Τι να κάνω με τον πρώτο οίστρο της μικρής;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
σε κλούβες και μάλιστα διπλανές βάζουν τον αρσενικό που δεν είναι για ζευγάρωμα με την θηλυκιά που σέρνει???? ρε τι τραβάνε τα μαυρόσκυλα............
Τώρα εδώ που τα λέμε στα εκτροφεία χέστηκαν κιόλας αν ο αρσενικός ξεσηκώσει τη γειτονιά... ποια γειτονιά?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
δημιουργώντας άλλα προβλήματα στο ζώο –από ακράτεια ούρων και παχυσαρκία μέχρι μετάλλαξη του χαρακτήρα του
Θεωρείς δηλαδή δεδομένο ότι με τη στείρωση θα συμβεί κάτι από τα παραπάνω?
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στατιστικά σχετικά με τη συχνότητα που παρουσιάζονται τέτοιες παρενέργειες αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι αρκετά έως εξαιρετικά σπάνιο...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Τα υπέρ και τα κατά της στείρωσης (όταν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος) είναι ένα άλλο θέμα.

Εδώ όμως υπάρχει σαφώς πρακτικό πρόβλημα - που θα υπάρχει πάντα- με τα αστείρωτα σκυλιά της Lostris.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κάνεις για moderator!!!
έχεις τελειώσει κάποια σχολή?
έχεις προυπηρεσία?

Πράγματι τα θέματα για στείρωση είναι πολλά και ποικίλα....καιρό έχουμε να τα ξυπνήσουμε!!! πάτε καμιά βόλτα να τα ξεσκουριάσετε!!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Θεωρείς δηλαδή δεδομένο ότι με τη στείρωση θα συμβεί κάτι από τα παραπάνω?
Δεν ξέρω αν υπάρχουν στατιστικά σχετικά με τη συχνότητα που παρουσιάζονται τέτοιες παρενέργειες αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι αρκετά έως εξαιρετικά σπάνιο...
Όχι δεν το θεωρώ δεδομένο, το θεωρώ πιθανό ενδεχόμενο.

- Η ακράτεια ούρων στα θηλυκά είναι ένα ενδεχόμενο ειδικά αν γίνει η στείρωση πριν το πρώτο οίστρο.
- Η παχυσαρκία είναι επίσης πιθανή, αν δεν προσέξει ο ιδιοκτήτης, διότι αλλάζει ο μεταβολισμός του ζώου.
- Ο χαρακτήρας επίσης επηρεάζεται σε κάποιες περιπτώσεις (δεν είναι τυχαίο ότι προτείνεται η στείρωση σε πολύ επιθετικούς, ατίθασους σκύλους κ.λ.π), ώστε να γίνουν πιο συνεργάσιμοι κι …ευάγωγοι.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τα υπέρ και τα κατά της στείρωσης (όταν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος) είναι ένα άλλο θέμα.

Εδώ όμως υπάρχει σαφώς πρακτικό πρόβλημα - που θα υπάρχει πάντα- με τα αστείρωτα σκυλιά της Lostris.
Είναι και δεν είναι άλλο θέμα, αλλά ok ας μην το παραγενικεύσουμε...

Είτε μιλάμε για αυτή τη φορά μόνο, είτε για όλη τους τη ζωή πάντως έχω μια παρατήρηση σχετικά με την πρόταση να μείνει εκτός σπιτιού για μερικές η θηλυκιά. Θα εμπιστευόμουν πολύ πιο δύσκολα κάποιον ξένο με ένα θηλυκό σε οίστρο παρά με ένα αρσενικό. Αν επέλεγα τη λύση του να φύγει ένα από τα δύο σκυλιά από το σπίτι για το διάστημα του οίστρου, θα επέλεγα το αρσενικό.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αυτα παντως τα καινουρια εμβολια για τα θυληκα δεν εχουν καμμια σχεση με τα παλια αναστολης οιστρου ειναι νεας γενιας.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Να συμπληρώσω στο post # 57 σχετικα με την πυομήτρα:

"Πως αντιμετωπίζεται: Κατά περίπτωση. Με φαρμακευτική αγωγή ή αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών (ωοθηκυστερεκτομη)."

@Vrmode, και εγώ είχα μπαστακωμενο στην πόρτα μου τον «γκόμενο» αδέσποτο της γειτονιάς, ο οποίος ήταν και κοντός και άσχημος και επίμονος και μας συνόδευε σε όλη τη διάρκεια της βόλτας από απόσταση. Για ένα διάστημα λίγων ημερών τον «υιοθέτησα» κι αυτόν… Τι να κάνουμε, συμβαίνουν κι αυτά… :)

Κουραστική είναι η συνύπαρξη παραπάνω του ενός σκύλου μέσα στο σπίτι (έχω 3 και ξέρω), αλλά κουραστικά είναι και ένα σωρό άλλα πράγματα που οφείλουμε να κάνουμε για τα σκυλιά μας.

Το θέμα είναι να μην επιλέγουμε πάντα την "εύκολη" λύση του νυστεριού είτε για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία του οίστρου, είτε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα συμπεριφοράς τους. :)

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Βασικά και εγώ και ο γιατρός μου είμαστε αντίθετοι στην στείρωση αν δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας. Ο μόνος λόγος που θέλω να στειρώσω τη μικρή είναι για να μην βρεθώ κάποια στιγμή να γράφω κι' εγώ "προπηλακίστε με".
Επίσης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, δύο φορές το χρόνο να ψάχνω άτομο να κρατήσει το ένα από τα δύο....

Rottie, σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σχετικά με την πυομήτρα. Αν κατάλαβα καλά δεν είναι απαραίτητο σώνει και καλά να νοσήσει το σκυλί από αυτήν. Και αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η καλύτερη μου φίλη είχε θηλυκό κανίς που δεν είχε κάνει στείρωση, ούτε είχε ζευγαρώσει ποτέ και δεν είχε πάθει τίποτα. Απλά έφυγε από γεράματα στα 14 της χρόνια.

Σε περίπτωση στείρωσης η λήψη περιττού βάρους νομίζω ότι μπορεί να ελεγχθεί από εμένα. Όσο για την αλλαγή συμπεριφοράς, δεν ξέρω αν θα της κάνει καλό ή όχι η στείρωση. Ενδεχομένως και να της κάνει....
Η μικρή είναι πολύ "τσαμπουκαλού"... ήδη έχει επιτεθεί στο δρόμο σε ένα γερμανικό ποιμενικό και σε ένα ροντβάϊλερ... ευτυχώς που ήταν και τα δύο δεμένα και συνοδευόμενα. Και εννοείται ότι με τέτοια συμπεριφορά δεν μένει ποτέ ελεύθερη.

Θα δούμε πως θα πάει ο πρώτος οίστρος της μικρής, και μετά αποφασίζουμε. Σε περίπτωση δυσκολίας θα εκμεταλλευτώ την ευγενή καλωσύνη του μέλους που ήδη προσφέρθηκε να μου την κρατήσει κατά την διάρκεια του οίστρου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πριν σχεδον ένα χρονο ειχα ανοιξει αυτό το θεμα:

Περίοδος – Συμπεριφορά – Σκέψεις για στείρωση

οπου συζητηθηκαν παλι τα ιδια. Εγω βεβαια εχω δυο θηλυκα και το «τοπίο» είναι πολύ διαφορετικο.
Ο βασικος λογος που σκεφτομουν την στειρωση της Ηρας ηταν η δικια μου ευκολία.
Η ταλαιπωρια με τον οιστρο της Ζηνας είναι τελειως ασημαντη, οπότε δεν τιθεται κάν θεμα.

Στο τελος της συζητησης, τα μελη μου δωσανε και ευχες να παει καλα η επεμβαση. Τοσο σιγουρη ειχα την στειρωση.
Εγω βεβαια ακομα πηγαινω. Δεν καταφερα να παρω σταθερη αποφαση.
Τωρα παλι το σκεφτομουν για αρχες του ετους, αλλά δεν μας βλεπω να πηγαινουμε τελικα.

Εφοσον δεν καταφερα να αξιολογησω την κατασταση και εφοσον δεν υπαρχει (για την ωρα) κανενα σχετικο προβλημα υγειας, αφεθηκα στο πώς αισθανομαι για το θεμα.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Εφοσον δεν καταφερα να αξιολογησω την κατασταση και εφοσον δεν υπαρχει (για την ωρα) κανενα σχετικο προβλημα υγειας, αφεθηκα στο πώς αισθανομαι για το θεμα.
Δεν σου κρύβω ότι με βαρειά καρδιά θα το έκανα... τη στείρωση εννοώ..
Μια χαρά υγιέστατο σκυλάκι να μπει στο χειρουργείο! θα έφτανα εκεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης.
Αλλά προβληματίζομαι για τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω εχω 4 θηλυκα σκυλια στο σπιτι και ΠΟΤΕ δεν θα στειρωνα ενα απο αυτα- εαν δεν υπηρχε σοβαρος λογος.
Αλλα δεν εχω και αρσενικο - και δεν θα μπει ΠΟΤΕ εδω μεσα αρσενικο.
Ξενα αρσενικα στης βολτες δεν με απασχολουν και πολυ. Γενικος βγαινουμε ειτε πολυ πρωι στα βασιλικα- η τους αφηνω για αυτο το χρονικο διαστημα μονο στην αυλη, χωρις βολτες. Εμενα ειναι μικρα και εκτονονονται και παιζοντας εκει.

Εαν ειχα ζευγαρακι- και δεν ηθελα να κανω εκτροφη- θα στειρωνα ενα απο τα δυο.
Εμεις στην γερμανια ειχαμε 4-5 θηλυκα και εναν αρσενικο επιβητορα (Κανις νανοι και toy).
Οταν καπιοα απο τα θηλυκα ηταν σε οιστο, ο αρσενικος μετακομιζε στην γιαγια μου- λιγα στενα πιο περα.
Δεν ηταν εντελος καλα εκει- στενοχοριοταν αρκετα- αλλα με πολυ αφοσιοση, αγαπη, ταιζμα απο το χερι με επιλεκτες λιχουδιες και πολλεεεεεες βολτες, καταφερνε η γιαγια να τον εχει μια χαρα.
Εαν εμενε σπιτι (που καπιοα φορα επρεπε, επειδη η γυναικα ελειπε διακοπες κλπ.) γινοταν το ελα να δεις.
Ο σκυλος εκλαιγε μερα νυχτα συνεχομενα- και ουρλιαχτα. Εξυνε της πορτες μεχρι που ματωναν οι πατουσες του και μια φορα καταφερε να κανει μεχρι και τριπα σε μια πορτα (οχι να περασει- μονο απο την μια μερια).
Βεβαιος δεν ετρωγε για 2 εβδωμαδες με αποτελεσμα να αδυνατηζει παρα πολυ και μετα απο καθε οιστρο να φαινεται λες και περασε μια βαρια αρρωστια. Κανα 2-3 φορες του το καναμε! Της αλλες η ζευγαρωνε ή πηγαινε στην γιαγια.

ΕΑΝ ο Σπουκι ειναι αυτης της κατηγοριας- δεν πιστευω οτι ειναι καλο, να τραβατε αυτα τα πραγματα καθε 6 μηνες!
Εχεις και γειτονες που δεν φταινε σε τιποτα.

Εαν ειναι ισυχος- ισως να πιανει και η μεθοδος με το Crate εναλαξ.
Αλλα και αυτο θα το εκανα μια φορα- οχι καθε 6 μηνες.

Και να πω, οτι μιας φιλης μου= εκτροφεας ελληνικων ιχνιλατων που εχει τα σκυλια της σε μεγαλες περιφραξεις σε ομαδες, χωρισμενα κατα φυλα, εχουν ζευγαρωσει απο διπλανες περιφραξεις- μεσα απο το συρματοπλεγμα!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ πάλι είμαι είμαι υπέρ της στείρωσης.
Εφόσον μια σκύλα δεν θα ζευγαρώσει δεν υπάρχει λόγος να μη τη στειρώσεις. Και όχι τόσο για να αποφύγεις τον οίστρο, προσωπικά δεν μου δημιουργεί πρόβλημα. Άλλα για να γλιτώσεις το άγχος της ψευδοκύησης , πυομήτρας και να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης νεοπλάσματος μαστού (αν στειρωθεί πριν το 2-4 οίστρο)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κι εγώ το παράδειγμα της Αντριάννας είχα στο νού μου όταν έλεγα για "τα καυμένα τα μαυρόσκυλα τι τραβάνε...."
ορμόνες τις ονομάσαμε απο την "ορμή"....

Καλές οι στειρώσεις για τα αδέσποτα ,αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι πανάκεια μιά ανθρώπινη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης οργάνων.....
είναι σίγουρα καλύτερα όμως απο μιά ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή και γέννα βέβαια....όπως και απο μιά ή περισσότερες εκτρώσεις

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
@Berna, βλέπεις καμιά λογική στη στείρωση ενός υγιους ζώου?
Ας πούμε, το ότι έχει αρσενικό αστείρωτο στο σπίτι και δεν προτίθεται να ζευγαρώσει τη θηλυκιά.
Αν δεν βλέπαμε τη στείρωση σαν αναγκαίο κακό πάω στοίχιμα πως δεν θα είχαμε και τόσα αδέσποτα (άσχετο σχετικό)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγώ πάλι είμαι είμαι υπέρ της στείρωσης.
Εφόσον μια σκύλα δεν θα ζευγαρώσει δεν υπάρχει λόγος να μη τη στειρώσεις. Και όχι τόσο για να αποφύγεις τον οίστρο, προσωπικά δεν μου δημιουργεί πρόβλημα. Άλλα για να γλιτώσεις το άγχος της ψευδοκύησης , πυομήτρας και να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης νεοπλάσματος μαστού (αν στειρωθεί πριν το 2-4 οίστρο)
Οι δικες μου μαλλον δεν θα ζευγαροσουν ποτε. (οχι οτι δεν θα ειχαν τα προσοντα- αλλα εγω δεν θελω να καταληξω καπιοα στιγμη με 8 η και περισσοτερα σκυλια).
Περιπτοσεις επαναλαμβανομενων ψευτοκυησεων με εντονα συμπτοματα ειναι για μενα ενας απο τους λογους για τον οπιο θα στειρωνα θηλυκο.
Τωρα για τους καρκινους κλπ. δεν υπαρχει καμια εγγυηση- ουθτε για την πυομητρα και ετσι δεν θα κανω προλυπτικες επεμβασεις- αλλα οποτε και οταν χρειαζονται!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87