Εγω εχω 4 θηλυκα σκυλια στο σπιτι και ΠΟΤΕ δεν θα στειρωνα ενα απο αυτα- εαν δεν υπηρχε σοβαρος λογος.
Αλλα δεν εχω και αρσενικο - και δεν θα μπει ΠΟΤΕ εδω μεσα αρσενικο.
Ξενα αρσενικα στης βολτες δεν με απασχολουν και πολυ. Γενικος βγαινουμε ειτε πολυ πρωι στα βασιλικα- η τους αφηνω για αυτο το χρονικο διαστημα μονο στην αυλη, χωρις βολτες. Εμενα ειναι μικρα και εκτονονονται και παιζοντας εκει.
Εαν ειχα ζευγαρακι- και δεν ηθελα να κανω εκτροφη- θα στειρωνα ενα απο τα δυο.
Εμεις στην γερμανια ειχαμε 4-5 θηλυκα και εναν αρσενικο επιβητορα (Κανις νανοι και toy).
Οταν καπιοα απο τα θηλυκα ηταν σε οιστο, ο αρσενικος μετακομιζε στην γιαγια μου- λιγα στενα πιο περα.
Δεν ηταν εντελος καλα εκει- στενοχοριοταν αρκετα- αλλα με πολυ αφοσιοση, αγαπη, ταιζμα απο το χερι με επιλεκτες λιχουδιες και πολλεεεεεες βολτες, καταφερνε η γιαγια να τον εχει μια χαρα.
Εαν εμενε σπιτι (που καπιοα φορα επρεπε, επειδη η γυναικα ελειπε διακοπες κλπ.) γινοταν το ελα να δεις.
Ο σκυλος εκλαιγε μερα νυχτα συνεχομενα- και ουρλιαχτα. Εξυνε της πορτες μεχρι που ματωναν οι πατουσες του και μια φορα καταφερε να κανει μεχρι και τριπα σε μια πορτα (οχι να περασει- μονο απο την μια μερια).
Βεβαιος δεν ετρωγε για 2 εβδωμαδες με αποτελεσμα να αδυνατηζει παρα πολυ και μετα απο καθε οιστρο να φαινεται λες και περασε μια βαρια αρρωστια. Κανα 2-3 φορες του το καναμε! Της αλλες η ζευγαρωνε ή πηγαινε στην γιαγια.
ΕΑΝ ο Σπουκι ειναι αυτης της κατηγοριας- δεν πιστευω οτι ειναι καλο, να τραβατε αυτα τα πραγματα καθε 6 μηνες!
Εχεις και γειτονες που δεν φταινε σε τιποτα.
Εαν ειναι ισυχος- ισως να πιανει και η μεθοδος με το Crate εναλαξ.
Αλλα και αυτο θα το εκανα μια φορα- οχι καθε 6 μηνες.
Και να πω, οτι μιας φιλης μου= εκτροφεας ελληνικων ιχνιλατων που εχει τα σκυλια της σε μεγαλες περιφραξεις σε ομαδες, χωρισμενα κατα φυλα, εχουν ζευγαρωσει απο διπλανες περιφραξεις- μεσα απο το συρματοπλεγμα!