Τα σκυλιά των γειτόνων γαβγίζουν στον δικό μου στη βόλτα του και μου λένε να μη περνάω από εκεί.

Stavroulastr

New Member
22 Ιουλίου 2017
4
1
32
Καλησπέρα! Έχω ένα σκυλί, τον Choco, 10 μηνών είναι βελγικο ποιμενικό με Labrador, είναι γενικά ήσυχος δεν γαβγίζει, μόνο αν τον πλησιάσει Κάπιος σκύλος παραπάνω απ οτι θέλει, απο την αρχή 2 μηνών ήταν φοβισμενος τον πηγαίνω σε πάρκο κοινωνικοποίησης και το εχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό. Κάθε μέρα βγαίνουμε βόλτα 3 φορές την ημέρα. Στη γειτονιά μου ακριβώς στο δρόμο του σπιτιού μου ευθεία, στην ακριβώς από πάνω γωνία είναι δύο σπίτια γειτόνων, στο ένα έχουνε δύο σκυλιά μονίμως έξω στη βεράντα με κάγκελα μπροστά που γαβγιζουν όλη την ώρα και στον οποιοδήποτε. Και το απέναντι σπίτι ένα κανίς, όπου κυρίως τα βράδια το έχουν λυτο με ορθανοιχτη την πόρτα και με το που περνάμε απο εκεί όπως καταλαβαίνετε γίνεται χαλασμός. Το κανις μάλιστα βγαίνει έξω στο δρόμο κιόλας και κάθεται μπροστά στο δικό μου, με αποτελεσμα να προσπαθώ να φυγω άρον άρον και να μη μπορω να μας έχει απο πίσω. Σήμερα λοιπόν λόγω ενός γεγονότος αναγκαστικά εβγαλα το σκυλί μου βόλτα στις 11.30-12 παρά το βράδυ (συνήθως το βγαζω γύρω στις 9.00-9.30) όπως καταλαβαίνετε έγινε χαλασμός, το κανις βγήκε έξω δε μπορουσαν να το μαζέψουν, τα άλλα δύο χαλασαν τον κόσμο στην κυριολεξία και οι ιδιοκτήτες το μόνο που ειχαν να κανουν ήταν να μου την πουν. Μου λέει αυτος με το κανις, (η αλλη με τα άλλα δύο μόνο πίσω απο την πλατη μου σχολιαζε μπροστά μου τσιμουδιά) περνας τις αλλες μέρες και βλέπεις οτι δεν σου λεμε κάτι, περνας τώρα τέτοια ώρα και παλι δεν σου λέμε και ξαναγυριζεις απο εδώ? Και του λέω συγγνωμη το δικό μου το σκυλι δεν γαβγισε σε κανέναν και ο δρόμος είναι δημόσιος, εσείς θα πρέπει να μαζέψετε τα σκυλιά σας μέσα σε ώρες κοινής ησυχίας εφόσον ενοχλούν, έτσι ορίζει ο νόμος. Και μου λέει η γυναίκα του επειδή κάνεις την έξυπνη και οτι ξέρεις απο νόμους το ξέρεις οτι εφοσον το σκυλι σου είναι μεγαλοσωμο πρεπει να του φορας φίμωτρο, αν δαγκωσει το δικο μου τι θα γίνει? Και της λεω να του φοράω φίμωτρο επειδή εσεις το έχετε χωρις λουρί με ανοιχτή την πορτα και βγαίνει οπότε θέλει, μήπως εσείς πρεπει να του βάλετε λουρί? Με τα πολλα μου απαγορεύουν να περνάω απο τον δρόμο και μάλιστα με απείλησαν οτι έχουν ενα pit bull πάνω και την επομενη φορά που θα περάσω θα το έχει εκεί χωρίς λουρί. Του λεω με απειλείτε και μου λεει σε προειδοποιω και του λέω εμενα μη με απειλειτε και ο δρόμος είναι δημόσιος, εσείς πρέπει να μαζέψετε τα σκυλιά σε ώρες κοινής ησυχίας και έφυγα. Και η άλλη με τα δύο σκυλια αρχισε πισω απο την πλάτη μου να με λεει πυροβολημένη λες και είπα κάτι παράλογο. Το θέμα είναι ότι 1. δεν θελω να τους κάνω τη χαρη και να μη περνάω απο εκεί 2. και να μη περνάω αυτά τα δύο σκυλιά και μόνο που βλέπουν κάποιον και δε σκυλί απο την άλλη γωνία χαλάνε πραγματικα τον κόσμο, αμφιβάλλω αν τα έχουνε βγάλει μία φορά στη ζωη τους έξω βόλτα, λυσανε. Και ρωταω ειμαι κάπου λάθος? Υπάρχουν και συγκεκριμένες ωρες για να βγάζεις το σκύλο σου στο δρόμο βόλτα?

