Ωραίο! Θυμάμαι που ήμουν μικρή, ΛΥΣΣΑΓΑ για σκύλο και δεν είχα, έπεφτα πάνω σε όποιο αδέσποτο έβλεπα στο δρόμο (και δεσποζόμενο) και μάθαινα αυτό το ποιηματάκι:
Ποτέ δε θα πειράξω
τα ζώα τα καημένα
μην τάχα σαν εμένα,
κι εκείνα δεν πονούν;
Θα τα χαϊδεύω πάντα,
προστάτης τους θα γίνω.
Ποτέ δεν θα τ’ αφήνω
στους δρόμους να πεινούν.
Aν δεν μιλούν κι εκείνα
κι ο λόγος αν τους λείπει,
μήπως δεν νιώθουν λύπη,
δεν νιώθουν και χαρά;
Μήπως καρδιά δεν έχουν,
στα στήθη τους κρυμμένη,
που τη χαρά προσμένει
κι αγάπη λαχταρά;
Aκόμα κι όταν βλέπω
πως τα παιδεύουν άλλοι,
εγώ θα τρέχω πάλι
με θάρρος σταθερό,
θα προσπαθώ με χάδια
τον πόνο τους να γιάνω,
κι ό,τι μπορώ θα κάνω
να τα παρηγορώ.
Μη γελάτε ακόμα μ' αρέσει :cuniaoo: Το βρίσκω... ε... συγκινητικό![]()
10 λόγοι για να πάρετε σκύλο στο παιδί σας τώρα!!!
Αυτό το ποιηματάκι γράφτηκε απ' τον Ιωάννη Πολέμη στις αρχές του 20ου αιώναTΕΛΕΙΟ!!!!! Εγώ δεν το ήξερα..... (τοση διαφορά ηλικίας έχουμε?![]()
![]()
)
Απο που την πήρατε?Η σκυλίτσα στην αρχή ήταν τόσο τρομαγμένη που για να την βγάλω βόλτα την έπαιρνα αγκαλιά και κάναμε γύρες στον κήπο της πολυκατοικίας.
Tο σκυλάκι προφανώς είναι φοβικό..Αν ήθελα να την πάω στο πάρκο ακριβώς απέναντι θα έπρεπε ή να την σέρνω από το λουράκι της ή να την παίρνω αγκαλιά. Ακόμα κι όταν πηγαίναμε στο πάρκο καθόταν φοβισμένη κι έκανε κάνα δυο βήματα σε απόσταση 1 μέτρου από μένα.
Πρωτη φορά βγήκε το σκυλί βόλτα με τον 6.5 ετών γιό σας?..Η πρώτη φορά που βγήκε έξω από την πολυκατοικία (μετά από 10 μέρες) ήταν όταν ο γυιός μου πήρε το λουρί της στα χέρια του. Τον ακολουθούσε κανονικά χωρίς να φοβάται τίποτα αλλά κι αυτός έδειξε τρομερή ευθύνη απέναντι στο σκυλί.
Aν δεν μπορούμε να κάνουμε κατανοητό στα παιδιά μας πως το σκυλί ΔΕΝ είναι παιχνίδι καλύτερα είναι να μην παίρνουμε και να περιμένουμε να πάρουμε όταν τα παιδιά μας ειναι πιο ώριμα..Από την άλλη η κόρη ως πιο μικρή δεν έχει ξεχωρίσει τι είναι παιχνίδι και τι όχι με αποτέλεσμα να ενοχλεί το σκυλί, κι αυτό το καημένο να προσπαθεί να την αποφύγει (κάτι σαν τη μικρή Μαφάλντα για τους παλιότερους ). Εγώ μαλώνω την κόρη αλλά από την άλλη δεν θέλω να την απομονώσω από το ζώο και να περάσει στην άλλη άκρη.
Αυτό όμως το σκυλί δεν το γνωρίζει και δεν μπορεί να το διαχωρίσει.Το σίγουρο είναι πως οτιδήποτε γίνεται δεν είναι κακοπροαίρετο αλλά στα πλαίσια του παιχνιδιού.
Καλα έκανες και το ξέκοψες..χρείαζεσαι όμως βοήθεια εκπεδευτή πως θα διαχειριστεις το σκύλι και τα παιδία παράλληλα.Μόνο που δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει ποια είναι τα όρια αυτά (κάποια στιγμή το σκυλί ξεκίνησε τα "αθώα" δαγκώματα όταν το παιχνίδι αγρίευε αλλά της το ξέκοψα γρήγορα για να μην έχουμε καμιά ιστορία αργότερα - το ίδιο κάνω και στην κόρη μου,
Απο που την πήρατε?
Μέσα από αγγελία από κάποιον σύλλογο που ασχολείται με τα αδέσποτα. Την βρήκε κάποια κυρία μαζί με τα κουτάβια της. Περιμέναμε να απογαλακτιστούν τα κουτάβια, να φύγουν πρώτα αυτά και μετά την πήρα.
Tο σκυλάκι προφανώς είναι φοβικό..
και προφανώς δεν κοινωνικοποιήθηκε..
Το σκυλάκι προφανώς κακοποιήθηκε (είτε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που την παράτησε ή από τα υπόλοιπα σκυλιά του δρόμου)
Πως αντιδρούσατε όταν φοβότανε?
Με αγάπη, ηρεμία και χάδια. Αλλά όσο να'ναι ένα κακοποιημένο ζώο θέλει τον χρόνο του.
Πρωτη φορά βγήκε το σκυλί βόλτα με τον 6.5 ετών γιό σας?..
Η σκυλίτσα και βέβαια βγαίνει μαζί μου βόλτα. Όταν (μετά από 1μιση μήνα μαζί μας) για πρώτη φορά έπιασε ο γυιός μου το λουράκι της τον ακολούθησε χωρίς φόβο (ασχολούνταν πολύ μαζί της από την πρώτη στιγμή)
Aν δεν μπορούμε να κάνουμε κατανοητό στα παιδιά μας πως το σκυλί ΔΕΝ είναι παιχνίδι καλύτερα είναι να μην παίρνουμε και να περιμένουμε να πάρουμε όταν τα παιδιά μας ειναι πιο ώριμα..
Πρέπει να κάνετε κατανοητό στο κοριτσάκι σας πως το σκυλάκι έχει τις δικες του ανάγκες και να το καθοδηγήσετε εσείς πως να το σέβεται, πως να παίζει μαζί του και πως το σκυλάκι δεν το ενοχλούμε όταν τρώει και όταν κοιμάται.
Αν δεν φροντίσετε να γίνουν αυτά κατανοητά όσο είναι νωρίς μπορεί στο μέλλον που το σκυλάκι δεν θα είναι κουτάβι να προκύψουν σοβαρά προβλήματα.
Είμαι 40 χρονών και η απόκτηση σκύλου έγινε συνειδητά τόσο από μένα όσο κι από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Είναι απόλυτα κατανοητό το τι ανάγκες έχει ζώο και ποιες είναι οι υποχρεώσεις των υπολοίπων μελών απέναντι του. Είναι ένα παιδάκι 3 χρονών που σε γενικές γραμμές δείχνει υπευθυνότητα απέναντι στο ζώο αλλά κάποιες στιγμές λόγω υπερβολικής αγάπης δημιουργεί ψιλοπροβλήματα (υπερβολικό σφίξιμο, χώνεται στο μαξιλάρι του σκύλου, παίρνει τα παιχνίδια του τέτοιου είδους προβλήματα)
Αυτό όμως το σκυλί δεν το γνωρίζει και δεν μπορεί να το διαχωρίσει.
Το σκυλί έχει εξαιρετική συμπεριφορά και τεράστια υπομονή.
Καλα έκανες και το ξέκοψες..χρείαζεσαι όμως βοήθεια εκπεδευτή πως θα διαχειριστεις το σκύλι αυτό είναι σίγουρο γι αυτό και είμαι στη φάση που ψάχνομαι και τα παιδία παράλληλα.
Eκανες λαθος.. με το να του δινουμε χαδια εκεινη την ωρα ενισχυουμε την φοβια του..Με αγάπη, ηρεμία και χάδια. Αλλά όσο να'ναι ένα κακοποιημένο ζώο θέλει τον χρόνο του.
Και παλι ΠΡΕΠΕΙ στο παιδακι να γινει κατανοητο πως αυτο..Είναι ένα παιδάκι 3 χρονών που σε γενικές γραμμές δείχνει υπευθυνότητα απέναντι στο ζώο αλλά κάποιες στιγμές λόγω υπερβολικής αγάπης δημιουργεί ψιλοπροβλήματα (υπερβολικό σφίξιμο, χώνεται στο μαξιλάρι του σκύλου, παίρνει τα παιχνίδια του τέτοιου είδους προβλήματα)
Ειναι λαθος..Από την άλλη η κόρη ως πιο μικρή δεν έχει ξεχωρίσει τι είναι παιχνίδι και τι όχι με αποτέλεσμα να ενοχλεί το σκυλί, κι αυτό το καημένο να προσπαθεί να την αποφύγει
Δεν το αμφισβητησα..Το σκυλί έχει εξαιρετική συμπεριφορά και τεράστια υπομονή.
Τα παιδια δεν ειναι υπευθυνα ουτε για την συμπεριφορα τους στο σκυλι, ουτε για την συνεχεια παρα κατω..αυτό είναι σίγουρο γι αυτό και είμαι στη φάση που ψάχνομαι και τα παιδία παράλληλα.
Πιστευω ακράδαντα ότι η παρουσια και η παρεα της Ζηνας (πινι πινσερ τριων ετων τωρα) την βοηθησε παρα πολυ να ισορροπησει, να παρει από μικρη ευθυνες και να μην γίνει ιδιαιτερα κακομαθημενη.