Τη γνώμη σας για κάτι...




KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Εντελώς κουκουρουκου η σηζητηση. Καλή συνέχεια στο παραλήρημα (y)
Το θέμα πήγε στις "στειρώσεις" γενικότερα.
Εννοούμε και σκυλιών και γατιών (τουλάχιστον εγώ, δεν ξέρω οι άλλοι τι εννοούν).
Απλά στο θέμα των γατιών υπάρχει δυσκολία να τα πιάσεις.
Δεν τέθηκε θέμα να στειρώνουμε γατιά Ή σκυλιά.
Εγώ μιλάω για όλα.

Το κουκουρούκου στην όλη υπόθεση είναι ότι κάποιοι υποστηρίζουν ΟΧΙ στις στειρώσεις γατιών γιατί φύση ενώ με τα σκυλιά σου λένε "ααα ... με τα σκυλιά στείρωνε δεν υπάρχει πρόβλημα."
Με τα σκυλιά δεν παίζει φύση δλδ;

Καταλαβαίνεις πού υπάρχει το κουκουρούκου και μπήκαν και τα σκυλιά στην κορνίζα;

@Hammer εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είμαι εγώ αυτή που κάνω προσωπικές επιθέσεις;
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εδώ στην περιοχή που δεν παρατηρώ πληθώρα γατιών (ναι μεν υπάρχουν πολλά άλλα όχι υπερπληθυσμος) πρέπει να στειρωθουν;
Μήπως με το να στειρωθουν άρα και μελλοντικά θα μειωθεί ο πληθυσμός, αρχίσουν αλλά προβλήματα όπως αύξηση των τρωκτικων, φιδιων και εντόμων; (μιλάω για μια περιοχή λίγο έξω από την πόλη με διάσπαρτα σπίτια, χωράφια, στανες, δάσος)
Και μετά ποια θα είναι η συνέχεια; ποντικό φάρμακα και λοιπά δηλητήρια;

Μήπως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα;
Μήπως κάνουμε περισσότερο κακό πάρα καλό με τις διάφορες δράσεις μας που απλά στηρίζονται στο συναίσθημα χωρίς όμως να έχουμε ζυγίσει τα αποτελέσματα;
Εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν προγραμματα στειρωσης του δημο ή απο οργανωσεις;
 


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
...
Οι γάτες κυνηγάνε πάνω από 1000 είδη ζώων για τροφή, ανάμεσά τους ποντικάκια κατσαριδούλες και διάφορα τέτοια παρόμοια ζωάκια.
Αν δεν υπάρχει γάτα, όλα όσα κυνηγάει θα κάνουν πάρτι....
Γιατί να μην κάνουν πάρτι στις πόλεις οι κατσαριδούλες και τα ποντικάκια και να κάνουν οι γάτες? Εξάλλου αυτά προϋπήρχαν και δεν τα έφεραν εκεί οι άνθρωποι. Σε πειράζουν τα ποντίκια στις πόλεις αλλά όχι οι γάτες? Δεν ειναι σπισισμός αυτό?

Όπως και δεν άκουσα καμιά άποψη πάνω σε αυτό. :) και @canis
Παιδιά η φύση ΟΛΩΝ των σκύλων είναι να ζευγαρώνουν κάθε εξάμηνο και να γεννούν σαφώς. Έτσι τα έφτιαξε η ΦΥΣΗ. Γιατί πάτε όλοι κόντρα στη φύση και δεν τα αφήνετε να ζευγαρώσουν? Τα ρωτήσατε πώς νιώθουν να χτυπάνε οι ορμόνες τους κόκκινο κι εσείς να τα έχετε κλειδωμένα μέσα στα σπίτια σας και να μην τα αφήνετε να ικανοποιήσουν το βασικό τους ένστικτο?

Αν αφήναμε τα σκυλιά νηστικά στο δρόμο δεν θα κυνηγούσαν ποντίκια και ακρίδες ελλείψει τροφής? Γιατί εκεί που έμενα τα έχω δει να το κάνουν. Έτρωγαν κι απο καμιά γάτα αν την έπιαναν.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
@Nizinny

Αν έγραψα κάπου ότι ο τρόπος που μεταχειρίζομαι τα δικά μου σκυλιά αποτελεί λύση για κάποιο πρόβλημα και το κάνω για το καλό τους και επειδή τα αγαπάω και τα νοιάζομαι πάρα πολύ, τότε ευχαρίστως να μου το υποδείξεις και μαζί να συζητήσουμε την δική σου πρόταση ή σκέψη για την λύση αυτού του προβλήματος και για το πόσο αυτό που κάνω δείχνει αγάπη και βοηθά...

