνεται! Όταν λέω τρελαίνεται, τρελαίνεται! Από τη χαρά του κι από τη λαχτάρα του να παίξει βέβαια γιατί τα μαστιγώματα που τρώω από την ουρά του τα λένε όλα!

Το κακό είναι οτι μέχρι στιγμής ό,τι σκυλάκι συναντούσαμε μας αγρίευε και αναγκαστικά τα μαζεύαμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα και να μην τα πάρει από φόβο ο δικός μου, οπότε δεν είχαμε καλές ευκαιρίες. Βέβαια ο δικός μου δεν έπαιρνε και πολύ χαμπάρι, το χαβα του!

Μέχρι που σήμερα πετύχαμε ένα θυληκό γκριφονάκι 2 ετών, πολύ φιλικό και ήρεμο...εδώ είμαστε λέω! Κλασικό σκηνικό, ο δικός μου μέχρι να φτάσουμε στο γκριφονάκι να τραβάει και να χοροπηδάει σαν χαζός, μέχρι που άρχισε να ψευτογαβγίζει σε κάποια φάση και τρόμαξε το άλλο και δεν ήθελε να παίξει μαζί μας.. :(

Προσπαθώ να τον διορθώσω την ώρα που αρχίζει να τρελαίνεται, αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω και τον σωστό τρόπο. Τι μπορώ να κάνω για να είναι πιο ήρεμος? Ήδη την τρέλα του με τους περαστικούς τη δουλέψαμε και είναι πολύ καλύτερα, αλλά με άλλα σκυλιά έχουμε πρόβλημα.

Συγγνώμη αν σας κούρασα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μπορεί να διαφωνήσουν πολλοί μαζί μου αλλά όταν ο σκύλος θέλει να πάει δεξιά εσύ να πηγαίνεις αριστερά. Αυτά για αρχή μιας και είναι μικρός ακόμα για να μη σε παρεξηγήσει...

Το ότι τα άλλα σκυλιά του φέρονται "εχθρικά" φταίει ο λανθασμένος τρόπος που πλησιάζει το κουτάβι σου.
Σκύλος που τραβάει συνέχεια, υψωμένο στα πίσω του πόδια δείχνει στα άλλα σκυλιά μια συμπεριφορά που τους κάνουν να θέλουν να αμυνθούν. Έχεις δει όταν θέλουν να ερεθίσουν, ξεσηκώσουν κάποιο σκυλί ότι τους κρατάνε κόντρα και τους τραβάνε?

Έχεις τρεις επιλογές.
Του μαθαίνεις να σου δίνει προσοχή όταν υπάρχουν σκυλιά γύρω σας. Έτσι η διαδικασία του να πλησιάζεται άλλα σκυλιά θα είναι πιο ελεγχόμενη και ήρεμη.
Τον αφήνεις να πάει να γνωρίσει ένα ισσοροποιμένο σκύλο για να τον διορθώση.
Συνεχίζεις όπως είσαι μπερδευοντας τον σκύλο. Γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο να του γνωρίζεις μόνο υποτακτικά σκυλιά, ειδικά την στιγμή που απο ότι κατάλαβα ο κούταβος σου είναι ζωηρός τύπος.
Προσωπικά πιστεύω το πρώτο είναι το καλύτερο και το πιο αξιόπιστο. Και καλύτερη σχέση θα φτιάξετε και θα μάθε έναν τρόπο ζωής που θα του επιτρέπει την αίσθηση της ελευθερίας όταν μεγαλώσει.

