Τι παίζει τελικά με τα πρόστιμα? Περιστατικό.


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
@Estranged όπως ξέρεις και 'συ έτσι ξέρει και ο @canis πάντα ισορροπώ και φλερτάρω πλέον με το όριο!
Αν σου αρέσει καλώς, αν δεν σου αρέσει τότε καλό θα ήταν να λείπουν οι χαρακτηρισμοί!
Εγώ δεν χαρακτήρισα ποτέ κανέναν. Οπότε μαζέψου!

Παρακίνηση βίας μπορεί να βρίσκεις εσύ στα λεγόμενα μου.
Εσύ θεωρείς βίας τις κλωτσιές που θα πέσουν ως άμυνα-υπεράσπιση του ζώου μου.
Εγώ θεωρώ βία όταν ο άλλος προσβάλλει την νοημοσύνη μου έχοντας σκύλο με επιθετική συμπεριφορά λυτό να σουλατσάρει. Δεν είμαι υπέρμαχος της βίας, αλλά αν παραστεί ανάγκη προφανώς και θα χρησιμοποιήσεις βία.

Αν εσύ βλέπεις κάτι άλλο, πως να το πω, κάτι μη ξεκάθαρο βρε παιδί μου, δεν με ενδιαφέρει...
Δεν προσέβαλλα κανέναν, τα μέλη ξέρουν πως τοποθετούμε, με προσβάλλει αυτή σου η περιγραφή 9 χρόνια στο forum...θα πρεπε να ξέρεις πως εκφράζομαι και τι υποννοώ γιατί εγώ ξέρω τον δικό σου ύφος τόσα χρόνια και μπορώ λιγουλάκι να κρίνω αναλόγως της περίστασης...

Σου φαίνομαι σατράπης όταν έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου σε θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς?

Σε παρακαλώ την επόμενη φορά ξεχώρισε το έντονο της στιγμής πάνω σε ένα θέμα και την γενική συμπεριφορά του ατόμου...
Δεν θα κάθεσαι όταν δαγκώνεται ο σκύλος σου να τον κοιτάς. Προφανώς και θα κάνεις κάποια πράγματα, αλλά δεν φτάνουν...πάντα δεν φτάνουν γιατί υπάρχει το απρόβλεπτο...

Δηλαδή ντροπής πράγματα...

@canis δικό σου...
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Συμφωνώ με το μήνυμα του @st3li0s . Για την ακρίβεια με την ουσία του μηνύματος.
Έχοντας μπλεχτεί σε άπειρους σκύλο καβγάδες από όταν ήταν κουτάβι ο δικός μου τις πρώτες φορές όταν δεχόμασταν επίθεση γυρνούσα τον δικό μου προς εμένα για να μην ξεκινήσει καβγάς η αν είχε ήδη ξεκινήσει τον τραβούσα προς εμένα για να σταματήσει ο καβγάς και τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα ήταν να έχω έναν δαγκωμενο σκύλο. Πολλές φορές αν ο άλλος σκύλος ήταν μικρότερων κυβικών με τον να γυρνάω πλάτη τον δικό μου ο άλλος το θεωρούσε σαν αδυναμία και έκανε επίθεση ενώ κανονικά δεν θα έκανε.
Τώρα πλέον στις περίπτωση που μας την πέσει σκυλί και επειδή ο δικός μου και στα κόκκινα να είναι όταν του πω να σταματήσει με ακούει, τον αφήνω να καθαρίσει μόνος του. Αν δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα βοηθάω και εγώ. Συνήθως ο καβγάς κρατάει λίγα δευτερόλεπτα και συνεχίζουμε την βόλτα μας.
Τόσο ωραία, τόσο απλα;):)
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Εξαρτάται τι μέγεθος σκύλου έχεις, ποιος είναι ο αντίπαλος, αν κινδυνεύει η ζωή του σκύλου σου κλπ. Μπορεί να αρκεί η πολιτισμένη αντιμετώπιση, αλλά ναι, μπορεί να χρειαστούν και κλωτσίδια για να γλιτώσει η ζωή του δικού σου σκύλου. Αν π.χ. έχεις για σκύλο τους κεφτέδες που έχω εγώ. Των οποίων η ασφάλεια εννοείται ότι έχει προτεραιότητα απέναντι σε οποιονδήποτε άλλο σκύλο.
 


