Τη γνώμη σας για κάτι...


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
Όσο για το κυνηγετικό τους ένστικτο, περνάει το ποντίκι από μπροστά τους και βαριούνται να σηκώσουν το κεφάλι τους έστω να το παρατηρήσουν. Άρρωστες καταστάσεις.
Τα ζωα ακολουθουν ακομα τους νομους της φυσης. Ο νομος λεει οτι κυνηγας μονο για να φας. Οταν εισαι χορτατος δεν ενοχλεις τα θηραματα, τα αφηνεις ησυχα να φανε κι αυτα, για να εχεις να φας κι εσυ αυριο.
Τα λιονταρια περιμενουν στον νερολακκο γιατι ξερουν οτι τα θηραματα αναγκαστικα θα πρεπει να πανε για να πιουν νερο, τα θηραματα ξερουν οτι εκει τα περιμενουν τα λιονταρια αλλα ερχεται η στιγμη που δεν μπορουν να αντισταθουν στην διψα τους και κανουν την κινηση...
Οταν τα λιονταρια πιασουν το θηραμα τους, τοτε ολα τα υπολοιπα ζωα ξερουν οτι ηρθε η ωρα να ξεδιψασουν και κανενας δεν προκειται να τα πειραξει. Το λιονταρι δεν κυνηγα με την κοιλια γεματη.

Η γατα γινεται οικοσιτο εξημερωμενο ζωο, αν το μεγαλωσεις απο νεαρη ηλικια κοντα σου και τρωει απο το χερι σου. Το ιδιο και το γερακι, και πολλα αλλα αγρια ζωα. Ενα ζωο που ζει στο περιβαλλον της πολης επειδη βρισκει πιο ευκολα την τροφη του δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι οικοσιτο, εξημερωμενο ή αδεσποτο.
Παραδοσιακα η γατα επρεπε να βασιστει περισσοτερο στις δικες τη ικανοτητες για να επιβιωσει και λιγοτερο στην ανθρωπινη βοηθεια. Αυτος πιστευω ειναι και ο λογος που παρεμεινε αυστηρα σαρκοφαγο και δεν ηρθε πιο κοντα στις δικες μας διαροφικες συνηθειες.
Μετα ηρθε η αναπτυξη του ανθρωπου με τα βουνα απο σκουπιδια και η κυριουλα με τα τσουβαλια με τις γατοτροφες και σιγα σιγα μετατρεπεται απο κυνηγος σε scavanger...

