ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ




katerina.24

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2009
53
0
κώς
10 λόγοι για να πάρετε σκύλο στο παιδί σας τώρα!!!


  1. Φυσικοί δάσκαλοι για όλους τους ανθρώπους, ιδιαιτέρως για τα παιδιά, τα κατοικίδια διδάσκουν την πίστη, τη φιλία, την αγάπη που δεν ζητά ανταλλάγματα και τη συμπόνια, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά.
  2. Τα παιδιά που ζουν με σκύλο ή γάτα αναπτύσσονται σφαιρικά. Ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους συνομήλικους τους, διαθέτουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και είναι πολύ πιο κοινωνικά και δημοφιλή.
  3. Ένας τετράποδος φίλος τα κάνει από νωρίς υπεύθυνα άτομα. Τους δίνει ένα καθημερινό μάθημα στοργής και παράλληλα επιβίωσης.
  4. Λιγότερο επιθετικά συγκριτικά με τα υπόλοιπα, τα παιδιά αυτά μαθαίνουν από μόνα τους να μοιράζονται συναισθήματα και υλικά αγαθά. Το επιθυμούν τα ίδια.
  5. Επικοινωνώντας με τα κατοικίδια γίνονται καλοί γνώστες της... γλώσσας του σώματος και είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα από όσα συμβαίνουν γύρω τους.
  6. Δείχνουν συμπόνια και φροντίδα σε όσους βρίσκονται κοντά τους και καταλήγουν με εντελώς φυσιολογικό τρόπο να βοηθούν τους αδύναμους.
  7. Το στρες της καθημερινότητας τα ταλαιπωρεί λιγότερο και το παιχνίδι με τον πιστό τους φίλο τα βοηθά να ξεπεράσουν τις όποιες στεναχώριες. Ενώ η βόλτα μαζί τους τα βοηθάει να ασκούνται
  8. Ανάλογα είναι και τα αποτέλεσμα με παιδιά χωρισμένων οικογενειών. Οπως δείχνουν οι έρευνες οι γλυκύτατοι τετράποδοι τα βοηθούν να ξεπεράσουν γρηγορότερα το διαζύγιο των γονιών τους. Είναι λιγότερο επιθετικά, πεισματάρικα και εγωκεντρικά.
  9. Σημαντΐκή έως θεραπευτική είναι η συμβολή των κατοικίδιων σε διάφορες ασθένειες, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές (σύνδρομο down, αναπηρίες, δυσλεξία, αλλεργίες κ.ά). Μάλιστα, στο εξωτερικό η είσοδος των σκυλιών στα περισσότερα νοσοκομεία επιβάλλεται για τους σκοπούς αυτούς.
  10. Είναι γεγονός ότι το παιδί που μεγαλώνει με ένα ζώο, ιδιαίτερα τα μοναχοπαίδια, δένεται απίστευτα μαζί του. Όταν περάσουν τα χρόνια και το κατοικίδιο ζώο πεθάνει, ο πόνος θα είναι απίστευτος. Ακόμη κι αυτό όμως είναι ένα μάθημα ζωής, μια εξοικείωση με την ιδέα της απώλειας..
ΠΗΓΗ:Εψιλον της Ελευθεροτυπίας στην στήλη "Φάρμα των Ζώων"
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
ΤΟΞΟΚΑΡΙΑΣΗ - ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ

Τοξοκαρίαση, (toxocariasis) πρόκειται για μία οξεία ή χρόνια παρασίτωση του ανθρώπου και είναι μία λοίμωξη που προκαλείται από την κατάποση των προνυμφών κυρίως του νηματώδους Toxocara canis (σκύλος) και toxocara cati (γάτα). Ο άνθρωπος είναι τυχαίο θύμα και ουσιαστικά βιολογικό αδιέξοδο για το παράσιτο.

Τα αβγά είναι το λοιμογόνο στάδιο του παρασίτου, και αποβάλλονται από νεαρής ηλικίας σκυλιά και από τα θηλυκά κατά την περίοδο της γαλουχίας.Κύρια πηγή μόλυνσης για τα παιδιά είναι το έδαφος στα πάρκα και στις παιδικές χαρές που είναι μολυσμένα με τα αβγά των Toxocara Canis και Τoxocara cati και συνεπώς εύκολα μπορεί να προκληθεί ασθένεια στον άνθρωπο. Μια ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει το ήπαρ, την καρδιά, τους πνεύμονες, τους μυς, το μάτι, και τον εγκεφάλο.