Αν θες να απαντήσω σε κάτι άλλο μη διστάσεις να με ρωτήσεις... :)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
ΜΙΝ ΧΡΟΙΣΥΜΟΠΗΙΤΑΙ ΠΡΩΦΙΛΑΧΤΗΚΑ ΕΙΝΕ ΦΟΝΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΗΑ ΗΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΩ
(ή λες να εννοεί τη φύση?)
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Hiraeth


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
@Nizinny

Αν έγραψα κάπου ότι ο τρόπος που μεταχειρίζομαι τα δικά μου σκυλιά αποτελεί λύση για κάποιο πρόβλημα και το κάνω για το καλό τους και επειδή τα αγαπάω και τα νοιάζομαι πάρα πολύ, τότε ευχαρίστως να μου το υποδείξεις και μαζί να συζητήσουμε την δική σου πρόταση ή σκέψη για την λύση αυτού του προβλήματος και για το πόσο αυτό που κάνω δείχνει αγάπη και βοηθά...

Αν θες να απαντήσω σε κάτι άλλο μη διστάσεις να με ρωτήσεις... :)
Δεν απάντησες στην ερώτησή μου. Θεωρώ ότι αφού σε προβληματίζει το πως βλέπουν τα ζώα τις ενέργειές μας προς αυτά ότι το κάνεις και με τα δικά σου σκυλιά πρώτα πρώτα. Ζευγαρώνεις τα σκυλιά σου για να ικανοποιήσεις τη φύση τους ή τα "ταλαιπωρείς" με αποχή? Αν κάνεις το δεύτερο προς τι ο προβληματισμός σου στο πώς το βλέπουν αφού το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο? Αν το κάνεις ενώ δεν συμφωνείς με αυτό ή αμφιβάλλεις αν είναι σωστό, γιατί το κάνεις τότε?
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
@Nizinny

Το ότι έχω σκυλιά δε το έκανα για να λύσω κάποιο πρόβλημα των σκύλων, ούτε και το επικαλέστηκα αυτό ποτέ. Το ίδιο και για το γεγονός ότι τα ταΐζω κυρίως ωμά και αποφάγια, δεν είπα κάπου ότι το κάνω για να λύσω κάποιο πρόβλημα ή γιατί τα αγαπάω πολύ.

Δεν με προβληματίζει το πως βλέπουν τα ζώα τις ενέργειες μας... Με προβληματίζει πως βλέπουμε/βαφτίζουμε εμείς τις ενέργειες μας που αφορούν τα ζώα.
 
  • Like
Reactions: Vania and stefanosk


Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
926
Καναδάς
@canis ή αποφεύγεις να μου απαντήσεις ευθέως ή δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε γενικότερα. Ρώτησες ή δεν ρώτησες πώς βλέπει η γάτα στη συγκεκριμένη περίπτωση τονν εγκλωβισμό και τη στείρωση της- αν ψάξω έχεις κι αντίστοιχες απορίες για τα σκυλιά π.χ. αν θα προτιμούσαν να είναι δεσποζόμενα ή αδέσποτα.
.

Πως να το βλέπει η γάτα όλο αυτό;...
Τι λες μετά λοιπόν ότι
.
Δεν με προβληματίζει το πως βλέπουν τα ζώα τις ενέργειες μας...
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Εμείς, το υπέρτατο ον :p, προσπαθούμε με "τεχνάσματα" να φέρουμε ισορροπία στο περιβάλλον...

Ας δούμε διαφορετικές απόψεις, αν ψάξουμε λίγο θα βρούμε φωνές που λένε πως η γάτα προκαλεί μεγάλη οικολογική καταστροφή σε άλλα είδη, η οικόσιτη γάτα ή διαφορετικά το ζώο συντροφιάς. Στην προσπάθεια περιορισμού της καταστροφής που προκαλεί πέφτουν στο "τραπέζι" ιδέες όπως οι παρακάτω :

Όλες οι γάτες πρέπει να είναι δεσποζόμενες, στειρωμένες, να βγαίνουν έξω με λουρί ( ποτέ ελεύθερες ) και να εκτονώνονται με παιχνίδια στο σπίτι.

Αν το παραπάνω δεν είναι εφικτό, δηλαδή να μένουν μόνιμα στο σπίτι, να έχουν τουλάχιστον ένα κουδουνάκι ώστε να προειδοποιούνται τα ποντίκια και τα πουλιά για τον ερχομό της γάτας.

Τροφή για σκέψη ή και προβληματισμό, όπως λέει ο @canis, τα παρακάτω :

Οι απόψεις ενός καθηγητή βιολόγου ( Pete Marra, Ph.D. Smithsonian Migratory Bird Center ) για τον υπερπληθυσμό της "δεσποζόμενης γάτας" και τις επιπτώσεις που έχει στα πουλιά ( της "εξημερωμένης" γάτας λέω εγώ ). Εδώ έχουμε γάτες εναντίον άλλων ειδών, με ποιο είδος θα ταχθούμε ; Αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά, από πολλές οπτικές γωνίες.

The Moral Cost of Cats

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα όταν ( και αν ) το διαβάσει.

Ή μπορεί να ασπαστεί το παρακάτω ( είναι μία άποψη κ' αυτή, έτσι δεν είναι @KLKA ; )

In high-priority areas there must be zero tolerance for free-ranging cats. If the animals are trapped, they must be removed from the area and not returned. If homes cannot be found for the animals and no sanctuaries or shelters are available, there is no choice but to euthanize them. If the animals cannot be trapped, other means must be taken to remove them from the landscape—be it the use of select poisons or the retention of professional hunters.

Αυτό στο οποίο καταλήγω εγώ είναι πως η δική μας παρέμβαση δημιουργεί πρόβλημα.
  • θεωρούμε την γάτα οικόσιτο
  • την αποκτούμε για ζωάκι συντροφιάς
  • την παρατάμε άμα δεν γουστάρουμε
  • όταν πολλαπλασιάζεται θέλουμε να ελέγχουμε τον πληθυσμό
  • θεωρούμε πως το συγκεκριμένο είδος είναι ανίκανο να επιβιώσει χωρίς εμάς
  • θέλουμε να επιβιώσουν όλες όσες γεννιούνται
ε όχι, δεν είμαι θεός ( ακόμη ), όταν γίνω θα τα ρυθμίσω όλα.

Αγαπητοί @manolo @Hammer @Yorkaddict σας κρίνω ως αιρετικούς :p. Το περιβάλλον το ρυθμίζουμε εμείς ( το υπέρτατο ον ), δεν δύναται να αυτορυθμιστεί. Ο @canis θα αξιολογηθεί εν' ευθέτω χρόνο.

και για να τελειώνω

Αυτόν τον κόσμο, που είναι ένας στην ολότητά του, δεν τον έπλασε κανένας θεός ή άνθρωπος· υπήρχε πάντοτε, υπάρχει και θα υπάρχει: μια αιώνια φωτιά, που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο.

Ηράκλειτος.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχουν προγραμματα στειρωσης του δημο ή απο οργανωσεις;
Υπάρχουν. Σίγουρα για σκυλιά για γάτες δεν γνωρίζω. Πάντως η αποτελεσματικότητα τους πιάνει πάτο.

____________________________________________________________

Με τις γάτες δεν ασχολήθηκα ποτέ. Παρόλο που έχω μια γάτα τα τελευταία 2 χρόνια δηλώνω άσχετος με το "αντικείμενο" γάτα.
Τους τελευταίους 10 μήνες που μετακόμισα εδώ που μένω τώρα είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω τις γάτες περισσότερο. Μένω έξω από την πόλη σε ένα σπίτι με μεγαλο οικόπεδο και στο διπλανό σπίτι έχουν δέκα γάτες. Το μέρος είναι ιδανικό για γάτες. Εξοχή μακριά από δρόμο και αυτοκίνητα. Η δική μου γάτα έχει πιάσει φιλίες με τις γάτες του διπλανού σπιτιού και την περνάει ζάχαρη. Οπότε χρειαστεί να λείψω για μέρες δεν άγχωνομαι καθόλου για την γάτα μου την οποία την αφήνω πίσω. Όταν επιστρέφω την βρίσκω χορτατη αραχτη και κουλ. Γενικά θεωρώ τις γάτες πιο ανεξάρτητες σε σχέση με τα σκυλιά. Παρόλο που μένω εξοχή φέτος ήταν το 1ο καλοκαίρι που στο σπίτι δεν βρήκα ποτέ κατσαρίδες η οτιδήποτε άλλο ζωύφιο. Εξαιρώ τρεις σαύρες σκοτωμένες και πεντεξι ποντίκια που άφηνε η γάτα μου στην εξώπορτα.
Αν δεν υπήρχαν αυτές οι γάτες είμαι σίγουρος πως έδινα πολλά λεφτά στα ποντικοφαρμακα, θα κηνυγουσα κατσαρίδες συνέχεια μέσα στο σπίτι και τα φίδια θα καναν πάρτι.
Οταν μετακομίσω κάποια στιγμή στο χωριό μου όπως σχεδιάζω στο σπίτι μου που είναι ακόμα πιο εξοχή φάση σίγουρα θα έχω πεντεξι γατια να περιφέρονται εκεί γύρω. Θεωρώ πως να ζουν ετσι οι γάτες είναι ευτυχισμένες και λυπάμαι (ειλικρινά το λέω) την γάτα μιας καλής μου φίλης στην Αθήνα (κέντρο) που έχει την γάτα πάντα εντός σπιτιού (διαμέρισμα σε όροφο) και η γάτα αυτή αμφιβάλω αν έχει δει ποτέ το φως του ήλιου. Για μένα η γάτα αυτή είναι κακοποιημένη και την λυπάμαι και ας νομίζει η φίλη μου πως κάνει το καλύτερο για την γάτα της.
Σαν φιλόζωοι που νιώθουμε έχουμε τα κατοικίδια μας σε ένα απόστειρωμενο περιβάλλον νομίζοντας πως κάνουμε το καλύτερο για αυτά. Είναι έτσι όμως;;;
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Υπάρχουν. Σίγουρα για σκυλιά για γάτες δεν γνωρίζω. Πάντως η αποτελεσματικότητα τους πιάνει πάτο.
Γιατι το λες αυτο; ποιο θα ηταν δλδ το καλο αποτελεσμα γιατι τελευταια εχω μπερδευτει! :)

Στο υπολοιπο μηνυμα συμφωνω αλλα δεν ειναι αυτο που κουβεντιαζουμε. Αν και δεν καταλαβαινω αυτο το αυτομαστιγωμα στο τελος.
Κακως λοιπον πηρα το σκυλο μου; Επρεπε να μεινει στο δρομο να κανει ζωαρα;

Ε ας μην εχουμε ρε παιδια ζωα αφου τους κανουμε τη ζωη μαυρη.
Nodogforum.gr :LOL:
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
@Nizinny

Απαντάω στην ερώτηση σου αλλά μάλλον δεν παίρνεις την απάντηση που σε ικανοποιεί και αυτό δεν είναι στόχος μου.

Οι ερωτήσεις μου δεν θα σου δείξουν τον προβληματισμό μου... στις απαντήσεις θα τον βρεις.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Γιατι το λες αυτο; ποιο θα ηταν δλδ το καλο αποτελεσμα γιατι τελευταια εχω μπερδευτει! :)

Στο υπολοιπο μηνυμα συμφωνω αλλα δεν ειναι αυτο που κουβεντιαζουμε. Αν και δεν καταλαβαινω αυτο το αυτομαστιγωμα στο τελος.
Κακως λοιπον πηρα το σκυλο μου; Επρεπε να μεινει στο δρομο να κανει ζωαρα;