Υγ.Ποτε δε καταλαβα γιατι αυτοι οι ανθρωποι που θελουν να ταϊζουν πχ τις γατες για να νιωθουν οτι κανουν κατι καλο, δεν αφιερωνονται ας πουμε στο να ταϊζουν κοτες, γιδες ή προβατινες.
Θα μπορουσαν να παραγουν αυγα και γαλα και τα δωριζουν σε οικογενειες με οικονομικα προβληματα. Ετσι θα εκαναν διπλο καλο, και στα ζωα και στους ανθρωπους;)
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@manolo και στις 2 περιπτώσεις ο άνθρωπος παρεμβαίνει στην ζωή της γάτας , βρίσκει έναν τρόπο γιατί τον βολεύει να κρατήσει τον αριθμό τους σε ένα επίπεδο. Στο επίπεδο που τον βολεύει η που νομίζει ότι τον βολεύει.
Δεν υπάρχουν ιδανικές καταστάσεις , ούτε θα υπάρχουν ποτέ τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε όλοι να σεβόμαστε και να είμαστε πιο διακριτικοί στα βήματα μας σε αυτόν τον πλανήτη. Οχι επειδή είμαστε φιλόζωοι η φιλόγατοι η φιλόσκυλοι αλλά επειδή πρέπει να τον κρατήσουμε ζωντανό για να μεινουμε ζωντανοί.
Η διαφωνία μου ήταν στο ονειρεμένο περιβάλλον που εκεί οι γάτες ζουν χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση ενω δεν ισχύει αυτό. Ο άνθρωπος παρεμβαίνει πάντα. Η γάτα δεν είναι άγριο ζώο , είναι πιο ανεξάρτητο , είναι καλύτερος κυνηγος αλλά η στο χωριό η στην πόλη έχει επλεξει να ζει τριγύρω στο άνθρωπο να τρώει απο τα αποφάγια του και να το πληρώνει αυτό με το ανάλογο τίμημα.
Τώρα για τα αλογιστα ταίσματα έχεις ένα δίκιο αλλά από την άλλη μεριά υπάρχουν οι αλόγιστες εγκαταλείψεις , οι αλόγιστες δηλητηριασεις . Επιπόλαιες απερίσκεπτες κινήσεις και από τις δύο πλευρές και θα έπρεπε να το δούμε πιο σφαιρικά αν θέλουμε να βρούμε τον "ένοχο".
Αν εξαφανιστούν έστω αυτές οι χοντρές νωθρές γάτες από τις πόλεις την πατήσαμε το καταλαβαίνεις. Έστω και έτσι κάνουν την δουλειά τους και βοηθάνε στην μείωση και στον μερικό έλεγχο πληθυσμών εντόμων η τρωκτικών.
Για τα σκυλιά της Παρνηθας μαζί σου είμαι , απλώς εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εκεί θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να κατέβουν στην πόλη και να διασκορπιστούν σε διάφορες γειτονιές. Όπως πιστεύω ότι δεν πρέπει να ανεβαίνουν ούτε δεσποζόμενοι σκύλοι πάνω στο βουνό μην σου πω και το 80% των επισκεπτών :cool: τα καραβάνια που κρατάνε τα πλαστικά ποτηράκια του καφέ και τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού και ανεβαίνουν να δείξουν στα βλαστάρια τους την φύση τσαλαπατώντας τα πάντα , κόβοντας και ξεριζώνοντας ότι μπορούν περισσότερο και αφήνουν πίσω τους όλα αυτά τα πλαστικά ανακατεμένα με τα αλουμινόχαρτα του δεκατιανού τους με τα σακουλάκια από τα πατατάκια τους.
@Hammer μην βαζεις ιδέες και γεμίσει η Αθήνα αδέσποτες γίδες και κότες :D
 


zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.002
2.714
Δραμα
Πριν τοποθετηθω και εγω, μερικες αποριες/παρατηρησεις.

1. Ειναι μονο δικη μου ιδεα ή το τελευταιο 6μηνο, ισως κ παραπανω, ισως κανενα χρονο, εχουν ανοιξει θεματα στο φορουμ που το "ωριμαζουν"; Εχει καποιος αλλος αυτη την αισθηση;

2. Απευθυνομαι προς υπερμαχους της στειρωσης και μη, προς ολα τα στρατοπεδα ρε παιδακι μου και ειλικρινως ρωταω το εξης και το θετω σαν εξτρα παραμετρο:
Το φαινομενο της αστυφιλιας θεωρειτε οτι επηρεαζει με καποιο τροπο τις γατες. Επηρεαζει ομως και τον ανθρωπο; Δλδ αντιστοιχα, αν η γατα εχει χασει ενστικτα στην πολη, ο ανθρωπος σε τι φαση ειναι; Εχει σχεση αυτο με το θεμα που συζηταμε; Σε αλλο(?) θεμα προχθες διαβασα την ατακα "ειμαι μορφωμενο ατομο, ξερω πως λειτουργει η φυση".

ΥΓ: περιμενω εισβολη μαλινογουπουαδων να κανουμε το θεμα ωπα μιας και μπορει ανετα να γυρισει σε "εργασικη γατα επαρχιας vs μορφολογικη γατα πολης" κτλ κτλ ξερετε :p:p:D
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Δεν υπερασπίστηκε κανείς τα ανεξέλεγκτα ταίσματα που προκαλούν τη δημιουργία γατοαποικιών. Εγώ είμαι της άποψη καλύτερα να στειρώνεις παρά να ταίζεις - έχω 2 γατοαποικίες κοντά μου και σε βδομαδιαία βάση ή θα δω πτώμα γάτας πατημένο, ή γατάκια τυφλά μες τα μάτια με στην τσίμπλα που κλαίνε το βράδυ και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ ή θα στραβοκοιτάζω τους γείτονες για να τσεκάρω αν πάνε να βάλουν φόλες για να καθαρίσουν τις γατοαποικίες.

@zenio θα διαφωνήσω μαζί σου ότι το φόρουμ ωριμάζει. Και αυτό γιατί είναι οξύμωρο να παρλαπιπίζουμε για τα περί φύσης και άστη να κάνει τη δουλειά της και άσε τα άρρωστα να ψοφάνε γιατί έτσι είναι οι νόμοι της φύσης, όταν σε παραδίπλα θέματα κάνουμε προσταφαιρέσεις με τα γονίδια στην εκτροφή και όταν οι μισοί εδώ μέσα έχουμε σκύλο με σπέρμα από βάζο. Αν θέλουμε να το παίξουμε nature lovers ας πετάξουμε στον καιάδα τα καθαρόαιμά μας και να πάμε να ζήσουμε στα δάση με τα ντίγκο. Να φέρουμε και τους εκθεσοκριτές μαζί για να μετράνε με τι ακρώμιο και με πόσο προγναθισμό μπορεί να αντιμετωπίσει ο σκύλος το ανακόντα.
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
... και έχω φάει κράξιμο εδώ μέσα για τις απόψεις μου. Το κάνω γιατι βλέπω τα αρνητικά αποτελεσματα των πράξεων αυτών στο οικοσυστημα γενικά και δεν φοράω παροπιδες όπως αυτοί που με κράζουν κοιτώντας μόνο το καλό των αδέσποτων και αδιαφορώντας για το γενικότερο κακό που κάνουν.

IMG_8578.JPG

ποιοι ειναι αυτοι που σε εχουν κραξει για τις αποψεις σου manolo; και που;
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Το ερωτημα κατα την γνωμη μου ειναι : Τι ειναι φιλοζωος και μεχρι που φτανει το δικαιωμα του να παρεμβαινει στη ζωη ζώων που δεν του ανηκουν. Και τελικα ποιος του το δινει αυτο δικαιωμα και ποιος βαζει τους κανονες του τι πρεπει να γινει και τι οχι.
το ερωτημα stefanosk ξερεις να το απαντησεις αν αντικαταστησεις τη λεξη ζωο με τη λεξη ανθρωπος;
 
  • Like
Reactions: mareco


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αα εγω καταλαβα οτι καποιες θεματικες ωριμαζουν. Εχει ανοιξει η συζητηση που καλο ειναι. Ακομα κι αν γινεται με ακαδημαϊκο ή ελιτιστικο ας_φανε_παντεσπανι τυπου υφος καμια φορα. :)
 
  • Like
Reactions: vrmode


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@vek σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Ειδικά στα της Πάρνηθας που έγραψες στο τέλος δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα.
Η διαφωνία μου ήταν στο ονειρεμένο περιβάλλον που εκεί οι γάτες ζουν χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση ενω δεν ισχύει αυτό. Ο άνθρωπος παρεμβαίνει πάντα. Η γάτα δεν είναι άγριο ζώο , είναι πιο ανεξάρτητο , είναι καλύτερος κυνηγος αλλά η στο χωριό η στην πόλη έχει επλεξει να ζει τριγύρω στο άνθρωπο να τρώει απο τα αποφάγια του και να το πληρώνει αυτό με το ανάλογο τίμημα.
Το έγραψα και στο προηγούμενο μήνυμα μου ότι δεν ήταν ο σκοπος μου να δείξω τι ιδανικά που ζουν οι γάτες στο χωριό.
Στην ουσία τα ίδια πράγματα γίνονται παντού. Στα χωριά τα περισσευουμενα γατάκια τα πνίγουν, στις πόλεις τα πετάνε σε κάδους. Την διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι στα χωριά οι γάτες είναι γάτες πραγματικές, έχουν υγεία, γυαλίζει το μάτι τους. Την επιβίωση τους την έχουν κερδίσει.
Στις πόλεις οι γάτες (δεσποζομενες και αδέσποτες) δεν είναι γάτες. Ειδικά οι αδέσποτες είναι να τις λυπάσαι. Άρρωστες οι περισσότερες, ταλαιπωρημενες, ανικανες να μπορούν να επιβιωσουν.