Υπάρχουν δύο κύρια σύνδρομα τοξοκαρίασης. Το σύνδρομο της σπλαχνικής (VLM) και το σύνδρομο της οφθαλμικής (OLM) τοξοκαρίασης. Και τα δύο προκύπτουν από την μετανάστευση προνυμφών, μετά από την εκκόλαψη αβγών στο έντερο, που προκαλούν σοβαρές τοπικές αντιδράσεις. Και για τα δύο σύνδρομα συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα. Μια προκαταρκτική διάγνωση ίσως τίθεται από κλινικές εκδηλώσεις όπως πυρετό, ανορεξία, απώλεια βάρους, βήχα, εξάνθημα, ηπατοσπληνομεγαλία (για VLM) και διάφορες οφθαλμολογικές βλάβες. Η οφθαλμική νόσος συνήθως εμφανίζεται με υαλίτιδα και ένα μεμονωμένο χοριοειδικό κοκκίωμα. Η πρόγνωση για την όραση είναι πτωχή (για το OLM). Τα εργαστηριακά ευρήματα κυρίως είναι η ηωσινοφιλία και η ανίχνευση αντισωμάτων για την τοξοκάρα, τα οποία βοηθούν στην τεκμηρίωση της διάγνωσης. Η παρέα με σκυλάκια είναι ενισχυτικό στοιχείο. Σχετικά με την ηλικία των ασθενών μελέτες έχουν δείξει ότι η μετάδοση των προνυμφών toxocara είναι πιο κοινή σε μικρά παιδιά και σε άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών. Επίσης είναι κατά κύριο λόγο μια ασθένεια των παιδιών και συγκεκριμένα σε παιδιά ηλικίας 2-7 ετών.

Ο άνθρωπος δεν μολύνεται άμεσα από τα ζώα. Η μόλυνση του ανθρώπου προλαμβάνεται με την τήρηση των κανόνων υγείας και υγιεινής (πλύσιμο των χεριών συχνό και σωστό) , παρεμπόδιση της εισόδου και της αφόδευσης των κατοικίδιων ζώων σε πάρκα και σε χώρους που παίζουν παιδιά, απομάκρυνση των κοπράνων των κατοικίδιων ζώων από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που βγάζουν βόλτα τα ζώα τους, είναι υποχρεωμένοι και πρέπει μετά την αφόδευση των ζώων, να μαζεύουν τα κόπρανα μέσα σε γάντι μιας χρήσης, έστι ώστε να αποτρέπεται η ανάπτυξη της προνύμφης του παρασίτου.

πηγη http://www.vets.gr/gramma.php?article_id=77
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΙ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΖΩΟΑΝΘΡΩΠΟΝΟΣΟΙ. Είναι ασθένειες και λοιμώξεις που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο και το αντίστροφο. Η εμφάνιση μιας τέτοιας νόσου σε ζώα μπορεί να δημιουργεί υποψίες, για πιθανή μετάδοση στον άνθρωπο και συνεπώς εμφάνιση ανθρώπινου κρούσματος.
Ο τρόπος μετάδοσης δυνατόν να είναι άμεσος ή έμεσος. Συνήθως ο άμεσος γίνεται με δάγκωμα, γλείψιμο, ξύσιμο αλλά και με τη φυσική επαφή. Ο έμμεσος τρόπος γίνεται με την εναπόθεση ακαθαρσιών των ζώων στο περιβάλλον ή τη μετάδοση μολυσματικού παράγοντα σε αρθρόποδο φορέα (τσιμπούρι, κρότωνας, σκνίπα...) και στη συνέχεια στον άνθρωπο.
Το δάγκωμα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη διάδοση της λύσσας. Σύμφωνα με έρευνες 30.000 έως 50.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από λύσσα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι περισσότερο σοβαρές ζωοανθρωπονόσοι όπως η φυματίωση, η λύσσα, η λεπτοσπέιρωση.... Oι ασθένειες αυτές περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ασθενειών για τις οποίες απαιτείται δήλωση στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.
Οι κύριες ζωοανθωπονόσοι είναι:
Α.- ΒΑΚΤΗΡΙΑ

1. Pasteurellosis. Μεταδίδεται με το σάλιο (συνήθως από δάγκωμα).
Συμπτώματα σε σκύλο: Το ζώο είναι συνήθως γιής φορέας.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Διαπύηση του τραύματος, πόνος.