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
Σιγα μη σου απαγορεψουν να περνας και απο το δρομο....Τι αλλο θα ακουσουμε σημερα!

Μην ασχολεισαι, εγω θα εβγαζα για αρχη μια φωτοτυπια το νομο δες εδω ,(μαζι με τα προστιμα που προβλεπονται με Bold γραμματοσειρα) και θα τους τον εδινα να ξεστραβωθουν. Φυσικα εφοσον εισαι εσυ καλυμμενη απο ολα που περιεχει μη σου γυρισει μπουμερανγκ

(Ανεβασες 2 φορες το θεμα καταλαθος )

• Like
Reactions: ioanna a

p_gper

Well-Known Member
25 Αυγούστου 2016
48
59
44
Εγώ θα πέρναγα από εκεί ξανά επίτηδες. Ο νόμος απ' ότι θυμάμαι ορίζει ότι τα ζώα (σκυλιά, γατιά, πουλιά) δεν θα πρέπει να διαταράσσουν τη ησυχία των περίοικων σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Όσο για τη βόλτα, απαιτείτε λουρί. Μπορείς να καταγγείλεις όσους έχουν τα σκυλιά στο μπαλκόνι συνέχεια άλλα θα χρειαστείς παράβολο 70 ευρώ, ή αν θες μπορείς να πεις στον αξιωματικό υπηρεσίας να κάνει μια σύσταση (αν θες να το τραβήξεις).

• Like

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eγω επειδη η τελευταια βολτα ειναι πολυ αργα το βραδυ, φροντιζω το κατα δυναμιν, να περναω απο δρομους που εχουν τα λιγοτερα σκυλια και κυριως δεν κωλυσιεργω στο δρομο οταν αυτα εχουν αρχισει να του γαυγιζουν!
Αφηστε τους νομους στην ακρη!
Λογικη χρειαζεται και κατανοηση απο αμφοτερες τις πλευρες.

Stavroulastr

New Member
22 Ιουλίου 2017
4
1
32
Σιγα μη σου απαγορεψουν να περνας και απο το δρομο....Τι αλλο θα ακουσουμε σημερα!

Μην ασχολεισαι, εγω θα εβγαζα για αρχη μια φωτοτυπια το νομο δες εδω ,(μαζι με τα προστιμα που προβλεπονται με Bold γραμματοσειρα) και θα τους τον εδινα να ξεστραβωθουν. Φυσικα εφοσον εισαι εσυ καλυμμενη απο ολα που περιεχει μη σου γυρισει μπουμερανγκ

(Ανεβασες 2 φορες το θεμα καταλαθος )
Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για το link. Τηρώ όλους του νόμους-κανόνες για το σκύλο μου, εμβόλια, μικροτσιπ, θέματα υγιεινής και γενικά τον έχω μέσα στο σπίτι, ούτε σε μπαλκονι ή οπουδήποτε αλλού εκτος σπιτιού. Πραγματικά οι άνθρωποι ήταν μεσα στον παραλογισμό χθες βράδυ, ο ένας με απείλησε με το pit bull κιόλας, "πέρνα απο εδώ και θα δεις, θα τα πούμε που θα τον έχω λυτο."

Ναι το είδα ότι το ανέβασα δύο φορές, κατά λάθος, προσπάθησα να διαγράψω τη μία φορά αλλά δεν τα κατάφερα. :/

Last edited:

