Τι να κάνω με τον πρώτο οίστρο της μικρής;

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Λίγο δύσκολο ....
λιγο δυσκολο-πολυ δυσκολο, εχε το νου σου γιατι εχουν δει μεγαλες ταρζανιες τα ματακια μου
(αναλογα και τον αρσενικο βεβαια..)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
το ας προσεχουμε τι λεμε μου αρεσε...
Οποιος θέλει να είναι υπέρ, όποιος θέλει να είναι κατά, αλλά μη δίνουμε στον άλλον διαταγές και τι να κάνει.
Θηλυκό αστείρωτο που δεν έχει κάνει γέννα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάθει πυομήτρα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
@Omarock, ας τα βγάζει εναλλάξ ανά τρίωρο ή τετράωρο για βόλτα, άσκηση, φαγητό και πάλι μέσα. Και τι έγινε? :)

@Galazio, δυστυχώς για τα τετράποδα η διαδικασία του ζευγαρώματος είναι μονότονη και πολύ συγκεκριμένη. Ευτυχώς για μας τους δίποδους υπάρχει ποικιλία (thank God!)! :D

Με λίγα λόγια αυτό:

...μέσα από το crate δεν γίνετε που τα χτυπιέται ο αρσενικός και η τσουτσου του κάτω! :p

@Lostris, τα θηλυκά σέρνουν 2 φορές το χρόνο, τι να κάνουμε τώρα? Να τα πετσοκόψουμε επειδή βαριόμαστε να καθαρίζουμε τις κηλίδες αίματος στο πάτωμα?
Όταν σέρνει η σκύλα μου πάντως δεν αλλάζω τίποτα από την καθημερινή ρουτίνα της, απλά φροντίζω να την βγάζω έξω αργά για να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να συναντήσω άλλα σκυλιά.

Το πάρκο είναι ανοικτό από πάνω που σημαίνει ότι ο …ερωτύλος με ένα σάλτο βρίσκεται μέσα. Box πάρε ή crate ή περιόριζε τα στο μπαλκόνι/αυλή (ότι διαθέτεις τέλος πάντων), για λίγες μερες.
Αν ουρλιάζει, βαλ’τον με το crate/box σε ένα δωμάτιο και κλείσε την πόρτα, τις χαραμάδες και τα αφτιά σου.

@ Berna εκτός από ΗΜΙΜΑΘΗΣ, είσαι και προκλητική. Διάβασε ότι μπορείς σχετικά με την πυομήτρα και έλα να συζητήσουμε τις απορίες σου.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
ROTTIE,
αν είναι ημιμαθεις οι κτηνιατροι τότε δεν ξέρω γιατί δεν είσαι κτηνίατρος. Έχω ανεβάσει σχετικό άρθρο, κανε τον κόπο και ψάξε λίγο τα θέματα μου (υπέρ και κατα της στειρωσης). Ευχαριστώ για τη ωραία συζήτηση

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν σκοπεύω να την "πετσοκόψω" όπως λες γιατί βαριέμαι να καθαρίζω !!! Το καθάρισμα άλλωστε που ρίχνω τώρα που είναι άμαθο κουτάβι δεν το έρριξα ούτε στον Σπούκυ...
Απλά μου είπαν όλοι ότι πρέπει να στειρωθεί για να μην πάθει πυομήτρα, με δεδομένο ότι δεν θα ζευγαρώσει ποτέ.

Τώρα επειδή οι γνώσεις μου για την πυομήτρα είναι ελλειπείς, αν θέλεις και έχεις χρόνο και διάθεση να με ενημερώσει, χάρη θα μου κάνεις.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δηλαδη αμα παει η αλλη και κολλησει στο κρειτ , ο αρσενικος ειναι αδυνατον να βαλει την τσουτσου μεσα απο το καγκελο και να στερεωθει καπως στα καγκελα και να ρημαδογινει? χαχαχα!!σοβαρα ρε συ, δεν τα εμπιστευομαι με τιποτα, ειναι μερικα αρσενικα φωτια και λαβρα ναουμ..
παρεπιπτοντως ,ωραια φωτογραφια!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Καλή ιδέα το box αλλα την "ταλαιπωρία" του αρσενικού την ξεχνάμε?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Κοίτα
μην κάνεις πειράματα με ειδικά βρακιά και ειδικά σπρέι