Τα ζωα ακολουθουν ακομα τους νομους της φυσης. Ο νομος λεει οτι κυνηγας μονο για να φας. Οταν εισαι χορτατος δεν ενοχλεις τα θηραματα, τα αφηνεις ησυχα να φανε κι αυτα, για να εχεις να φας κι εσυ αυριο.
Τα λιονταρια περιμενουν στον νερολακκο................ .
Ναι ρε φίλε συμφωνώ. Αλλά το λιοντάρι όταν είναι χορτάτο δεν θα πάει η γαζέλα να το πάρει στο κυνηγι. Στο βίντεο που έβαλα χθες η γάτα αυτή είδες να της έχει απομεινει ίχνος απο το ένστικτο της;

ποιοι ειναι αυτοι που σε εχουν κραξει για τις αποψεις σου manolo; και που;
Ε τώρα μην με βάζεις στην διαδικασία να ψάχνω παλιά μηνύματα και θέματα.... Δεν το έχω καθόλου με την αναζήτηση.
Ευτυχώς τα γραπτά μένουν. Όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει. :)
 
  • Like
Reactions: vek


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.709
@vek συμφωνω με τα περισσοτερα που λες.
Τα σημεια που τα βλεπω λιγο διαφορετικα τα πραγματα ειναι
Η γάτα δεν είναι άγριο ζώο , είναι πιο ανεξάρτητο , είναι καλύτερος κυνηγος αλλά η στο χωριό η στην πόλη έχει επλεξει να ζει τριγύρω στο άνθρωπο να τρώει απο τα αποφάγια του και να το πληρώνει αυτό με το ανάλογο τίμημα.
Η feral γατα επιλεξε να ζει κοντα στον ανθρωπο γιατι επωφελειται εμμεσα απο τις δραστηριοτητες μας. Ανθρωπος απο την αρχη του πολιτισμου σημαινει σητηρα, σιτηρα σημαινει ποντικια, αρουραιοι, περιστερια, σπουργιτια, κατσαριδες, γρυλοι και αλλα. Ταυτοχρονα σημαινει σε μεγαλο ποσοστο απουσια αλλων θηρευτων(λυκοι, τσακαλια, αλεπουδες), αρα παιζει μπαλα σχεδον μονη της και με σχετικη ασφαλεια(πριν τα αυτοκινητα τουλαχιστον...). Θα την χαρακτηριζα ημιαγριο ειδος, ουτε στη μια πλευρα, ουτε στην αλλη, ειναι στο μεταιχμιο των δυο καταστασεων.
Υπαρχουν και αλλα ειδη που επελεξαν να ζουν μεσα στους ανθρωπινους οικισμους(ή περιμετρικα) για τους ιδιους λογους, ενα παραδειγμα ειναι το κιρκινεζι(γερακι).
Δεν τρεφεται απο τα σκουπιδια μας, αλλα με τρωκτικα και εντομα που "παραγουμε" οι ανθρωποι μεσω των σκουπιδιων.
Αλλο παραδειγμα ειναι ο γλαρος που ειναι κυνηγος/πτωματοφαγος. Μαλιστα στο βιντεο που εβαλε ο manolo η φιλοζωη κυρια ελεγε οτι ξεκινησε να ταϊζει και τους "αδεσποτους" γλαρουςo_O:confused:o_O:confused:o_O:confused:
Αν εξαφανιστούν έστω αυτές οι χοντρές νωθρές γάτες από τις πόλεις την πατήσαμε το καταλαβαίνεις. Έστω και έτσι κάνουν την δουλειά τους και βοηθάνε στην μείωση και στον μερικό έλεγχο πληθυσμών εντόμων η τρωκτικών.
Αυτος ο τετραγωνος τιγρε γατος στο βιντεο που δυσκολευοταν να φαει την κονσερβα(δεν πηγαινε αλλο κατω...) πιστευεις αληθεια οτι ελεγχει κανεναν πληθυσμο;
@Hammer μην βαζεις ιδέες και γεμίσει η Αθήνα αδέσποτες γίδες και κότες :D
Φανταζεσαι να μπορουσα οντως να τους βαλω τετοιες ιδεες; Να ειχε ο καθε δημος τους χωρους του με τα παραγωγικα ζωα οπου θα μπορουσε ο κοσμος να πηγαινει τα αποφαγια και τα υπολειμματα απο τα λαχανικα και τα φρουτα και να τα μετατρεπουνε σε γαλα, αυγα, κρεας και κοπρια, και να χρησιμοποιουσαμε την κοπρια για να καλλιεργησουμε τα λαχανικα μας; Δεν θα ειχαμε λιγοτερα σκουπιδια;
Πως θα επηρεαζε αραγε την ψυχοσυνθεση των παιδιων της πολης αν ας πουμε μια μερα την εβδομαδα δεν εκαναν μαθημα στην ταξη αλλα πηγαιναν στο "αγροκτημα" για να περασουν χρονο με τα ζωα, να τα γνωρισουν, να μαθουν γι αυτα και τα αγγιξουν;
Αυτη θα ηταν η γενια που θα εβαζε "τελος στα κλουβια", και σε πολλα αλλα....
Αλλα μη φοβασαι οτι θα τους βαλω ιδεες, εχουν δικες τους ιδεες δεν παιρνουν χαμπαρια...
 