Stavroulastr

New Member
22 Ιουλίου 2017
4
1
32
Καλημέρα και εγω προσπάθησα να το λύσω με τη λογική αλλα γυρίζει και μου λέει "βλέπεις ότι τις άλλες μέρες που περνάς δε μιλάμε" λες και μου κάνουν χάρη που περνάω στις 9.30 το βράδυ και δε μιλάνε, εκτος αυτού και απο μπροστά απο το σπίτι να μη περάσω μόνο από τη γωνία που θα δουν το δικό μου αρχιζουν και φωνάζουν.
Το ξέρω χθες πως ηταν αργά αλλά δυστυχώς στη γειτονιά στο απο δίπλα στενό είχε καεί η λάμπα και δεν έβλεπα τίποτα, γι αυτό πέρασα απο εκεί τέτοια ώρα, το σκέφτηκα και εγώ αυτό. Αλλα Οχι να μου λένε οτι επειδή το δικό τους το έχουν λυτο και με τέντα την πόρτα οτι στο δικό μου πρέπει να φορέσω φίμωτρο. Επίσης δεν κωλυσιεργω ισα ίσα προσπαθουσα να φύγω αλλα το κανις είχε έρθει στην κυριολεξία μεσα στη μούρη του δικού μου και έμπαινε μπροστά μας, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του βγήκε να το μαζεψει και δε μπορουσε να το πιάσει, έκανε κύκλους γυρω μας σαν τρελό. Ο δε Τσόκο ούτε που του φώναξε, είναι πολύ μαζεμένος με τα άλλα σκυλιά, εχει θέμα φόβου το οποίο και κοιτάω να διορθωθεί εδω και καιρό.
Eγω επειδη η τελευταια βολτα ειναι πολυ αργα το βραδυ, φροντιζω το κατα δυναμιν, να περναω απο δρομους που εχουν τα λιγοτερα σκυλια και κυριως δεν κωλυσιεργω στο δρομο οταν αυτα εχουν αρχισει να του γαυγιζουν!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Παρε τον δικηγορο σου ενα τηλ. και πες του να τους ενημερωσει για την νομοθεσια , εκει θα γινουν κοτες ολοι. Οχι εσυ ο δικηγορος σου. Πες και για την απειλη , οτι δηθεν απειλιθηκες (παρανομο καργα) και εσυ με το πιτ οχι μονο ο σκυλος σου

Stavroulastr

New Member
22 Ιουλίου 2017
4
1
32
Εγώ θα πέρναγα από εκεί ξανά επίτηδες. Ο νόμος απ' ότι θυμάμαι ορίζει ότι τα ζώα (σκυλιά, γατιά, πουλιά) δεν θα πρέπει να διαταράσσουν τη ησυχία των περίοικων σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Όσο για τη βόλτα, απαιτείτε λουρί. Μπορείς να καταγγείλεις όσους έχουν τα σκυλιά στο μπαλκόνι συνέχεια άλλα θα χρειαστείς παράβολο 70 ευρώ, ή αν θες μπορείς να πεις στον αξιωματικό υπηρεσίας να κάνει μια σύσταση (αν θες να το τραβήξεις).
Καλημέρα, δεν θέλω να το τραβήξω γιατι όλοι
Καλημέρα, δεν θέλω να το τραβήξω γιατί όλοι μας ειμαστε χρόνια στη γειτονιά. Απλά ζητάω να ύπαρξει λογική Όχι να μου απαγορεύουν να περνάω απο το δρομο και μαλιστα να με απειλουν με άλλο σκύλο. Τους το είπα για το λουρι και την ανοιχτη πορτα και μου λεει το δικό μου δεν πρόκειται να κάνει τίποτα στο δικό σου είναι μικρόσωμο, το δικό σου που είναι μεγαλόσωμο πρέπει να φοραει φίμωτρο. Απ ότι καταλαβαίνεις ο παραλογισμός στο μεγαλείο του!! Χθες βράδυ είχα πάθει αμοκ με όλα οσα άκουσα. Με κατεκριναν κιολας που βγάζω τον σκύλο μου βολτα να κάνει τα κακα του και τους λεω εγω τα μαζεύω πάντα γι αυτό έχω μαζι μου και ειδικες σακουλιτσες και κραταγα και το λουρί για να τους το δείξω, γιατί στο πέρνα πήγα μέχρι το σπίτι αφησα τον σκύλο για να μη τον βλέπουν τα αλλα και συνεχιζουν να φωνάζουν και μαζί με το λουρί μόνο πηγα και τους βρήκα διότι περνοντας μου είπαν απλά να φύγω και μετά τους ακουγα που με βριζανε και με σχολιαζανε απροκάλυπτα, μιλώντας δυνατα στη γειτονιά στις 12και το βράδυ.