Τέλος πάντων, εκπαιδευτής δεν είμαι, το ξεκαθαρίζω :D

Last edited:

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Εγώ προτείνω το εξής!
Βάλε το σκυλί στο αυτοκίνητο, έλα στο Γέρακα και φέρτον μου εδώ να κάνει αυτό το πράγμα με το Ρούμπυ.
θα κάνουν αγώνα "ποιος παίζει καλύτερα". Και μετά "γρηγορότερο κούνημα ουράς".
Αν είναι και πιο μεγάλος από τον δικό μου θα αρχίσει να κυνηγάει την ουρά του δικού σου ο Ρούμπυ.

anyway, το είχα κι εγώ το θέμα αυτό αλλά όταν τον πήρα με φλέξι και άφηνα τα σκυλιά να μυριστούν χωρίς να τεντώνω εγώ το λουρί, τότε ήταν μια χαρά το θέμα.
Πλέον τον "διορθώνουν" τα αδεσποτάκια από κάτω.
Όταν αρχίζει και τρέχει πέρα δώθε πολύ και να γαβγίζει από χαρά και γενικά να είναι έτοιμος να πετάξει (αν είχε φτερά θα το έκανε!) του πατάει μια "μπουνιά" το άλλο το μεγάλο και κάθεται ανάσκελα ο δικός μου.
Είναι σα να του λέει "ε, μικρέ! ηρέμησε! είμαι γριά πια, δεν τρέχω τόσο"

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα τα δοκιμάσω όλα να δω τι θα βοηθήσει περισσότερο στην περίπτωσή μας. Η αλήθεια είναι οτι δεν είχα σκεφτέι ποτέ οτι μας αγριεύουν επειδή τα προσεγγίζουμε με λάθος τρόπο, ευχαριστώ που το ανέφερες BiggBilly, θα το προσέξω.

Pintsie μακάρι να μπορούσαμε να έρθουμε Γέρακα για να μας βάλετε στη θέση μας, αλλά από Θεσσαλονίκη κομματάκι δύσκολο,χαχα! Θα αρχίσω να δοκιμάζω και με το φλέξυ λοιπόν μπας και ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα και θα προσπαθώ να τραβάω την προσοχή του (επίσης κομματάκι δύσκολο εκείνη την ώρα που είναι σε υπερδιέγερση, αλλά θα το προσπαθήσω πολύ).

Γνωρίζω οτι δεν είστε εκπαιδευτές παιδιά, τουλάχιστον οι περισσότεροι από σας, απλά κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη έως και πολύτιμη κάποιες φορές! :)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Πλέον, αν δεν τον πάω εγώ μπροστά στον άλλον σκύλο για να γνωριστούν, δεν πάει καθόλου. Μπορεί να "σκαλώσει" το βλέμμα του πάνω στο άλλο σκυλί όσο περπατάμε αλλά αν δεν σταματήσω εγώ και του πω να πάει, δεν πάει.
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς το έχω "καταφέρει" αυτό.
Υποθέτω επειδή προσπαθούσα να τον κρατήσω μακριά από τα άλλα σκυλιά γιατί οι ιδιοκτήτες δεν θέλαν και πολλά πολλά. (Βλέπεις εδώ στο Γέρακα σκυλί = "φύλακας" που μένει στην αυλή χωρίς να βλέπει ποτέ άλλο σκυλί/άνθρωπο...
Μόνο κάτι γριούλες με κάτι μικροσκοπικά σκυλάκια μπορώ και πλησιάζω χωρίς να με αγριοκοιτάξουν και τα αδέσποτα από κάτω (ας τολμήσω και να μην τα πλησιάσω αυτά τα 2 τερατάκια κάθε βράδυ στις 11 και θα με ρίξουν κάτω! Βλέπεις μάθανε τώρα ότι είμαι καλή στο μασάζ και μου απλώνουν τα πόδια τους από μόνες!) :p Έχω καταφέρει και το εξής: όταν τις χαιδεύω, ο Ρούμπυ περιμένει καθιστός μέχρι να σηκωθώ και να πω πάμε.
Όχι παίζουμε! -επίσης δεν ξέρω πώς έγινε αυτό. Υποθέτω έχει κατανόηση το ζουζούνι μου!

