Τι μου ταιριάζει?!

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Καλημέρα σε όλους! Νέος στο Forum και ανοίγω το πρώτο μου thread ζητώντας την γνώμη σας για τον σκύλο transformer!

Θέλω να πάρω σκύλο και ζητάω τα παρακάτω:
  • Να είναι πολύ έξυπνος
  • Να είναι εκπαιδέυσιμος και υπάκουος
  • Να είναι φύλακας και υπερπροστατευτικός με παιδιά και με την οικογένεια. Να είναι φιλικός με τον κόσμο και με τα άλλα σκυλιά αλλά αν νιώσει πως απειλείται η οικογένεια, το σπίτι, το αφεντικό, το παιδί η η μαμά της οικογένειας να μπαίνει μπροστά, να δείχνει δόντια, να γρυλίζει και να σου λέει ¨μην τολμήσεις γιατί σε έφαγα!
  • Να είναι γλύκας. Να σε κοιτάει στα μάτια και να επικοινωνείτε!
  • Να μήν είναι σκύλος του καναπέ και ανιαρός
  • Να είναι πιστός
Αυτό που ζητάω στην ουσία είναι ένα σκυλί μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους (Οχι γίγαντας), μακρύτριχο που να είναι φίλος, φύλακας, προστατευτικός ή φιλικός όταν και εκέι που πρέπει. Να είναι ενεργητικός και να έχει άριστο χαρακτήρα, υπομονή, να ζητάει στον σεβασμό σου και να είναι πάντα εκεί για την οικογένεια. Να μαθαίνει, να είναι παιχνιδιάρης με μυαλό ξυράφι, να αντέχει σε διαμέρισμα (αν και σε κάποια φάση θα μετακομίσω Βάρκιζα όπου είμαι στην εξοχή με κήπο)

Σημεία αναφοράς
Λόγο μεγέθους, γλύκας και με άπειρη ενεργητικότητα και εξυπνάδα έχω το border collie
Λόγο μεγέθους, φύλακας με τρομερό χαρακτήρα έχω τον γερμανικό ποιμενικό
Πολύ γούτσου γούτσου γλύκας αλλά δυστυχώς μόνο αυτό έχω τα golden retriever
Επίσεις μου αρέσει αγίου βερνάρδου (αλλά είναι γίγαντας), Ελληνικός ποιμενικός, Αγγλικό Μαστίφ (και αυτός είναι γίγαντας), boxer

Τέλος ενδιαφέρομαι να είναι καθαρόαιμο, αλλά αν είναι αυτό που ψάχνω δεν με νοιάζει αν είναι και αδέσποτο. Δεν τον θέλω για μόστρα, δεν τον θέλω για να πουλήσω μούρη. Δεν τον θέλω για να τον έχω με λουριά, αλυσίδες, πρόκες και να μην τον κοντέυει άνθρωπος ούτε να γίνει επιθετικός χωρίς λόγο!

Πάνω απο όλα, ζητάω έναν φίλο όπου θα μας γλύφει το πρωί για να μας ξυπνήσει, θα μας γαυγίζει όταν τρώμε για να του πετάξουμε καμιά μπουκιά και όταν το βράδυ μπαίνω να δώ αν το παιδί κοιμήθηκε, να το βλέπω να κοιμάται πάνω στον σκύλο! Να έχω έναν πιστό φίλο να είναι πάντα εκεί! Αλλά να μην είναι "μπουνταλάς". Να μην μπεί ο κλέφτης στο σπίτι και αντί να του μορντάρει, να του κουνάει την ουρά! Οχι να πάει κάποιος να χτυπήσει την μαμά ή το παιδί και ο σκύλος να κοιτάει απαθής! Δεν θέλω να τον μάθω να φέρεται έτσι! Θέλω να είναι απο ράτσα έτσι η ιδιοσυγκρασία του σαν σκύλος!

ΥΓ: Ξέρω. Ζητάω τον τέλειο σκύλο. Απλά ψάχνω μια ράτσα που να κινείται πάνω κάτω σε αυτό το μήκος κύμματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited:
  • Like
Reactions: Hiraeth

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Rottweiler ψάχνεις φίλε μου και δεν το ξέρεις! Βεβαία η δικιά μου είναι λίγο μπουνταλού και πατάτα του καναπέ αλλά δεν είναι και πολύ τυπικό δίγμα της φυλής. Α και κανα πιτμπουλάκι απο την φιλοζωική θα ήταν μια εξίσου καλή επιλογή πιστεύω. Αλλά δεν μας είπες θα είναι ο πρώτος σου σκύλος;

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
40
Καλως ήρθες,

παρόμοια θέματα υπάρχουν αν θες να ψάξεις στο forum. Αν είναι όλα αυτά που έχεις γράψει προαπαιτούμενα τότε είναι σα να φωτογραφίζεις ενα Γερμανικό ποιμενικό - Γκρένενταλ. Χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οποιοδήποτε σκυλί απο τις ράτσες που είπα θα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των σκύλων έχει νιονιό στο κεφάλι τους.
  • Όλα είναι εκπαιδεύσιμα και συνεργάσιμα αλλά το καθένα έχει τα κουμπιά του
  • Φύλακας (εδω πρέπει να διαβάσεις πολύ στο φόρουμ) να καταλάβεις τι σημαίνει σκύλος που προστατεύει και μετά αν δεις αν μπορείς να τον εντάξεις στην οικογένειά σου και στην καθημερινότητά σου. Σχεδόν όλα τα σκυλιά (και τα ημίαιμα) όταν έχουν ένα σοβαρό δέσιμο με άλλο έμβιο ον αν απειληθεί το 2ο θα προσπαθήσουν να το προστατέψουν. Άλλο θα γαβγίσει και άλλο θα κομματιάσει (ας πούμε). Υπόψη αυτό που κομματιάζει... μπορεί μια μέρα να κομματιάσει και απο λάθος εκτίμηση, σκυλιά είναι... κάνουν και λάθη.
  • Γλυκά θα είναι όλα τα σκυλάκια που θα κλείσουν πάνω απο 24 ώρες στο σπίτι σου
  • Ανιαρά είναι τα σκυλιά που έχουν ανιαρούς μπαμπάδες
  • Σκύλος... ο πιο πιστός σύντροφος του ανθρώπου απο την αρχαιότητα.
Γενικά όλα τα παραπάνω τα κάνει και με το παραπάνω οποιαδήποτε σκυλί, εκτός της φύλαξης ως man stopper (εκεί αν δεν το χει... δεν μπορείς να κάνεις και πολλά). Ακόμα και αυτά που το έχουν θέλουν εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Σχεδόν όλα τα σκυλάκια θα γαβγίσουν και θα προειδοποιήσουν σε πιθανό κίνδυνο. Δηλαδή θα αποτρέψουν τον περαστικό ερασιτέχνη κλέφτη.
Εγω πάντως πήρα ενα κακόμοιρο απο φιλοζωική και εχω όλα τα παραπάνω (εκτός της μακριάς τρίχας).

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Δυστυχώς το φύλακας (κανονικός όχι γαβ γουβ και τέλος) με το γουτσου σε ανθρώπους ετκος οικογένειας δεν γίνεται ταυτοχρονα. Πρέπει να διαλέξεις ένα από τα δύο. Αν δεν σε νοιάζει για φουλ φύλακας αλλά ένα γαβ και προστασία (σχετική) στα μέλη της οικογένειας, ένα πιτμπουλ θα ήταν ιδανικό μιας και τικαρει τα υπόλοιπα κουτάκια.

ΒΕΒΑΙΑ πρέπει να είσαι διατεθειμένος να δώσεις πολλές ώρες στην εκπαίδευση του, να είσαι πιο ξεροκέφαλος από αυτό και να παγιώσεις ιεραρχία ανάμεσα σε αυτό και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Δεν είναι εύκολα σκυλιά αλλά είναι εξαιρετικά αν γίνει σωστή δουλειά.

Σε καθαρόαιμο κοίτα και σε Amstaff, που είναι ένα κλικ πιο ήπια σαν χαρακτήρες.