• Like

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Τι λογικη και κατανοηση ? Εδω εχουν ανοικτη τη πορτα για να βγαινει το κανις να κανει τσαμπουκαδες και απειλουν οτι θα αμολυσουν το αγριο πιτμπουλ (γελαει ο καθε πικραμενος) να τους φαει , που ειναι η λογικη και η κατανοηση σε αυτο , αν δε θελουν να γαυγιζουν τα σκυλια τους να τα μαζεψουν μεσα

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Βρε παιδια πρεπει να αρχισουμε να χρησιμοποιουμε κ την αστυνομια σιγα σιγα σε αυτη την χωρα! Ο νομος απαγορευει να ειναι τα σκυλια εξω και σε μπαλκονια μονιμα και ειδικα το βραδυ δεν θελει και μυαλο!! Καποιοι δεν εχουν μυαλο οκ γιατι να μην μαθουν τον νομο απ τον αρμοδιο;;;;;; Ειλικρινα οσο δεν μπορουμε αρνουμαστε ντρεπομαστε αισθανομαστε ασχημα κτλ ετσι θα μεινουμε για παντα χωρις καμια προοδο! Και οχι τιποτα αλλο θα μας αξιζει κιολας..διοτι γκρινια πολυ και τηγανιτα τιποτα!!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.259
3.093
Ο νομος απαγορευει να ειναι τα σκυλια εξω και σε μπαλκονια μονιμα και ειδικα το βραδυ δεν θελει και μυαλο!!
Αλλά τον νόμο τον μεταφράζει ο καθένας όπως του αρέσει.:p
(Το παθαίνω και εγώ συχνά αυτό)
Εφόσον δεν ειναι εκτεθημένα στις καιρικές συνθήκες και δεν φωνάζουν(αποδεδειγμάτα τουλ) τις ώρες κοινής ησυχίας , τί να σου κάνει ο νόμος;

Και προς τη Σταυρούλα: γραψ΄τους στα παπούτσια σου και συ και κάνε τη βόλτα σου, λες και τους ανήκει ο δρόμος , να σου πουν και από πού θα περνάς.

Last edited:
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλημέρα, δεν θέλω να το τραβήξω γιατί όλοι μας ειμαστε χρόνια στη γειτονιά. Απλά ζητάω να ύπαρξει λογική
Αφενός τη λογική μπορείς να τη ζητήσεις μόνο απ' τους γείτονές σου, οι οποίοι φαίνεται να την έχουν χάσει. Αφετέρου δε θέλεις να το τραβήξεις περισσότερο για να μη διαταράξεις τις (καλές; ) σχέσεις που (δεν) έχετε. Η μόνη άλλη επιλογή που αφήνεις είναι να αλλάξεις δρόμο.

Άντε και πες ότι χθες όλοι οι γείτονες έτυχε να περάσουν μια εξαιρετικά κακή μέρα και είπαν μια κουβέντα παραπάνω. Προετοιμάσου πάντως με όποιο τρόπο νομίζεις καλύτερο για την περίπτωση που έχουν ξυπνήσει πάλι στραβά σήμερα.

(Για μένα η λογική και η καλή γειτονία φεύγουν απ' το παράθυρο μόλις κάποιος αρχίσει να με απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο. Στη θέση σου, αν μου ξαναγινόταν η ίδια "σύσταση", θα καλούσα αστυνομία.)

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Εγώ στην θέση σου , καταρχήν θα απέφευγα να περνάω από εκεί αν αυτό είναι δυνατόν . Περισσότερο για την ψυχική μου ηρεμία ! Βαριέμαι να τσακώνομαι με καθυστερημένους καθημερινά ! Τόσα προβλήματα έχουμε . Να ασχολούμαστε κ με κάθε βλαμμένο;; Δεν βγαίνει άκρη .
Αν είναι αδύνατον να μην
περνάς από εκεί . Την επόμενη φορά που θα μου γινόταν σκηνικό θα καλούσα επι τόπου την αστυνομία . Πίστεψε με δεν μου έχει τύχει ποτέ , να γίνει σκηνικό με αστυνομία κ μετά να μην κάνουν τις κότες .

Έχω φωνάξει σε παρόμοιο σκηνικό το 100 για την απέναντι που όποτε περνούσα με τον Μαξ άνοιγε την πόρτα κ έβγαινε ένα μικρόσωμο σκυλάκι που έχει για τσαμπουκά . Κάνοντας αρκετό καιρό υπομονή , μια μέρα της λέω μάζεψε το γιατί θα το αρπάξει κ είναι κρίμα το ζωντανό . Αρκετή υπομονή κάνει ο δικός μου που έρχεται κατά πάνω του σαν μανιακό . Δεν καταλάβαινε . Δεν είχα πολλές επιλογές . Είτε τον άφηνα με χαλαρό λουρί κ τα έβρισκαν τα 2 τους ή καλούσα την αστυνομία ... Ε! Κάλεσα την αστυνομία κ τελείωσε το πράγμα . Της έκαναν σύσταση κ από τότε δεν έχει γίνει το παραμικρό .