FidelCastro

Member
17 Ιουνίου 2016
23
39
38
Να μην χάνουμε όμως την ουσία. Προφανώς και στη διάρκεια του σκυλοκαβγά προσπαθούμε πρώτα να σώσουμε το σκύλο μας και μετά τον άλλο, αφού στο κάτω κάτω αγαπάμε όλα τα σκυλάκια. Το θέμα είναι μετά... και τι θα γίνει με τον π@π@ρα τον άνθρωπο που οφείλεται για αυτό. Ξέρετε πόσο στεναχωριόμουνα μετά που έβλεπα τον άλλο το σκύλο με τρύπες και αίματα στο τρίχωμα του.? Αφού όταν ήταν η αστυνομία εκεί, είπα στον άλλο ιδιοκτήτη να τον πάει στον κτηνίατρο μήπως έχει πάθει κάτι. Ευτυχώς 2 μέρες μετά τον είδα στην αυλή και φαίνεται κομπλέ.

Νομίζω τελικά η μόνη λύση είναι η "ύπουλη". Βλέπεις τον σκύλο ελεύθερο, δεν λές κάτι, παίρνεις αστυνομία και έρχονται και τον πιάνουν επι τόπου. Το ερώτημα είναι θα τον γράψουν??? Εγώ μπορώ να απαιτήσω να τον γράψουν??
 
  • Like
Reactions: Nizinny and Vania


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Να απαιτησεις τι? Να κανουν τη δουλεια τους? Εννοειται. Ο Νομος ειναι ξεκαθαρος. Δωσε ιδιαιτερη σημασια σε αυτο που σου αναφερανε πιο πανω.

Άρθρο 5 / Παράγραφος 3

Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) µεριµνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα µε συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα µέτρα, ώστε να µην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

Πρόστιμο 300€

* Προσωπικά θα τους ζητούσα να ελεχθεί για τσιπάκι, εμβόλιο για λύσσα, κονκάρδα για το εμβόλιο, κάνε άθροισμα στα πρόστιμα αν δεν τα έχει.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Η αντιμετώπιση μιας συμπλοκής ανάμεσα σε σκύλους είναι διαφορετικό θέμα από τις επιπτώσεις που πρέπει να υπάρχουν απέναντι στον αποδεδειγμένα ανεύθυνο / αδιάφορο κάτοχο σκύλου.

Ορισμένες φορές πρέπει να παίρνουμε δραστικά μέτρα απέναντι σε κάποιους αλλιώς θα μας μαμίσουν όπως και νάχει. Στο περιστατικό που αναφέρω εδώ #1831 πιέσαμε να μην ξαναέρθει ο σκύλος στο διπλανό σπίτι ( το οποίο είναι κυριολεκτικά μπάτε σκύλοι αλέστε ...)

Υπάρχουν εξαιρέσεις όπου δεν μπορείς να κάνεις πολλά, μου έτυχε περίπτωση με κάτοχο σκύλου ο οποίος τον αφήνει λυτό, πρεζάκιας & κλεφτρόνι, γνωστός στο τμήμα μπαινοβγαίνει συνέχεια...

Προσωπική μου άποψη είναι να κάνεις καταγγελία στο τμήμα και τους πιέσεις να τον καλέσουν εκεί, ίσως το σκεφτεί να τον ξαναφήσει ελεύθερο. Στο δε τμήμα πρέπει να πας με τους νόμους στα χέρια επειδή δεν τους γνωρίζουν.

Είσαι διατεθειμένος να υποστείς την ταλαιπωρία ; Άλλο Ευαγγέλιο τι λέει ο νόμος, άλλο η εφαρμογή του.

"Υπουλη" λύση ( στοχεύει τον σκύλο και δεν μου αρέσει )

Νόμος - Άρθρο 1

«στ) Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήµατος, που µπορεί να µεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.»

Όταν υπάρχει καταγγελία για ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει επιθετικότητα αυτό πρέπει να περισυλλέγεται και να οδηγείται σε καταφύγιο όπου θα παραμένει για κατάλληλο διάστημα ώστε να παρακολουθείται η συμπεριφορά του απο τον υπεύθυνο κτηνίατρο. Αυτό ισχύει κατά βάση για τα αδέσποτα αλλά πουθενά δεν διαχωρίζει ο νόμος τα επικίνδυνα σε αδέσποτα και δεσποζόμενα. Άλλωστε όταν γυρίζει ελεύθερο έξω είναι "αδέσποτο".




 
  • Like
Reactions: Nizinny


sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Στο δε τμήμα πρέπει να πας με τους νόμους στα χέρια επειδή δεν τους γνωρίζουν.
Έχω "ανεβάσει" τη νομοθεσία σε PDF στο Google Drive μου για να έχω πρόσβαση παντού και πάντα.
Προτείνω όποιος έχει πρόσβαση σε κάποιου είδους Cloud να κάνει το ίδιο.
 


FidelCastro

Member
17 Ιουνίου 2016
23
39
38
Αυτό λέω όμως.. Έρχεται ο αστυνομικός και του κάνει σύσταση. Τι θα πω εγώ? "Ωπα, ωπα αρχηγέ. Σύμφωνα με τον νόμο ταδε πρέπει να τον γράψεις 300 ευρώπουλα". Και θα τον γράψει? Είναι υποχρεωμένος? Γιατί μια άλλη φορά σε φανάρι ήμαστε δίπλα δίπλα με περιπολικό και περνάει ένας τύπος με κόκκινο: και τους λέω δεν θα τον γράψετε? Και με "γράφουν" και φεύγουν..
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Θεωρητικά και βάσει νόμου, πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στον ιδιοκτήτη.
Βασική προϋπόθεση όμως θεωρώ πως είναι να πιαστεί επ' αυτοφώρω.
 


ndf

Member
6 Σεπτεμβρίου 2018
5
14
35
Το ερώτημα είναι θα τον γράψουν??? Εγώ μπορώ να απαιτήσω να τον γράψουν??
Mε την καταργηση της δημοτικης αστυνομιας η ευθυνη του προστιμου περασε στην Αστυνομια.
Συμφωνα με το police.net οι αστυνομικοι μπορουν και οφειλουν να κυκλοφορουν με το μπλοκ της δημοτικης αστυνομιας. (Το οποιο συμφωνα με τα παραπονα αστυνομικων στο εν λογω σαιτ δεν τους το παρεχει κανεις αλλα το εκτυπωνουν μονοι τους).

Με την επαναφορα δημοτικης αστυνομιας σε καποιους δημους η ευθυνη ξαναπερασε σε αυτους.

Οποτε, τηλεφωνο στον δημο να δεις αν υπαρχει δημοτικη αστυνομια.

Αναλογως, καλεις ειτε την μια ειτε την αλλη και ζητας να επιβεβαιωθει το οφθαλμοφανες, οτι ο σκυλος δηλαδη ειναι ελευθερος και να γραφει το προβλεπομενο προστιμο.
Εχεις φροντισει να εχεις βιντεο και φωτο του σκυλου στη αυλη/μπαλκονι του ιδιοκτητη στα οποια θα φαινονται καθαρα συγκεκριμενα εμφανισιακα χαρακτηριστικα του σκυλου (καθως και της αυλης) γιατι οι θρασυδειλοι εχουν την ταση να αρνουνται τα παντα χωρις να μπορει κανεις να τους αντικρουσει.Σημειωση:Τα ΑΤ δεν ειναι δικαστηρια. Ακουνε την πλευρα σου, κανουν συστασεις και ζαμανφου μετα.

Καταγγελια στον Αξιωματικο Υπηρεσιας του ΑΤ της περιοχης σου.
Ζητας να γραφει στο ΒΑΣ (βιβλιο ατυχηματων και συμβαντων νομιζω) η αναφορα σου και να κληθει για συστασεις.
Επαναλαμβανεις οσες φορες χρειαστει.
Μετα τις 3 η 4 μπορεις να παρεις ενα αντιγραφο απο το ΒΑΣ, να κατεβεις στον εισσαγγελεα και να διαταξει Συστασεις με Εισαγγελικη εντολη (οπως και οι προηγουμενες συστασεις δηλαδη απλα με υπογραφη εισαγγελεα.Αποσκοπει σε εκφοβισμο μονο μιας και δεν εχει καποια αλλη πρακτικη χρησιμοτητα).
 
  • Like
Reactions: Nizinny


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.597
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3