Ε ας μην εχουμε ρε παιδια ζωα αφου τους κανουμε τη ζωη μαυρη.
Nodogforum.gr :LOL:
Μπέττυ αχ Μπέττυ αχ αχ αχ:D
Όχι και εσύ. Θα σε μαλώσω. Μην κάνεις και εσύ αυτό που έγραψα πριν:whistle:
Εγώ πάλι δυσκολεύομαι να καταλάβω πως σε ένα θέμα για τις γάτες κάποιοι φέρνουν ως παραδείγματα τα αδεσποτα σκυλιά.
Ρώτησα κάτι για τις γάτες της περιοχής μου. Για τις γάτες, για το ζώο που άνοιξε το θέμα ο θεματοθέτης και ο ίδιος ο θεματοθέτης απάντησε στην ερώτηση μου φέρνοντας ως παράδειγμα τα αδεσποτα σκυλιά του Δήμου Αθηναίων και μια φωτογραφία ενός ταλαιπωρημενου αδέσποτου σκυλου.o_Oo_Oo_O
Για τις γάτες δεν ανοίχτηκε το θέμα; :rolleyes:
Στερεψαν τα επιχειρήματα και βάλαμε και τα σκυλιά στην σηζητηση για να ενισχύσουμε την αποψη μας; :whistle::whistle::whistle:
Γιατί ενώ μιλάμε για γάτες απαντάτε για σκυλιά;;;;;;;;;; o_Oo_Oo_O
Για μένα εντελώς διαφορετική περίπτωση οι γάτες σε σχέση με τους σκύλους.
Την αποψη μου για τα σκυλιά την έχω γράψει στο αλλο θέμα με την πανίδα της πόλης. Εκεί βρε δεν τα λέγαμε πριν λίγες μέρες; ;)
 
  • Like
Reactions: betty coltrane


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Γιατί να μην κάνουν πάρτι στις πόλεις οι κατσαριδούλες και τα ποντικάκια και να κάνουν οι γάτες? Εξάλλου αυτά προϋπήρχαν και δεν τα έφεραν εκεί οι άνθρωποι. Σε πειράζουν τα ποντίκια στις πόλεις αλλά όχι οι γάτες? Δεν ειναι σπισισμός αυτό
Σπισισμός.
Δεν το είχα ξανακούσει.
Όπως το θέτεις, έχεις δίκιο.
Ναι, με ενοχλούν οι κατσαρίδες και τα ποντίκια, δεν τα θέλω στον χώρο μου, εκεί που ζω, στο σπίτι μου.
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
@KLKA

Διαφωνώ μαζί σου.
Ειδικά για τις γάτες, θεωρώ πως είναι εντελώς παράλογο αυτό που γίνεται.
Άσε τα σκυλιά στην άκρη, είναι άλλο κεφάλαιο.

Οι γάτες προσφέρουν ελεύθερες και εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν καθόλου. Ίσα ίσα τις χαίρομαι και τις θαυμάζω.
Εσένα σε ενοχλούν οι γάτες;
Αυτός είναι ο λόγος που θες να τις στειρωσεις ή κάποιος άλλος;
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι ότι πολλοί θεωρούν τη γάτα πολύ πιο ανθεκτικό ζώο από τον σκύλο ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Ίσα ίσα μια αδέσποτη γάτα μπορεί να νοσήσει από τις διπλάσιες ασθένειες σε σχέση με έναν αδέσποτο σκύλο που στα δικά μου μάτια την κάνει και πιο ευάλωτη ή ευαίσθητη όπως θες πες το. Για τη γάτα αρκεί ένα απλό συνάχι για να σταματήσει άμεσα να τρώει και να οδηγηθεί στον θάνατο (τις περισσότερες φορές αυτό το απλό συνάχι οδηγεί σε μαρτυρικό θάνατο και το ίδιο συνάχι περνάει και στα μωρά που θα γεννήσει).

Μια γάτα μπορεί να γεννάει ανά 2 μήνες, μπορεί να γεννήσει, να της έρθει οίστρος και να παρατήσει τα μωρά για να ζευγαρώσει ξανά. Όσο και να στειρώσεις δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, μια να μείνει αστείρωτη (που θα μείνει) φτάνει για να δημιουργήσει άλλες τόσες αδέσποτες γάτες, οπότε προσωπικά θεωρώ τελείως άκυρο τον προβληματισμό.