  • Like
Reactions: stefanosk and vek


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@Hammer δεν είναι το ίδιο το γεράκι και ο γλάρος με την γάτα αλλά εντάξει θα βολευτώ με το ημιάγριο.
Κοίτα δεν είναι όλες οι γάτες της πόλης σαν αυτή που εβαλε ο Manolo, οι γάτες ακόμα κυνηγάνε ακόμα και οι εκτροφικές , και κυνηγάνε οι καλές ακόμα και στειρωμένες ακόμα και ταισμένες για αυτές το κυνήγι δεν είναι μόνο φαγητό και έχω πολλά παραδείγματα για αυτό ξεκινώντας με τον γάτο μου. Δεν εκπαιδεύτηκε απο την μάνα του το βρήκα πετάμενο κάτω από 15ημερών , τον στείρωσα σε πολυ μικρή ηλικία για να μην απομακρυνεται και για να μην παίρνει μέρος σε καυγάδες. Κυνηγούσε σαν τρελός μου είχε φέρει φίδια , αρουραίους και πουλιά άφθονα στην πόρτα δώρο, και τσακωνόταν για την περιοχή του σαν να ήταν αστείρωτος και γύρναγε και τους μισούς Θρακομακεδώνες :)
Κάποτε παλιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε φτιάξει ενα πρόγραμμα νοίκιαζες έναν χώρο διαμορφωμένο σε μποστάνι, σου είχαν το νερό και την βοήθεια και μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις να φυτεψεις οτι ηθελες, δεν ακουσα να εγινε κατι δεν ξερω αν εμεινε στα χαρτιά η αν δεν είχε απήχηση :( .
 
  • Like
Reactions: Hammer


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Κοίτα δεν είναι όλες οι γάτες της πόλης σαν αυτή που εβαλε ο Manolo.............
............. και έχω πολλά παραδείγματα για αυτό ξεκινώντας με τον γάτο μου..........
............... Κυνηγούσε σαν τρελός μου είχε φέρει φίδια , αρουραίους και πουλιά άφθονα στην πόρτα δώρο, και τσακωνόταν για την περιοχή του σαν να ήταν αστείρωτος και γύρναγε και τους μισούς Θρακομακεδώνες
Ε καλά δεν ζούσε και στην κυψέλη :LOL::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO::D:D:p:p
Μία χαρά εξοχή είστε εκει;)
 
  • Like
Reactions: vek


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
@vek Να ειχε ο καθε δημος τους χωρους του
Σα να πες μια λεξη κλειδι. Υπαρχουν δημοι χωρις καν πρασινο και ελευθερους χωρους. Για κατεβα προς Δαφνη και μετα θα σου φανει το Νεο Ηρακλειο επαρχια :LOL:
Και απο εκει πηγαζουν πολλα προβληματα. Και ενα απο αυτα ειναι οτι δε χωρανε μαλλον οι κοτες και τα αρνια. Εκτος αν γινουν και αυτα σκιες αρουραιοι απο κοτες και αρνια και τα ταιζουν θειαδες με καροτσακια . :D

@vek
Πως θα επηρεαζε αραγε την ψυχοσυνθεση των παιδιων της πολης αν ας πουμε μια μερα την εβδομαδα δεν εκαναν μαθημα στην ταξη αλλα πηγαιναν στο "αγροκτημα" για να περασουν χρονο με τα ζωα, να τα γνωρισουν, να μαθουν γι αυτα και τα αγγιξουν;
Αυτη θα ηταν η γενια που θα εβαζε "τελος στα κλουβια", και σε πολλα αλλα....
Αλλα μη φοβασαι οτι θα τους βαλω ιδεες, εχουν δικες τους ιδεες δεν παιρνουν χαμπαρια...
Προσωπικα συμφωνω σε αυτο και το σκεφτομαι συχνα τι ωραια θα ηταν αλλα χρειαζονται καποια βηματα πρωτα.... Για να μην γινει ενα αλλο ειδος τσιρκου που θα βλεπεις τα κακομοιρικα αρνια πισω απο γυαλες .

@Hammer
Κάποτε παλιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε φτιάξει ενα πρόγραμμα νοίκιαζες έναν χώρο διαμορφωμένο σε μποστάνι, σου είχαν το νερό και την βοήθεια και μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις να φυτεψεις οτι ηθελες, δεν ακουσα να εγινε κατι δεν ξερω αν εμεινε στα χαρτιά η αν δεν είχε απήχηση :( .
Εχουν αρχισει δειλα δειλα να δημιουργουνται καποιοι τετοιο χωροι.
π.χ Στη θεσσαλονικη που ανεφερες οι λαχανοκηποι του ΑΠΘ προς Θερμη, με μικρος κοστος ετησιως. Ηξερα κοσμο που νοικιασε, παραλιγο να αποκτησω και εγω μια φαση οταν εμενα εκει :LOL:
Αντιστοιχο εχει κανει και ο Αγιος Δημητριος στην Αθηνα, με κοινωνικα κριτηρια.
Στο τριτση η οργανωση γη εχει λαχανοκηπο, ελιες, ζωα και κανει και εκπαιδευτικες κυριακες.

Δεν ειμαι σιγουρη βεβαια κατα ποσο ο κοσμος με τα προβληματα του εχει διαθεση για ολα αυτα. Επειδη αρεσουν σε εμας που ετυχε να συμμετεχουμε εδω , μη νομιζετε οτι ολοι ειναι θετικοι. Καποιοι εχουν πεισθει οτι γουσταρουν το τσιμεντο.
Βλεπουμε να κυριαρχει μια νοοτροπια....καπως απομακρυσμενη απο τη φυση π.χ η πλειοψηφια του κοσμου προτιμα να παει τα παιδια την κυριακη στο Mall παρα στην εξοχη, θελει καποια προσαρμογη πρωτα η κοινωνια ωστε να δεχτει το αρνι χωρις πανικο . :D

Μιας και εγραψα μια μεταπτυχιακη πανω στην αστικη γεωργια, εκανα μια ψιλοερευνα βασισμενη σε ερωτηματολογια να δω κατα ποσο ειναι επιθυμητη/αποδεκτη απο τον πληθυσμο στις ελληνικες πολεις γενικα και στην Αθηνα ειδικοτερα.
Θα σας βαλω αν θελετε το συνολο απο τα ερωτηματολογια δειγματα καποια φαση.

Εκει που συμφωνουσαν ολοι ηταν στην ανυπαρξια πρασινων και ελευθερων χωρων.. Ειδικα Αθηναιοι , Θεσσαλονικεις. Αυξηση πρασινων ελευθερων χωρων ηταν αιτημα ολων.

Οι περισσοτεροι ηταν θετικοι στην υπαρξη χωρων για γεωργικες ασχολιες ως ιδεα .... αλλα αρκετα μικρότερο το ποσοστο που απαντησε καταφατικα οτι θα ασχολιοταν. Απο τους θετικους η πλειοψηφια ηταν συνταξιουχοι και φοιτητες.. Οι αιτιες για τις οποιες δε θα συμμετειχαν οσοι απαντησαν αρνητικα ήταν κυρίως ή ελλειψη χρονου λογω υπερβολικης εργασιας η ελλειψη γνωσης του αντικειμενου και η ελλειψη ενδιαφεροντος ως προς τις γεωργικες ασχολιες !!!

Η πλειοψηφια ηταν αρνητικη στην υπαρξη παραγωγικων ζωων μεσα στις πολεις, και ειδικα στην αττικη το ποσοστο ηταν πανω απο 95% αν θυμαμαι καλα.

Σα να ξεφυγα θεματος, αν και νομιζω οσα γραφουμε επρεπε να ειναι σε αλλο θεμα γενικοτερα.
ΥΣ., μαλλον γραφω ολιγον ασυναρτητα, επινα τσιπουρακια απο το μεσημερι.:D
 
Last edited:
  • Like
Reactions: vek and Hammer


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Τελικά τα ζώα έχουν αισθήματα ή όχι?
Φοβούνται?
Αγωνιούν?
Ικανοποιούνται?
Απολαμβάνουν?
Η έχουν μόνο ενστικτα?
 




ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
1. Ειναι μονο δικη μου ιδεα ή το τελευταιο 6μηνο, ισως κ παραπανω, ισως κανενα χρονο, εχουν ανοιξει θεματα στο φορουμ που το "ωριμαζουν"; Εχει καποιος αλλος αυτη την αισθηση;
Τόσο καιρό συνειδητά απέχω από συζητήσεις εγώ... για αυτό ανέβηκε το επίπεδο. :p
Παρότι δε σχολιάζω,παρακολουθώ την συζήτηση για την στείρωση και μεταξύ ντογκφορουμάδων και ''εκτός'' . Το 2018 νομίζω είναι η καταλυτική χρονιά που μας έφερε στην τελική ευθεία...
Τόσο όσον αφορά την συμπεριφορά των στειρωμένων/αστείρωτων αρσενικών(από ποιες άλλες παραμέτρους εξαρτάται η συμπεριφορά φόβου/αυτοπεποίθησης/επιθετικότητας ενός σκύλου; Μήπως ξεπροβάλει μια παράμετρος που να επιδρά περισσότερο από τις υπόλοιπες; )
Όσο και από την πλευρά της γεροντολογίας(...ωριμάζουν διαφορετικά τα στειρωμένα/αστείρωτα και τα θηλυκά/αρσενικά; Υπάρχει κάποιος που να αρρωσταίνει συχνότερα; πότε; )

Τα παρουσιάσατε λίγο μονόπλευρα (ναι ναι αυτά να τα διαβάζω εγώ η υπέρμαχος της στείωσης)και δεν θέλω να είμαι πάλι εγώ που θα φέρνω αντίλογο...

Στα των γατών...
Μετά το περίφημο ''νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα'', επείγει πράγματι να ορίσουμε πώς και πού πρέπει να διαφέρει η αντιμετώπιση αδέσποτων γατών σκύλων.
Όποιος έχει ζήσει σε αρουραιόπληκτη περιοχή καταλαβαίνει...πως ελεύθερους πληθυσμούς γατών χρειαζόμαστε ακόμα και στο κέντρο της πόλης , εκτός αν προτιμάμε να μας ζώσουν άλλα ζωάκια. Πρέπει να είναι και κατανοητό όμως οτι αν αρχίσω να βλέπω άτομα εξαθλιωμένα, FIV, FELV και δεν συμμαζεύεται, εγώ δεν σκοπεύω να κάτσω με σταυρωμένα χέρια .
 
  • Like
Reactions: mareco and Amaliaz


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Όπως διαβάζει κανείς το θέμα είναι λες και έχει βγει αυτοκινούμενο στειρωτικό μηχάνημα και θερίζει-στειρώνει γάτες. Διαβάζω για φύση και φυσικό περιβάλλον και αναρωτιέμαι αν η Κηφισίας είναι κάτι σαν τον Αμαζόνιο και δεν το χω πάρει χαμπάρι.

Βλέπω μια ...new age προσέγγιση ότι η στείρωση είναι αφύσικο πράμα, τζιζ και του εξαποδώ. Στον αντίποδα είναι αυτοί που ουρλιάζουν να στειρώνουμε και τις σαύρες.
Τελικά τα αντίθετα άκρα μερικές φορές είναι πιο κοντά από όσο νομίζουν.
Μες στο μυαλο μου εισαι Βασω! Ακριβως οι σκεψεις μου.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3