Τι θα γινει με τους ψιλλους????


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Το μείγμα που εγώ έχω φτιάξει είναι σε 500ml νερό περίπου 8 σταγόνες σιτρονέλας (καλής ποιότητας εθαίριο έλαιο, όχι από τα Jumbo πχ!!!), 8 σταγόνες λεβάντας και 3-4 tea tree. .
απο που τα αγοραζεις αυτα τα ελαια?
σου συνεστησε καποιος την δοσολογια αυτη με τις σταγονες, η ειναι αυτοσχεδια?
δηλαδη εαν βαλω 10 η 15 σταγονες σιτρονελλα, κανει καπου κακο?:)
 


kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Τα ΛΕΩΝ είναι καλά από όσο έχω ακούσει, τα ΒΙΟart έχω πάρει εγώ και ήμουν υπερευχαριστημένη. Τα "καλά" έλαια λένε επάνω πληροφορίες όπως πχ. την επίσημη ονομασία του φυτού, με τι τρόπο έχει παραχθεί και πού κλπ. Επίσης είναι σε γυάλινα μπουκαλάκια, μη προτιμήσεις με σταγονόμετρο γιατί αλλοιώνονται τα πλαστικά μέρη. Η τιμή των καλών λαδιών είναι επίσης πιο αυξημένη από τα φτηνά και δεν είναι "ό,τι πάρεις 5 ευρώ" αλλά αναλόγως με το φυτό. Προσοχή!!!!! Αιθέρια έλαια για μασάζ(ανθρώπινο) και όχι για αρωματισμό χώρου!

Για τη σιτρονέλα αν βάλεις παραπάνω σταγόνες δεν ξέρω να σου πω, ξέρω όμως ότι πχ το tea tree μπορεί να του προκαλέσει ζημιά δερματική. Γενικά τα έλαια είναι υψηλής συγκέντρωσης ουσία, οπότε μπορούν να είναι ας πούμε "καυστικά".

Αρχικά άκουσα/διάβασα από τα έλαια από τη Σοφία με την Αύρα που είχε παραθέσει μία "συνταγή" με ένα μείγμα από διάφορα (όχι μόνο αυτά που βάζω εγώ αλλά και ευκάλυπτο κλπ). Μετά όταν αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω διάβασα στο ίντερνετ σχετικά και εγώ. Θα βρεις αρκετά πραγματάκια αν ψάξεις.

Έχε υπόψην σου ότι θα πληρώσεις πιο πολλά από ότι αν αγόραζες frontline όμως θα φτιάξεις πααααρα πολλά μπουκαλάκια. Φαντάσου από πέρισυ και τα έχω ακόμη και θα τα έχω για αρκετό καιρό ακόμη.
 


ermisva

Member
12 Φεβρουαρίου 2010
8
0
αθήνα
ενα απο τα προωληματα του σκυλου ειναι και οι ψυλλοι... Αλλα αντιμετωπιζονται ευκολα .
Δεν 3ερω πιο σπρει του βαλατε αλλα στον δικο μου που ειχε και αυτοσ ψιλους του βαλαμε το frontline-ή καπως ετσι...]και εδιω3ε τους ψυλλους ελπιζω να πιασει και στον δικο σου...
Μεγαλη προσοχη-ιδιαιτερα το καλοκαιρι και την ανοι3η στα τσιμπουρια.............,.........
και να 3ερεις πως υπαρχουν και χειροτερα... ο δικος μου εχει καλαζαρ...:(:(:(:(
 


maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
αιθέρια έλαια μπορείτε να βρείτε σε φαρμακεία, σε βιολογικά είδη και σε μαγαζιά που πουλάνε διάφορα μπαχαρικά, τεϊα κτλ κτλ.

η σιτρονέλλα είναι φυσικό εντομοαπωθητικό. το αιθέριο έλαιό της είναι πολύ καλό για τα ζουζούνια, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κι εμείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για τα κουνουποτσιμπήματα. ποτέ αδιάλυτο. πάντα το διαλύουμε με κάποια βάση (πχ αμυγδαλέλαιο) όταν προορίζεται για το ανθρώπινο δέρμα. για τους σκύλους μας, πιθανόν το απιονισμένο ή αποστειρωμένο νερό μας κάνει

το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου έχει ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες και ενδεικνύεται για λιπαρά δέρματα. γι αυτό με μέτρο όσον αφορα τα σκυλούνια μας.

η λεβάντα είναι επίσης φυσικό εντομοαπωθητικό (γι αυτό άλλωστε βάζουμε στα συρτάρια μας για να διώξουμε το σκόρο) μυρίζει υπέροχα, είναι και αντισηπτικό και πολύ ωραίο χαλαρωτικό.

εννοείται πως τα αιθέρια έλαια δεν τα χρησιμοποιούμε αυτούσια γιατί είναι πολύ καυστικά, όπως προαναφέρατε.

και μην περιμένετε να δείτε αποτελέσματα με τη πρώτη εφαρμογή. χρειάζεται συχνή επανάληψη, επιμονή και υπομονή. δεν είναι όπως τα φάρμακα που βάζεις 1-2 φορές και τελείωσες. θέλει συχνή χρήση, χωρίς βέβαια να το παρακάνουμε γιατί σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικά.

δεν χρησιμοποίησα σε σκύλο αλλά σε μένα κ είμαι υπερευχαριστημένη! μπορείτε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια για πρόληψη ή για συντήρηση από τους ψύλλους. φαντάζομαι αυτοί που τα χρησιμοποιούν θα έχουν να λένε τα καλύτερα. να προσθέσω πως ο σκύλος μοσκοβολάει μετά...