ΤΡΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ!!!


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
@Dr zhivago
Kόψε την 2,5 πόντους ακόμα και θα είσαι εντάξει!:p:p:p

Που να το δένει το καημένο το σκυλί με την αλυσίδα, δεν είανι ωράιο πράγμα!Ενώ οι επίδεσμοι ξέρεις το ωραίοι που είναι;:p

Τελικά μου φαίνεται ότι το άγχος το βιώνουμε όσοι έχουμε τον σκύλο μας δεμένο κι όχι το αντίστροφο!
Παράλογοοοο....Δεν απαντάει!Που έλεγε και η χηρα Μήτση στους 10 μικρούς Μήτσους!!!:D
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Μετακόμισα εδώ και λίγες μέρες κάπου πιο... εξοχικά. Δεν έχω βγάλει ακόμα τα σκυλιά μου βόλτα εκτός και ο Λέοντας δεν έχει μαρκάρει ακόμα τη περιοχή. Συχνά βλέπω ένα ελληνικό τσοπανόσκυλο να σουλατσάρει ελεύθερο. Προφανώς απλά του ανοίγουν την πόρτα. Ειδωθήκανε μεν αλλά πίσω από τα κάγκελα για την ώρα. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα αλλά όταν τον βγάλω θα αναγκαστώ να τον αφήσω για να μπορέσει να αμυνθεί αφού ο ιδιοκτήτης πίνει καφεδάκι σπίτι του. Δε ξέρω τι λέτε, θα μετακομίσω στο κέντρο μου φαίνεται. :maria:
Α, νοικιάζω σε καλή τιμή τον Λέοντα για εκφοβισμό κυράτσων με λυτά λαμπραντόρ. :D
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Αν τον αφησεις ελευθερο ομως, πως θα βγαλεις ακρη σε πιθανη μηνυση του ιδιοκτητη αν ισχυριστει πως και τα δυο ηταν ελευθερα αλλα το δικο σου επιτεθηκε πρωτο?
Μηπως καλυτερα να βγαινετε μαζι με δεμενο το δικο σου και μαζι να εχεις κανενα νερομπιστολο ή κατι αλλο αντιστοιχο ωστε να τρομαξει το αλλο και να κανει πισω? :confused:
Εδω που τα λεμε, λετε να εκανε δουλεια το νερομπιστολο? :-k:-k:-k\
Αναρωτιεμαι και εγω γιατι η δικια μου ειναι μικρη και δεν αγριευει, ακομα και σε κατι κανισακια που την γαυγιζουν συχνα, αλλα θελει να τα πλησιασει για να παιξει. Πως να τα αποθω αυτα?
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Σε ένα πραγματικά αγριεμένο σκύλο πολύ φοβάμαι ότι το νεροπίστολο δεν θα κάνει τίποτα...:(
 


manolis68

Well-Known Member
29 Ιουλίου 2008
416
0
Athens
Η δικια μου ομως αν δει αλλα σκυλι, τρεχει κατα πανω του να παιξει.
Δε ξερει τι θα πει αγριαδα. Ουτε φυσικα και να υπερασπισθει τον εαυτο της ξερει.
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Νεροπίστολο; Με αυτό που έχουν οι πυροσβεστικές μόνο θα χωρίσω δυό τσοπανόσκυλα... ](*,) Πολύ τη σκέφτομαι την πρώτη μας βόλτα. Οκ, θα τον βγάλω με το 5μετρο ή το 10μετρο κι έτσι θα είναι δεμένος. Ή θα βγω με καμιά μαγκούρα σαν αυτούς που βρίζω. :-|

P.S. Στη περιοχή κυκλοφορούν κι άλλα σκυλάκια ελεύθερα αλλά πρέπει να έχεις κάποια κοινή λογική στο τι αφήνεις να βολτάρει μόνο του.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Δεν μπορεί όμως!Κάτι πρέπει να γίνει!Δεν γίνει εμείς να πεθαίνουμε από το άγχος και οι άλλοι να πίνουν το καφαδάκι τους στην βεράντα!:mad::mad::mad:
Και με αυτά και με αυτά, φοβάμαι ότι η μαγκούρα, που κι εγώ κοροιδεύω όσους βλέπω να βολτάρουν σαν τον τσέλιγκα με την γκλίτσα ή σαν τον νεάντερταλ με το ρόπαλο, γίνεται μονόδρομος...:(
Μικρότερο κακό μια κατακεφαλία στον σκύλο που έρχεται από ανοικτά τραύματα και στα δύο σκυλιά...
Προς θεού δεν μιλάω να κυκλοφορεί ο κόσμος και να βαράει όποιο σκυλί βλέπει δίπλα στο δικό του!Μην δώσω λάθος εντυπώσεις!!!!

Διαφωνώ όμως ότι μπορεί να κυκλοφορεί όποιος σκύλος και να είναι χωρίς λουρί για άπειρους λόγους, από φόλες και αυτοκίνητα και άτομα που φοβούντια ακόμα και τα τσιουάουα, μέχρι την πιθανότητα ενώ δεν προσέχεις ένα σκυλάκι μισή μερίδα να την πέσει στον δικό σου των 40+ κιλών και μέχρι να αντιδράσεις να το έχει κόψει στα δύο...
Δηλαδή δεν νοιάζονται για εμάς και τα δικά μας σκυλιά, αλλά και για τα δικά τους δεν νοιάζονται καθόλου;:confused::confused::confused:
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Φοιβο τι λες !!! εχεις δει τσιουουαου τσαμπουκαλεμενο!!!! Δεν παλευετε μια φορα με δαγκωσε σκυλι και ηταν τσιουαουα... και ειμαι και ο ατιμος 2μ υψος ,αμα θελει θα χιμιξει !
Εγω θα σας προτεινα αντι για νερομπιστολο...το αλλο με τα κιτρινα μπιλακια !! τσουζει λιγο αλλα σιγουρα θα κανει τον ιδιωκτητη να σηκωθει απο εκει που καθετε :D:D:D εννοω να βαρεξετε το ιδιωκτητη οχι τον σκυλο !!!:rolleyes:
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Κι εμένα τσιουάουα με έχει δαγκώσει!!!!!:D:D:D:DΑλλά εγώ δεν είμαι 2 μέτρα!!:p:p:p:p
Μάλλον λόγο των αφεντικών τους, τα πιο παρανοηκά σκυλιά που έχω συναντήσει είναι τέτοια!:rolleyes:
Αλλά όπως και να έχει άλλο αυτόπου θα σε δαγκώσει στον αστράγαλο κι άλλο κανά θεριό...
 


Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Μπα μπουτι ηθελε το $#%&$&#%$ !!!
Κοιτα τυχαινει μια γνωστη μου να εχει 8 τετοια μες στο σπιτι και τα οκτω μαζι τον βαζουν κατω τον κλεφτη!:D
Οταν λοιπον παω γαυγιζουν σαν τρελα...οταν ομως τους δωσω χερακι και μυρισουν σκανε...:D:maria::D
 


izambella

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2009
97
0
εχθές βγάλαμε 1 Πιτ έξω βόλτα μια χαρά ο μικρός κοινωνικότατος κανένα πρόβλημα με τα άλλα σκυλιά μέχρι που ήρθε μια κουταβιτσα βελγική... του όρμισε :shock::shock::shock::shock:¨ευτυχώς ο μικρός είναι άψογος και μόλις του φώναξε το αφεντικό του ήρθε πίσω... ο άλλος ιδιοκτήτης καθόταν στο αμάξι του και χάζευε την κατάσταση ...:mad: αν το έκοβε στην μέση τι θα γινόταν??? πάλι το Πιτ θα έφταιγε..πάλι σκυλί δολοφόνος θα ήτανε πάλι πάλι πάλι...

μπόγια στα αδέσποτα αφεντικα ...οχι στα σκυλια!!!!
 


Elr1c

Active Member
9 Μαϊου 2008
31
0
Πιστεύω πως ο χαρακτηρισμός είναι σύμφωνα με τις δυνατότητες της εν λόγω ράτσας. Σαφώς και υπάρχουν πιο επικίνδυνα σκυλιά από άποψη χαρακτήρα για το σύνολο. Έχω δει π.χ. μικρόσωμο 3 κιλών να ορμάει σε σκύλο 30 κιλών και να δαγκώνει στο ψαχνό.

Όπως και στους ανθρώπους καθε δίμετρος 120 κιλών δεν είναι φονιάς κλπ αλλά εχει πιο πλήρη εξοπλισμο για τέτοιες δραστηριότητες...

Σίγουρα το αφεντικό-καθοδηγητής του σκύλου έχει όλη την ευθύνη. 'Ομως οι σκύλοι είναι για πολλούς ζώα-εργαλεία (κυνηγούς, βοσκούς, αστυνομικούς κλπ) και είναι ζωτικής σημασίας γι'αυτούς ο σκύλος να ενσωματώνει στην προσωπικότητά του κάποια χαρακτηριστικά.

Τα προβληματικά δίχως λόγο και σκοπό είναι αποτέλεσμα της αμάθειας ή ημιμάθειας ανεύθυνων, αναποτελεσματικών και ίσως μη κατάλληλων ιδιοκτητών.

Πρακτικά και πολιτισμένα δεν υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης από μονάδες. Τα αυτοσχέδια μέτρα και οι τάσεις αναμέτρησης μεταξύ σκύλων μας οδηγούν σε πρωτόγονες καταστάσεις επιβολής εξουσίας που ο καθε θεωρητικά ισχυρότερος επισκιάζει το σύνολο...
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Έχετε δίκιο ρε παιδιά. Ποτέ δε ξέρεις τι θα σου επιτεθεί.
Χτες έγινε η πρώτη μας βόλτα στη νέα μας γειτονιά. Καλά πήγαμε αλλά δε γυρίσαμε καλά. Ο Ελληνικός Ποιμενικός ήταν ευτυχώς στον κήπο του κλεισμένος. Περνώντας απ' έξω όμως ήρθε τρέχοντας :shock: και δάγκωσε τον δικό μου ένα μικρομεσαίο πατσαβουράκι που κανονικά ούτε που θα το κοίταγε ο δικός μου. :maria: Φυσικά ο Λέοντας του ανταπέδωσε το δάγκωμα κι αυτό έφυγε κλαψουρίζοντας και κάθισε στο συρματόπλεγμα δίπλα στον κλεισμένο Ελληνικό Ποιμενικό. Αυτά είναι αγέλη καθώς τα έχω δει να βολτάρουν παρέα κι αυτό δε μπορεί να αποβεί καλό. :(
Στη συνέχεια ένα ημίαιμο με κάτι από ντόπερμαν ήρθε κατευθείαν μούρη με μούρη με τον Λέοντα κι αφού κοιταχτήκαν λίγο γίναν κουβάρι. Ο Λέοντας πάντα δεμένος και δίπλα στο πόδι μου αλλά δε μπορώ να κάνω και πολλά όταν το άλλο το βλαμμένο έρχεται κατά πάνω μας. Πρώτη φορά είδα και τη Μπλου να ορμάει και να δαγκώνει. Τουλάχιστον ήταν στο γύρω η γυναίκα που τον είχε, φυσικά δεν την άκουγε, και ήρθε με δυο κλαδιά και το βάραγε να φύγει. (Μου ριξε και μενα μια καταλάθος :D) Έφυγε προς το σπίτι του όταν του έχωσε μια στη μύτη αλλά συντόμως αποφάσισε να ξαναεπιστρέψει γιατί φαίνεται του άρεσε και δε χόρτασε.
Δεν τις βλέπω ευχάριστες τις βόλτες μας πλέον. :( Καταλαβαίνω ότι έχουμε εισβάλει στην περιοχή τους αλλά δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική αφήνουν ελεύθερα σκυλιά που επιτίθονται. Φοβάμαι πολύ τι θα γίνει όταν συναντηθούν οι δύο ελληνικοί ποιμενικοί.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Καλή αρχή Noela...:(
Ελπίζω να καταφέρεις να ρυθμιστούν και να ομαλοποιηθούν τα πράγματα εκεί...
 


Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
έλα ρε έφη... Δεν θέλω να σκεφτώ τί θα γίνει αν βρεθεί ο λέων με τον άλλον τον ελληνικό ποιμενικό.

Μα καλά, κάποιοι ιδιοκτήτες είναι τελείως ανεύθυνοι;:(
 


BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Πω, πω Έφη μου τι σκέφτεσαι να κάνεις???
Εγώ λέω να πας να πιάσεις τους ιδιοκτήτες του Ελλ. Ποιμενικού και να τους μιλήσεις...
Άκου να εξοργιστεί και το Μπλουδάκι...:(
 


Rentina - Marley

Well-Known Member
14 Ιανουαρίου 2009
133
1
Thessaloniki
ox δύσκολα τα πράγματα όπως καταλαβαίνω
Πιστεύω ότι πρέπει να ρωτήσετε κάποιον ειδικό
και να τα συμφιλιώσετε πρώτα πριν βρεθείτε σε κάποια βόλτα εκτος ελεγχου.
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ λέω να πας να πιάσεις τους ιδιοκτήτες του Ελλ. Ποιμενικού και να τους μιλήσεις...
Κι εγώ αυτό σκέφτομαι. Τι άλλο να κάνω; Δε μπορώ να ρισκάρω τέτοιο καυγά. Ή θα τους ρωτήσω τι ώρες τον αμολάνε να μη κυκλοφορούμε αυτές, πράγμα που το βρίσκω φασιστικό.
 


Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Δες το λίγο και από την δική τους πλευρά...
σίγουρα είναι ανεγκέφαλοι αλλά, δεν νομίζω πως θέλουν ούτε κι εκείνοι τέτοιον σκυλοκαβγά...

Το ξέρουν πως ήρθε κι άλλος Ε.Π. στην γειτονιά; Αν όχι, ενημέρωσέ τους ευγενικά (όσο μπορείς) και πες πως είναι μάλλον καλή ιδέα να μην ξανακυκλοφορήσει ο σκύλος τους ελεύθερος. Στο τέλος της "όμορφης κουβεντούλας" θυμησέ τους, πάλι πολύ ευγενικά, τον νόμο (υπονοόντας πως από ΕΠΙΛΟΓΗ μιλάς ευγενικά και όμορφα και δεν ενημερώνεις απλά τις αρχές). Να ξέρουν ποιός είναι "από πάνω", ευγενικά πάντα.:)

Μην δεχθείς το "ωράριο" που λες. Όχι μόνο επειδή ΕΙΝΑΙ φασιστικό (αυτό είναι το λιγότερο) αλλά επειδή άνθρωποι που κάνουν τέτοιες συμφωνίες, ποτέ δεν τις κρατάνε (και ποτέ δεν θα μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη).

Αν ποτέ γίνει το κακό (συνάντηση με τον λυτό) θα ΠΡΕΠΕΙ να λύσεις τον Λέοντα. Είναι πολύ επικίνυνο και για εσένα αλλά και για εκείνον να τσακώνεται με τόσο μεγάλο σκύλο δεμένος. Μην ξεχάσεις να τους το πεις ΚΑΙ αυτό. Ευγενικά.

Είναι ικανοί οι ηλίθιοι, να νομίζουν πως επειδή το δικό σου είναι δεμένο, δεν έχουν ανάγκη να ανησυχούν, ή να αλλάξουν κάτι. Πες τους πως θα λύσεις τον δικό σου αμέσως, αν δεις τον δικό τους μόνο του κι ελεύθερο. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.

Πολύ πιθανό να είναι καλοί άνθρωποι και απλώς να μην ξέρουν τι τους γίνεται.
Μακάρι να πάνε όλα καλά.
(Μην ξεχάσεις να μας πεις τι έγινε!).

Θυμήθικα πως κι εδώ είχε γίνει παρόμοια "φάση". Λυτό πιτ-μπουλ, άκρως επιθετικό (έχει κοντέψε να σκοτώσει αρκετούς σκύλους). Είπα στους ιδιοκτήτες διάφορους λόγους να τους πείσω πως δεν είναι σωστό, αλλά μάταια. Μέχρι που τους είπα πως εννοείται πως θα λύσω τον δικό μου αν συναντηθούν. Δεν το είπα από την αρχή, γιατί εγώ το θεώρησα ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Μόλις συνειδητοποίησαν πως μπορεί να κινδυνεύσει ο δικός τους σκύλος, δεν τον ξαναείδαμε λυτό ποτέ (3 χρόνια τώρα).
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Το μόνο που θα σου πω εγώ είναι πριν αρχίσεις να λες για νόμους κι ότι θα αναγκαστείς να λύσεις και τον Λέοντα και τέτοια που μπορεί να τα θεωρήσουν επιθετικά, μίλα τους λίγο να κόψεις τι άνθρωποι είναι!
Μην είναι τίποτα ζώα και αντί να βγάλεις άκρη περάσουν και αφήσουν κανένα "δωράκι" στα σκυλιά σου για να μην ενοχλείται ο άρχοντάς τους...:(
Έχω γνωρίσει αρκετούς τέτοιους...:(
Ηταν ένας γέρος στην γειτονιά της φίλης μου που σε όποιο σπίτι υπήρχε σκύλος που του γάυγιζε όταν περνόυσε με τα σκυλιά του του έριχνε φόλα!!!:eek:
Κι ενώ το ήξεραν η αστυνομία τους είχε πει ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα αν δεν το έπιαναν επαυτοφόρω...:(
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki