Τι σκυλί να πάρω για διαμέρισμα?


Status
Κλειδωμένο θέμα

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Γεια σας και από μένα, δεν μπορώ να πω ότι ξέρω αρκετά για τα σκυλιά. Δεν είχα ποτέ σκύλο, μόνο ένα γάτο, τον οποία έχασα δυστυχώς.

Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα σκυλάκι. Κι αυτό γιατί με το σκύλο μπορείς να βγαίνεις περισσότερο έξω (με αυτόν), να μετακινείσαι πιο εύκολα σε σχέση με μια γάτα. Με το γάτο είχα πάντα το πρόβλημα ότι δεν μπορούσα πχ να τον πάρω μαζί μου στη βόλτα, ούτε να μετακινηθώ εύκολα μαζί του.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι σκύλο να πάρω. Θα ήθελα κουτάβι που να γίνεται μικρόσωμο, το ιδανικό θα ήταν 4-5 κιλά. Το θέμα είναι ότι γενικά μου αρέσουν τα μεγαλόσωμα σκυλιά από άποψη χαρακτήρα, αλλά επειδή το θέλω για διαμέρισμα και δεν θέλω να είναι πολυέξοδο θα ήθελα μικρόσωμο.

Επίσης, θα ήθελα το σκυλάκι που θα πάρω να μπορεί να βγαίνει πχ μια φορά τη μέρα βόλτα, χωρίς να γκρινιάζει και να παραπονιέται που δεν βγαίνει παραπάνω. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Ράτσες όπως πχ Γιορκσάιρ Τερριέ μου φαίνονται πολύ "ψεύτικες". Δεν ξέρω αν είμαι προκατειλημένη, γενικά θα προτιμούσα ένα κοντότριχο μικρό σκυλάκι, που να έχει προσωπικότητα και να μπορεί να αλληλεπιδρά με μένα και τους άλλους. Δε θα ήθελα να είναι ούτε υπερβολικά ήσυχο ούτε υπερβολικά ενεργητικό.

Στην εμφάνιση μου αρέσουν πχ τα Τζακ Ράσελ Τεριέ αλλά δεν ξέρω μήπως είναι πολύ ενεργητικά και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις. Απ' την άλλη θα μπορούσα να πάρω ένα αδέσποτο ή ημίαιμο, όμως θα ήθελα να ξέρω από πριν το μέγεθος, καθώς και το χαρακτήρα.

Αν έχετε προτάσεις θα ήθελα να τις ακούσω.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.906
20.286
Απειρα παρόμοια θέματα στο φόρουμ.

Κάνε μια αναζήτηση πρώτα.

Και...καλώς ήρθες στο φόρουμ!
 


Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει μια αναζήτηση πριν γράψω. Ίσως δεν έψαξα σωστά. Δεν έχω αντίρρηση να διαγραφεί το θέμα αν είναι έτσι. Καλώς σας βρήκα!
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Σκύλο που να βγαίνει μια φορά τη μέρα βόλτα δεν θα βρείς. Δηλαδή αν θελει να κατουρήσει θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα?? Δεν θα έπρεπε καν να το σκέφτεσαι αυτο.
Ενας σκύλος εχει απαιτήσεις και θα πρέπει να συμβιβαστείς με αυτές, αν θες όντως εναν τέτοιο για συντροφια!

Καμιά ράτσα δεν είναι ψευτικη και "γουτσου γούτσου", εμείς οι άνθρωποι τα κάνουμε να φαίνονται έτσι απο άγνοια μας και για το φαινεσθαι!

Μπορείς παρολαυτά να υιοθετήσεις ενα σκυλάκι απο φιλοζωική, αν θες οπωσδήποτε μικρόσωμο έχει ένα σωρο! Και σε όποια ηλικία, και με ότι τρίχα θες!

Καλως ήρθες!
 




Alex_Naomi

Well-Known Member
9 Μαϊου 2013
53
64
Αμπελόκηποι
Να πάρεις απο καταφύγιο ένα ενήλικο μικρόσωμο - υπάρχουν πάρα πολλές αγγελίες ας πούμε στο facebook
Στο φεισμπουκ υπάρχει αυτή εδώ η σελίδα, η οποία προωθεί αγγελίες για μικρόσωμα από φιλοζωικές και καταφύγια από όλη την Ελλάδα. Αν όντως το αποφασίσεις, μπορείς να άρχισεις να ψάχνεις από εδώ. Κ εγώ τη μικρή μου εκεί τη βρήκα.

https://www.facebook.com/pages/Μικρόσωμα-Σκυλάκια-Αναζητούν-Σπιτάκια/216074101858418
 


Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλησπέρα. Στο ιντερνετ υπαρχουν διαφορες ιστοσελίδες γύρω απο το θέμα "ποιος σκυλος μου ταιριάζει" καθώς επισης και σελιδες με quiz που μεσω ερωτησεων πολλαπλής επιλογης γυρω απο το χαρακτηρα, τις συνήθειες και τις επιθυμιες σου , αποκλείουν κάποιες "ακατάλληλες" ράτσες και σου προτείνουν καποιες αλλες.
Να μια Dog Breed Selector : Animal Planet
Νομιζω θα σου φανουν πολυ χρήσιμα. Θα καταλήξεις με αυτη τη μεθοδο σε 2-3 απο τις οποιες οποια σου κανει κλικ θα πρεπει να την μελετησεις και να αποφασισεις εάν ειναι αυτη που πραγματικά θέλεις.

Δυο παραμετροι που θα πρεπει να λαβεις σοβαρα υποψιν ειναι το γαυγισμα και η ενεργητικοτητα. Υποψιν οτι δεν ειναι ανάλογες με το μέγεθος, συχνα ειναι αντιστρόφως αναλογες. Πχ τα τζακ ρασελ (μικροσωμα) ειναι θηρία ενεργητικότητας ενω ο δανέζικος μολοσσός (τεράστιος) ειναι ησυχος και μπορεί να ζησει σε διαμέρισμα.

Καλό ψαξιμο !
 


Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
καλως ηρθες...και με το καλο να υιοθετησεις το μικρο σου φιλο! Αν ψαξεις λιγο στις φιλοζωικες...θα βρεις κατι που να σου κανει...απλα θελει ψαξιμο! Θα σου προτινα ενηλικο περι τα 1-2-3 χρονων που θα εχει διαμορφωσει χαρακτηρα (αρα θα ξερεις τι συμπεριφορες να περιμενεις)!
Η μια φορα βολτα ειναι ανεφικτο...ο σκυλος θελει 2...εκτος αν εχεις σπιτι με κηπο η αυλη οπου εκει μπορεις να τον αφησεις να παει να λερωσει εκει και μετα τον ξαναβαζεις στο σπιτι...αλλα και παλι μια μεγαλη βολτα (1ωρα) μες στην μερα πρεπει να γινεται καθε μερα...με ηλιο - βροχη - κρυο - χιονι -ζεστη κτλπ! να το χεις κατα νου αυτο! κατα τ'αλλα με το καλο να τον δεχτεις!
 


Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως είπα δεν ξέρω πολλά για τους σκύλους. Αναφέρθηκε παραπάνω ότι χρειάζεται ένας σκύλος να βγαίνει πάνω από μια φορά την ημέρα βόλτα. Έχω όμως την απορία.. όσοι δουλεύουν τι κάνουν? Νομίζω εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις και να βγάζεις βόλτα το σκύλο σου 2 φορές τη μέρα. Μήπως υπάρχει περίπτωση να μάθει να πηγαίνει τουαλέτα στο σπίτι κανονικά? Και αν λυθεί το θέμα τουαλέτα, πάλι χρειάζεται βόλτα 2 φορές τη μέρα?

Θα ήθελα να πάρω κουτάβι βασικά (ώστε να μπορώ να διαμορφώσω το χαρακτήρα του και να το έχω περισσότερα χρόνια), γι αυτό και δεν ξέρω αν πάρω ημίαιμο πχ τι θα μου βγει όταν μεγαλώσει. Και είναι και το θέμα χαρακτήρα, δεν θα ήθελα να κάνει ζημιές στο διαμέρισμα, ούτε να είναι δυστυχισμένο μέσα.
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όπως είπα δεν ξέρω πολλά για τους σκύλους. Αναφέρθηκε παραπάνω ότι χρειάζεται ένας σκύλος να βγαίνει πάνω από μια φορά την ημέρα βόλτα. Έχω όμως την απορία.. όσοι δουλεύουν τι κάνουν? Νομίζω εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις και να βγάζεις βόλτα το σκύλο σου 2 φορές τη μέρα. Μήπως υπάρχει περίπτωση να μάθει να πηγαίνει τουαλέτα στο σπίτι κανονικά? Και αν λυθεί το θέμα τουαλέτα, πάλι χρειάζεται βόλτα 2 φορές τη μέρα?

Θα ήθελα να πάρω κουτάβι βασικά (ώστε να μπορώ να διαμορφώσω το χαρακτήρα του και να το έχω περισσότερα χρόνια), γι αυτό και δεν ξέρω αν πάρω ημίαιμο πχ τι θα μου βγει όταν μεγαλώσει. Και είναι και το θέμα χαρακτήρα, δεν θα ήθελα να κάνει ζημιές στο διαμέρισμα, ούτε να είναι δυστυχισμένο μέσα.
Οσοι δουλευουν, προγραμματίζουν και τις βόλτες του σκύλου μέσα στην ημέρα τους.
Εγω π.χ. φευγω για δουλειά στις 7 το πρωί. Πριν φύγω για δουλειά έχω ένα τέταρτο αφιερωμένο στην βόλτα του σκύλου, κάθε μέρα κια παντώς καιρου! Ειναι βάρβαρο, αλλα πρέπει να γίνει...Οπότε αν θες σκύλο πρέπει να συμβιβαστέις με αλλαγές στο πρόγραμμα σου.

Ο χαρακτήρας διαμορφώνεται εν μέρει. Μπορεί ενα ενήλικο ζώο να είναι ο,τι πρέπει για σένα! Τα ενήλικα έχουνο ήδη εκδηλώσει τον χαρακτήρα τους οπότε θα μπορείς να αποκλείσεις κάποια που να μην σου ταιριάζουν για τους λόγους που αναφέρεις, και κάποιο άλλο να είναι το ιδανικό για σενα..

Επίσης αν δεν έχεις χρόνο (απ'οτι κατάλαβαινω απο τα συμφραζόμενα...) πως θα τα βγάλεις πέρα με ένα κουτάβι??Ξερεις...ειναι δυσκολο πράγμα και ειδικά για κάποιον χωρις προηγούμενη εμπειρία.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.906
20.286
Αμα το μάθεις, να χρησιμοποιεί λεκάνη και να τραβάει καζανάκι, θα γίνεις παγκοσμίως διάσημη :D

Εγώ...που δουλεύω, βγαίνω βρέξει/χιονίσει, νυστάζω είμαι άρρωστη ή όχι, απαραιτήτως 6 με 6,5 το πρωί και αντιστοίχως το απόγευμα, αμέσως μόλις γυρίσω, εκεί κάπου στις 6,5-7. Από την δουλειά γυρνάω μαλλιοκούβαρα, χωρίς καμμία απολύτως παράκαμψη. Και αν δεν είμαι κομμάτια, μπορεί να βγούμε και κατά τις 11-12 τα μεσάνυχτα, μια γρήγορη.
 


Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Αυτή τη στιγμή έχω χρόνο βασικά. Απλά σίγουρα ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να μην έχω.. Γι αυτό το σκέφτομαι.
 


HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Θα πρέπει τότε να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου ανάλογα και στο μέλλον. Άλλωστε, μιας και ανέφερες τις ζημιές, έχε υπόψιν σου ότι ένα σκυλί που δεν εκτονώνεται σωστά, ενδέχεται να σου κάνει ζημιές γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Σίγουρα υπάρχουν και φυλές που θέλουν λιγότερη εκτόνωση, όπως πχ τα μπουλντογκ ή τα παγκ (σε καμία περίπτωση τα τζακ ράσελ που προανέφερες). Αν θες όμως να πάρεις κάποια συγκεκριμένη φυλή, θα πρέπει να είσαι έτοιμη να διαθέσεις και αρκετό χρόνο, έτσι ώστε να βρεις το κατάλληλο εκτροφείο, αλλά και αρκετά χρήματα (ίσως και πάνω απο 1000 ευρώ) για την αγορά κουταβιού.
 


Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Αυτή τη στιγμή έχω χρόνο βασικά. Απλά σίγουρα ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να μην έχω.. Γι αυτό το σκέφτομαι.