• Like
Reactions: mareco

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Νταξ..εκλαψα!

Οι θρασυδειλοι κ οι κουτοπονηροι δεν αντιλαμβάνονται απο ευγενειες κλπ τυπικουρες μανα μου!
Αυτοι θελουν μπινελικι κ μαμω@&€# μεχρι να παγωσει η κολαση!
Μη τυχον κ τους κανεις την χαρη,σε ειδαν εκει περα κοριτσακι με το κουταβι κ την ειδαν πολυ άντρες?
Εχεις καθε δικαιωμα να καλεσεις την αστυνομια,παρανομουν κάργα,απτο σκυλια πουναι συνεχως εκτεθειμένα,απτο χύμα σκυλι,απτην εξυβριση κ απειλη?απο που να το πιασουμε?
Δεν εχεις καμια υποχρεωση να φορας φιμωτρο εσυ στο σκυλι σου κ εννοειτε μπορεις να κυκλοφορεις οτι ωρα γουσταρεις!
Στην θεση σου, (επειδη ειμαι κ πολυ κάφρος) θα παιρνα 2-3 φιλους μου κ θα κοβα βολτες πανω κατω στις 1 το ξημερωμα,στις 2,στις 3,στις 4 κ παει λεγοντας...μπορει να μην κοιμομουν μια βδομαδα,αλλα ούτε κ τα καθικια!
Οταν σε σεβονται 1 εσυ να σεβεσαι 10
Οταν πανε να σε μαμησουν 1 εσυ να τους μαμας 10!

Ακου ρε λαλακα..τι αλλο θα ακουσουμε...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Ο νομος οριζει σαφως οτι δεν μπορει ο δεσποζομενος σκυλος να βρισκεται χωρις λουρι σε δημοσιο χωρο (οπως ο δρομος στην περιπτωση σου).
Υπαρχει σαφες αρθρο κ αντιστοιχο προστιμο.

Στην σημερινη σου βολτα λοιπον κ μολις ξανασυμβει, παιρνει επι τοπου την αστυνομια κ λυνεται το θεμα μολις φανε τα αντιστοιχα προστιμα.

Μεχρι εκει φτανει η δικη μου λογικη.
Δεν θα απολογηθει κανεις που κινειται σε δημοσιο χωρο.......

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ο νομος οριζει σαφως οτι δεν μπορει ο δεσποζομενος σκυλος να βρισκεται χωρις λουρι σε δημοσιο χωρο (οπως ο δρομος στην περιπτωση σου).
Υπαρχει σαφες αρθρο κ αντιστοιχο προστιμο.

Στην σημερινη σου βολτα λοιπον κ μολις ξανασυμβει, παιρνει επι τοπου την αστυνομια κ λυνεται το θεμα μολις φανε τα αντιστοιχα προστιμα.

Μεχρι εκει φτανει η δικη μου λογικη.
Δεν θα απολογηθει κανεις που κινειται σε δημοσιο χωρο.......
Να αγαεισει το στομα σου ;)

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εγω λεω να αφησεις τους νομους και να μας πεις τη γειτονια σου και αν μπορει κανενας να τη βαλει στο δρομολογιο της βολτας. Φανταζεσαι ξαφνικα να σκανε διαφορα σκυλια απο κει;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.916
20.316
Σχετικά με το πρόβλημά σου, σου τα είπαν εκτενώς! Εγώ να ρωτήσω, πως ξέρεις τους γονείς του κουταβιού σου? Και κάτι για την εκπαίδευσή του...άν θέλεις να ξεπεράσει τις τυχόν φοβίες που μπορεί να έχει, με άλλα σκυλιά, φρόντισε πρωτίστως να παραμένεις εσύ ψύχραιμη στην θέα τους. Όχι να προσπαθείς να φύγεις "άρον άρον" με τον άλλο σκύλο να σας "κυνηγάει". Δεν δίνεις σωστά σήματα στο κουτάβι σου. Όταν λες "πάρκο κοινωνικοποίησης" δεν εννοείς ελπίζω, καμιά πλατεία της γειτονιάς, που μαζεύονται αγέλες λυτών, "εξαιρετικού χαρακτήρα" μαντρόσκυλων ε?

• Like
Reactions: agathe and manin