Βέβαια υπάρχουν πολλά ημίαιμα pit-type σε φιλοζωικές που μπορούν να σου δωσουν το ζητούμενο

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Rottweiler ψάχνεις φίλε μου και δεν το ξέρεις! Βεβαία η δικιά μου είναι λίγο μπουνταλού και πατάτα του καναπέ αλλά δεν είναι και πολύ τυπικό δίγμα της φυλής. Α και κανα πιτμπουλάκι απο την φιλοζωική θα ήταν μια εξίσου καλή επιλογή πιστεύω. Αλλά δεν μας είπες θα είναι ο πρώτος σου σκύλος;
Ετεινα ποιό πολύ σε Γερμανικό ποιμενικό η αλήθεια είναι η σε border collie η σε boxer. Δεν είμαι κατά των Rottweiler και Pitbull αλλα έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες που έφαγαν ζωντανά και παιδιά που λέει ο λόγος. Ξέρω πως σε αυτό φέρνει ευθύνη το αφεντικό αλλα δεν είναι λίγο πολύ brutal για αυτά που ψάχνω? Kαι αν καμιά μέρα του γυρίσει του σκύλου το μάτι?

Ειχα σκύλο. Οταν ήμουν στο Γυμνάσιο. Στις διακοπές μου στο νησί, στο εξοχικό μου, λίγο ποιο πάνω υπήρχε ένας μεθύστακας. Είχε έναν σκύλο. Το είχε δεμένο μόνιμα σε μία ελιά, ατάιστο και το βάραγε συνέχεια. Το λυπήθηκα και ένα βράδυ, μπήκα στο χωράφι του και το έκλεψα. Όταν ήρθε στο σπίτι μου να μου ζητήσει τον λόγο, τον πέταξα απέξω. Εφερα την σκυλίτσα Αθήνα. Την ονόμασα Ροξυ! Την πήγα σε κτηνίατρο, της έφτιαξα σπιτάκι στην ταράτσα αν και την έβγαζα κάθε μέρα βόλτα και την είχα κυρίως στο σπίτι. Δυστυχώς το σκυλί είχε φάει τόσο ξύλο στην ζωή του και ήταν τόσο φοβισμένο που με τον παραμικρό ήχο έβαζε την ουρά στα σκέλια. Την ημέρα της ανάστασης, απο τα μπαμ μπουμ και τις στρακαστρούκες, τρομοκρατήθηκε και έπεσε απο το μπαλκόνι :( Ηταν πολύ καλή σκυλίτσα και τα πρωινά με έγλυφε για να ξυπνήσω. Βέβαια τώρα είμαι 30 και αν και απο τότε δεν ξαναπέκτησα σκύλο, τον τελευταίο καιρό φλερτάρω με την ιδέα. Οχι στα πολύ άμεσσα σχέδια μου αλλά σε κάποια φάση, ναί. Σίγουρα θα αποκτήσω ξανά! Απλά μου αρέσουν πάρα πολλές ράτσες αλλά δεν ξέρω ποιά να διαλέξω!

Σε γενικές γραμμές, λατρέυω τα σκυλιά. Οχι τα μικρά γιατί δεν τα βλέπω και ακριβώς για σκυλιά αλλά δεν κάνω διακρίσεις. Απλώνω χέρι λίγο δυσταχτικά και αν με μυρίσει και με γλύψει τον έχω πάρει αγκαλιά στην μέση του δρόμου. Εχει συμβέι να απλώσω χέρι και το αφεντικό να μου πεί μη γιατί είναι επιθετικός αλλά σπάνια.

Last edited:

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Ετεινα ποιό πολύ σε Γερμανικό ποιμενικό η αλήθεια είναι η σε border collie η σε boxer. Δεν είμαι κατά των Rottweiler και Pitbull αλλα έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες που έφαγαν ζωντανά και παιδιά που λέει ο λόγος. Ξέρω πως σε αυτό φέρνει ευθύνη το αφεντικό αλλα δεν είναι λίγο πολύ brutal για αυτά που ψάχνω? Kαι αν καμιά μέρα του γυρίσει του σκύλου το μάτι?

Ειχα σκύλο. Οταν ήμουν στο Γυμνάσιο. Στις διακοπές μου στο νησί, στο εξοχικό μου, λίγο ποιο πάνω υπήρχε ένας μεθύστακας. Είχε έναν σκύλο. Το είχε δεμένο μόνιμα σε μία ελιά, ατάιστο και το βάραγε συνέχεια. Το λυπήθηκα και ένα βράδυ, μπήκα στο χωράφι του και το έκλεψα. Όταν ήρθε στο σπίτι μου να μου ζητήσει τον λόγο, τον πέταξα απέξω. Εφερα την σκυλίτσα Αθήνα. Την ονόμασα Ροξυ! Την πήγα σε κτηνίατρο, της έφτιαξα σπιτάκι στην ταράτσα αν και την έβγαζα κάθε μέρα βόλτα και την είχα κυρίως στο σπίτι. Δυστυχώς το σκυλί είχε φάει τόσο ξύλο στην ζωή του και ήταν τόσο φοβισμένο που με τον παραμικρό ήχο έβαζε την ουρά στα σκέλια. Την ημέρα της ανάστασης, απο τα μπαμ μπουμ και τις στρακαστρούκες, τρομοκρατήθηκε και έπεσε απο το μπαλκόνι :( Ηταν πολύ καλή σκυλίτσα και τα πρωινά με έγλυφε για να ξυπνήσω. Βέβαια τώρα είμαι 30 και αν και απο τότε δεν ξαναπέκτησα σκύλο, τον τελευταίο καιρό φλερτάρω με την ιδέα. Οχι στα πολύ άμεσσα σχέδια μου αλλά σε κάποια φάση, ναί. Σίγουρα θα αποκτήσω ξανά! Απλά μου αρέσουν πάρα πολλές ράτσες αλλά δεν ξέρω ποιά!

Σε γενικές γραμμές, λατρέυω τα σκυλιά. Οχι τα μικρά γιατί δεν τα βλέπω και ακριβώς για σκυλιά αλλά δεν κάνω διακρίσεις. Απλώνω χέρι λίγο δυσταχτικά και αν με μυρίσει και με γλύψει τον έχω πάρει αγκαλιά στην μέση του δρόμου. Εχει συμβέι να απλώσω χέρι και το αφεντικό να μου πεί μη γιατί είναι επιθετικός αλλά σπάνια.
Μην αφήνεις αυτά που ακούς να σε τρομοκρατήσουν τα ροτ είναι εξαιρετικά σκυλιά και νομίζω αυτό είναι κάτι που και οι υπόλοιποι συνφορουμίτες μπορούν επιβεβαιώσουν απλά τυχαίνει η νοοτροπία αυτών που τα έχουν να είναι λάθος. Δεν είναι μια ράτσα που προτείνετε σαν πρώτο σκυλί γενικά αλλά εξαρτάτε και από το άτομο. Παρόλα αυτά είναι πολύ καλά με όλη την οικογένεια δραστήρια όσο πρέπει και πάρα πολύ έξυπνα-εκπαιδεύσιμα. Εγώ θα σου έλεγα αν καταλήξεις σε αυτή την ράτσα να συμβουλευτείς ένα εκπαιδευτή για την βασική υπακοή και να σε καθοδηγήσει σε ότι προβληματισμό έχεις αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο (τον εκπαιδευτή οχι την εκπαίδευση γενικά. Η εκπαίδευση ευνοεί όλα τα σκυλιά) την δικιά μου την εκπαίδευσα μόνη μου να φανταστείς. Για την φύλαξη κράτα τα λεφτά σου και μόνο που θα το βλέπουν δεν θα σε πλησιάζει κανείς. Γκαραντί!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Τα πιτμπουλ είναι τόσο ανθρωποκεντρικά που λένε ότι το σωστό πιτμπουλ θα πρέπει ο καθένας να μπορεί να το πάρει αγκαλιά και να φύγει. Από τις λεγόμενες δυναμικές φυλές είναι το πλέον φιλικό προς τον άνθρωπο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Το μπόρντερ θα σου λεγα να το βγάλεις από τη λίστα εκτός αν έχεις δικό σου πριβέ στίβο ατζίλιτυ και μπορείς να ασχολείσαι με αυτό κανα 8ωρο τη μέρα. :LOL:

Είπα ατζίλιτυ και θυμήθηκα... ρε παιδιά εκείνος ο Εκτωράκος που έχει αγγελία? @mareco

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Παιδιά επειδή η αλήθεια είναι πως κρύβω μια προτίμηση στον Γερμανικό ποιμενικό και επειδή και η κοπέλα μου, είναι λίγο κάθετη και θέλει αυτή τη ράτσα (χωρίς να αποκλείω τις άλλες), πιστέυετε πως ένας "ΡΕΞ" θα ταίριαζε σε αυτά που ζητάω? Σε τι διαφέρει ένα pitbull ή ένα Rottweiler απο έναν Γερμανικό ποιμενικό ώς προς τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία? Ρωτάω εντελώς αθώα απο την άποψη πως δεν ξέρω πολλά απο σκυλιά. Ισα ισα τα βασικά

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Αυτός ο σκύλος που περιγράφεις δεν υπάρχει .
Πήρα το πρώτο μου ντομπερμαν το 1981 και έχασα το τελευταίο το 2005.
Ήταν ότι περιγράφεις αλλά και πολλά αλλά που στην πράξη εναντιώνονται σε αυτά που θέλεις.
Ο σκύλος δεν είναι PC που αγοράζεις μητρική , κάρτα γραφικων κλπ και το φέρνεις στα μέτρα σου.
Κάθε ένας είναι μοναδικός λόγω χαρακτήρα και συμπεριφοράς.
Από την ίδια γέννα να πάρεις κουτάβια αντιδρούν και συμπεριφέρονται διαφορετικά .
Υπάρχουν αρκετές φυλές ντομπι ροτ , ντομπι γπ, ντομπι, μποξερ κλπ που ταιριάζουν στην περιγραφή σου.

• Like
Reactions: George_87

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Αρα επι της ουσίας δεν παίζει τόσο ρόλο η ράτσα αλλά ποιό πολύ η ιδιοσυγκρασία - προσωπικότητα του κάθε σκύλου ξεχωριστά αλλά και σε σχέση με το αφεντικό και κατά πόσο ασχολείται μαζί του?

• Like
Reactions: Hiraeth and Vania

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Η ράτσα καθορίζει τα χαρακτηριστικά . ή η καθε ράτσα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά.
Αν έχεις αδέλφια σύγκρινε τα με εσένα.

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Χαρακτηριστικά εννοείς κοντό, μακρύ τρίχωμα, πλακουτσωτη μυτη κλπ. Σωστα?

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Χαρακτήρα & συμπεριφορά .
Όλα τα καθαρόαιμα ίδια είναι εμφανισιακά.

Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
197
711
Αν και απ'οτι φαινεται εχετε ήδη μια προτιμηση στα γερμανικα ποιμενικα, το δικο μου μυαλο διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα που ζητας μιλωντας για καθαροαιμο, πηγε στα έρντεϊλ τερριερ. Εχω γνωρισει 4-5 και εχω ενθουσιαστει με τον χαρακτηρα τους και με τον τροπο που λειτουργει η αντιληψη τους.

Απο την αλλη εχω γνωρισει και πολλα ημιαιμα που εχουν εξισου ιδιες δυνατοτητες.
Εκει ομως θελει λιγο περισσοτερο ψαξιμο και καποιον με γνωσεις ωστε να μπορεσει να διακρινει ποιο κουταβι-νεαρος σκυλος εχει τα εμφυτα χαρακτηριστικα που με σωστο χειρισμο-εκπαιδευση θα μπορεσει να γινει ο τελειος σκυλος (οπως κι αν τον φανταζεται ο καθενας μας).

Η συμβουλη μου ειναι να μη βιαστεις. Διαβασε οσα περισσοτερα μπορεις και γνωρισε οσο περισσοτερους σκυλους βρεις μπροστα σου, ρωτωντας για τον χαρακτηρα και τη συμβιωση μαζι τους τους ιδιοκτητες τους. Μη μεινεις μονο στην εμφανιση ή στη ρατσα.

• Like
Reactions: George_87

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλημέρα σε όλους! Νέος στο Forum και ανοίγω το πρώτο μου thread ζητώντας την γνώμη σας για τον σκύλο transformer!

Θέλω να πάρω σκύλο και ζητάω τα παρακάτω:
  • Να είναι πολύ έξυπνος
  • Να είναι εκπαιδέυσιμος και υπάκουος
  • Να είναι φύλακας και υπερπροστατευτικός με παιδιά και με την οικογένεια. Να είναι φιλικός με τον κόσμο και με τα άλλα σκυλιά αλλά αν νιώσει πως απειλείται η οικογένεια, το σπίτι, το αφεντικό, το παιδί η η μαμά της οικογένειας να μπαίνει μπροστά, να δείχνει δόντια, να γρυλίζει και να σου λέει ¨μην τολμήσεις γιατί σε έφαγα!
  • Να είναι γλύκας. Να σε κοιτάει στα μάτια και να επικοινωνείτε!
  • Να μήν είναι σκύλος του καναπέ και ανιαρός
  • Να είναι πιστός
Αυτό που ζητάω στην ουσία είναι ένα σκυλί μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους (Οχι γίγαντας), μακρύτριχο που να είναι φίλος, φύλακας, προστατευτικός ή φιλικός όταν και εκέι που πρέπει. Να είναι ενεργητικός και να έχει άριστο χαρακτήρα, υπομονή, να ζητάει στον σεβασμό σου και να είναι πάντα εκεί για την οικογένεια. Να μαθαίνει, να είναι παιχνιδιάρης με μυαλό ξυράφι, να αντέχει σε διαμέρισμα (αν και σε κάποια φάση θα μετακομίσω Βάρκιζα όπου είμαι στην εξοχή με κήπο)

Σημεία αναφοράς
Λόγο μεγέθους, γλύκας και με άπειρη ενεργητικότητα και εξυπνάδα έχω το border collie
Λόγο μεγέθους, φύλακας με τρομερό χαρακτήρα έχω τον γερμανικό ποιμενικό
Πολύ γούτσου γούτσου γλύκας αλλά δυστυχώς μόνο αυτό έχω τα golden retriever
Επίσεις μου αρέσει αγίου βερνάρδου (αλλά είναι γίγαντας), Ελληνικός ποιμενικός, Αγγλικό Μαστίφ (και αυτός είναι γίγαντας), boxer

Τέλος ενδιαφέρομαι να είναι καθαρόαιμο, αλλά αν είναι αυτό που ψάχνω δεν με νοιάζει αν είναι και αδέσποτο. Δεν τον θέλω για μόστρα, δεν τον θέλω για να πουλήσω μούρη. Δεν τον θέλω για να τον έχω με λουριά, αλυσίδες, πρόκες και να μην τον κοντέυει άνθρωπος ούτε να γίνει επιθετικός χωρίς λόγο!

Πάνω απο όλα, ζητάω έναν φίλο όπου θα μας γλύφει το πρωί για να μας ξυπνήσει, θα μας γαυγίζει όταν τρώμε για να του πετάξουμε καμιά μπουκιά και όταν το βράδυ μπαίνω να δώ αν το παιδί κοιμήθηκε, να το βλέπω να κοιμάται πάνω στον σκύλο! Να έχω έναν πιστό φίλο να είναι πάντα εκεί! Αλλά να μην είναι "μπουνταλάς". Να μην μπεί ο κλέφτης στο σπίτι και αντί να του μορντάρει, να του κουνάει την ουρά! Οχι να πάει κάποιος να χτυπήσει την μαμά ή το παιδί και ο σκύλος να κοιτάει απαθής! Δεν θέλω να τον μάθω να φέρεται έτσι! Θέλω να είναι απο ράτσα έτσι η ιδιοσυγκρασία του σαν σκύλος!

ΥΓ: Ξέρω. Ζητάω τον τέλειο σκύλο. Απλά ψάχνω μια ράτσα που να κινείται πάνω κάτω σε αυτό το μήκος κύμματος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εγώ θα επέλεγα μποξεράκι.
Ειδικα αν ζεις σε αστικό περιβάλλον. Δεν θες σκύλο που να τον φοβάται όλη η γειτονιά και οι άλλοι σκυλάδες να τον θεωρούν φονιά και να αλλάζουν πεζοδρόμιο. Θέλεις ενα καλόβουλο, παιχνιδιάρικο, αθλητικό συντροφο.
Να γαυγισει και να γρυλίσει τρομάζοντας έτσι κάποιον *κακοποιό* μπορεί κάλλιστα. Αλλά φύλακας με την σωστή, επαγγελματική έννοια της λέξης, δεν σου χρειαζεται υποθετω.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Ψαχνεις στις φιλοζωικές και στις φιλοξενιες σκυλιά που να εχουν πανω κατω οτι ζητας... κ δεν θα το μετανιωσεις,σίγουρα θα βρεις εναν θησαυρο να σε περιμένει!!!

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Η απόκτηση ζώου ξεκινάει με ορισμένα στάνταρ και θέλω που έχουμε στο μυαλό μας.
Πολλές φορές δεν σκεφτόμαστε ή δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι χρειάζεται όταν το αποκτήσουμε .
Πχ.
Θέλεις ένα σκυλί ενεργητικό. Έχεις το χρόνο και την όρεξη να το εκτονώνεις ή θα καταλήξτε και οι δυο με νεύρα και αντιπαραθέσεις.
Ξεκινά τι μπορείς εσύ να κανείς για το σκύλο και μετά είναι η ευκολότερη η επιλογή.

Last edited:

George_87

Member
3 Μαρτίου 2018
15
21
37
Ισως μόνο απο την αποψη πως αν μεινω Βαρκιζα, ειναι λιγο εξοχη και απομερα και θελω αν πλησιασει καποιος στην εξωπορτα να υπαρχουν και δυο σειρες δοντια να ορμησουν. Να ξερει ο αλλος πως για να μπει σπιτι, υπαρχει φυλακας να του γραπωσει και κανενα ποδι. Αλλα σε γενικες γραμμες, οχι δεν ζηταω σκυλο που να εχει παροπιδες και να λεει "Αφεντικο, γυναικα, παιδι" και οτι αλλο απλα το κατασπαραζω! Αν τον βγαλλω μια βολτα και παει ενα παιδακι να τον χαιδεψει να ειναι gentleman και αν μπει καποιος φιλος σπιτι να κατσει ηρεμος οσο και το αφεντικο του ειναι ηρεμο. Δεν θελω δοντια και επιθετικες συμπεριφορες παρα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις.

Σε ολα τα αλλα ναι. Ενα καλοβολο, παιχνιδιαρη, αθλητικο dog που να ανεχεται την ταλαιπωρια απο ενα μικρο παιδι να τον καβαλαει, να του πειραζει την ουρα και τα αφτια και στο τελος θα καταληγει να κοιμαται πανω στον σκυλο με τον dog να του γλυφει τη μυτη. Εναν σκυλο που οταν με δει στεναχωρημενο, να ερθει και να ξαπλωσει διπλα μου. Να κανει συναισθηματικα connect με εμενα. Οχι γιατι τον επαιδευσε καποιος. Γιατι ετσι ειναι η ρατσα του. Πως να το πω. Η παστα του. Σε μερικα σκυλια δεν τα μαθαινεις να φροντιζουν το παιδι σου η να επιτιθονται σε οποιον πειραξει το αφεντικο τους, Ετσι ειναι απο την φυση τους. Γενιουνται με το feeling οτι εγω πεθαινω για το αφεντικο μου και ορμανε και στο ποταμι να τον σωσουν.

Στο χωριο εχω χωραφι, αν μεινω Βαρκιζα, εχω χωραφι, εχω απλετο χρονο και μεχρι σημερα δεν εχω παρει σκυλο γιατι δεν θελω να κανω καποια βεβιασμενη κινηση. Κυριως ειμαι ολη μερα σπιτι οχι γιατι δεν θελω να βγω εξω αλλα κυριως γιατι δεν εχω φιλους. Αν ειχα σκυλο, ισως να ειχα και εναν λογο παραπανω να βγω εξω να ξεσκασω. Γιαυτο αλλωστε και το συζηταω. Δεν το βιαζομαι :) Γνωσεις πολλες δεν εχω αλλα ξερω πως εχω αναγκη απο ενα φιλο και ας λειπει ξαφνικα και το λουκανικο απο το πιατο μου :) Ολη ολη η παρεα μου ειναι η κοπελα μου που ζουμε μαζι εξι χρονια αλλα και αυτη ολη μερα δουλευει.

• Like
Reactions: Konmac