Μια στείρωση επίσης σε μια γάτα πάντα ή σχεδόν πάντα θα την αλλάξει προς το καλύτερο, αυτό λέει η εμπειρία μου 10 χρόνια σχεδόν που ασχολούμαι με τις αδέσποτες γάτες. Οπότε κι εμένα μ'αρέσει να τις βλέπω ελεύθερες και τις θαυμάζω, να είναι όμως υγιείς, όχι στα κακά τους χάλια.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σαν φιλόζωοι που νιώθουμε έχουμε τα κατοικίδια μας σε ένα απόστειρωμενο περιβάλλον νομίζοντας πως κάνουμε το καλύτερο για αυτά. Είναι έτσι όμως;;;
Σορρυ παρασυρθηκα και απαντησα σε αυτο! Και μιας και ειναι το ντογκφορουμ μπερδευτηκα. Αν αισθανεσαι ασχημα για τις γατες των σπιτιων, σκεψου οτι υπαρχουν και εκτροφικες!! Σιγουρα θα αισθανθεις καλυτερα για τις πρωτες! :LOL:

@Hammer ξεχασα να απαντησω σε αυτο που ειπες για τη φιλη μου και την ελλειψη επιχειρηματων. Η δικη μου αισθηση ειναι, μιλωντας με ανθρωπους που ασχολουνται με τα αδεσποτα, οτι τετοιοι προβληματισμοι ειναι ωραιοι και προσφερουν τροφη για σκεψη και καλες καφενειοκουβεντες αλλα λιγη σχεση εχουν με την πραγματικοτητα. Νομιζω αυτο μεταφερει κομψα το νοημα αυτων που ειπε. :)


@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ πολυ κατατοπιστικο αρθρο! (y)
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Ας ξεκινησουμε απο τη σωστη βαση.
Η γατα εδω και περιπου 10.000 χρονια ειναι ενα οικοσιτο ζωο, κατοικιδιο. Το μοναδικο αιλουροειδες κατοικιδιο. Εμεις εδω στο σκυλοφορουμ την ανακυρηξαμε αγριο ζωο της πολης που ειναι φυση τελικα!!! :cool:
Απο την αρχαιοτητα λοιπον και μετα την εξημερωση της απο τον ανθρωπο, η γατα ειχε χρησιμοτητα σαν !οικοσιτο ζωο! αφου κυνηγουσε ολα αυτα τα υπολοιπα ζωα που ηταν βλαβερα ή απλα ανεπιθυμητα γι' αυτον. Οχι για να τραφει, αφου οποιος εχει επαφη με γατες (και δε τις βλεπει απλα οπως θα εβλεπε ενα σκατζοχοιρο ή μια κατσαριδα στο διαβα του) ξερει οτι θα βρισκει πολυ συχνα εξω απο την πορτα του σπιτιου του (ή και μεσα) νεκρα φιδια, κατασαριδες, βατραχια, πουλια, σαυρες κλπ
Η τεραστια αυξηση του πληθυσμου τους στις πολεις οφειλεται στην πολυοιστρικοτητα τους. Ομως μαζι με το χαρακτηριστικο τους αυτο εμφανισαν FIV (AIDS της γατας) και το FELV (ιογενης λευχαιμια). Οποτε εαν ανησυχειτε για την εξαφανιση του ειδους απο τις στειρωσεις, το πιο πιθανο ειναι να συμβει απο τα παραπανω, αφου ξεπαστρευουν ολοκληρες γατοαποικιες.
 


Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
@Amaliaz πρόσθεσε τις ρινοτραχειίτιδες, πανλευκοπενίες και διάρροιες για ψύλλου πήδημα και είσαι οκ.
 
  • Like
Reactions: vrmode


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Μάλιστα.
Πρόκειται δηλαδή για έναν "προβληματικό οργανισμό" που για να επιζήσει σύμφωνα με τα δικά μας ιδανικά, χρειάζεται να παρέμβουμε; Να διορθώσουμε κάποιο λάθος;

Μια στείρωση επίσης σε μια γάτα πάντα ή σχεδόν πάντα θα την αλλάξει προς το καλύτερο
Αυτός είναι ο λόγος που γίνεται η στείρωση; Να την αλλάξουμε προς το καλύτερο;
Και ποιός ορίζει αυτό το "καλύτερο" και με ποιά κριτήρια;

Όσο και να στειρώσεις δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, μια να μείνει αστείρωτη (που θα μείνει) φτάνει για να δημιουργήσει άλλες τόσες αδέσποτες γάτες
Τότε (ξαναρωτάω) ποιός ο λόγος που κυνηγάνε γάτες να στειρώσουνε;
Αυτή τη ΜΙΑ ψάχνουν;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3