2. Βρουκέλλωση: Μεταδίδεται από τις εκκρίσεις των γεννητικών οργάνων, αποβληθέντα έμβρυα, πλακούντα.
Συμπτώματα σε σκύλο: Χαρακτηριστικές είναι οι αμβλώσεις, οι μυοσκελετικές παθήσεις και προβλήματα στα μάτια.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Ποικιλία συμπτωμάτων κοινής ασθένειας, χωρίς ιδιαίτερη αξία και σοβαρότητα. Είναι ο γνωστός σε όλους μας "Μελιταίος πυρετός".

3. Καμπυλοβακτηρίωση: Μεταδίδεται μα τα περιττώματα του σκύλου.
Συμπτώματα σε σκύλο: Το ζώο είναι συνήθως υγιής φορέας ή παρουσιάζει διάρροια χωρίς να αξιολογείται ιδαίτερα.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Δυσεντερία, διάρροια με πυρετό, αιμορραγία, έμετος, κοιλιακό άλγος.

4. Λεπτοσπείρωση: Μεταδίδεται με τα ούρα. Υπάρχει εμβόλιο που σε ύποπτες περιοχές (λιμάνια, αποθήκες) καλόν είναι να γίνεται ο εμβολιασμός των ζώων κάθε εξάμηνο.
Συμπτώματα σε σκύλο: Πρσβολή νεφρών, ήπατος, αιμορραγικό σύνδρομο.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Πυρετό, ίκτερο, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγικό σύνδρομο.

5. Φυματίωση: Mεταδίδεται με τα αερολύματα, διάφορες εκκρίσεις, δερματικές αλλοιώσεις.
Συμπτώματα σε σκύλο: Αναπνευστικά συμπτώματα, απόστημα, περιτονίτιδα.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Κλινική εκδήλωση πνευμονίας.

Β.-ΙΟΙ
1.-Λύσσα:
Μεταδίδεται με το δάγκωμα, το σάλιο και το γλείψιμο σε ανοιχτή πληγή. Υπάρχει εμβόλιο και ο εμβολιασμός είναι ετήσιος και υποχρεωτικός από το νόμο.
Συμπτώματα σε σκύλο: Σημεία νευρικότητας, επιθετικότητα, δάγκωμα ...
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Κλινική εκδήλωση προσβολής του νευρικού συστήματος. Είναι θανατηφόρα εντός λίγων ημερών.

Γ.-ΠΑΡΑΣΙΤΑ
1. Toxocariasis: Προσβάλλει ειδικά τα κουτάβια. Μεταδίδεται από τα περιττώματα των ζώων.
Συμπτώματα σε σκύλο: Νανισμός, διογκωμένη κοιλιά, βήχας, εμετός. Οι ενήλικες σκύλοι είναι υγιείς φορείς.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Διόγκωση του ήπατος, του σπλήνα, αναπνευστικά προβλήματα, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες, πεπτικές διαταραχές, κόπωση, νευρολογικές διαταραχές.

2. Εχινοκοκκίαση: Μεταδίδονται από τα περιττώματα των ζώων. Προσοχή σε άπλυτα χόρτα και λαχανικά.
Συμπτώματα σε σκύλο: Μερικά συμπτώματα χωρίς αξία.
Συμπτώματα στον ανθρώπου: Οι προνύμφες αναπτύσσεται αργά στο ήπαρ, μπορεί να το ανακαλύψει κανείς χρόνια μετά τη μόλυνση, με συμπτώματα όπως πυρετό, πόνο, πεπτικά προβλήματα.

3. Δερματόφυτα: Μεταδίδονται από το τρίχωμα.
Συμπτώματα σε σκύλο: Απώλεια τρίχας εστιακά ή μη, τριχόπτωση, δερματικές αλλοιώσεις διάφης έντασης και έκτασης.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Δερματικές βλάβες. Προσοχή τα θεραπευτικά σχήματα είναι νεφροτιξικά.

4. Ψώρα: Μεταδίδεται με το τρίχωμα.
Συμπτώματα σε σκύλο: Δερματικά προβλήματα γενικευμένης μοσφής, με έντονη δυσοσμία του ζώου.
Συμπτώματα στον ανθρώπο: Κνησμός, δερματίτιδα.

5. Λεϊσμανίαση: Μεταδίδεται με την ειδική σκνίπα.
Συμπτώματα σε σκύλου: Περιλαμβάνουν απώλεια τριχών (κυρίως γύρω από τα μάτια), απώλεια βάρους, δερματικές βλάβες και μεγαλονυχία. Επίσης αναιμία, κόπωση, προβλήματα στις αρθρώσεις, στα μάτια και στα νεφρά.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο. Στη σπλαχνική μορφή έχουμε, άτυπες κρίσεις πυρετού, απώλεια βάρους, σπληνομεγαλία και ηπατομεγαλία, καθώς και αναιμία. Στη δερματική μορφή έχουμε εκτεταμένη καταστροφή και παραμόρφωση των βλεννογόνων της μύτης, του στόματος και του φάρυγγα. Οι πληγές δεν επουλώνονται στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος όπως το πρόσωπο, τα χέρια ή τα πόδια. Δερματική μορφές λεϊσμανίασης είναι οι πιο κοινές και αντιπροσωπεύουν το 50 στο 75% του συνόλου των κρουσμάτων.

6. Διροφιλαρίωση: Μεταδίδονται με σκνίπα.
Συμπτώματα σε σκύλο: Συμτώματα χωρίς σημασία.
Συμπτώματα στον άνθρωπο: Υποδόρια οζίδια και οζίδια στους πνεύμονες.


πηγη http://www.vets.gr/gramma.php?article_id=81
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Συμπέρασμα αν ένα ζώο μένει μέσα στο σπίτι και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής δεν έχουμε κανένα λόγω να ανησυχούμε για αυτες τις ασθένειες. Μαλλον πιο επικύνδηνη είναι η παιδική χαρα.
Αν και απο την δική μου προσωπικη εμπειρία που σαν παιδι και γω ετρωγα παγωτο με τον σκύλο κοιμωμουνα μαζι του επιανα ένα σωρο αδέσποτα και δεν εχω πάθει τίποτα. Και έχω πολλά χρόνια να αρρωστήσω βαριά.
Και αυτο που παρατηρω στα παιδια μου είναι οτι απο την μερα που ήρθαν ξανα ζώα στο σπίτι δεν αρρωστένουν τόσο συχνά όσο πριν.
 




kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ωραίο! Θυμάμαι που ήμουν μικρή, ΛΥΣΣΑΓΑ για σκύλο και δεν είχα, έπεφτα πάνω σε όποιο αδέσποτο έβλεπα στο δρόμο (και δεσποζόμενο :oops:) και μάθαινα αυτό το ποιηματάκι:

Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα
μην τάχα σαν εμένα,
κι εκείνα δεν πονούν;
Θα τα χαϊδεύω πάντα,
προστάτης τους θα γίνω.
Ποτέ δεν θα τ’ αφήνω
στους δρόμους να πεινούν.

Aν δεν μιλούν κι εκείνα
κι ο λόγος αν τους λείπει,
μήπως δεν νιώθουν λύπη,
δεν νιώθουν και χαρά;
Μήπως καρδιά δεν έχουν,
στα στήθη τους κρυμμένη,
που τη χαρά προσμένει
κι αγάπη λαχταρά;

Aκόμα κι όταν βλέπω
πως τα παιδεύουν άλλοι,
εγώ θα τρέχω πάλι
με θάρρος σταθερό,
θα προσπαθώ με χάδια
τον πόνο τους να γιάνω,
κι ό,τι μπορώ θα κάνω
να τα παρηγορώ.

Μη γελάτε ακόμα μ' αρέσει :cuniaoo: Το βρίσκω... ε... συγκινητικό :oops:

TΕΛΕΙΟ!!!!! Εγώ δεν το ήξερα..... (τοση διαφορά ηλικίας έχουμε? :oops: :oops: :oops: )
 


kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Έχω δύο κοριτσάκια 2 και 6 χρονών και 2 γατούλες και 1 σκυλάκι:)
Από τότε που πήραμε τα ζωάκια έχω δει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία των παιδιών μου είναι ποιο ήρεμα, δεν ζηλεύει η μεγάλη ποια πολύ την μικρή, παίζουν μαζί περισσότερο, συμμαζεύουν τα παιχνίδια τους μόνες τους για να μην τους τα χαλάσουν, δεν πετάνε τα ρούχα τους, πλένουν τα χέρια τους συνέχεια και χωρίς εγώ να το ζητήσω, δεν βάζουν παιχνίδια και δάχτυλα στο στόμα, κάθονται μόνο στο τραπέζι και τρώνε και επίσης συγκεντρωνόμαστε πιο πολύ όλοι και καθόμαστε συζητάμε και γελάμε όταν κάποιο από τα ζωάκια κάνει τα χαζά του, πηγαίνουμε κάθε απόγευμα βόλτα και περπατάμε μαζί με το σκύλο και γενικά η ζωή όλων μας έχει αλλάξει.:)
 




foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Nα διευκρινίσουμε όμως οτι ασθένειες που αναφέρονται παραπάνω δεν σχετίζονται αποκλειστικά με τα σκυλιά...
Ας πούμε, η βρουκέλλωση, προέρχεται από τα γαλακτοπαραγωγικά ζώα, η λεπτοσπείρωση σχετίζεται με τα ποντίκια, η φυματίωση πάλι με βοοειδή, η καμπιλοβακτηρίωση με πτηνά!;)
 




macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Έχω ένα αγοράκι 6,5 κι ένα κοριτσάκι 3 χρονών. Πριν από 6 μήνες υιοθετήσαμε ένα καθαρόαιμο ΜΠΑΘΕ (ναι τα παιδιά το ήθελαν ΑΛΛΑ ΕΓΩ το ήθελα περισσότερο). Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά ήταν παρών σε ότι αφορούσε το σκυλί (κτηνιάτρο, εμβολιασμούς, φροντίδα κλπ). Η σκυλίτσα στην αρχή ήταν τόσο τρομαγμένη που για να την βγάλω βόλτα την έπαιρνα αγκαλιά και κάναμε γύρες στον κήπο της πολυκατοικίας. Αν ήθελα να την πάω στο πάρκο ακριβώς απέναντι θα έπρεπε ή να την σέρνω από το λουράκι της ή να την παίρνω αγκαλιά. Ακόμα κι όταν πηγαίναμε στο πάρκο καθόταν φοβισμένη κι έκανε κάνα δυο βήματα σε απόσταση 1 μέτρου από μένα. Η πρώτη φορά που βγήκε έξω από την πολυκατοικία (μετά από 10 μέρες) ήταν όταν ο γυιός μου πήρε το λουρί της στα χέρια του. Τον ακολουθούσε κανονικά χωρίς να φοβάται τίποτα αλλά κι αυτός έδειξε τρομερή ευθύνη απέναντι στο σκυλί.
Από την άλλη η κόρη ως πιο μικρή δεν έχει ξεχωρίσει τι είναι παιχνίδι και τι όχι με αποτέλεσμα να ενοχλεί το σκυλί, κι αυτό το καημένο να προσπαθεί να την αποφύγει (κάτι σαν τη μικρή Μαφάλντα για τους παλιότερους ;) ). Εγώ μαλώνω την κόρη αλλά από την άλλη δεν θέλω να την απομονώσω από το ζώο και να περάσει στην άλλη άκρη. Το σίγουρο είναι πως οτιδήποτε γίνεται δεν είναι κακοπροαίρετο αλλά στα πλαίσια του παιχνιδιού. Μόνο που δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει ποια είναι τα όρια αυτά (κάποια στιγμή το σκυλί ξεκίνησε τα "αθώα" δαγκώματα όταν το παιχνίδι αγρίευε αλλά της το ξέκοψα γρήγορα για να μην έχουμε καμιά ιστορία αργότερα - το ίδιο κάνω και στην κόρη μου, την μαλώνω όταν αρχίζει τα ζοριλίκια. απλά τα σκυλιά είναι πιο υπάκουα :D ) Αυτό το κομμάτι ακόμα το δουλεύουμε.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η σκυλίτσα στην αρχή ήταν τόσο τρομαγμένη που για να την βγάλω βόλτα την έπαιρνα αγκαλιά και κάναμε γύρες στον κήπο της πολυκατοικίας.
Απο που την πήρατε?

Αν ήθελα να την πάω στο πάρκο ακριβώς απέναντι θα έπρεπε ή να την σέρνω από το λουράκι της ή να την παίρνω αγκαλιά. Ακόμα κι όταν πηγαίναμε στο πάρκο καθόταν φοβισμένη κι έκανε κάνα δυο βήματα σε απόσταση 1 μέτρου από μένα.
Tο σκυλάκι προφανώς είναι φοβικό..
και προφανώς δεν κοινωνικοποιήθηκε..


Πως αντιδρούσατε όταν φοβότανε?
Η πρώτη φορά που βγήκε έξω από την πολυκατοικία (μετά από 10 μέρες) ήταν όταν ο γυιός μου πήρε το λουρί της στα χέρια του. Τον ακολουθούσε κανονικά χωρίς να φοβάται τίποτα αλλά κι αυτός έδειξε τρομερή ευθύνη απέναντι στο σκυλί.
Πρωτη φορά βγήκε το σκυλί βόλτα με τον 6.5 ετών γιό σας?..:confused:


Από την άλλη η κόρη ως πιο μικρή δεν έχει ξεχωρίσει τι είναι παιχνίδι και τι όχι με αποτέλεσμα να ενοχλεί το σκυλί, κι αυτό το καημένο να προσπαθεί να την αποφύγει (κάτι σαν τη μικρή Μαφάλντα για τους παλιότερους ). Εγώ μαλώνω την κόρη αλλά από την άλλη δεν θέλω να την απομονώσω από το ζώο και να περάσει στην άλλη άκρη.
Aν δεν μπορούμε να κάνουμε κατανοητό στα παιδιά μας πως το σκυλί ΔΕΝ είναι παιχνίδι καλύτερα είναι να μην παίρνουμε και να περιμένουμε να πάρουμε όταν τα παιδιά μας ειναι πιο ώριμα..
Πρέπει να κάνετε κατανοητό στο κοριτσάκι σας πως το σκυλάκι έχει τις δικες του ανάγκες και να το καθοδηγήσετε εσείς πως να το σέβεται, πως να παίζει μαζί του και πως το σκυλάκι δεν το ενοχλούμε όταν τρώει και όταν κοιμάται.
Αν δεν φροντίσετε να γίνουν αυτά κατανοητά όσο είναι νωρίς μπορεί στο μέλλον που το σκυλάκι δεν θα είναι κουτάβι να προκύψουν σοβαρά προβλήματα.

Το σίγουρο είναι πως οτιδήποτε γίνεται δεν είναι κακοπροαίρετο αλλά στα πλαίσια του παιχνιδιού.
Αυτό όμως το σκυλί δεν το γνωρίζει και δεν μπορεί να το διαχωρίσει.

Μόνο που δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει ποια είναι τα όρια αυτά (κάποια στιγμή το σκυλί ξεκίνησε τα "αθώα" δαγκώματα όταν το παιχνίδι αγρίευε αλλά της το ξέκοψα γρήγορα για να μην έχουμε καμιά ιστορία αργότερα - το ίδιο κάνω και στην κόρη μου,
Καλα έκανες και το ξέκοψες..χρείαζεσαι όμως βοήθεια εκπεδευτή πως θα διαχειριστεις το σκύλι και τα παιδία παράλληλα.
 


macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Απο που την πήρατε?

Μέσα από αγγελία από κάποιον σύλλογο που ασχολείται με τα αδέσποτα. Την βρήκε κάποια κυρία μαζί με τα κουτάβια της. Περιμέναμε να απογαλακτιστούν τα κουτάβια, να φύγουν πρώτα αυτά και μετά την πήρα.

Tο σκυλάκι προφανώς είναι φοβικό..
και προφανώς δεν κοινωνικοποιήθηκε..

Το σκυλάκι προφανώς κακοποιήθηκε (είτε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που την παράτησε ή από τα υπόλοιπα σκυλιά του δρόμου)

Πως αντιδρούσατε όταν φοβότανε?

Με αγάπη, ηρεμία και χάδια. Αλλά όσο να'ναι ένα κακοποιημένο ζώο θέλει τον χρόνο του.

Πρωτη φορά βγήκε το σκυλί βόλτα με τον 6.5 ετών γιό σας?..:confused:

Η σκυλίτσα και βέβαια βγαίνει μαζί μου βόλτα. Όταν (μετά από 1μιση μήνα μαζί μας) για πρώτη φορά έπιασε ο γυιός μου το λουράκι της τον ακολούθησε χωρίς φόβο (ασχολούνταν πολύ μαζί της από την πρώτη στιγμή)


Aν δεν μπορούμε να κάνουμε κατανοητό στα παιδιά μας πως το σκυλί ΔΕΝ είναι παιχνίδι καλύτερα είναι να μην παίρνουμε και να περιμένουμε να πάρουμε όταν τα παιδιά μας ειναι πιο ώριμα..
Πρέπει να κάνετε κατανοητό στο κοριτσάκι σας πως το σκυλάκι έχει τις δικες του ανάγκες και να το καθοδηγήσετε εσείς πως να το σέβεται, πως να παίζει μαζί του και πως το σκυλάκι δεν το ενοχλούμε όταν τρώει και όταν κοιμάται.
Αν δεν φροντίσετε να γίνουν αυτά κατανοητά όσο είναι νωρίς μπορεί στο μέλλον που το σκυλάκι δεν θα είναι κουτάβι να προκύψουν σοβαρά προβλήματα.

Είμαι 40 χρονών και η απόκτηση σκύλου έγινε συνειδητά τόσο από μένα όσο κι από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Είναι απόλυτα κατανοητό το τι ανάγκες έχει ζώο και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των υπολοίπων μελών απέναντι του. Είναι ένα παιδάκι 3 χρονών που σε γενικές γραμμές δείχνει υπευθυνότητα απέναντι στο ζώο αλλά κάποιες στιγμές λόγω υπερβολικής αγάπης δημιουργεί ψιλοπροβλήματα (υπερβολικό σφίξιμο, χώνεται στο μαξιλάρι του σκύλου, παίρνει τα παιχνίδια του τέτοιου είδους προβλήματα)

Αυτό όμως το σκυλί δεν το γνωρίζει και δεν μπορεί να το διαχωρίσει.

Το σκυλί έχει εξαιρετική συμπεριφορά και τεράστια υπομονή.

Καλα έκανες και το ξέκοψες..χρείαζεσαι όμως βοήθεια εκπεδευτή πως θα διαχειριστεις το σκύλι αυτό είναι σίγουρο γι αυτό και είμαι στη φάση που ψάχνομαι και τα παιδία παράλληλα.
:)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Με αγάπη, ηρεμία και χάδια. Αλλά όσο να'ναι ένα κακοποιημένο ζώο θέλει τον χρόνο του.
Eκανες λαθος.. με το να του δινουμε χαδια εκεινη την ωρα ενισχυουμε την φοβια του..
Εκεινη την ωρα θελει αδιαφορια και ηρεμια..;)

Είναι ένα παιδάκι 3 χρονών που σε γενικές γραμμές δείχνει υπευθυνότητα απέναντι στο ζώο αλλά κάποιες στιγμές λόγω υπερβολικής αγάπης δημιουργεί ψιλοπροβλήματα (υπερβολικό σφίξιμο, χώνεται στο μαξιλάρι του σκύλου, παίρνει τα παιχνίδια του τέτοιου είδους προβλήματα)
Και παλι ΠΡΕΠΕΙ στο παιδακι να γινει κατανοητο πως αυτο..

Από την άλλη η κόρη ως πιο μικρή δεν έχει ξεχωρίσει τι είναι παιχνίδι και τι όχι με αποτέλεσμα να ενοχλεί το σκυλί, κι αυτό το καημένο να προσπαθεί να την αποφύγει
Ειναι λαθος..

Το σκυλί έχει εξαιρετική συμπεριφορά και τεράστια υπομονή.
Δεν το αμφισβητησα..
αυτό είναι σίγουρο γι αυτό και είμαι στη φάση που ψάχνομαι και τα παιδία παράλληλα.
Τα παιδια δεν ειναι υπευθυνα ουτε για την συμπεριφορα τους στο σκυλι, ουτε για την συνεχεια παρα κατω..
Καλο θα ηταν να παρεις μια γνωμη εστω, απο εναν εκπεδευτη..
Τα βοβικα σκυλια και ποσο μαλιστα τα κακοποιημενα, με λαθος χειρισμο μπορει να βγουνε και επιθετικα..
 
Last edited:


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η κορη μου είναι περιπου οχτω ετων, μοναχοπαίδι.



Πιστευω ακράδαντα ότι η παρουσια και η παρεα της Ζηνας (πινι πινσερ τριων ετων τωρα) την βοηθησε παρα πολυ να ισορροπησει, να παρει από μικρη ευθυνες και να μην γίνει ιδιαιτερα κακομαθημενη.


Με την Ηρα δε, αισθανεται ακομα μεγαλυτερη αυτοπεποιθηση.


Επισης οταν καποιο παιδακι πλησιαζει καποιο απο τα σκυλια μας, η Ζωή λεει με ιδιαιτερη περηφανια "δικο μου ειναι!".
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πιστευω ακράδαντα ότι η παρουσια και η παρεα της Ζηνας (πινι πινσερ τριων ετων τωρα) την βοηθησε παρα πολυ να ισορροπησει, να παρει από μικρη ευθυνες και να μην γίνει ιδιαιτερα κακομαθημενη.
:)
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
χθες ήρθε μία Σουηδέζα φίλη επίσκεψη σπίτι με το μωράκι της.
Πόση μεγάλη διαφορά έχουμε όσον αφορά στις απόψεις περί παιδιών και σκυλιών (όχι εγώ με την συγκεκριμένη, αλλά τα 'πιστεύω' στις χώρες μας).
Στην Ελλάδα ο περισσότερος κόσμος/γονείς φοβούνται όταν πλησιάζουν τα παιδιά τους κατοικίδιο σκύλο.
Στις σκανδιναβικές χώρες κ εδώ στη Γερμανία, τα πράγματα είναι αντίθετα.
Είδα μία οικογένεια όταν επισκέφτηκα το Regensburg η οποία είχε 2 σκυλιά κ ένα μωρό (1 έτους θα'ταν). Το ένα εκ των δύο σκυλιών (σαν τσεχοσλοβάκικο λυκόσκυλο έμοιαζε) ήταν άρρωστο. Έλειπε τρίχωμα σε πολλές μεριές του σώματός του κ γενικά φαινόταν ταλαιπωρημένο. Είδα την κυρία που του έδινε αντιβίωση κ δεν κρατήθηκα... ρώτησα.
Το σκύλο τον πήραν από το καταφύγιο της πόλης κ είχε ψωρίαση -αν κατάλαβα καλά, καθότι μιλάγαμε στα γερμανικά- κ τον είχαν 2 μήνες.
Να μην τα πολυλογώ, το σκυλί φαινόταν να το υπεραγαπούν κ το μικρό ήταν συνεχώς πάνω του. Παρότι το σκυλί ήταν άρρωστο, το έπαιρναν συνεχώς μαζί κ το παιδί είχε συνεχή επαφή με το σκύλο.



Τέσπα... η λώρα χθες είχε πολύωρη επαφή με το μωράκι της κοπέλας. Ήταν στην αρχή αρκετά περίεργη κυρίως γιατί το μικρό την αγνοούσε παντελώς. :p
Οπότε πήγαινε συνεχώς από πίσω του, μπας κ της δώσει λίγο προσοχή κ όταν άρχισε να τον γλύφει στη μούρη το μικρό έβαζε το χέρι του στο στόμα της κ την έσπρωχνε πίσω :D

Είχε πλάκα. Η λώρα ήταν αρκετά προσεκτική, δεν έκανε καμία απότομη κίνηση κ γενικά χάρηκα πολύ με την αντίδρασή της, αλλά κ με τον μικρό ο οποίος όχι μόνο δεν εξεπλάγην με τον σκύλο (πρώτη φορά ήρθε σε επαφή τόση ώρα στον ίδιο χώρο με τριχωτή φλοκάτη) αλλά ήταν κάποιες φορές σαν να της έλεγε "οκ, άντε φύγε τώρα από εδώ να παίξω". :p

Βέβαια, αν αποκτήσω μωρό, είμαι σίγουρη ότι θα ζηλεύει, οπότε θα πρέπει να δείχνω προσοχή εξίσου κ στα δύο (όπως χθες. Δεν ασχολούμουν αποκλειστικά με τον μπέμπη, αλλά κ με τη λώρα).

κάποιες φωτο:

"μυρίζει μπισκότο":D:)





"να ... το τρώει. Θα μου δώσει κ εμένα, ε;":)





"αφού δεν το τρώει κ το πάει βόλτες το μπισκότο, γιατί δεν το δίνει σε εμένα;; ":D





"'αντε καλέεεεεεεε":D





"πφφφ μονοφαγάς είναι αυτό το πλάσμα... Δεν μοιράζεται τίποτα" :p





"ούτε τα φιλιά μου θέλει" :D




Η φωτο αυτή είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά αφού η λώρα του'δινε φιλάκια στη μούρη, ο πιτσιρικάς έβαζε το χέρι του στο στόμα της κ την έδιωχνε.
Επίσης η λώρα 3 φορές έπιασε την πιπίλα του μικρού από κάτω κ μου την έφερε, χωρίς να της το πω.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπράβο!!!!! Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω τετοια!!!! Επίσης χάρηκα με τη φωτό του George K στο διαγωνισμό!!! Δεν ξέρω αν είναι δικός του ο σκύλος και το μωρό, αλλά αν είναι, του βγάζω το καπέλο! Ετσι θα ήθελα να μεγαλώσει και το δικό μου!!!