αν δεν βρείς να πάει κάπου το ένα απο τα δύο αναγκαστικά θα έχεις στο crate μία το ένα μία το άλλο
δεν χρειάζεται να το κάνεις απο την αρχή του οίστρου
στην αρχή του οίστρου (όταν δηλαδή πρωτοδείς αιματάκι στο χαρτί) δεν πρόκειται να το κάνουν
για μιά εβδομάδα που θα έχει πολύ ροή ,μάλλον, δεν πρόκειται να το κάνουν
μπορείς να τα έχεις μαζί και να τα επιβλέπεις-αν λείπεις οπωσδήποτε το θηλυκό σε crate....ποτέ δεν ξέρεις....
όταν δείς ότι ο αρσενικός καβαλάει και η θηλυκιά τον αφήνει ξεκινάς τον κατ crate περιορισμό
μπορείς να τα βάζεις εναλλάξ ανα δύο ώρες ας πούμε
όταν λείπεις στην δουλειά βάλες τον αρσενικό και άστον σε άλλο δωμάτιο
όταν γυρίσεις βάλε την θηλυκιά και βγάλε τον αρσενικό να ξεσκουριάσει...
και μετά μέχρι να τα βάλεις για ύπνο πάλι εναλλάξ....
άφηνε περισσότερο την μικρή στο crate -κουτάβι ακόμα,δεν θα την πειράξει και τόσο...

Περι πυόμητρας και στειρώσεων υπάρχουν θέματα για συζήτηση

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
το να εχεις ενα αρσενικο κι ενα θυληκο για μια ζωη μαζι...
στο βαθμο που δεν θελεις να ασχοληθεις με εκτροφη... επισυρει κινδυνο ανεπιθυμητου ζευγαρωματος...
σπασιμο νευρων για περιπου ενα μηνα... των δικων σου αλλα και των γειτονων..... καθως και την οποια ταλαιπωρια... εμπεριεχει...
το να στειρωσεις ενα αρσενικο η θυληκο που δεν προοριζεται για εκτροφη πιστευω ειναι ενδεδειγμενο και δεν θεωρειται επικινδυνο.....
το καλυτερο σιγουρα ειναι να τα απομακρυνεις..... στον βαθμο που δεν μπορεις πιστευω η στειρωση ειναι η μονη λυση..
βεβαια το σωστο ηταν αν δεν μπορεις να διαχειριστεις μια τετοια κατασταση να μην εχεις μπλεξει.... αλλα...

απο την αλλη αποψεις λεμε ο καθεις οτι πιστευει... οτι ειναι σωστο...
καποιοι θα εχουμε δικιο καποιοι αδικο καποιοι θα αλλαξουμε στην τελικη αποψη...
καποιοι θα συνεχισουμε να επιμενουμε στα οσα ξερουμε... οτι και να μας λενε...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εννοείται πως για πάντα αυτή η κατάσταση παραείναι ευθραυστη και τελικά λάθος....
και δεν αποκλείεται να "πάθει" ο αρσενικός μετά απο 2-3 τέτοιες εμπειρίες....
απο ότι καταλαβαίνω η φίλη μας είναι αποφασισμένη να στειρώσει την μικράν ,απλά αργότερα....

το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν σταματάει δύο θηλαστικά ζώα που οι ορμόνες τους τα τραβάνε να ζευγαρώσουν...όταν είναι η ώρα της θηλυκιάς η ώρα του τόπικ "προπηλακίστε με" είναι κοντά :lol:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν θεωρώ ότι έμπλεξα με την μικρή... ίσα-ίσα παρ' όλη την ταλαιπωρία που τραβάω δυο εβδομάδες τώρα, την έχω αγαπήσει.
Απλά πήρα δεύτερο σκυλί θηλυκό γιατί φοβήθηκα ότι αν έπαιρνα αρσενικό θα τρωγόντουσαν εδώ μέσα!

Και δεν με ενοχλεί η ταλαιπωρία για δυο πλασματάκια που αγαπάω. Απλά θέλω να προσέξω μην βρεθούμε προ απροόπτου!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
εννοείται πως για πάντα αυτή η κατάσταση παραείναι ευθραυστη και τελικά λάθος....
και δεν αποκλείεται να "πάθει" ο αρσενικός μετά απο 2-3 τέτοιες εμπειρίες....
απο ότι καταλαβαίνω η φίλη μας είναι αποφασισμένη να στειρώσει την μικράν ,απλά αργότερα....

το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν σταματάει δύο θηλαστικά ζώα που οι ορμόνες τους τα τραβάνε να ζευγαρώσουν...όταν είναι η ώρα της θηλυκιάς η ώρα του τόπικ "προπηλακίστε με" είναι κοντά :lol:
Βαγγέλη, τι θα "πάθει" ο αρσενικός ?? με τρομάζεις!
Και το αποφασισμένη είναι μεγάλη λέξη... απλά ακολουθώ εντολές του γιατρού. Όπως ξέρεις δεν είμαι ειδική, το αντίθετο θα έλεγα. Προσπαθώ όμως για το καλύτερο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν ξέρω - απλά έγραψα "δεν αποκλείεται να πάθει"
σύμφωνοι,είναι φυσιολογικό να μην του επιτρέπει ο αρχηγός της αγέλης να ζευγαρώσει
αλλά αυτό θα γινόταν με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό απο το κλούβιασμα-θα γινόταν με έναν τρόπο που θα κατευναζε τις ορμόνες δραστικά και δεν θα ήταν κλειδωμένος με τις φερορμόνες να του ανεβάζουν την πίεση στο 1400

δεν έχω διαβάσει κάτι ούτε το έχω ακούσει απο κάποιον εκτροφέα με πείρα ετών στην πλάτη-το λέω με όσα καταλαβαίνω μόνος μου

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
όντως δεν θα πάθει τίποτα ο αρσενικός.....στα εκτροφεία πως ζούνε τα σκυλιά σε διπλανές κλούβες...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ας πούμε λοιπόν λίγα πράγματα για την πυομητρα, τουλάχιστον επιγραμματικά.

Τι είναι η πυομητρα: Η πυομητρα είναι μια λοίμωξη μέσα στη μήτρα της σκύλας. Χαρακτηρίζεται από πυώδες υγρό που συγκεντρώνεται μέσα στη μήτρα και μπορεί να κατακρατείται εκεί λόγω κλειστού τραχήλου (κλειστή πυομητρα) ή να εμφανιστεί έκκριση αυτού του υγρού στο αιδοίο (ανοιχτή πυομητρα).

Που οφείλεται: Σε ορμονικές διαταραχές του ζώου, στη κατ' εξακολουθηση λήψη ορμονικών σκευασμάτων για την αναστολή του οίστρου (οι «αθώες» ενέσεις που λέγατε παραπάνω πχ ;)), για την αποτροπή της σύλληψης ή την ψευδοκυηση ή σε μόλυνση της μήτρας.

Πως αντιμετωπίζεται: Κατά περίπτωση. Με φαρμακευτική αγωγή ή ωοθηκυστερεκτομή.

Τι επιτυγχάνει ένας ιδιοκτήτης με τη στείρωση ενός καθ’όλα υγιούς θηλυκού σκύλου:
Αποκλείει την εμφάνιση του προβλήματος διότι άνευ λόγου και αιτίας αφαιρει την μήτρα και τις ωοθήκες της σκύλας (δημιουργώντας άλλα προβλήματα στο ζώο –από ακράτεια ούρων και παχυσαρκία μέχρι μετάλλαξη του χαρακτήρα του) με τη λογική (?) ότι εάν δεν έχει μήτρα η σκύλα δεν θα πάθει πυομητρα (χαιρω πολυ... με την ίδια λογική να αφαιρέσουμε και τους μαστούς της για να μην πάθει καρκίνο αργότερα, τους όρχεις των αρσενικών για τον ίδιο λόγο, ή οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος και των δύο φύλων μην τυχόν και προσβληθεί από κακοήθεις όγκους κάποια στιγμή στο μέλλον.) :-?

@Berna, βλέπεις καμιά λογική στη στείρωση ενός υγιους ζώου?
Ρώτησα τη φίλη μας, αν έχει προκύψει πρόβλημα υγείας το οποίο να επιβάλλει στείρωση στα ζώα. Μου απάντησε πως και τα δυο είναι υγιή. Από την στιγμή που είναι ΥΓΙΗ, γιατί να τα υποβάλει στην διαδικασία της στείρωσης?

Ας δει τουλάχιστον πως θα πάει η σκύλα με τον πρώτο της οίστρο (αν είναι φυσιολογικός ή αν παρουσιάσει ψευδοκυηση) και κρίνει εκ των υστέρων αν θα υποβάλει το ζωο σε χειρουργική αφαίρεση των οργάνων του.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
όντως δεν θα πάθει τίποτα ο αρσενικός.....στα εκτροφεία πως ζούνε τα σκυλιά σε διπλανές κλούβες...
Πάντως τις δύο τελαυταίες φορές που η Κάρλα έσερνε
- ο σκύλος του επάνω ορόφου έκανε απεργία πείνας για καμια βδομάδα και έκλαιγε
- ο "γκόμενος", αδέσποτος της γειτονιάς ήταν μπαστακωμένος κάτω από την πολυκατοικία και είχε μάθει και τις ώρες. Σε σημείο που αναγκάστηκα μερικές φορές να την χώσω στο αυτοκίνητο για να την πάω βόλτα 3 τετράγωνα πιο πέρα.

Συμφωνώ με Grdane. Για μια ζωή δεν γίνεται να είναι αστείρωτα και τα δύο - καταντάει κούραση και για τον ιδιοκτήτη και για τα ζώα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
σε κλούβες και μάλιστα διπλανές βάζουν τον αρσενικό που δεν είναι για ζευγάρωμα με την θηλυκιά που σέρνει???? ρε τι τραβάνε τα μαυρόσκυλα............

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87