Άστον με το φλέξι να νιώσει λίγο ελεύθερος και να καταλάβουν τα άλλα σκυλούδια ότι δεν πάει να επιτεθεί, αλλά να είσαι από πάνω μην τυχόν γίνει καμιά βλακεία γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς αντιδρούν οι άλλοι σκύλοι.
Αν μπορείς, ηρέμησέ τον όταν βλέπει άλλο σκύλο (πχ πες του κάτσε) και δώσε εσύ εντολή πότε να πάει να μυριστεί και να παίξει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το πρόβλημα θα λυθεί αν έρθει σε επαφή με ένα σκύλο που ξέρεις ότι ξέρει να διορθώνει, που θα τον αφήσεις να τον διορθώσει χωρίς να έχεις άγχος!Κατά προτίμηση μεγάλος σε ηλικία!
Αν διορθωθεί 3-4-5 φορές θα το κόψει και θα πλησιάζει νορμάλ!

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Και πάλι ευχαριστώ!

Στέλιο, θα μιλήσω με τον Γιάννη αυτές τις μέρες και υποψιάζομαι οτι το πρόβλημα μας θα λυθεί εκεί. Λέω να του κάνω εκεί κοινωνικοποίηση γιατί ούτε τον εαυτό μου, ούτε άλλα σκυλιά πολυεμπιστεύομαι. Πιστεύω οτι εκεί θα γίνουν όλα με τον σωστότερο τρόπο και μόνο καλό θα του κάνει να μπει σιγά σιγά στο κλίμα της εκπαίδευσης :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ναι, και καλά κάνεις και δεν πολυεμπιστεύεσαι άλλα σκυλιά!

Το Σάββατο αν κάτσει, παίζει να είμαστε και 'μεις στον Γιάννη!;):D

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Χμμμ... για Σάββατο λίγο δύσκολο εμείς γιατί περιμένω να μάθω το πρόγραμμα μου στη δουλειά για να κανονίσω με τον Γιάννη, αλλά που ξες? Μπορεί κάποια στιγμή να σας πετύχουμε :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Χμ ο δικός μου έχει πρόβλημα με κουτάβια σαν το δικό σου. Ενώ ενήλικα σκυλιά ανεξαρτήτως μεγέθους ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν συνήθως και δεν κάνουν σαν τρελά, πιο μεγαλόσωμα κουτάβια σαν κι αυτόν που κάνουν σαν τρελά για παιχνίδι τον τρομάζουν :( Μας έχει τυχει με γερμανικό ποιμενικό και χθες με ροτβάιλερ 3ων μηνών που έκαναν σαν τρελά να παίξουν και το δικό μου το κουτάβι (κανισάκι 4ων μηνών) ενω στην αρχή πήγαινε με χαρά, μετά δεν ήθελε με τίποτα έτσι που έκαναν. Θα ήταν λύση να τον φέρνω επίτηδες σε επαφή με τέτοια σκυλιά όπως του Jackson?
Ελπίζω να μη σου χαλάω το topic, απλώς νομίζω ότι έχει σχέση.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Ελπίζω να μη σου χαλάω το topic, απλώς νομίζω ότι έχει σχέση.
Κάνε δουλειά σου, εγώ βρήκα λύση έτσι κι αλλιώς :)
Θα πάμε στον εκπαιδευτή μας για να μην τρομάζουμε χωρίς λόγο κουταβάκια σαν το δικό σου, κρίμα είναι, αφού όλα να παίξουν θέλουν :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.859
8.069
Εγώ chloe πιστεύω ότι τα κουταβάκια είναι κάπως ακατάλληλα για κοινωνικοποιηση μεταξύ τους, λόγω ακριβώς διαφοράς μεγέθους, ιδιοσυγκρασίας κλπ.
Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνει παρέα με ενηλικα ήρεμα σκυλιά όπως το παιδί, αλλά όχι μόνο με το παιδί γιατί δεν θέλουμε να γίνει καρμπόν του αλλά να αναπτύξει την δική του προσωπικότητα.
Θα το δεις και στην πράξη ότι π.χ. με τον ελβις ίσως να μην μπορούν να παίξουν εκτός αν έχω τον ελβις με οδηγό , αν και έχω δει κάτι παράξενο, σαν να καταλαβαίνει ότι ειναι μικρόσωμα κάποια σκυλάκια και δεν είναι ορμητικός μαζί τους. Μια φορά με ένα κουταβάκι τζακ ράσσελ έπαιξε πολύ όμορφα χωρίς να το τραμπουκίζει.
Επειδή όμως αυτή τη στιγμή είναι 25 κιλά και μόλις 5.5 μηνών φοβάμαι λίγο να τον αφήνω με μικροσκοπικά κουταβάκια γιατί είναι γιγάντιος, και νομίζω ότι και εσύ τον floyd καλό είναι να μην τον βάζεις με μεγαλόσωμα κουτάβια εκτός αν είναι κάποιο υπόδειγμα συμπεριφοράς.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Αυτό νομίζω κι εγώ.
Αλλά όπως συναντιόμαστε και τραβάνε και τα 2 χαζοκούταβα όλο χαρά να παίξουν κρίμα μου φαίνεται να μην τα αφήνουμε. Αλλά με τη διαφορά μεγέθους συνήθως στην πράξη δεν καταλήγει καλά.

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Δυστυχώς το συγκεκριμένο πρόβλημα ακόμα συνεχίζεται... Η βόλτα μας έχει βελτιωθεί γενικότερα πάρα πολύ και φαίνεται οτι πιάνουν τόπο τα μαθήματα με τον εκπαιδευτή. Έχει σταματήσει να τραβάει όσο τραβούσε και γενικά βλέπω οτι έχω την προσοχή του πολύ περισσότερο απ'οτι παλιά.

Αλλά το θέμα με τα άλλα σκυλιά επιμένει... Με το μοναδικό σκυλί που καταφέραμε να κάνουμε χωριό ήταν ένα αρσενικό ρασσελάκι 2 ετών με το οποίο κάναμε ταυτόχρονα εκπαίδευση... Μυρίστηκαν, γλείφτηκαν και το ρασσελάκι τον διόρθωσε κι όλας όταν ο δικός μου έκανε τον καμπόσο! Όλα μια χαρά!

Αλλά...στο πάρκο μας υπάρχουν άλλες συνθήκες... Υπάρχει ένα πίνσερ κι ένα τσιουάουα τα οποία τα βγάζουν βόλτα ΠΑΝΤΑ χωρίς λουρί και οι κοκόνες κάθονται στο πεζούλι και πιάνουν κουβεντούλα... Αυτά έρχονται κοντά στον δικό μου και τα 2 μαζί, πάντα σε απόσταση ασφαλείας, κι αρχίζουν και τον γαβγίζουν... Αυτός εξιτάρεται κ εκεί που είναι ήρεμος, τα ξεχναει όλα και δεν δίνει σημασία ούτε σε μένα ούτε στο λουκάνικο που πάντα του τραβαει την προσοχή... Οπότε αναγκαστικά και με τα χίλια ζόρια, τον παίρνω απο 'κει τραβόντας τον γιατί θα πνίγει μόνος του στο τέλος από το τράβηγμα...

Γενικά στη γειτονιά μας έχουμε θέμα με το σκυλι-χωρίς-λουρί. Οι περισσότεροι τα 'χουν χύμα. Ειλικρινά απορώ μερικές φορές.

Τι να κάνω? Να σταματήσω να πηγαίνω εκεί? Αλλά κι αυτό είναι λύση? Να αποφεύγω το πρόβλημα χωρίς να το αντιμετωπίσω..? Κυρίως μ'αυτά τα λυμένα σκυλιά έχουμε πρόβλημα, αν είναι δεμένο πλησιάζουμε αν μας παίρνει, βέβαια πάλι κάνει λες και πήρε φωτιά ο πισινός του αλλά παίζει λίγο και του φεύγει "η κάψα"...Αλλά αυτά τα λυμένα και τον εξιτάρουν και τον γαβγίζουν και δεν κάθονται κοντά του για να παίξουν. Πολύ κακό και παίδεμα για το τίποτα δηλαδή.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr