Καλησπέρα! Έχω ένα σκυλί, τον Choco, 10 μηνών είναι βελγικο ποιμενικό με Labrador, είναι γενικά ήσυχος δεν γαβγίζει, μόνο αν τον πλησιάσει Κάπιος σκύλος παραπάνω απ οτι θέλει, απο την αρχή 2 μηνών ήταν φοβισμενος τον πηγαίνω σε πάρκο κοινωνικοποίησης και το εχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό. Κάθε μέρα βγαίνουμε βόλτα 3 φορές την ημέρα. Στη γειτονιά μου ακριβώς στο δρόμο του σπιτιού μου ευθεία, στην ακριβώς από πάνω γωνία είναι δύο σπίτια γειτόνων, στο ένα έχουνε δύο σκυλιά μονίμως έξω στη βεράντα με κάγκελα μπροστά που γαβγιζουν όλη την ώρα και στον οποιοδήποτε. Και το απέναντι σπίτι ένα κανίς, όπου κυρίως τα βράδια το έχουν λυτο με ορθανοιχτη την πόρτα και με το που περνάμε απο εκεί όπως καταλαβαίνετε γίνεται χαλασμός. Το κανις μάλιστα βγαίνει έξω στο δρόμο κιόλας και κάθεται μπροστά στο δικό μου, με αποτελεσμα να προσπαθώ να φυγω άρον άρον και να μη μπορω να μας έχει απο πίσω. Σήμερα λοιπόν λόγω ενός γεγονότος αναγκαστικά εβγαλα το σκυλί μου βόλτα στις 11.30-12 παρά το βράδυ (συνήθως το βγαζω γύρω στις 9.00-9.30) όπως καταλαβαίνετε έγινε χαλασμός, το κανις βγήκε έξω δε μπορουσαν να το μαζέψουν, τα άλλα δύο χαλασαν τον κόσμο στην κυριολεξία και οι ιδιοκτήτες το μόνο που ειχαν να κανουν ήταν να μου την πουν. Μου λέει αυτος με το κανις, (η αλλη με τα άλλα δύο μόνο πίσω απο την πλατη μου σχολιαζε μπροστά μου τσιμουδιά) περνας τις αλλες μέρες και βλέπεις οτι δεν σου λεμε κάτι, περνας τώρα τέτοια ώρα και παλι δεν σου λέμε και ξαναγυριζεις απο εδώ? Και του λέω συγγνωμη το δικό μου το σκυλι δεν γαβγισε σε κανέναν και ο δρόμος είναι δημόσιος, εσείς θα πρέπει να μαζέψετε τα σκυλιά σας μέσα σε ώρες κοινής ησυχίας εφόσον ενοχλούν, έτσι ορίζει ο νόμος. Και μου λέει η γυναίκα του επειδή κάνεις την έξυπνη και οτι ξέρεις απο νόμους το ξέρεις οτι εφοσον το σκυλι σου είναι μεγαλοσωμο πρεπει να του φορας φίμωτρο, αν δαγκωσει το δικο μου τι θα γίνει? Και της λεω να του φοράω φίμωτρο επειδή εσεις το έχετε χωρις λουρί με ανοιχτή την πορτα και βγαίνει οπότε θέλει, μήπως εσείς πρεπει να του βάλετε λουρί? Με τα πολλα μου απαγορεύουν να περνάω απο τον δρόμο και μάλιστα με απείλησαν οτι έχουν ενα pit bull πάνω και την επομενη φορά που θα περάσω θα το έχει εκεί χωρίς λουρί. Του λεω με απειλείτε και μου λεει σε προειδοποιω και του λέω εμενα μη με απειλειτε και ο δρόμος είναι δημόσιος, εσείς πρέπει να μαζέψετε τα σκυλιά σε ώρες κοινής ησυχίας και έφυγα. Και η άλλη με τα δύο σκυλια αρχισε πισω απο την πλάτη μου να με λεει πυροβολημένη λες και είπα κάτι παράλογο. Το θέμα είναι ότι 1. δεν θελω να τους κάνω τη χαρη και να μη περνάω απο εκεί 2. και να μη περνάω αυτά τα δύο σκυλιά και μόνο που βλέπουν κάποιον και δε σκυλί απο την άλλη γωνία χαλάνε πραγματικα τον κόσμο, αμφιβάλλω αν τα έχουνε βγάλει μία φορά στη ζωη τους έξω βόλτα, λυσανε. Και ρωταω ειμαι κάπου λάθος? Υπάρχουν και συγκεκριμένες ωρες για να βγάζεις το σκύλο σου στο δρόμο βόλτα?