Έχοντας μια ελάχιστη εμπειρία από σκυλιά, καθώς μόλις απέκτησα κι εγώ το δικό μου (κουτάβι δύο μηνών περίπου) θα σε συμβούλευα αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς να μη πάρεις σε καμία περίπτωση κουτάβι, καθώς απαιτεί πολύ χρόνο. Εγώ για παράδειγμα, το βγάζω περίπου κάθε μία ώρα να κάνει την ανάγκη του, ώστε να μάθει να τα κάνει έξω. Επίσης, αν το αφήνω μόνο του, ενώ δεν νυστάζει κλαψουρίζει και γαβγίζει συνέχεια. Θέλει συνέχεια να σε νιώθει δίπλα του. Επίσης, με ξυπνά μέσα στο βράδυ άλλοτε στις τρεις, άλλοτε στις έξι το ξημέρωμα, γιατί θέλει πάλι να κάνει την ανάγκη του. Επιπλέον, μασουλάει τα πάντα, οπότε πρέπει να είσαι εκεί να το επιβλέπεις, εφόσον το θέλεις για διαμέρισμα.
Κι εγώ ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με εσένα είχα σχετικά με το τι σκυλί μπορούσα να αποκτήσω. Ήθελα μικρόσωμο, με κοντή τρίχα και μάλιστα κοιτούσα για τζακ ράσελ (τα οποία κοστίζουν 1000 και κάτι ευρώ). Τελικά και μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα ένα κουταβάκι σε μία φιλοζωική. Θα σου συνιστούσα να ψάξεις κι εσύ εκεί και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. :rolleyes:
 


Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Λοιπόν, νομίζω ότι μετά από κάποια έρευνα τα καταλληλότερα ίσως σκυλιά για την περίπτωσή μου είναι τα : μαλτέζ, γουέστυ, μπλιγκλ. Δεν είμαι σίγουρη όμως για το ποιες είναι ακριβώς οι διαφορές τους. Για τα μπιγκλ κάπου διάβασα ότι δεν είναι τόσο έξυπνα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να φιλοξενήσω κάποιον σκύλο για ένα διάστημα ώστε να δω τις ανάγκες του και να είμαι πιο σίγουρη για την επιλογή μου.

Με ανησυχεί λίγο το ότι μασουλάνε τα πάντα.. Μασουλάνε και έπιπλα?
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
τα μπιγκλ και τα γουεστι ειναι εντονα, δραστηρια υπερκινητικα και θορυβωδη.

δεν ειναι για την περίπτωση σου σε καμια περίπτωση.

Αληθεια, εστω και αποφασιζεις να αποκτησεις σκύλο, ξέρεις πως να αποκτήσεις έναν? Ηδη ειπώθηκε απο πολλούς η ιδέα της φιλοζωικής, πέρα απο αυτό?
 


Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
όχι βασικα δεν ξερω τιποτα. Τωρα τα ψάχνω. Ξέρω οτι μπορεις να βρεις σε φιλοζωικες, εκτροφεια, απο καποιες αγγελιες.
 




Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Λοιπόν, νομίζω ότι μετά από κάποια έρευνα τα καταλληλότερα ίσως σκυλιά για την περίπτωσή μου είναι τα : μαλτέζ, γουέστυ, μπλιγκλ. Δεν είμαι σίγουρη όμως για το ποιες είναι ακριβώς οι διαφορές τους. Για τα μπιγκλ κάπου διάβασα ότι δεν είναι τόσο έξυπνα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να φιλοξενήσω κάποιον σκύλο για ένα διάστημα ώστε να δω τις ανάγκες του και να είμαι πιο σίγουρη για την επιλογή μου.

Με ανησυχεί λίγο το ότι μασουλάνε τα πάντα.. Μασουλάνε και έπιπλα?
Μασουλάνε τα πάντα. Καλό θα ήταν να φιλοξενήσεις ένα, όπως είπες, για να δεις τις αντοχές σου. Είναι δύσκολα τα πράματα...
 


συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
όχι βασικα δεν ξερω τιποτα. Τωρα τα ψάχνω. Ξέρω οτι μπορεις να βρεις σε φιλοζωικες, εκτροφεια, απο καποιες αγγελιες.
Λοιπον για αρχή διάβασε εδώ.

http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82.%CE%B1%CF%80%CF%8C.pet.shops.bybs-4953/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/pet-.shops.-.puppy.mills-38/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/


Οι αγγελίες συνήθως ειναι πολύ λάθος τρόπος απόκτησης σκύλου, δεν παίρνουμε ποτε απο πετ σοπ και ποτέ δεν παιρνουμε σκύλο απο ιδιώτη που ζευγάρωσε το δικο του
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μηνύματα
899.566
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix